Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Избирам си CLK W 208

• Please log in to reply
83 мнения по тази тема

#61 ovanessy

ovanessy

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:
  • Град:Бургас / София
  • Автомобил:
    Mercedes CLK

Публикувано 08 юни 2011 - 13:20

Здрасти Lilof.
Да ти кажа, реших, че искам такава кола наскоро, но отдавна я харесвам.Едно е ясно - ЦЛК ще си купя. До един момент се двуомих дали първоначално да не си купя нещо старичко и не толкова лачено и добро (в общия случай). Но се замислих, че тъй като и за двете ще давам пари така или иначе за поддръжка и че ако си взема някоя друга кола - ше дойде момент да я продавам ( и ще трябва да я подаря едва ли не), за да си купя ЦЛК и като си замисля смятайки парите дадени за ремонти , реших направо ЦЛК да взема и да си я карам поне едно 4-5 години, макар, че ако си взема ЦЛК не знам дали после ше ми се качва в някакви по-малки и като цяло различни от мерцедес коли. Тоест от мерцедес нагоре е само - мерцедес :)

Иначе в момент гледам да сбера някой лев, за да не давам както беше казал ти за изплащане сума ти пари на месец (поне да са по-малко евентуално). Та събрано няма почти нищо - 1/6 - малко повече. Но пък съм решил твърдо да си купя именно ЦЛК и желанието ми е голямо. Разбира се не се юркам, защото не става. Реших да пусна темата, за неща, които ме интересуват, защото истината е някъде между всички мнения - а те са добри, не само на хора от форума. А се обърнах към форума, защото вие разбирате най-много от тези коли и имате съпоставка с карането им именно в България - по-добър съвет едва ли някъде другаде мога да получа.

За това какво ми приоритет - за да не са ми приоритет възможно по-малкото пари, които да изхарча за кола, затова заделям и не бързам - хубавите неща .. знаете...бавно. По отношение на другите неща - не знам - като цвят като че ли ми харесва най-много сив металик или от тези светло сините (които са основно май модел 97-98). Кожен салон вътре НЕ държа да има - никога не съм карал кола с кожен салон - платнения салон си ми е ок. За скоростите - се чудя - защото някой казват автомат е по-добре - други - ръчка е по-добре. Не съм решил затова. Знам че не искам да е кабрио. Двигателят ще е или 136 или 192 (по-скоро 192) макар, че и 136 коня са си 136 коня - няма как да не върви (не се сравнявам с маниаците във форума, за които вървенето се разбира по-друг начин и е разбираемо - аз не разбирам чак дотам). Най-важното за мен е когато си карам колата да се чувствам добре и готино - а е така когато карам ЦЛК. Не е толкова важно дали ще е с кожен салон и т.н. Искам да има СД (защото гледам, че заводските имат касета). Основното е да се чувствам добре с нея и не искам да се циганя за пари при покупката ( в смисъл да не съм отделил достатъчно и да се насилвам - тъпо е някакси). Моделите имат или климатици или климатроници - няма значение какво е - макар че има разлика , но за това ще питам нататък(не знам кое е по-добре - климатроник), но това не е от голямо значение. Искам да ми е комфортно и на дълъг път.
Та положението е това. Ще продължавам да следя предложенията, моделите и цените и ще дерзая. Ако ме интересува нещо ще питам разбира се.

Между другото - благодаря на абсолютно всички за отзивчивите и добре подредени мнения. Супер сте!

До скоро

С.
  • 0

#62 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 юни 2011 - 13:26

Добре написано ;)
В такъв случай, щом климатроника, кожения салон и екстрите не са ти приоритет, имаш много богат избор.

136к.с. е откровено бавна, но става за каране. Просто е наистина мудна кола, а гори доста.
Не се притеснявай за CD-то, евтини са, винаги може да се смени с оригинално.
163к.с. я забравяш, върви малко по-малко от 192к.с. модела и има автоматици (като на Hooligan).
  • 0

#63 ovanessy

ovanessy

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes CLK

Публикувано 08 юни 2011 - 16:33

В такъв случай - радвам се - все пак искам да е читава - а и дори да няма тези екстри не знам какъв е диапазонът, който е установен общо взето. Искам да сложа и една инжекция или да го купя с такава, макар, че не знам кое е по-добре - да го купя така или да сложа нещо добре сам.

С.
  • 0

#64 X-Light

X-Light

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Мнения:
  • Град:Бургас/София
  • Автомобил:
    CLK W208 2.0 Kompressor 192 PS

Публикувано 08 юни 2011 - 22:19

Според мен много го мислиш... По-добре се хвани и ходи да огледаш няколко коли в София. Ела на някоя сбирка в сряда и ги сравнин с нашите... Всяка сряда има поне 2-3 CLK-та от които едното е с газова инжекция - на Трифон (Hooligan). От CLK до CLK има разлика... Ще си направиш сам сравнението. Нищо чудно да попаднеш и на по-добра кола. Това, че сме фенове, не значи, че колите ни са ТОП състояние.
Казваш, че си събрал 1/6 от парите. Ти си знаеш най-добре кога ще можеш да събереш останалите, но според мен събери поне 7 000 и тогава започвай сериозно. Според мен не жали време и средства и ходи да оглеждаш коли - така най-добре ще придобиеш представа за нещата. Най-добре си хвани някои приятел с теб, който е карал малко повече.
Аз преди да си купя CLK-то се бях навил на VW Passat 5 1.9 TDI 1999 или BMW E39 3.0d - коренно различни коли. Намерих един Passat за 7000, който напълно отговаряше на изискванията ми за екстри и състояние, но не намерихме общ език с продавача. Тогава реших да погледам малко и други марки/модели. Винаги съм искал CLK, но цените им бяха доста по-високи последните години, когато съм ги разглеждал и ги бях отписал. Попаднах на обявата на моята съвсем случайно и в последствие се оказа, че ми допадна и я взех.
Та мисълта ми е - не гледай само 1 марка и модел. Какво ще рече - харесва ми само това... Не ти ли харесва E46 купето? Разгледай малко повече и си прецени. Въпроса е да си намериш нещо читаво. Не мисли, че качиш ли се веднъж на Mercedes и само това ще ти се кара. Гледай малко по-реално на нещата. :)
PS - това, че виждаш радио с касетка, не значи, че няма cd changer. ;)
  • 0

Публикувано изображение
The best or nothing.

#65 ronin7878

ronin7878

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 25 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:Всякакви!
  • Автомобил:
    Mercedes CLK 200 W208 - 98
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 юни 2011 - 06:38

Колега, колегата Liloff най-добре ти е казал, преценяш първо кое от нещата ти е приоритет, отиваш гледаш няколко коли, преценяш и дано имаш късмет. Харесай си кола,която ти е на сърце после иди с някой който разбира и ако за начало всичко е ОК, скачай в ЦЛК-то. :flagmbcb
  • 0

#66 ovanessy

ovanessy

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes CLK

Публикувано 09 юни 2011 - 15:30

Здравейте,
аз и да погледам мисля че в моменте след като няма почти нищо насреща като пари - гледането сигуби смисъла - не си падам никак по гледането и цъкането. Като имам събрани пари някакви - тогава бих тръгнал да гледам на живо. Дотогава - ще се ориентирам по съвети и какво да гледам и да не гледам съответно.

А накрая ми се струва, че след толкова гледане, колата за мен ще изскочи от съвсем неочаквано място както често се случва.

С.
  • 0

#67 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 юни 2011 - 19:49

На мен пък ми се струва, че като събереш една торба мнения и съвети кола лесно няма да си купиш. НЯМА кола на 10 и повече години, която да е перфектна, все нещо ще има да и правиш- я окачване, я някой детайл забърсан, я нещо по двигателя (дебитомер и т.н.) , Самурая някъде по-нагоре добре го е казал, да отделиш известна сума пари за след покупката.
Успех при търсенето
  • 0

#68 Mercedes126

Mercedes126

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W-126
    1986g. 260se
    166кс

Публикувано 11 юни 2011 - 18:41

аз продавам CLK 200 kompresorr с газов инжекцион 192 коня avangarde черен на цвят преди 1 месец съм я всенъл с черна кожа мултифункрионален доста запазен ... ако имаш интерес !!0882029494
  • 0

#69 HIFI

HIFI

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 120 Мнения:
  • Интереси:Еlectronics, Embedded Software Development for Microcontrolers, BasketBall
  • Автомобил:
    CLK 320 W208
    m112 18V V6 218hp
    SmaragdSchwarz

Публикувано 18 юни 2011 - 13:10

Тази за тези пари ако е читава след оглед не бива да се изпуска...

Тази също :)
  • 0

#70 szr

szr

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:
  • Град:Пловдив/Шумен
  • Автомобил:
    CLK 200 KOMPRESSOR/192ps-продаден

Публикувано 20 юни 2011 - 20:48

http://nfs.mobile.bg...9756&f1=details

ще има сериозен коментар на цената ;) разход газ:13-14 в града 8-9 извънградско на бензин -1Л
  • 0

#71 Chestit0

Chestit0

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:
  • Автомобил:
    А190 , CLK 320 w208
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 август 2011 - 15:46

Здравейте колеги ,
Темата е много полезна и много благодаря за мненията на всички Вас. Аз също съм в процес на търсене на мечтаното ЦЛК. От моя опит обикаляйки и оглеждайки автомобилите предимно в София / повечето коли бяха на горубляне / не намерих това което търся , но ще го намеря сигурен съм !!! :) Съвета който мога аз да дам е : При избора си оглеждай добре луфтовете между капаците / преден заден / и калниците . Много лесно се вижда дали колата е удряна и дали е направена като хората . Задължително поглеждайки под капака обърни внимание не само на двигателя а и на самия кош ... там обикновенно нещата след удара се замазват тъйкато хората разчитат че вътре няма кой да гледа. Много от ЦЛК-тата в момента са въртяни на таван .. лесно се вижда като застанеш отпред на автомобила и проследиш линията на предната колонка и тавана ... най-просто казано търси несиметрия като на открии седемте разлики :) Относно двигателите аз смятам че 320 е най-добрия двигател ... разхода на гориво е почти същия като на останалите /2.0 , 2.0 kopressor и 2.3 kompressor. лесно можеш да сравниш характеристиките им в някой сайт аз ползвам един ако искаш пиши ще ти кажа кой е да не излезне че правя реклама/ +/- литър което според мен е без значение ... а двигателя ако е гледан добре ще надживее автомобила 100%. Моля собствениците на ЦЛК тук още малко да изкажат мнение относно автомат или ръчни ... в смисъл ако знаят нещо за автомата дали има очаквани дефекти и проблеми които не дали а кога ще се прояват / като при е 46 кутиите FX и GM /. Благодаря предварително .. нямам търпение да стана част от колектива който се събира всяка сряда :)
  • 0
Публикувано изображение

#72 gri6a05

gri6a05

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:
  • Град:London
  • Автомобил:
    2003 Mercedes CLK 320 / W209/
    2005 Mercedes S320 CDI

Публикувано 20 август 2011 - 16:37

Здравей .
Аз мога да бъда компетентен относно двигатела . :) Аз също скоро си купих CLK но w209 и умишлено си взех 320 понеже разхода на гориво или е същия като на по-малките двигатели или е по-малкък.Автоматика е много удобен , аз лично го предпочитам , малко повече гори но удобството си друго. Аз имах малко ремонти по колата но тя просто не беше подържана , сега вече е добре, но подържа ли се както трябва този двигател е железен.Но като си купуваш кола от България много трябва да внимаваш понеже там всичко искат да вземат някоя кола от скрапа и да я маскират и продадът на възможно най-висока цена.
Успех ! :flagmbcb
  • 0

#73 Chestit0

Chestit0

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:
  • Автомобил:
    А190 , CLK 320 w208
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 август 2011 - 09:26

http://nfs.mobile.bg...8967&f1=details

Мнение за тази ?!?! Има всичко което търся ... автомат, темпомат, климатроник , сива е и на всичкото отгоре е със светлия кожен салон ... страхувам се че гледам само вътре и пропускам важни детайли .. моля за мнения :)
  • 0
Публикувано изображение

#74 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 август 2011 - 10:01

Най-вероятно е 163к.с., а не 192.
И този Италиански газов инжекцион ме притеснява малко, но изглежда много добре :)
  • 0

#75 Chestit0

Chestit0

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:
  • Автомобил:
    А190 , CLK 320 w208
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 август 2011 - 14:20

Най-вероятно е 163к.с., а не 192.
И този Италиански газов инжекцион ме притеснява малко, но изглежда много добре :)

След като се върна от морето отивам да го видя ... като отворим капака на двигателя всичко ще си каже :) :killing2 Мисля, че 1998 няма 163к.с. този модел двигатели до колкото знам са след 2000.
  • 0
Публикувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни