Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

реставрация на джанти

• Please log in to reply
39 мнения по тази тема

#1 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 14 юни 2010 - 18:50

Днес се реших най после да си реставрирам старите джанти.
След консултации с колеги и хора които разбират,реших да не ги боядисвам а да ги реставрирам в оригиналния им вид.Ще се пробвам със снимки да представя цялата процедура по възтановяването.Това са снимки преди да бъдат закарани на песъкоструй.Ще бъдат изчистени и боядисани само отзад.
Предстои полиране на петолъчката и борда.

Прикачени файлове

• 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#2 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:

Публикувано 14 юни 2010 - 19:11

Значи,ще се боядисват прахово.Аз също изказах мнение че при печене пада циментацията и се променят с-вата на метала но човека ми обясни като на олигофрен.При алуминия с-вата се променят над 340 градуса.Печенето на прахово боядисване се извършва с 260 градуса,така че няма страшно да стане издънка.

Като се боядисат джантите няма да се лакират,а чак след като ги полирам ще ги нося пак вече да се лакират прахово и да се изпечат пак.Хората които ми ги правят са се доказали в работата си и им имам пълно доверие.
Става въпрос за хората на шосето за Банкя.

До края на седмицата чакам да ми станат и да почвам с полирането.Очаквайте снимки като ги взема.
  • 0

#3 Skull

Skull

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 14 юни 2010 - 20:35

баш прахово не е препоръчителното .. ма айде.
  • 0

#4 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 14 юни 2010 - 20:42

баш прахово не е препоръчителното .. ма айде.

Баш Павката е изрод,така че ни би допуснал нещо лошо да се случи с колата му :)
п.с. Павка на новия си подпис махаш като Хрушчов от чайката :icon_coolgrin:
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#5 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:

Публикувано 14 юни 2010 - 21:09

Тъй като джантите ще се карат зимата с високи гуми,ми е необходимо покритието на боята да е здраво.Не ме притеснява че след печенето джантите щели да омекнат.
Като гледам колегата Skull е със същите поне от подписа,трябва да знае ще всъщност това е доста масивна и дебела джанта.
Уважавам всички мнения по въпроса и на колегите направили труда си да извадят мнения от други форуми.
Публикувано изображение
  • 0

#6 Skull

Skull

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:

Публикувано 14 юни 2010 - 21:30

Дам моноблока на Amg е страшна джанта. Ако не и най-добрата.
За праховото боядисване...и аз исках на времето да ги мина тия въпросните от снимката през такава процедура..и ме върна бояджията.. щото е близък човека ..вика ми недей прави щуротии. Това ми каза по телефона и ми беше достатъчно. Бях чувал и гледал хора да се оплакват ма щом и баш човека дето ги работи тия рабити ме отказа... явно има някаква доза истина.
Все си мисля обаче ,че може би дали джантите са оригинални или не също играе някаква роля. Алуминия е скъп и не бих се учудил да слагат някакви примеси където да пресичат млякото... ма това аз само мога да гадая.... надявам се някой минал през тази процедура и покарал към година или две да каже някакво мение по въпроса.
  • 0

#7 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:

Публикувано 14 юни 2010 - 21:40

Напълно съм съгласен с тебе относно джантите(реплики)само че,джантата реплика сега и джантата реплика отпреди 18г. има огромна разлика.
Сегашните реплики са от Китай и назнам си къде още,тези мойте джанти са произведени както се вижда в Италия през далечната 1992г. и са абсолютно прави без натъртвания по бордовете и без никакви заварки и изчуквания,което ме навежда на мисълта че дори като реплика на даден модел са доста здрави,и най вече пазени.
Но както се казва:Поживьом,увидим.
Публикувано изображение
  • 0

#8 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5571 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 юни 2010 - 21:45

Шотгъна... ги беше минал неговите прахово и не се е опалквал.
Както и Ник Чък... от както е взел очиларката е с прахово минати джанти долу до нас в Дружба...

Павка.. питай някой от тях ;)
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#9 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 юни 2010 - 22:20

Мишовите (MZT) джанти са прахово; моите AMG-та са на прахово. Според мен това са глупости, че праховото и печенето им разваля здравината.
Хора, това е алуминий. Самолетите се правят от алуминий, поради 2 елементарни причини: търпи огромни температурни деформации и е много лек. В темата в Ауди форума явно има много интелигентни хора, защото има добре аргументирани постове, като този на NIKO напр. Ама никой не се замисли колко е топла джантата в много горещ летен ден след 300км каране в Гърция например при температура 40 градуса навън.
Че то едно натискане на спирачки я прави за момент сигурно близо до 100 градуса температура около джантата.
А щом предния собственик е успял да изкриви шенкел, а джантата няма драскотинка и никакво отклонение, без да е била изправяна никога... нямам какво да добавя за уникалната здравина на тези джанти.

Чакаме снимки и успех с проекта :bigemo_harabe_net-110:
  • 0

#10 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:

Публикувано 15 юни 2010 - 08:09

Колега,Венци,авторът Ник Чък е председателят на Мерцедес клуб България.
Познавам го добре и не мисля че би се изгаврил с някоя от своите коли.
Благодаря на хората които се отзовават по темата независимо дали положително или отрицателно.Мисля че затова е една дискусия,за да се съберат различни мнения и виждания.
Искам да Ви помоля,колеги,когато се изказвате да не обръщате темата на хранилка.Мисля че темата може да бъде полезна за всички за бъдеще време само ако тона е нормален.
В една тема е нормално да има критики и похвали.Точно за това е полезна,за да се видят плюсовете и минусите в даден проект на някой от нас.
Поздрави.Публикувано изображение
  • 0

#11 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:

Публикувано 18 юни 2010 - 18:14

Така-а-а,днес си взех джантите от боя.Прилагам снимки,извинявам се за лошото качество но са правени с телефон.От утре дупе да ми е яко,ще пада търкане като за световно.
В процеса на търкане с различните шкурки ще качвам периодично снимки.
Публикувано изображение

Прикачени файлове

• 0

#12 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 юни 2010 - 21:56

Павка, а от какво са тия петоъгълни петна на лицевата страна - това от фотоапарата ли се получава или е някакъв друг (д)ефект?

И още нещо да те питам: това някакъв твой личен избор ли е да ги полираш сам или там, където ги боядисват не предлагат полиране?
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#13 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:

Публикувано 18 юни 2010 - 22:11

Тези петна са от песъкоструйката,там няма боя.Боя ще остане само в малките трапецовидни отвори и дупките за болтовете.Хората не предлагат полиране,обясниха ми къде се полира но там цените започват от 50лв. за полиране на борд за 1бр. джанта.
Аз ще полирам цялата петолъчка и целия борд на джантата.Идеята не е моя нито на момчетата,просто оригиналния вид на джантата беше такъв,полирана петолъчка и борд.Реших да пръскам джантите със сива перла но Иван от Казичене(гумаджията) като видя джантите и не ми даде да ги боядисвам.Каза че ако ги боядисам няма да ме обслужва.Така реших да им възвърна оригиналния вид,каквото и да ми струва като работа и мъки по полирането.Мисля че ще се справя.Утре започвам.Ще качвам снимки след всяка процедура.След шлайфа на РЪКА и полирането отиват пак при хората от Банкя за лакиране(прахово) и изпичане.
  • 0

#14 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 юни 2010 - 22:20

Чакай сега... искаш да кажеш, че ти си ги закарал за песъкоструй, след това са ти ги боядисали, а ти сега ще сваляш боята ли?
Щото аз останах с впечатлиението, че ще полираш боята... а преди говореше за полиране на чист алуминий и отгоре само лак...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#15 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 юни 2010 - 22:24

Да, но първо е трябвало да ги мине на пясъкоструй, за да се свалят дефектите, после е трябвало да ги боядиса от вътрешната страна, заедно с дупките за болтовете, понеже иначе няма да изглежда добре накрая...
Сега се хваща и сваля на лицевата страна боята до метал и после почва да увеличава шкурката, докато премине на чисто полиране и накрая вече трябва да станат огледални.

Успех братле, ще ти се свалят ръцете, но това ще стане голяма красота накрая с тази голяма лицева страна :jester:
След това лакът, който се ползва за прахово ще запечата перфектно всичко. Жалко само, че праховия лак не става толкова гладък като нормалния, но... едва ли ще наруши цялостния вид.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни