Jump to content

•  

Photo
* * * * * 1 votes

"Задно предаване" срещу "Предно предаване"FWD vs RWD

• Please log in to reply
388 replies to this topic

#151 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,037 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Posted 03 August 2011 - 00:09

Баркас. :) Шаш! Нема такъв звук! :icon_coolgrin:

нема и такъв студ,,,,визирайки една нощна операция ,,,някога,,,когато се наложи да седя в един баркас цяла нощ...бррррр....
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#152 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
Garage View Garage

Posted 03 August 2011 - 00:15

нема и такъв студ,,,,визирайки една нощна операция ,,,някога,,,когато се наложи да седя в един баркас цяла нощ...бррррр....

Да бе верно,тия май нещо не беха добре с отоплението. Сега се сещам за едно малко полско фиатче на което "парното" му взмаше топло от ауспуха.:) Ама не баш от газовете ами имаше въздуховоди за улавяне на топлината която излъчва ауспуха....ей така направо около тръбата.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#153 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,634 Posts:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Posted 03 August 2011 - 08:59

А ти виждал ли си рейс с предно? Публикувано изображение

Като валне,ке се джитка като арбалет.

Тихо,тихо.Да ти кажа няма рейс с предно щото не са се сетили.Сега като го разбутваш,ще те чуят и утре ще вземе да се появи. :lol:
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#154 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,237 Posts:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Posted 03 August 2011 - 09:28

А защо ли на тировете задниците се движат като чистачки на варшава и като е хлъзгаво спускат с 5км в час. :)

:kill_myself: Ти просто не си човек ...
Как да се движат тия 18+ тона ?!
Кой спомена горе да сме се били научили да шофираме !?
Абе колега, ти като се дърпаш с някой ( ако въобще го правиш ) пак ли на полусъединител потегляш и после като превкл. лекинко и пак газ ....
Ферари на предно ли ва ?! :flagMB new: Ти чувал ли си за разпределение на масата на този тип коли !? По-напред в темата писах че Аудито е с тежка предница !
Отказвам се да пиша повече .... То срещу вятъра да пикая ще ми е по-лесно ...
ПП не е автобус, ама е МБ100
  • 0

#155 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,634 Posts:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Posted 03 August 2011 - 09:36

Как си представяте на автомобил,на който двигателя е от зад,да сложат кардани и да го направят с предно. :rolleyes:
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#156 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1,953 Posts:

Posted 03 August 2011 - 09:45

Как си представяте на автомобил,на който двигателя е от зад,да сложат кардани и да го направят с предно. :rolleyes:

това ще е върха на технологията :D
  • 0

#157 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 03 August 2011 - 09:56

Точно както го описваш си го представям - с кардан :)
Освен това ще е много яко, защото диференциалът пак ще ти се пада в багажника (защото багажника ти е отпред)...
Виж обаче как ще съчетаят диференциала с кормилното устройство - е това искам и аз да го видя :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#158 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
Garage View Garage

Posted 03 August 2011 - 10:50

Кой спомена горе да сме се били научили да шофираме !?

Естествено! Не само е споменато а е наблегнато и то не само от мен!

Абе колега, ти като се дърпаш с някой ( ако въобще го правиш )

Хаххахаахаа! :icon_coolgrin:

Тихо,тихо.Да ти кажа няма рейс с предно

Батьо,мисля че не е необходимо да ми го казваш,па камо ли да ми викаш 'тихо'!!!!! Вземи поне ти,извади макар и половин аргумент при когото задното е по-зле от предното,па вземи и го защити в ефира. Би било полезно!

Комичните ребуси с рейса и тира не ви ги подавам случайно! Скивате ли как се излетяхте отново в другата посока!? Що не взехте да обърнете внимание на предходящите им постове?

Успех симпатяги! С 'необходимото' колегиално уважение ви казвам...Друг път като решите да спорите с батко,четете верно,отговаряйте коректно а не преиначавайте и грам не се опитвайте да се класирате,камо ли да ме учите в уменията ми по шофиране защото както се ВИЖДА,срамно губите образувалият се спор и едва ли умеете шофирането и на 50% от мен!

п.с.
Върнете се на тира и рейса,защото е очевАдно че отново нищо не сте разбрали! :flagMB new:
  • 3

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#159 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,185 Posts:
  • Град:селяндурин от класа

User's Awards

4
2
8
5

Posted 03 August 2011 - 11:18

Баце,не се занимавай,кво ти казах вчера?
Хората са чели повечко от нас,за разлика пък ние сме карали мааааалко повечко,ама явно това не е достатъчно.
Направили са по 5 дръпки както се изказват и са фанали Бога за Рога.
Аз имам предложение.
Дръпки на права е лесно да се правят,сигурен съм че и сина на Лазо ще се справи:icon_coolgrin:
Предлагам да идеме на Плана.отсечката е около 7км. завой след завой,най дългата права е окло 100м.Предно срещу задно.От едната страна скали от другата пропаст.там ще се види кой колко може и на кой му стиска.От край до край за време.Една кола след нея друга,по една кола на трасето.Мястото е равно без наклони.
Очаквам предложения.Да видиме картофените сърца кои са.Естествено ще се слагат и кинти,да не си помислите че обяда ще е безплатен!!!!
  • 2
Не хапи този,който може да те изяде.

#160 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 03 August 2011 - 11:23

Баце,не се занимавай,кво ти казах вчера?
Хората са чели повечко от нас,за разлика пък ние сме карали мааааалко повечко,ама явно това не е достатъчно.
Направили са по 5 дръпки както се изказват и са фанали Бога за Рога.
Аз имам предложение.
Дръпки на права е лесно да се правят,сигурен съм че и сина на Лазо ще се справи:icon_coolgrin:
Предлагам да идеме на Плана.отсечката е около 7км. завой след завой,най дългата права е окло 100м.Предно срещу задно.От едната страна скали от другата пропаст.там ще се види кой колко може и на кой му стиска.От край до край за време.Една кола след нея друга,по една кола на трасето.Мястото е равно без наклони.
Очаквам предложения.Да видиме картофените сърца кои са.Естествено ще се слагат и кинти,да не си помислите че обяда ще е безплатен!!!!

Ще стане беля!
По-добре спора да си остане във форума, или пък в най-лошия случай на писта, без скали и пропасти!
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#161 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,185 Posts:

User's Awards

4
2
8
5

Posted 03 August 2011 - 11:25

Точно за това говоря.
Предно срещу задно в екстремни условия.
На писта няма как да извадиш качествата на даденото предаване.
А,още по добре условията да са зимни.Кефа е невероятен.
Много е лесно пред клавиатурата,зад монитора да сме велики.
  • 0

#162 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,833 Posts:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Posted 03 August 2011 - 11:35

Зависи и какъв клас коли ще се състезават.Ама според мене всеки си има умения и принципи и навици и пут*и май*ни и начин на шофиране . На един му харесва така , на друг иначе , на трети му харесва да се вози и т.н.Аз лично увабавам автомобилите със задно предаване и не ме интересува мнението на други , който противоречат на това което аз харесвам :щ :flagMB new:
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#163 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,185 Posts:

User's Awards

4
2
8
5

Posted 03 August 2011 - 11:45

Примерно Алуди купе 115к.с. срещу Мерцедес купе 122к.с. или 190-ка.
  • 0

#164 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,185 Posts:

User's Awards

4
2
8
5

Posted 03 August 2011 - 11:51

Зависи и какъв клас коли ще се състезават.Ама според мене всеки си има умения и принципи и навици и пут*и май*ни и начин на шофиране . На един му харесва така , на друг иначе , на трети му харесва да се вози и т.н.Аз лично увабавам автомобилите със задно предаване и не ме интересува мнението на други , който противоречат на това което аз харесвам :щ Публикувано изображение

Трифка,то е ясно,Баце, че всеки има право на избор какво да харесва.Тука спориме за ефективноста от две различни задвижвания.Аз съм ги карал и двете,както повечето от пишещите и съм се убедил кое е по ефективното.Друг е въпроса че както на мен така и на бай ти Васо,шофьорския стаж явно е недостатъчен.
  • 0

#165 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,833 Posts:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Posted 03 August 2011 - 11:56

Да бе ясно , аз това го написах Пафка , защото гледам малко да стопирам нещата , с това , че всеки си има избор , защото следя тема но не пиша и забелязах , че прехвърчат леки дребни закачки , който стават после скандални.Поздрави :)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users