Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

W124Правилният избор ли е?

• Please log in to reply
55 мнения по тази тема

#31 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2695 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ATV
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 април 2011 - 07:47

За 124-ките и аз съм на мнението ,че Е220 е най-добрия вариант ,разход около 10-11 лт/100 км 150 к.с. без комутатор. Там проблема е с инсталацията ,но за това ще гледаш преди да купиш! Е200 също е добър вариант 136 к.с. същия разход и двата мотора са удобни за интелигентна газификация. Проблема е че почти всичко което се продава е за надин, до преди една седмица обикалях да търся 124-ка за мой приятел и накрая купихме една от форума 230Е автомат ,но и тя не е слънце.
Та покрай обикалянето карах един 250ТД само че беше с допълнителен кулер ,колата беше що-годе добра (Имаше да се смени едно каре, една гарнитура на помпата и махагона на средната конзола) с климатроник и ел.шибедах и стъкла за 2400лв. Е тая печка как вървеше бедна ти е фантазията ,аз направо си глътнах езика. Колата се намираше в Банкя ,в мобилето или в карс.бг не съм сигурен черна с черна решетка ,може да я разгледаш. Но аз лично винаги бих предпочел 124 пред 210 и 202 лично мнение да не се засяга никой от колеги ,просто това си е личното ми мнение. Важното е да е :flagMB new:
  • 0
NO PAIN - NO GAIN!

#32 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 27 април 2011 - 19:16

За 124-ките и аз съм на мнението ,че Е220 е най-добрия вариант ,разход около 10-11 лт/100 км 150 к.с. без комутатор. Там проблема е с инсталацията ,но за това ще гледаш преди да купиш! Е200 също е добър вариант 136 к.с. същия разход и двата мотора са удобни за интелигентна газификация. Проблема е че почти всичко което се продава е за надин, до преди една седмица обикалях да търся 124-ка за мой приятел и накрая купихме една от форума 230Е автомат ,но и тя не е слънце.
Та покрай обикалянето карах един 250ТД само че беше с допълнителен кулер ,колата беше що-годе добра (Имаше да се смени едно каре, една гарнитура на помпата и махагона на средната конзола) с климатроник и ел.шибедах и стъкла за 2400лв. Е тая печка как вървеше бедна ти е фантазията ,аз направо си глътнах езика. Колата се намираше в Банкя ,в мобилето или в карс.бг не съм сигурен черна с черна решетка ,може да я разгледаш. Но аз лично винаги бих предпочел 124 пред 210 и 202 лично мнение да не се засяга никой от колеги ,просто това си е личното ми мнение. Важното е да е :flagMB new:

Принципно 124ката си ми е на сърце -ВИНАГИ....просто обмислям и резервни варианти,,,
,,,дизела сигурно си е хубаво нещо..ама пусто като не съм му свикнал...но все пак и това е вариант,,,обаче-

ако бензинова(W124)220ка или 200 (вентилирани)харчат 10-12-и се газифицират хубаво-ще харчат до 14 газ-по 1.30-това са 18 лева на 100км...а ако е 250 турбодизел-предполагам разхода ще е поне 10..?,,,и тогава става 25 лв (горе долу) на 100км...освен ако не се купува от някъде нафта евтино..ама май тия години свършиха отдавна...
сега ще я погледна онази за която казваш...

а иначи сигурно има цифра гробници-обаче да питам пак знаещите и можещите....да кажем намеря някаква-ЩО ГОДЕ прилична 124ка...с повечето екстри които ме интересуват(задължително клима -кожа-на автомат няма да се мръщя-ел седалки и подгяване-също са предпочитани-както и ел стъкла-блокаж на диференциала е почти задължителен)-дали ако има някакви проблеми по окачване и боди -няма да е по евтино да си сменя цялата ходова част и т.н.-да речем взимам някаква не толкова добра колица ама с повече екстри-за около 2-3 К..и после да си оправя другото за още 2-3 К...ама май пак няма да ми изялзат сметките...
хм...
абе ще видим...и цедки оглеждам-определено комбито е и моя избор ако ще е цедка....

и все пак....124ката си е още кола със стил...остаряла -но златна :)

лично мнение разбира се

ааа-и забравих да кажа ,че кучовците като ми бяха два-си ги возих перфектно във дзверо(300Е)-едното си лежи между седалките на подлакътника - а другия си седеше седнал и зяпка навън.....возили са се много-и никакви грижи-даже кожения салон не беше изобщо надраскан-което е най чудното...

п.п.-Не я намирам нещо тая колица... :dontknow:
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#33 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 април 2011 - 19:35

Фил.. 124 .. ясно , че ще е това.. ама... тия екстри които изреди...
Ако ти кажа от кога търся кожа с ел седалки.. за да си сменя салона.. направо не е истина.
Само заради екстрите , които си изредил някой ще иска на тая кола поне 5000 лв..

А сега малко като човек не слизащ от дизел.. а и знаещ какво си карал долу горе.
Независимо след коя година ще си вземеш дизел.. то да знаеш че на 124.. всички ТД-та са с 10 клапановия мотор. Това е малко глупаво.. но и факт... вентилиран тд слагат чак на очиларките :kill_myself:
126 катъра е 250.. и 147 е 300тд...

Може да пишеш на shiki. Той кара 300ТД... за вървеж.. спор няма , сигурно ще бяга 220.. но разхода е към 11-14... зависи от крака.

За теб определено си трябва 220..
300 си имал.. знаеш колко върви , как харчи и тн. Следователно щом не искаш пак такъв дзвер.. то остава само 220.
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#34 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 27 април 2011 - 20:02

Фил.. 124 .. ясно , че ще е това.. ама... тия екстри които изреди...
Ако ти кажа от кога търся кожа с ел седалки.. за да си сменя салона.. направо не е истина.
Само заради екстрите , които си изредил някой ще иска на тая кола поне 5000 лв..

А сега малко като човек не слизащ от дизел.. а и знаещ какво си карал долу горе.
Независимо след коя година ще си вземеш дизел.. то да знаеш че на 124.. всички ТД-та са с 10 клапановия мотор. Това е малко глупаво.. но и факт... вентилиран тд слагат чак на очиларките :kill_myself:
126 катъра е 250.. и 147 е 300тд...

Може да пишеш на shiki. Той кара 300ТД... за вървеж.. спор няма , сигурно ще бяга 220.. но разхода е към 11-14... зависи от крака.

За теб определено си трябва 220..
300 си имал.. знаеш колко върви , как харчи и тн. Следователно щом не искаш пак такъв дзвер.. то остава само 220.

Марто-знам ,че наглея брат :) :rolleyes: ...ама ми се иска да го еВа... :bigemo_harabe_net-110:
изброените екстри са перфектния вариант,но блокажа и климата са задължителен...кожата я предпочитам защото лесно се чисти-ако е плат сигурно трудно ще се чисти като се набие с косми....
незнайно защо ако и да е страшна 124ка...ако е с ония карираните салони...направо ми се повръща.....:(....знам ,че е глупаво изказване ама...просто така го чувствам...
ел седалките не са голяма екстра,но лумбално надуване си е екстра определено-на ЦЛа постоянно си ги нагласях-за спортно или за лежерно...

Иначе и аз мисля ,че 220 маи е моята кола...
Е....няма да се откажа от 320 -хубав мотор -динамичен и малко харчи-много върви,,,само не знам как ще е на газ,но вярвам на бай Васо ,че няма начин...да няма начин:)

Разбира се-най бих си взел 500Е ама.....там вече е една друга бира....

ще помечтая друг път :)
мдаа.....ся почвам да гледам 220ките...а и ще чакам някои да каже колко харчи 250 турбодизел градско (освен ако с това 11-14 литра не си визирал и него)

абе ще стане работата -знам си аз :)...още от както продах ЦЛа се чудя как да се кача на Меро пак :)
(признах си) :rolleyes:
  • 0

#35 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 април 2011 - 20:12

Ех.. нали знаеш , че по-гоуемо от мерака нема :D
За плата си прав.. много е тегаво като се зацапа.. моята кола я карам 3-4 г.. и от прах от едно от друго си се наслоява и е неприятно.
Подкрепям те за салона.. тука пред блока има една много много лачена 124.. 95г е май , с инфра ключ клима и тн , авангард грил , от зад двойни ауспуси... и като видя вътре това каре на седалките и... :kill_myself:
Май трябва да решиш с кое си по-склонен да направиш компромис. С надуването например.. или с мотора.

Мога да ти кажа колко харчи 250 20 винтила без турбо(за сега)... 7.5-8.5/100 в София (че това си е важно :D )
и ако карам до 100 извън градско 5.2-8.6 (като това 8.6 е непрекъсната скорост над 170 с включен климатик)

Искаш и автомат.. най-добре питай Вени за разхода , че неговата бе автоматик.
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#36 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 27 април 2011 - 20:28

Уф -айде да влиза някои с 300тд ,че намерих едно комби-кожа,автомат,ел седалки,темпомат,нивомат,клима,подгряване на седалките...мммммммм.. :bigemo_harabe_net-110:

абе-мерак мерак-ама ще се опитам да постъпя мъдро и да изчакам малко-но от друга гледна точка-намери ли се нещо що годе читаво-взима се и това е!

намерих и една по всичките параграфи-320Е със всички шукарии...ама ,,,7400 леФчета деева....

заслужава си-само дето ги нямам...а и наистина за тия пари.... :kill_myself:
  • 0

#37 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 27 април 2011 - 21:28

Уф -айде да влиза някои с 300тд ,че намерих едно комби-кожа,автомат,ел седалки,темпомат,нивомат,клима,подгряване на седалките...мммммммм.. :bigemo_harabe_net-110:

абе-мерак мерак-ама ще се опитам да постъпя мъдро и да изчакам малко-но от друга гледна точка-намери ли се нещо що годе читаво-взима се и това е!

намерих и една по всичките параграфи-320Е със всички шукарии...ама ,,,7400 леФчета деева....

заслужава си-само дето ги нямам...а и наистина за тия пари.... :kill_myself:

Това горното-ОТПАДНА-добре ,че има хора като Вени да отварят очите на такива наивници като мен... :allhail:

НЯМА ДА БЪРЗАМ обаче....това се наложи като логично мнение....та...ще видим :)

лошото е ,че винаги с ме влечали големите мотори...ама винаги....

дано излезна разумен...

иначе намирам доста добри 250ки...колко ли харчат тия с турбото?...
щото 220ки излязоха няколко читави ама над 6-7-8 К....сериозната работа...
  • 0

#38 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 27 април 2011 - 21:35

само секунда и баща ми , ще ми напише по пощата какъв разход дава 300тд 147магарета.Че в момента кара за Германия и няма да може толкова бързо да ми обърне внимание !

Значи , казвам ти това което той ми каза по хотмаила :) В Испания извънградско му дава разход 6,5-7/100 , къде на автопилот , къде не , ако това има значение при тебе.Колата се кара без климатик извънградско.Скороста , която потдържа той е нормална за пътните условия там , все пак е тираджия и е много спокоен водач.Този разход му го дава при скорост 120-140 км.Смесен цикъл разхода му е 8-8,5 , това означава каране във Валенсия , където там задръствания незнам с какво се изчисляват , това е пак без климатик.В селата , ако ме разбираш правилно , всмисъл да речем караш 100 км в Банкя , спокоен малък град разхода може да ти падне и под 8/100 зависи как я караш тая кола , защото там си имат правила на движение , а тука в България просто няма ме такива.Чисто каране в голям град разхода му е 10+ , като плюса зависи от стила ти на каране.Това ми каза той.Колата в началото е тромава като всеки дизел , но след това излита . Неговата е със всички екстри ( нека да не прозвучи като лека закачка ) Пета година я има е много доволен от нея.Това е от мене , поздрави и ако те интересува нещо за мотора питай :)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#39 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 27 април 2011 - 21:55

само секунда и баща ми , ще ми напише по пощата какъв разход дава 300тд 147магарета.Че в момента кара за Германия и няма да може толкова бързо да ми обърне внимание !

Значи , казвам ти това което той ми каза по хотмаила :) В Испания извънградско му дава разход 6,5-7/100 , къде на автопилот , къде не , ако това има значение при тебе.Колата се кара без климатик извънградско.Скороста , която потдържа той е нормална за пътните условия там , все пак е тираджия и е много спокоен водач.Този разход му го дава при скорост 120-140 км.Смесен цикъл разхода му е 8-8,5 , това означава каране във Валенсия , където там задръствания незнам с какво се изчисляват , това е пак без климатик.В селата , ако ме разбираш правилно , всмисъл да речем караш 100 км в Банкя , спокоен малък град разхода може да ти падне и под 8/100 зависи как я караш тая кола , защото там си имат правила на движение , а тука в България просто няма ме такива.Чисто каране в голям град разхода му е 10+ , като плюса зависи от стила ти на каране.Това ми каза той.Колата в началото е тромава като всеки дизел , но след това излита . Неговата е със всички екстри ( нека да не прозвучи като лека закачка ) Пета година я има е много доволен от нея.Това е от мене , поздрави и ако те интересува нещо за мотора питай :)

Супер-страхотно инфо :)
Благодаря ти :allhail:

ами-определено е вариант-даже съм загледал една мноого добра-но засега няма да я урочасвам колицата...
наистина съм фен на бензина-винаги съм бил,,,но да си кажа ,честно -и винаги съм бил адреналинко...а сега вече-съм лежерен и спокоен шофьор...все пак маи навъртях милион...:)

Избирането продължава :)

Но наистина ти благодаря за цялото инфо-супер полезно е :)
:beer:
  • 0

#40 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 27 април 2011 - 21:59

лятото на събора ела , аз и без тва съм навътре със бутилка джони , та няма да ти откажа 1 биричка :) :icon_coolgrin:
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#41 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 27 април 2011 - 22:35

лятото на събора ела , аз и без тва съм навътре със бутилка джони , та няма да ти откажа 1 биричка :) :icon_coolgrin:

:beer: :icon_coolgrin:
ОК
  • 0

#42 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 27 април 2011 - 22:39

абе сега се зачетох в темата....
нещо много съм претенциозен май...
на гол гъ* чифте пищови...пък и с претенций...

хмм...пак почвам с простотийте....утре ще съм по балнасиран и успокоен-обещавам...
ексти мекстри...тинтири минтири...бе тя да върви без да и лежа отдолу-пък джакузитата и макузитата ще дочакат по добри години

п.п.-Не ми се вързвайте много на мераците-дайте си честното мнение което да е и икономически издържано...иначе май всички мечатем:)..то всъщност сте го дали де(мнението) ,ама аз си чета между редовете :)
Поздрави
  • 0

#43 anarchymisc

anarchymisc

Чирак

• Потребители на форума
  • 163 Мнения:
  • Град:Плевен/София
  • Автомобил:
    W124 250DTurbo '92
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 април 2011 - 07:33

...а и ще чакам някои да каже колко харчи 250 турбодизел градско (освен ако с това 11-14 литра не си визирал и него)

абе ще стане работата -знам си аз :)...още от както продах ЦЛа се чудя как да се кача на Меро пак :)
(признах си) :rolleyes:

http://www.spritmoni...cht/431736.html
Градското е софийско, не я ръчкам много. Забележи разхода само градско, това е януари големия студ, до 11 не стигна.
  • 0

#44 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 28 април 2011 - 08:09

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/431736.html
Градското е софийско, не я ръчкам много. Забележи разхода само градско, това е януари големия студ, до 11 не стигна.

Яката табблица :icon_coolgrin:
евала колега :allhail: :allhail:

е сега вече знам каквото ме интересуваше-сега започва търсенето.

Благодаря на всички отзовали се-да ви се връща всичкото добро дето правите :beer: :beer: :flagMB new: :flagMB new: :allhail: :allhail: :allhail:
  • 0

#45 st16me

st16me

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 641 Мнения:
  • Град:Кюстендил

Публикувано 28 април 2011 - 08:34

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/431736.html

Същото мога да кажа и за моята.10/100 не стига в София-независимо колко я настъпвам!
Относно дизела- след 6 коли на бензин и газ, това ми е първия дизел и съм много доволен. Сега въпреки, че с газ ми изли много по-евтино е не припарвам до друга кола. :flagMB new:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни