W124Правилният избор ли е?
Започната от SAMURAIJACK, 26 апр 2011 - 19:31:15
55 мнения по тази тема
Публикувано 26 април 2011 - 19:31
Здравейте малки големи и още по големи Мерцоводи....Приятели
Както винаги занимавам мозъчето си с всякакви гимнастики и последната идея (или по скоро необходимост)е:
Трябва да си сменя основната кола-просто сегашната ми никога не е купувана за основна и разход около 20/100 ми става непосилен-и най малкото дразнещ
...Мислих мислих,,, кво ли не мислих -то не беше ауди а6 комби...фолксваген пасат,,,А класа,,,-като критерийте бяха-комфорт,здравина,да е с пространство-обсъждах и пежа 106,206 или пък клиота,но се отказах,а най вече-да има приличен (да се разбира нисък) разход...не съм фен на дизелите ама...кои знае...макар ,че бензин с хубава газ ме устроива също...само дето малко трудно се газифицират добре нашите мотори..маи..
След всичкото мислене-май пак стигнах до добрата стара 124ка...единствения проблем е,че аз съм имал такива само с големи мотори и харченето не ми е било проблем...та моля да споделите кои модел 124 би бил най удачен по посочените по горе параметри...или изобщо кажете дали сте съгласни с избора ми ,или имате да предложите нещо друго-отворен съм на всякакви предложения и съвети и Ви Благодаря предварително за всичко
освен това критерийте са-да не е скъп=някакъв среден клас колица...ако може и на лизинг-най добре...ако ще е 124ка -смятам ,че модели след 1993 са най добре-нали?
Както винаги занимавам мозъчето си с всякакви гимнастики и последната идея (или по скоро необходимост)е:
Трябва да си сменя основната кола-просто сегашната ми никога не е купувана за основна и разход около 20/100 ми става непосилен-и най малкото дразнещ
...Мислих мислих,,, кво ли не мислих -то не беше ауди а6 комби...фолксваген пасат,,,А класа,,,-като критерийте бяха-комфорт,здравина,да е с пространство-обсъждах и пежа 106,206 или пък клиота,но се отказах,а най вече-да има приличен (да се разбира нисък) разход...не съм фен на дизелите ама...кои знае...макар ,че бензин с хубава газ ме устроива също...само дето малко трудно се газифицират добре нашите мотори..маи..
След всичкото мислене-май пак стигнах до добрата стара 124ка...единствения проблем е,че аз съм имал такива само с големи мотори и харченето не ми е било проблем...та моля да споделите кои модел 124 би бил най удачен по посочените по горе параметри...или изобщо кажете дали сте съгласни с избора ми ,или имате да предложите нещо друго-отворен съм на всякакви предложения и съвети и Ви Благодаря предварително за всичко
освен това критерийте са-да не е скъп=някакъв среден клас колица...ако може и на лизинг-най добре...ако ще е 124ка -смятам ,че модели след 1993 са най добре-нали?
Публикувано 26 април 2011 - 19:40
Моето скромно мнение е , че едвали ше намериш толкова запазена 124-ка . И ако дай боже намериш , цената ще те откаже да караш 124-ка на цената на в210 21 век сме ...
Единствената запазена 124-ка която ми е попадала беше на Вени... за мен това е критерии за запазена кола и добра цена ...
Аз карам Пежо 206 в момента айде да него хваля много но има много предимства като градска кола е има си и минуси ама ....
Както и да е няма да е срамно ако погледнеш встрани !
Нека силата бъде с всички Мерцоводи !
Единствената запазена 124-ка която ми е попадала беше на Вени... за мен това е критерии за запазена кола и добра цена ...
Аз карам Пежо 206 в момента айде да него хваля много но има много предимства като градска кола е има си и минуси ама ....
Както и да е няма да е срамно ако погледнеш встрани !
Нека силата бъде с всички Мерцоводи !
Съншайн
Публикувано 26 април 2011 - 19:41
Що не си вземеш 202ка с някой от бензиновите и не сложиш една хубава газова. Поне да е с нормална ел.инжекция.
Мисля че можеш да намериш много читава 202ка, с много екстри за доста малко пари. Газовата ти струва 1000лв с монтажа, Landi. Аз оплаквания от тях нямам.
Ако намериш 124ка с този мотор, пак добре, ама...
Мисля че можеш да намериш много читава 202ка, с много екстри за доста малко пари. Газовата ти струва 1000лв с монтажа, Landi. Аз оплаквания от тях нямам.
Публикувано 26 април 2011 - 19:48
И аз мисля, че W202 е по-вероятно да се намери читава. W210 също е добър вариант, но подръжката май там е малко по-друга...
The best or nothing.
Публикувано 26 април 2011 - 19:59
ами незнайно защо не съм фен на ц класите....а и винаги съм мислил ,че 124ката е в пъти по здрава и комфортна,,,,но нямам база за сравнение-никога не съм калрал цедка...Що не си вземеш 202ка с някой от бензиновите и не сложиш една хубава газова. Поне да е с нормална ел.инжекция.
Надявам се колегите с ц класи да не се засягат
Публикувано 26 април 2011 - 20:14
Понякога се намират много читави с бая екстри: А и хубаво возят. На мен седалките не са ми удобни на ниските класове на Мерц, но и на 124 не са ми, така че мнението ми не важи Вкл. в една 203ка се возих няколко пъти в Лондон тези дни, ми изтръпва ми задника, както и да се местя на седалката. Много ми е неудобно. Супер здраво окачване, страшно евтина за поддръжка. Тя и 210ката е евтина много за поддръжка.
Aко намериш нещо такова с много копчета, дигитална клима и някакъв хубав салон, без значение кожа или плат, няма да сбъркаш според мен. Един приятел утрепа една от каране, нищо й няма на колата. Даже го навивах по едно време да я продаде за баща ми, ама... татко си каза че му се радва на Форда, и така си останаха във въздуха работите.
И на колегата ми, въобще не гният ламарините... ама въобще. Супер приятно съм изненадан от колата. Ползваше я за товарна кола за бизнеса си. Страхотно изпълнение и като здравина на интериор, и като екстериор. Можеш да ретрофитнеш доста неща от по-скъпи модели. Самозатъмняващи огледала, парктроници, ала бала.
Aко намериш нещо такова с много копчета, дигитална клима и някакъв хубав салон, без значение кожа или плат, няма да сбъркаш според мен. Един приятел утрепа една от каране, нищо й няма на колата. Даже го навивах по едно време да я продаде за баща ми, ама... татко си каза че му се радва на Форда, и така си останаха във въздуха работите.
И на колегата ми, въобще не гният ламарините... ама въобще. Супер приятно съм изненадан от колата. Ползваше я за товарна кола за бизнеса си. Страхотно изпълнение и като здравина на интериор, и като екстериор. Можеш да ретрофитнеш доста неща от по-скъпи модели. Самозатъмняващи огледала, парктроници, ала бала.
Публикувано 26 април 2011 - 20:20
хммм....почвам да се замислям сериозно.....и да проучвам..моля и други колеги да споделят...а ако има и такива които са имали и 124ка и 202ка-мноооог моля да ми направят честно сравнение....Понякога се намират много читави с бая екстри: А и хубаво возят. На мен седалките не са ми удобни на ниските класове на Мерц, но и на 124 не са ми, така че мнението ми не важи Вкл. в една 203ка се возих няколко пъти в Лондон тези дни, ми изтръпва ми задника, както и да се местя на седалката. Много ми е неудобно. Супер здраво окачване, страшно евтина за поддръжка. Тя и 210ката е евтина много за поддръжка.
ама винаги съм си мислел ,че е тясна...обаче и бат Веско кара такова-а негрото е голям чиляк...
хм хм...
Публикувано 26 април 2011 - 20:28
e... аз съм sales, нормално е да вкарвам мишки в главите на хората
Честно, мисля че няма да сбъркаш. Много респект към 124ката, но ми идва прекалено ретро като интериор и двигатели.
Вариант 2: продаваше се едно страхотно 2.5тдс БМВ E36 Комби с много екстри. Двигателят е изцяло rebuilt от един пич от ДаруКар. Работи като чисто нова. Аз присъствах на ремонтите и фарове, токове и темподобни неща, аз съм ги оправял. Искахме да я върнем в заводски вид за един познат, който се принуди да тръгне по корабите, за да издържа детето си.
Има 2 амортисьора предни за смяна за 300лв. и воден радиатор, което не е крайно необходимо. Той е около 150лв.
Не знам дали още се продава, търсеше й под 4к.лв. последно.
Честно, мисля че няма да сбъркаш. Много респект към 124ката, но ми идва прекалено ретро като интериор и двигатели.
Вариант 2: продаваше се едно страхотно 2.5тдс БМВ E36 Комби с много екстри. Двигателят е изцяло rebuilt от един пич от ДаруКар. Работи като чисто нова. Аз присъствах на ремонтите и фарове, токове и темподобни неща, аз съм ги оправял. Искахме да я върнем в заводски вид за един познат, който се принуди да тръгне по корабите, за да издържа детето си.
Има 2 амортисьора предни за смяна за 300лв. и воден радиатор, което не е крайно необходимо. Той е около 150лв.
Не знам дали още се продава, търсеше й под 4к.лв. последно.
Публикувано 26 април 2011 - 20:30
Понякога се намират много читави с бая екстри: А и хубаво возят...
В тая тема два пъти се споменават колите ми...
Фил, братче, тая, дето си я решил, не става по тоя начин - 4х4 си е необходимост, както и бенца - тоже - търсене му е майката..
и късмет, де
Успех!
Публикувано 26 април 2011 - 20:41
Аз, като ползвател на 204 и собственик на 201 и 203, мога да ти кажа, че задните седалки са само за малки деца и дребни дами. Преполагам 202 няма да е по-различна. Искам да ти кажа, че дизел 2.2 за града никак не е икономично, е в сравнение с текущия ти разход си е направо на половина, ама в града 10 нафта не ти мърда. Дай малко повече подробности за какво ще ползваш колата, щото ако е само за градско, мисля че има по-подходящи коли от Мерцедес.....почвам да се замислям сериозно.....и да проучвам..моля и други колеги да споделят...а ако има и такива които са имали и 124ка и 202ка-мноооог моля да ми направят честно сравнение....
ама винаги съм си мислел ,че е тясна...обаче и бат Веско кара такова-а негрото е голям чиляк...
хм хм...
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 26 април 2011 - 20:41
Какво мисля ли?
Че ще постъпиш като един мъдър човек, и няма да взимаш прибързани решения.
Превията, колкото и лакома да е, няма да да те изяде, докато неспешно се оглеждаш за читава кола. А тя, рано или късно, се появява.
И ако си добрия купувач, който казва ОК, капарира и плаща, то със сигурност ще имаш доста широко поле за избор. С единственото условие - да не бързаш.
Твоята кола сега кой знае кой я кара- не бързай, тя пътува към тебе.
И един съвет на ухо - не си взимай малка кола. В нея се возиш ти, а това е безценно.
Успех!
PS Кило-две нафта отгоре или отдолу - като разход - не е толкова определящо. Виждал съм разни опелопежорена с размери на летящо килимче, след удар..
Е, няма такава ютия, дето да изглади килимчето..
Ами ако ти си вътре?
Това, срещу разход от 8 или 10 на сто?
Дет` се вика @бем ти и разхода - колко ще струват илачите - в най-добрия случай?
Че ще постъпиш като един мъдър човек, и няма да взимаш прибързани решения.
Превията, колкото и лакома да е, няма да да те изяде, докато неспешно се оглеждаш за читава кола. А тя, рано или късно, се появява.
И ако си добрия купувач, който казва ОК, капарира и плаща, то със сигурност ще имаш доста широко поле за избор. С единственото условие - да не бързаш.
Твоята кола сега кой знае кой я кара- не бързай, тя пътува към тебе.
И един съвет на ухо - не си взимай малка кола. В нея се возиш ти, а това е безценно.
Успех!
PS Кило-две нафта отгоре или отдолу - като разход - не е толкова определящо. Виждал съм разни опелопежорена с размери на летящо килимче, след удар..
Ами ако ти си вътре?
Дет` се вика @бем ти и разхода - колко ще струват илачите - в най-добрия случай?
Публикувано 26 април 2011 - 20:51
и моите мисли са идентични...Благодря ти приятелю за мъдрите думи-ще обмисля хубаво всичко,,,а иначе превията ще си я задържа при всички условия-просто ще е кола за почивка и риба-каквото си и беше оригиналното предназначение.............................
Успех!
Ами ако ти си вътре?
ще се мисли
Публикувано 26 април 2011 - 20:53
Мишо-основно ще е градско...а и ако ще ходя някъде за по далечко-жена и две кучета (по 40кг) вътре,,,Аз, като ползвател на 204 и собственик на 201 и 203, мога да ти кажа, че задните седалки са само за малки деца и дребни дами. Преполагам 202 няма да е по-различна. Искам да ти кажа, че дизел 2.2 за града никак не е икономично, е в сравнение с текущия ти разход си е направо на половина, ама в града 10 нафта не ти мърда. Дай малко повече подробности за какво ще ползваш колата, щото ако е само за градско, мисля че има по-подходящи коли от Мерцедес.
и разхода наистина ми е сериозен критерий-аз карам ужасно много...не по работа..по кеф-ей така си обикалям просто...
Публикувано 26 април 2011 - 21:45
Аз продавах моята 124-ка . Беше перфектна , само нямаше много екстри , но зажалост я ударих и сега само за части става . Иначе , бих ти препоръчал , пак да си купи 124-ка .
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни