Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Най-добрите летни гумиЕдан интересна статия за гумите и оценки за тях

• Please log in to reply
43 мнения по тази тема

#16 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 април 2011 - 11:13

аз сложих тези Continental ContiSport3

много са комфортни и колата спира добре. Минуса им е цената и пишат че се изтърквали бързо, но то е ясно, че колкото е по-мека една гума ще се износва по-бързо. Ако са пластмасови може да карат и десет години, но няма да имат добро поведение на пътя.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  big_csc3.gif   135,13K   24 Брой сваляния

• 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#17 Real_Madrid

Real_Madrid

Напреднал

• Потребители на форума
  • 501 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 300TD
    VW POLO N9
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 април 2011 - 12:52

И аз се чудих между Continental Conti sport contact 3 и Michelin Pilot sport3 но избрах Мишелина защото ми изпадна на много атрактивна цена с ДОТ 11година и произведен в Франция.
За сега около 2000км. съм доволен няма грам шум в купето возят меко, бе да ви кажа все едно уплътниха колата супер са.

А колкото до асиметричните и тези с V образна шарка аз не взех такива заради шума
  • 0
ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН - ПРОДАЖБА, МОНТАЖ И НАСТРОЙКА ОТ МАКС ГАЗ
http://maxgas-bg.com/
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60

Публикувано изображение

#18 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 април 2011 - 14:18

Аз сложих на джипа Bridgestone Dueler 680 и съм много доволен!
Колата се държи прекрасно, доста са безшумни.
Размера е 285/50/18, излезнаха ми към 1900 лв.
Не съм доволен от Dunlop Sport Maxx!
Сложени са на S500L 4matic и на една Carerra turbo
Ужасно са шумни!!!
Силно НЕ препоръчвам!
На приложените снимки се вижда за кои става дума :)

Прикачени файлове

• 0

#19 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 април 2011 - 16:17

Много важни са т.нар. “шарка” на гумата и “каналите”. ........ Точно поради тази причина напоследък се налага и V-образната шарка
-4 простотия - V образните шарки са доста остарял концепт... в моемнта се залага на несиметричните шарки и посоковите гуми

Тука подкрепям напълно - определено V образните вече са отживелица. Въпреки че явно се ползват в състезанията по време на дъжд, което доказва тяхното предимство явно че показателите им на сухо не са добри. Факт е че на повечето фирми всички нови модели са асиметрични (което пък от своя страна аз нещо не мога да си го обясня - при тях едната част/половина/ съдържа V-образна шарка,но - ГОЛЯМОТО НО е че ако гумата е от дясно и V-то е по посока, като се сложи от ляво V-то вече е наобратно) :dontknow:

Колега я ни светни как така са с ДОТ 2011 като сега сме 18-та седмица?

Явно е имал предвид че са 2011-та година, а не ДОТ 20-11
  • 0

#20 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 26 април 2011 - 16:39

тия дунлопи са супер кофти гума , написах го и в предишните постове.Колата е по шумна и не се държи хубаво на пътя !
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#21 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 26 април 2011 - 16:48

Аз съм с такива и съм доста доволен.

Публикувано изображение
Гудиър Екселенс Асиметрични.
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#22 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 април 2011 - 21:16

Аз от тая година съм с :
Публикувано изображение

Bridgestone TURANZA ER300 91V 205/55 R16
  • 0

#23 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 26 април 2011 - 22:48

Потърсих из мрежата материал за разликата между различните видове шарки, предимно V-образните и асиметричните.
В резултат разбрах, че асиметричните шарки целят да повишат стабилността при различни условия, като външните части повишават стабилността в завои, а вътрешните целят избягването на аквапланинг и често приличат на V. Асиметричната шарка много зависи от целите за които ще се използва гумата, но като цяло идеята и е да комбинира няколко качества.
Насочените шарки, най-често V-образни, имат качества при въртане само в една посока изрично оказана на гумата. V-образната шарка е известна като най-безмилостния враг на аквапланинга, заради което често е предпочитана като шарка за мокро в моторните спортове. На сухо не може да достигне симетричните шарки с увеличена контактна площ, които пък не могат да се преборят с аквапланинга.

За мен няма модерни и остарели шарки, има шарки с различни качества при различни условия. За мен най-важно е безопасно да пътувам във всякакви не зимни условия, без някакви състезателни мераци по завоите. Поради това мисля, че най-опасното, което може да ми се случи е аквапланинг и това определя избора ми на гуми. Вредерщайн Спорт Трак 3 си е абсолютно V-образна шарка и има най-високи скорости за аквапланинг, както и перфектно поведение на мокра настилка.

Надявам се, с този пост да съм помогнал на всеки при избора на гуми и шарка.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#24 fiveq

fiveq

Напреднал

• Потребители на форума
  • 598 Мнения:
  • Град:Sofia,Bg.
  • Интереси:Обичам да карам, музиката (почти от всякакъв тип), хубавите парфюми,удоволствията в живота и мнооого други неща, просто ме питайте.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 април 2011 - 03:42

Моите май бяха такива (не ми се слиза да ги гледам сега), с такава шарка - http://ssl.delti.com...=153&sowigan=So но ги търкалям второ лято. И май предните 2 са ми такива, а задните 2 са от Good Year , но кой тип ... не помня. Доволна съм за сега, добре се държат, и на дъжд. Задната вече 2 пъти й намирах разни пирони/остриета, но слава богу бяха на тая част на която гумата стъпва , а не отстрани. Бяха успешно отстранени и не е спадала нито веднъж гумата след поправката, явно добре се е справил гумаджията (даже каза тогава (миналото лято беше случката с пирона) , че спокойно ще изкарам и "следващото лято" - тоест сега). Много са ни "чисти" шосетата, затова , все нещо се навира в гумите ми...цяла София е разкопана като овощна градина :0_evil: и все на мен се случва по нещо да се забие из гумите. :censored: Ама, за сега е ок положението, на пук на всичко върви пущината и нямам проблеми. Сигурно за другото лято вече трябва да се ориентирам към нови летни "обувки". Зимните са ми на една зима (от чисто нови) - Yokohama. Новият модел японски гуми (както веднъж Марти се обърка и ми рече: " - Какви бяха зимните ти ? :rolleyes: Фукушима ? Аааа , Yokohama де. ;) " ) са Фукушима - светещи (от радиацията) :D Уф, черен хумор, ама тая работа там си е бая сериозна.
  • 0
5q

Публикувано изображение

Публикувано изображение

#25 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 30 април 2011 - 21:49

От днес съм летен с:
Публикувано изображение
  • 0

#26 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 30 април 2011 - 22:45

От днес съм летен с:
Публикувано изображение

манияк :)
,,имах едно сеико джуджаро дизайн.....най хубавия ми часовник-евър...

със здраве си ги караи :flagMB new:
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#27 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 01 май 2011 - 21:25

манияк :)
,,имах едно сеико джуджаро дизайн.....най хубавия ми часовник-евър...

със здраве си ги караи :flagMB new:

Благодаря.
Не мога да си обясня защо трябва да са дизайнерски шарките по гумите?

Днес дъждеца ми дойде добре, гумите са много стабилни на мокро и локви, сега чакам слънцето да ги пробвам и на сухо и топло.
  • 0

#28 cyanogen78

cyanogen78

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:
  • Град:Gabrovo
  • Интереси:абсолутно всекакви
  • Автомобил:
    W124 E 200 - 1995
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 май 2011 - 17:25

И аз да се включа - малко закъснях, ама до 10-тина дни ще сменям гумите и ще се радвам да получа съвет. Възнамерявам да похарча между 400 и 500 лв за 4 гуми летни 195/65/15 с Т- или по-висок индекс. Като прегледах всичко по Интернет избора се свежда до (не са подредени според моята оценка):

1. Michelin Energy Saver GRNX

2. Bridgestone ER300

3. Vredestein Hi-Trac 2

4. Goodyear Duragrip

Това са гуми на цена между 110 и 125 лв. за моя размер. Сега обаче не мога да реша кои да взема, което е много характерно за мен - а всъщност не съм сигурен дали въобще бих доловил някаква разлика между 4-те модела. Затова ви моля, ако някой има впечатления от изброените 4 модела върху мерцедеса си, нека сподели. Колата е Е200 1995 (W124). Бях се навил много на Hi-Trac 2, харесвам Vredestein, карал съм зимни Snowtrac 3 и са много стабилни, чух много положителни неща и за Hi-Trac 2. Michelin-a и Goodyear май са по-стари модели, ама пък са от топ 5 ... Приемам също съвети за други марки/модели, само да не са корейски, турски и разни други джагали да са ги правили ;) имам лош опит
Предварително благодаря за съдействието ! :icon_coolgrin:
  • 0

#29 AlexSf

AlexSf

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:
  • Автомобил:
    MB ML 270 CDI

Публикувано 24 май 2011 - 19:59

Ако сложиш Vredestein Hi-Trac 2

няма да сбъркаш и на вода и на маистралата спи.
  • 0

#30 AlexSf

AlexSf

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:
  • Автомобил:
    MB ML 270 CDI

Публикувано 24 май 2011 - 20:11

Благодаря.
Не мога да си обясня защо трябва да са дизайнерски шарките по гумите?

Днес дъждеца ми дойде добре, гумите са много стабилни на мокро и локви, сега чакам слънцето да ги пробвам и на сухо и топло.

Пробвай с други и ще разбереш разликата,карам със зимни джуджаро и ти казвам че на следващия летен сезон си купих летния .
засега няма по добри от тях за джипове/ML и GL/дори го пробвах на тойота ланд крузер ,няма аналог.Другата гума за джип е Dunlop MAXX
независимо от "Мнението"на колегата /много /шумни -като се качиш на 500 и вдигнеш над 200 ще се усетиш колко си сгрешил.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни