НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ 13.03.2011 г.НЕ НА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА !
Започната от Yovev, 04 мар 2011 - 14:35:07
119 мнения по тази тема
Публикувано 05 март 2011 - 21:07
Държавата вдига цената на горивата почти двойно цък
ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН - ПРОДАЖБА, МОНТАЖ И НАСТРОЙКА ОТ МАКС ГАЗ
http://maxgas-bg.com/
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60
Публикувано 05 март 2011 - 22:35
Колеги нужно е действие.Все отнякъде трябва да започнем да отстояваме позициите си.Не може еднна групичка "избрани" да си правят каквото поискат.И да печелят безнаказано на гърба на изстрадалия БЪЛГАРСКИ народ.А ние да си траем и премиряваме с мизерията с която ни наказват.Време е да се събудим да излезем на улицата и да пристъпим към дейстие.Трябва заедно да изградим будно гражданскко общество с което властимащите да се съобразяват.Начинът е един протест,блокади,саботажи,диверсия сваляне на правителството.Установяване на нова управленческа система.Стоим ли си по къщите,ще бъдем винаги постепенно мачкани и заробвани,репресирани и унищожавани от властимащите.Кажете ми има ли някой от вас,който харесва цялостното икономическо положение в което се намираме?Бъдете истински БЪЛГАРИ кажете НЕ на надутите цени,НЕ на картелните споразумения,НЕ на монопола.
Публикувано 05 март 2011 - 22:42
Васе .. линка не ти се отваря
Йовев.. то трябва ама как да се направи това ? Дори и за този протест.. всеки ще говори , че трябва а у.. а накрая какво ? пак ще има 50-100 коли...
И какво значи когато разрешат ??? Малко ми е странно това.. прави се протест когато може ??
Че нали целта на протеста е да се постигне нещо.. на най-големите артерии... пред най-важните места.. в най-натоварения момент..
незнам де.. каквото се реши аз съм там..
Йовев.. то трябва ама как да се направи това ? Дори и за този протест.. всеки ще говори , че трябва а у.. а накрая какво ? пак ще има 50-100 коли...
И какво значи когато разрешат ??? Малко ми е странно това.. прави се протест когато може ??
Че нали целта на протеста е да се постигне нещо.. на най-големите артерии... пред най-важните места.. в най-натоварения момент..
незнам де.. каквото се реши аз съм там..
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 06 март 2011 - 07:54
Значи вече сме дваманезнам де.. каквото се реши аз съм там..
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 06 март 2011 - 09:15
Не се притеснявайте колеги, всичко върви по план ! За тези които все още не го знаят, http://webcache.goog...e=www.google.bg и по-подробно- http://bgsviat.narod.ru/index.htm
А за протеста съм за и с двете ръце.
А за протеста съм за и с двете ръце.
Публикувано 06 март 2011 - 12:44
Значи вече сме двама
+1
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 06 март 2011 - 12:46
+ 1
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 06 март 2011 - 23:37
Колеги,
Дайте да си говорим сериозно!
Държавата ни няма как да контролира цените на петрола в световен мащаб, така че не очаквайте горивата да почнат да поевтиняват в следствие на протеста ни.
За съжаление опитът ми сочи, че да правим нещо, само за да не правим нищо е много по-вредно, отколкото да се съберем да пием по бира.
За да участвам в протест искам да видя три основни неща:
1. Цел на протеста: сами разбирате, че протестирането в името на протестирането е глупост. Или имаме цел която искаме да постигнем или по-добре да не почваме, щото ще се объркаме и ще се изложим. В случая аз виждам като цел спиране на безсмисленото повишаването на цената на горивата. Не повишаването на цените на горивата, щото те си растат за всички, но тук имаме безсмислено повишаване.
2. Ясна методологиа как да постигнем целта на протеста: Представете си някой ни обърне внимание и ни попита: Добре де, какво предлагате да направим? Ние трябва да имаме готов отговор(Йовев, ти какво предлагаш?), а не да почнем да си бъркаме в носа и да подсмърчаме. Тук бих предложил да се въведе от държавата максимална изкупна цена на пертола за Лукоил, равна на минималната световна цена за деня на покупката, като в допълнение държавата се ангажира да намали, дори до нула, акцизите и ДДС върху горивата, така че да се поддържат цени на горивата отговарящи на стандарта на живот в БГ. След като сме на последно място по стандарт на живот в ЕС, то и цените на горивото трябва да са най-ниски в ЕС. В момента с увеличаването на цената на петрола, растат и доходите на държавата от акциз и ДДС. Това е недопустимо печалбарство в условията на криза от страна на държавата, един вид спекула/далавера.
3. Организация: Нали не си мислите, че някой с ТИР ще дойде в неделя на паркинка на кино Арена и ще повлияе на нечие решение? Или сме сериозни и действаме сериозно или колегата Йовев да не очаква да си оставя семейството за да пия бира с него и да слушам колко е зле, щото е поскъпнал бензина, а той после да иде да гледа филм в киното.
П.С.
На предишния протест не съм се вяснал, четох за него, но не съм участвал защото не ме притесняваше повишаването на цената.
Сега ме притеснява.
Предварително искам да кажа, че сте прави, ако кажете, че ако бях там миналия път, можеше да не се стигне до тук. Приемам критиките, вземам си поука и вече ще протестирам.
Като контра на критиките искам да анализирате резултатите от предишния протест и честно да ми кажете, ако очакваме същите резултати, ще си губите ли времето?
Дайте да си говорим сериозно!
Държавата ни няма как да контролира цените на петрола в световен мащаб, така че не очаквайте горивата да почнат да поевтиняват в следствие на протеста ни.
За съжаление опитът ми сочи, че да правим нещо, само за да не правим нищо е много по-вредно, отколкото да се съберем да пием по бира.
За да участвам в протест искам да видя три основни неща:
1. Цел на протеста: сами разбирате, че протестирането в името на протестирането е глупост. Или имаме цел която искаме да постигнем или по-добре да не почваме, щото ще се объркаме и ще се изложим. В случая аз виждам като цел спиране на безсмисленото повишаването на цената на горивата. Не повишаването на цените на горивата, щото те си растат за всички, но тук имаме безсмислено повишаване.
2. Ясна методологиа как да постигнем целта на протеста: Представете си някой ни обърне внимание и ни попита: Добре де, какво предлагате да направим? Ние трябва да имаме готов отговор(Йовев, ти какво предлагаш?), а не да почнем да си бъркаме в носа и да подсмърчаме. Тук бих предложил да се въведе от държавата максимална изкупна цена на пертола за Лукоил, равна на минималната световна цена за деня на покупката, като в допълнение държавата се ангажира да намали, дори до нула, акцизите и ДДС върху горивата, така че да се поддържат цени на горивата отговарящи на стандарта на живот в БГ. След като сме на последно място по стандарт на живот в ЕС, то и цените на горивото трябва да са най-ниски в ЕС. В момента с увеличаването на цената на петрола, растат и доходите на държавата от акциз и ДДС. Това е недопустимо печалбарство в условията на криза от страна на държавата, един вид спекула/далавера.
3. Организация: Нали не си мислите, че някой с ТИР ще дойде в неделя на паркинка на кино Арена и ще повлияе на нечие решение? Или сме сериозни и действаме сериозно или колегата Йовев да не очаква да си оставя семейството за да пия бира с него и да слушам колко е зле, щото е поскъпнал бензина, а той после да иде да гледа филм в киното.
П.С.
На предишния протест не съм се вяснал, четох за него, но не съм участвал защото не ме притесняваше повишаването на цената.
Сега ме притеснява.
Предварително искам да кажа, че сте прави, ако кажете, че ако бях там миналия път, можеше да не се стигне до тук. Приемам критиките, вземам си поука и вече ще протестирам.
Като контра на критиките искам да анализирате резултатите от предишния протест и честно да ми кажете, ако очакваме същите резултати, ще си губите ли времето?
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 06 март 2011 - 23:39
рядко се случва, но в случая съм 100% съгласен с всичко написано от теб по-горе!
Публикувано 07 март 2011 - 00:37
Лукоил продава литър бензин на едро за 1,2-1,3лв а акциза му е 0,75 лв и кат сложим ДДС и отива на 2,4-2,5лв. Просто милата ни държава трябва намали акциза поне на половина, няма да е чудесно но няма да ни болят сърцата.
Да, да протестираме за това но не пред киното, там кво ше се надяваме Бойко да гледа некой филм и да излезне и да каже да момчета прави сте от утре бензина е по 1,5 лв.
Да, да протестираме за това но не пред киното, там кво ше се надяваме Бойко да гледа некой филм и да излезне и да каже да момчета прави сте от утре бензина е по 1,5 лв.
ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН - ПРОДАЖБА, МОНТАЖ И НАСТРОЙКА ОТ МАКС ГАЗ
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60
Публикувано 07 март 2011 - 19:45
Нещо не се разбира какво питаш точно. Ти сама си дала отговор. На ОМВ-то да. А срещата от 18 часа е на Арена, затова на бензиностанцията е от 18 и 30...
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Публикувано 07 март 2011 - 20:39
Не разбирам защо протеста ще бъде насочен към бензиностанците, а не към производителите? Много ясно ,че с 250 лв заплата ти се вижда много 2,50лв за литър. При положение ,че вземаме по 13 лв на ден и трябва да караш кола да си плащташ ш...ните сметки и да преживяваш някак си ,дали и смотаната ни държава няма вина ,че сме в това състояние .Ако вземахме по 2000 лв заплата дали щяхме да ходим да правим тарапани по улиците. Аз също ще отида на протеста но не вярвам нещо да се промени.
Публикувано 07 март 2011 - 22:17
аз ще присъствам в Пловдив. Няма значение че нищо няма да се промени просто да покажем че народа започва да се обединява и надига и да си правят сметка управляващите защото на 13 ще е за горивото но после може да е и за много други неща важното е да излезем повече и да покажем че не сме страхливци които се крием зад мониторите и чакаме другия да ни оправи положението
Публикувано 07 март 2011 - 22:34
Именно... както казах и аз не очаквам нищо. Важното е да не свикват с примирението на народа.аз ще присъствам в Пловдив. Няма значение че нищо няма да се промени просто да покажем че народа започва да се обединява и надига и да си правят сметка управляващите защото на 13 ще е за горивото но после може да е и за много други неща важното е да излезем повече и да покажем че не сме страхливци които се крием зад мониторите и чакаме другия да ни оправи положението
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни