Ами идва от близо половината милион посещения месечно... Не е нужно да има повреда или нещо грешно, за да има натоварване, просто хората посещават форума. Ти си бил администратор/модуратор по други форуми - там няма ли такива проблеми, когато се увеличат посетителите, не се ли увеличава натоварването?Добре де, не направихте ли анализ откъде идва това повишено процесорно време, имало е причина със сигурност.
Предстои update на форума
Започната от Илия Горанов, 17 май 2011 - 18:15:25
125 мнения по тази тема
Публикувано 06 февруари 2012 - 13:48
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 08 февруари 2012 - 00:49
Да, имал съм такъв проблем не само на форуми и на сайтове, но винаги решението е било различно според случая. Не винаги причината е увеличения трафик от потребители.Ти си бил администратор/модератор по други форуми - там няма ли такива проблеми, когато се увеличат посетителите, не се ли увеличава натоварването?
За форумите специално съм спирал записващите логове на потребителите доста товарят процесорното време, другото пускал съм опцията "Caching Level " акселератор "APC" и съответно ефекта е голям, пада с над 50 процента. Доста са нещата, може цяла тема да се напише по този въпрос.
Но се иска да се тества и да се гледа откъде скача на 24 часа. Другото което е българските хостинг компания, повечето излизат с това процесорното време с цел: да се вдигне плана или да се мине на VPS.
Поздрави!
Този пост е редактиран от Богомил: 08 февруари 2012 - 01:02
Моят личен блог интернет технологии Програмируеми логически контролери PLC Forum
"Този, който отхвърля промяната, е архитектът на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса, е гробището"
Харолд Уилсън.
"Този, който отхвърля промяната, е архитектът на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса, е гробището"
Харолд Уилсън.
Публикувано 09 февруари 2012 - 21:02
Аз бих искал да споделя един проблем при мен. Предварително се извинявам ако е бил описан с предишните мнения. Става въпрос, че не винаги ми зареждат линковете от първия път. Т.е. когато цъкна върху "Общ форум", за пример, не винаги сработва. За да може да зареди трябва да се върна и отново да опитам. Чак тогава ми отваря съответния раздел. Това се случва и за теми, страници от теми и т.н. Може би проблема да е само при мен. Ползвам Опера последна версия. Не мога да кажа дали и при други браузери е така, защото само нея използвам.
Всички видове застраховки във всички застрахователни компании. Тел.: 0889355780 или ЛС.
Публикувано 10 февруари 2012 - 10:54
Не съм засимал такъв проблем.
Можеш ли да провериш с друг браузър, дали имаш същия проблем, за да знам - от телевизора ли е или от браузъра?
Можеш ли да провериш с друг браузър, дали имаш същия проблем, за да знам - от телевизора ли е или от браузъра?
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Публикувано 10 февруари 2012 - 20:43
Да ти кажа май проблема е в браузъра, защото сега разцъквам с Мозила и проблем не видях. Забравих да спомена, че с Операта дори рефреш-а не върши работа. Само с връщане назад и после нов опит се отварят линковете. С други форуми не съм имал проблем. Със старата версия на форума също.
Всички видове застраховки във всички застрахователни компании. Тел.: 0889355780 или ЛС.
Публикувано 10 февруари 2012 - 20:50
Между другото - ако си спомняте, в старата версия имаше подзаглавия на темите, а в новата вече нямаше подзаглавия, но добавиха таговете.
Е вече е оправено - пак има подзаглавия, които са отделно от таговете
Това с Операта ще го огледам, но не можах да го пресъздам, някой друг с Опера има ли подобен проблем?
Е вече е оправено - пак има подзаглавия, които са отделно от таговете
Това с Операта ще го огледам, но не можах да го пресъздам, някой друг с Опера има ли подобен проблем?
Публикувано 10 февруари 2012 - 21:14
Мога да добавя, че ползвам Version 11.61 Build 1250 на Операта и е последен ъпдейт.
Публикувано 10 февруари 2012 - 21:27
ще си пусна една опера тия дни и ще разцъкам...
Публикувано 10 февруари 2012 - 22:00
И при мен прави същия проблем с операта,но при мен с рефреш се отваря
1886г. - първият двигател с вътрешно горене и първият автомобил с двигател,
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
Публикувано 13 февруари 2012 - 11:57
Опсс... и при мен така под Уиндоус, в Андроид и Линукс си работи
Този пост е редактиран от Momchil: 13 февруари 2012 - 12:00
Публикувано 22 февруари 2012 - 13:41
И на мен не ми зарежда нищо като кликна върху форумите.
Трябва да рефрешна за да се появи съдържанието - Opera 11.61, Win 7.
Трябва да рефрешна за да се появи съдържанието - Opera 11.61, Win 7.
Прикачени файлове
Публикувано 06 юни 2012 - 14:39
Здравейте, днес за първи ми се случи този проблем, банера да е върху логин формата. Мисля, че преди време и някои друг беше писал за същия проблем, но не съм сигурен. И още един въпрос, мога ли да прикачвам файлове?
Този пост е редактиран от Богомил: 06 юни 2012 - 14:41
Моят личен блог интернет технологии Програмируеми логически контролери PLC Forum
Харолд Уилсън.
Харолд Уилсън.
Публикувано 06 юни 2012 - 14:42
Ъм да, преди го бяхме оправили, но явно пак е почнало, ще го видим.
Къде дали можеш да прикачваш файлове?
Къде дали можеш да прикачваш файлове?
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
Публикувано 06 юни 2012 - 14:45
За форума дали имам права да прикачвам файлове, формати които сте позволили.Къде дали можеш да прикачваш файлове?
Снимки най-вече.
Да дам малко повече инфо OS XP и браузър Chrome.
Този пост е редактиран от Богомил: 06 юни 2012 - 14:48
Харолд Уилсън.
Харолд Уилсън.
Публикувано 06 юни 2012 - 14:47
Не знам някой да ти е спирал правата за прикачване, ти опита ли?
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни