Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Покупка на w202 c200kompressorнадежден ли е..

• Please log in to reply
53 мнения по тази тема

#1 nov75

nov75

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Град:montana
  • Автомобил:
    c230 automatic

Публикувано 19 януари 2011 - 22:17

Здравеите на всички колеги! новобранец сам вьв форума,вьпреки,че карам мерцедеси от 13г.В момента имам 202 ц230 автоматик 97г.Доволен сам но ще го продавам.Насочил сам се кьм ц200 компресор.Искам вашите мнения по вапроса-заслужава ли си тази смяна?По-добьр ли е ц200к като двигател,оборудване,издьржливост и поддрьжка от ц230? Чакам вашите компетентни отговори. Благодаря предварително
  • 0

#2 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 20 януари 2011 - 17:00

Моето ЛИЧНО мнение е, че малък мотор, еле с принудително пълнене, няма как да е по-издържлив от големия му еквивалент със същата мощност. Демек, ако си намериш 2.8 бензин най-добре. Като коне е същото.

Сега, моят мотор е М111.944. Имам колата от началото на август и доста я сръчквам. Пъргава е, не харчи кой знае колко. Лятото при нормално каране и в никакво задрсътване съм постигал и разход 12.5, но това е било много рядко. Варира м/у 13 и 14, а сега стига и до 15. Вижда ми се издържлив мотор, а и не малко пъти съм чувал, че точно 944 е най-здравият. За абслужване никак не е скъп. Нямам наблюдение как е с автоматични скорости, моят е с ръчни. Прави ми впечатление, че на колите с ръчни скорости и мощни двигатели доста бързичко им се износват синхронизаторите. Това е важно и трябва да му обърнеш внимание. Слаби места още не съм открил, освен може би байпасът за въздуха, който ми бърка в здравенцето. Другите колеги, които имат такава кола по-отдавна ще ме допълнят. За сега не се сещам за друго. А, и да, разликата в конете м/у 2.3 и 200 компресор е осезаемо голяма. Ако ще я сменяш, заради мощност, то определено има смисъл. Ако си спокоен водач и не те брига толкова това, не виждам никакъв смисъл.
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#3 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 януари 2011 - 17:12

Двигателят на практика е същият.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#4 nov75

nov75

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Автомобил:
    c230 automatic

Публикувано 23 януари 2011 - 16:32

Моето ЛИЧНО мнение е, че малък мотор, еле с принудително пълнене, няма как да е по-издържлив от големия му еквивалент със същата мощност. Демек, ако си намериш 2.8 бензин най-добре. Като коне е същото.

Сега, моят мотор е М111.944. Имам колата от началото на август и доста я сръчквам. Пъргава е, не харчи кой знае колко. Лятото при нормално каране и в никакво задрсътване съм постигал и разход 12.5, но това е било много рядко. Варира м/у 13 и 14, а сега стига и до 15. Вижда ми се издържлив мотор, а и не малко пъти съм чувал, че точно 944 е най-здравият. За абслужване никак не е скъп. Нямам наблюдение как е с автоматични скорости, моят е с ръчни. Прави ми впечатление, че на колите с ръчни скорости и мощни двигатели доста бързичко им се износват синхронизаторите. Това е важно и трябва да му обърнеш внимание. Слаби места още не съм открил, освен може би байпасът за въздуха, който ми бърка в здравенцето. Другите колеги, които имат такава кола по-отдавна ще ме допълнят. За сега не се сещам за друго. А, и да, разликата в конете м/у 2.3 и 200 компресор е осезаемо голяма. Ако ще я сменяш, заради мощност, то определено има смисъл. Ако си спокоен водач и не те брига толкова това, не виждам никакъв смисъл.

Благодаря за отговора колега. Моят c230 150ps харчи 10-11 на 100. Ти казващ че твоят c200k 192ps ти гьлта 13-14 бензин. Имаш ли представа колко ще ти харчи ако е на газ или метан? Чул съм че c200k харчи 10-11 газ. Възможно ли е сроред теб?
  • 0

#5 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 23 януари 2011 - 18:13

Първо не ти вярвам, че твойта харчи 10-11, особено автоматик. Да не кажа, че и бас ще хвана на един резервоар :icon_coolgrin: . Второ на газ няма да докараш разход от 11 ако ще да си най-умерения и спокоен водач в София. Може би 16 пак ще те радва, но по-малко...не се изсилвай...
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#6 lazarini

lazarini

Чирак

• Потребители на форума
  • 77 Мнения:
  • Град:Несебър
  • Автомобил:
    w202 Ц200 Компресор - 96г.

Публикувано 23 януари 2011 - 21:30

Благодаря за отговора колега. Моят c230 150ps харчи 10-11 на 100. Ти казващ че твоят c200k 192ps ти гьлта 13-14 бензин. Имаш ли представа колко ще ти харчи ако е на газ или метан? Чул съм че c200k харчи 10-11 газ. Възможно ли е сроред теб?

Имам W202 Ц200К, макар и да не съм фен на газта, моята я купих с ГИ - така си беше от Италия, карал съм и на газ.....смесен разход при нормално каране до 120/130 дава разход 10/11газ.....само градско не съм я засичал, ако я галиш може и под 10 да падне...поне при мен е така
  • 0

#7 nov75

nov75

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Автомобил:
    c230 automatic

Публикувано 25 януари 2011 - 20:31

Имам W202 Ц200К, макар и да не съм фен на газта, моята я купих с ГИ - така си беше от Италия, карал съм и на газ.....смесен разход при нормално каране до 120/130 дава разход 10/11газ.....само градско не съм я засичал, ако я галиш може и под 10 да падне...поне при мен е така

А имаш ли ли представа дали твоят ГИ е монтиран заводско в Мерцедеса ти или е поставен после допьлнително? Каква марка е-пише ли нещо на него? И още един вапрос-имаш ли ASR и помага ли ти при зимни условия,защото аз нямам и понякога ми е доста трудно
  • 0

#8 lazarini

lazarini

Чирак

• Потребители на форума
  • 77 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 25 януари 2011 - 20:56

А имаш ли ли представа дали твоят ГИ е монтиран заводско в Мерцедеса ти или е поставен после допьлнително? Каква марка е-пише ли нещо на него? И още един вапрос-имаш ли ASR и помага ли ти при зимни условия,защото аз нямам и понякога ми е доста трудно

Едва ли е монтиран в "Мерцедес" - съмнявам се /поне аз не знам да има такъв прецедент/,..... естествено че допълнително е поставян......но италианците са го направили доста кадърно /поне така ми казаха газаджиите/.

Марката на ГИ е "Таратарини" - всички части...дори и филтрите са на Тартарини /даже днес ги смених и двата/ - не е сбирщайн, като повечето ГИ, монтирани при нас.

Нямам ASR , но не е болка за умиране. Е ..... по лесно е когато го има, но и така е ОК.... ако си разумен водач и имаш читави /нови/ зимни гуми .
  • 0

#9 nov75

nov75

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Автомобил:
    c230 automatic

Публикувано 25 януари 2011 - 22:33

Едва ли е монтиран в "Мерцедес" - съмнявам се /поне аз не знам да има такъв прецедент/,..... естествено че допълнително е поставян......но италианците са го направили доста кадърно /поне така ми казаха газаджиите/.

Марката на ГИ е "Таратарини" - всички части...дори и филтрите са на Тартарини /даже днес ги смених и двата/ - не е сбирщайн, като повечето ГИ, монтирани при нас.

Нямам ASR , но не е болка за умиране. Е ..... по лесно е когато го има, но и така е ОК.... ако си разумен водач и имаш читави /нови/ зимни гуми .

Благодаря на всички колеги за отговорите!Ако има някои с ASR на c200k нека сподели все пак мнението си за тази система
  • 0

#10 Slav_1101

Slav_1101

Майстор

• Потребители на форума
  • 961 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W126 280 SE M110 83"
    Mercedes W211 E280 CDI 177ps
    Mercedes W221 S350

Публикувано 25 януари 2011 - 23:16

Разхода е прекалено висок а вървенето не е кой знае какво. Аз бих се ориентирал към някое CDI вместо да се занимаваш с газ и всякакви такива глупости. А и двигател с принодително пълнене и на газ не е много оферта , ако нещо се обърка при по бедна смес стават чудеса с двигателя :)
  • 1

#11 lazarini

lazarini

Чирак

• Потребители на форума
  • 77 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 25 януари 2011 - 23:27

Разхода е прекалено висок а вървенето не е кой знае какво. Аз бих се ориентирал към някое CDI вместо да се занимаваш с газ и всякакви такива глупости. А и двигател с принодително пълнене и на газ не е много оферта , ако нещо се обърка при по бедна смес стават чудеса с двигателя :)

Не го плаши толкова ...... какви чудеса ще станат - най много при по бедна горивна смес /зависи от качеството на газта/ да превключи на бензин. То..... по същата логика, ако издумка някоя дюза на това CDI /от хубавите ни горива/..... пак ще стават чудеса.
  • 0

#12 Slav_1101

Slav_1101

Майстор

• Потребители на форума
  • 961 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W126 280 SE M110 83"
    Mercedes W211 E280 CDI 177ps
    Mercedes W221 S350

Публикувано 25 януари 2011 - 23:30

Това с горивата е отживелица и легенди ;)
  • 0

#13 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 януари 2011 - 00:00

Колеги и аз имам Ц 200 компресор и още не съм и сменил горивния филтър ( щото в Ивайджет казаха няква сума към 200лв) ама си ми гори доволно . Извънградско София-Исперих ми дава около 7,5/100 при скорост средно 120км/ч. Градско ( за София става въпрос) е около 11-13/100, което мисля, че е напълно нормално, пък и поне аз не знам за бензинова кола,която да даде под 8-9/100 на задръстванията в София.
Иначе колата е 96 набор 180к.с. с механична ск. кутия. Двигателя осигурява перфектна динамика.Много съм доволен и вече трудно бих си купил кола с атмосферен двг.
  • 1
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#14 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 януари 2011 - 00:14

До Исперих, ако успееш да стигнеш със средна скорост 120км/ч, с твоята кола и при разход 7.5/100 бензин, ти подарявам CLK-то. :)

Мислете малко като ги пишете такива...
От София до Бургас = 400км. точно.
Успях да стигна до Бургас за малко над 3ч. и 30 мин.

По борд комп натам бях 118км/ч средна скорост. Което е напълно вярно ползвайки формулата S=V.T
250км от пътя са магистрала, където карам с минимум 130 и доста време със 170-180.
По нормалния път карах със 110-120 и нагоре, настъпвах колкото мога.
Не ми прави чест, но се налагаше да стигна навреме.

В тази посока бях около 10/100 с това идиотско каране. Познавам всеки метър от пътя. Изключително трудно е да паднеш под 3ч. до Бургас.
Та знаейки какви са пътищата в северна България, да направиш средна скорост 120 от София до Исперих граничи с фантастика.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#15 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 26 януари 2011 - 10:14

Подкрепям литофф напълно!Който има борд компютър трябва да си знае.Само за пример-за да стигна от Варна до София за около 4ч30мин.,средната скорост която показва е 97-100км/ч.Последните две години само един път нямаше никакво движение и успях да стигна за 4часа,тогава бордкомпа ми показа 114км/ч.
  • 0

4 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 4 гости, 0 анонимни