Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпроси преди покупка на CLK W208

• Please log in to reply
112 мнения по тази тема

#61 nsxx

nsxx

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Град:Казанлък

Публикувано 08 февруари 2011 - 16:56

:allhail: Брей... Много сте бързи с отговорите.Благодаря.
Лошото е,че в Плевен няма Балкан Стар и няма кой да ми каже какво е за смяна.За километрите и за съм съгласен,че не са 66000 а по-скоро 160000 (вижте волана)
Бронята е удряна отдолу,но неличи да има катострофи . Има ли някой от Плевен от форума или пък добър сервиз там???
  • 0

#62 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 февруари 2011 - 17:28

:allhail: Брей... Много сте бързи с отговорите.Благодаря.
Лошото е,че в Плевен няма Балкан Стар и няма кой да ми каже какво е за смяна.За километрите и за съм съгласен,че не са 66000 а по-скоро 160000 (вижте волана)
Бронята е удряна отдолу,но неличи да има катострофи . Има ли някой от Плевен от форума или пък добър сервиз там???

Ти пък, защо ти е Балкан Стар, там всичко е със записване, чакане и т.н.?? :dontknow: Ако отидеш така, на момента, от сега за веднага и то с ЦЛК на 10-11 години, единственото, което ще получиш е отказ и пренебрежително отношение ;) Да не купуваш три годишна S класа, че да я проверяваш в официален сервиз? Не ти трябва Балкан Стар, трябва ти нормален сервиз, с грамотни майстори, които да ти отделят време, а не да те претупат. На този модел няма кой знае какви тънкости и специфични неща за гледане- гледайте общо състояние, окачване, двигател, най-важно гледайте за следи от тежки удари по купето, греди, рогове и отдолу по пода. За смяна може да се окажат дебитомера и амортисьорчето на обтягащата ролка на пистовия ремък- за съжаление консумативи при двигателите М111. Каквото и да купиш задължително ще смениш всички видове масла и филтри + запалителни свещи и ако е необходимо кабели.
  • 0

#63 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 февруари 2011 - 17:55

Я виж какво забелязах току-що. ЦЛК
И е в София и изглежда по-добре от сивото. Ако го имаше преди два месеца- да си го бях купил за мене :icon_coolgrin:
  • 0

#64 nsxx

nsxx

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:

Публикувано 08 февруари 2011 - 18:08

Ти пък, защо ти е Балкан Стар, там всичко е със записване, чакане и т.н.?? :dontknow: Ако отидеш така, на момента, от сега за веднага и то с ЦЛК на 10-11 години, единственото, което ще получиш е отказ и пренебрежително отношение ;) Да не купуваш три годишна S класа, че да я проверяваш в официален сервиз? Не ти трябва Балкан Стар, трябва ти нормален сервиз, с грамотни майстори, които да ти отделят време, а не да те претупат. На този модел няма кой знае какви тънкости и специфични неща за гледане- гледайте общо състояние, окачване, двигател, най-важно гледайте за следи от тежки удари по купето, греди, рогове и отдолу по пода. За смяна може да се окажат дебитомера и амортисьорчето на обтягащата ролка на пистовия ремък- за съжаление консумативи при двигателите М111. Каквото и да купиш задължително ще смениш всички видове масла и филтри + запалителни свещи и ако е необходимо кабели.

Това за дебитомера и амортисьорчето на обтягащата ролка на пистовия ремък,не го знаех и ще го имам предвид. А за записването и сервизите го знам. Може да ти е смешно,ама преди 4г. си купих FORD PUMA 1.7 и го закарах в сервиза на Форд в Младост( чаках 1 седмица ,платих доста) ,но и колата се оказа перфектна.За 4г и 35000км в София -само консумативи и никакви ремонти. ////
Ми то няма какво да му мисля само трябва да намеря време да скоча до Плевен . А ако някой се интересува от SLK 200 kom. 2000г. - 14000лв. Колата е на мой приятел и е невероятна но цената за мен е много...:dry:
  • 0

#65 nsxx

nsxx

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:

Публикувано 08 февруари 2011 - 18:32

Мога да се хвана на бас за по бира,че е удряна отпред и е боядисвана...Интересно,че не е снимана шоф. седалка !!??? За мен минусите на тази са ръчните скорости и светлия интериор. Нещо не ми харесва. ..

• 0

#66 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 февруари 2011 - 18:43

Мога да се хвана на бас за по бира,че е удряна отпред и е боядисвана...Интересно,че не е снимана шоф. седалка !!??? За мен минусите на тази са ръчните скорости и светлия интериор. Нещо не ми харесва. ..

Може и да е боядисвана, може и да не е, подробности само на място. Като се замислиш коя кола на 10 и повече години е с оригиналната боя. Моя капак като не е боядисван никога каква полза- отпред над фаровете и решетката целия е "на камъчета".
По принцип това, че даден детайл е пребоядисван не говори кой знае колко лошо за колата и не е най-важното при избор на автомобил.
Като гледам си мераклия за това плевенското- дано не те разочарова и дано разходката до Плевен да не е напразно.
  • 0

#67 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 февруари 2011 - 19:05

Хехехех, къде пък разбра, че е удряна отпред? Иначе верно, тоя мотор са го изчистили за снимката добре :) Което е чудесно, обичам мотора да е чист.
Тая кола няма нито една екстра бе, ебаси!
  • 0

#68 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 февруари 2011 - 19:15

Хехехех, къде пък разбра, че е удряна отпред? Иначе верно, тоя мотор са го изчистили за снимката добре :) Което е чудесно, обичам мотора да е чист.
Тая кола няма нито една екстра бе, ебаси!

Като не броим темпомата и кожения салон ;)
(за синята става въпрос нали)
пп има още една, ще те оставя ти да я откриеш ;)
  • 0

#69 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 февруари 2011 - 10:23

А ако някой се интересува от SLK 200 kom. 2000г. - 14000лв. Колата е на мой приятел и е невероятна но цената за мен е много...:dry:

Струва ми се, че имаш някаква грешка - или в обема на двигателя, или в модела или в цената! Защото SLK от 2000 г. за да струва 14000 лв. трябва да са го държали в гараж и само да са му сменяли маслото...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#70 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 февруари 2011 - 10:35

Що бе, един приятел има на практика с всички екстри. При СЛК е лесно да се каже това. :)
Включително и дистанционно сваляне на гюрука. Той я плати на около тази цена.
  • 0

#71 nsxx

nsxx

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:

Публикувано 15 февруари 2011 - 11:54

Струва ми се, че имаш някаква грешка - или в обема на двигателя, или в модела или в цената! Защото SLK от 2000 г. за да струва 14000 лв. трябва да са го държали в гараж и само да са му сменяли маслото...

Хахахах.. Толкова му иска.А историята на колата е следната. Преди 5г. я купиха от Германия на 75000км за 13000 евро. От тогава е карана само лятото и сега е на 106000км. Освен това е с всички екстри за модела (ама наистина с всички). Аз много я харесвам колицата и дори за три дена ми я оставиха да я покарам, Колата е перфектна,ама дори да падне 1000-2000 лв. на мен пак са ми много.
  • 0

#72 X-Light

X-Light

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Мнения:
  • Град:Бургас/София
  • Автомобил:
    CLK W208 2.0 Kompressor 192 PS

Публикувано 27 февруари 2011 - 17:06

Здравейте, мисля, че няма смисъл да отварям нова тема. Харесал съм си тази кола и се чудя дали някой от вас я е гледал по снимки или на място и какво мнение бихте изказали за нея. От към екстри има всичко, което бих искал (освен кожен салон и автопилот). Вчера ходих да я гледам и утре се замислям дали да не отида с парите. На външен вид изглежда много добре (предната броня е боядисвана, но капака не е, което ме навежда на мисълта, че може би е нямало сериозен удар а по-скоро нещо козметично). Салона е в добро състояние и като цяло колата изглежда много приятно. Нещата, които ми направи лошо впечатление е, че колата запали след 2-3 развъртане на стартера и че беше припалвана преди да мина да я видя. Освен това двигателя се замисля малко след подаване на газ, но ми казаха, че това е заради компресора (аз си мислех, че само бавното връщане на оборотите е от него). Ще се радвам да чуя компетентно мнение по въпроса.
Не исках да я карам вчера, но се разбрахме с човека да я изкараме на тест драйв и ако искам да я заведа в сервиз да я прегледат. Замислих се за Балкан стар, но така като гледам там май само със записване става работата и евентуално ще търся друго място.

Препоръчайте ми къде да я закарам? Имате ли впечатления за конкретно за тази кола? Ще се радвам на съвет относно какви проблеми трябва да търся при прегледа.
  • 0

Публикувано изображение
The best or nothing.

#73 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 февруари 2011 - 17:17

Toва че е пребоядисвана бронята няма никакво значение.
Стартера върти 1.5-2 сек, което за мен е 2-3 развъртания на стартера. Не е веднага. То не знам кола, която да пали веднага. Дори Хондите палят на 2-3 завъртания. За 6-8-12 цилиндровите да не говорим. Там поне звукът е готин при палене.
Това със замислянето по писане във форумите, не може никой да ти го каже. Трябва да се види.

Не съм убеден, че е със записване в БалканСтар.
Иначе наистина изглежда интересна кола.
  • 0

#74 X-Light

X-Light

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Мнения:
  • Град:Бургас/София
  • Автомобил:
    CLK W208 2.0 Kompressor 192 PS

Публикувано 27 февруари 2011 - 18:00

Аз правя сравнение с моята дизелова 190-ка, която пали от раз, но все пак това е бензин, а аз не съм имал такава до сега...
Относно прегледа в Балкан стар утре ще се обадя и ще питам, но не знам дали ще ми обърнат внимание веднага като отида. Препоръчайте ми някой друг сервиз в който да и видят компютъра за грешки, последните масла кога са сменяни и т.н.
Какви са им слабите места? За какво да гледам преди покупката?
  • 0

Публикувано изображение
The best or nothing.

#75 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 февруари 2011 - 18:09

Mи нямат проблемни места.
Климатроника да работи. Стъклата да се вдигат и свалят, компресора да не трака като фуражомелка при пускането му. Тествай я, подай й газ на вдигнат капак и ще го чуеш към 2000 оборота като се включи.
Грешките не са проблем, ако има, въпросът е какви са грешките!
И папата с кристална топка не може да разбере кога са й сменяни маслата и филтрите! ;)
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни