Зимни гуминови, втора употреба ?
Започната от darkrose, 22 сеп 2006 - 17:27:14
104 мнения по тази тема
Публикувано 22 септември 2006 - 17:27
Здравейте.
Става все по-хладно и идва времето, когато трябва да обувам мерцедеса за зимата.
Питах на разни места и все различни мнения чувам.
Това са размерите по каталог за моя :
6x15 185/65/15
6.5x15 195/65/15
Знам, че някои от вас ще кажат да не поглеждам гуми втора употреба, но все пак маркови и хубави гуми нови са доста сериозна сума за мен...
Искам, ако е възможно да споделите и вашият опит тука.
Кажете с какви гуми си карате вашите коли, впечатления ?
Та ето какво ме гложди:
- Струва ли си да се купуват нови евтини гуми ?
- Ако търся втора употреба какво трябва да гледам ?
- Грайферът втора употреба колко трябва да е, за да си струва ?
и друго каквото се сетите по темата...
Става все по-хладно и идва времето, когато трябва да обувам мерцедеса за зимата.
Питах на разни места и все различни мнения чувам.
Това са размерите по каталог за моя :
6x15 185/65/15
6.5x15 195/65/15
Знам, че някои от вас ще кажат да не поглеждам гуми втора употреба, но все пак маркови и хубави гуми нови са доста сериозна сума за мен...
Искам, ако е възможно да споделите и вашият опит тука.
Кажете с какви гуми си карате вашите коли, впечатления ?
Та ето какво ме гложди:
- Струва ли си да се купуват нови евтини гуми ?
- Ако търся втора употреба какво трябва да гледам ?
- Грайферът втора употреба колко трябва да е, за да си струва ?
и друго каквото се сетите по темата...
Dark Inside The Night
Публикувано 22 септември 2006 - 18:25
Няма да правя реклама!!!
Карам този модел 205/65/15 3-та зима и съм доволен с исключение,че са малко шумни но за цената си са супер
LASSA е продукт на компанията BRISA , съвместно предприятие на японския концерн Bridgestone и най-големия турски конгломерат Sabanci Holding. Използвайки технологиите на Bridgestone, най-големият производител на автомобилни гуми в света, BRISA произвежда над 400 различни размера автомобилни гуми с марките Lassa и Bridgestone.
През 1996 г. BRISA печели престижната Европейска Награда за Качество, присъждана за прилагането на Европейския модел за качество във всички аспекти на дейността на фирмата
Lassa SNOWAYS II
Карам този модел 205/65/15 3-та зима и съм доволен с исключение,че са малко шумни но за цената си са супер
LASSA е продукт на компанията BRISA , съвместно предприятие на японския концерн Bridgestone и най-големия турски конгломерат Sabanci Holding. Използвайки технологиите на Bridgestone, най-големият производител на автомобилни гуми в света, BRISA произвежда над 400 различни размера автомобилни гуми с марките Lassa и Bridgestone.
През 1996 г. BRISA печели престижната Европейска Награда за Качество, присъждана за прилагането на Европейския модел за качество във всички аспекти на дейността на фирмата
Lassa SNOWAYS II
Публикувано 22 септември 2006 - 19:09
Колега от новото по хубаво няма.Ама щом питаш щесподеля.И аз като тебе доста се чудих преди две зими и понеже кинтите все не стиат ме заведоха в един гараж на ул."Гео Милев",хората продават гуми пълен италиански регенерат тогава дадох 240 лв за четрите гуми 195/65/15.Тази зима ще ги карам за трети път.Гумите са много надеждни и ако ти кажа зимата къде съм се качвал няма да ми повярваш.Но тъй като се занимавам много активно със зимни спортове и това налага каране и катерене на високо гумите са проверени и изпитани.Каучукът е много мек и през зимата държат яко.Така , че скачай във едни такива и няма да съжаляваш.
Публикувано 22 септември 2006 - 19:36
Аз също го умувам тоя проблем, но мисля да сложа отзад на задвижващите колела 2 нови зимни, и отпред 2 втора употреба, от много хора съм слушап, че не грайфера играе значение при гумите, с времето те си губят свойствата като остаряват, така че не е важно с какъв грайфер са, а на колко години са гумите, та за отпред мисля нещо втора ръка колкото да спирам поне, миналата година карах с едни.. не ми се коментира по добре с летните да си бех, немаше завой да не занеса на него и нямаше път да спра и да не мога да тръгна после, добре че не се задържа много снега..
Публикувано 22 септември 2006 - 22:33
Както се казва:Всичко е от значение!Аз също го умувам тоя проблем, но мисля да сложа отзад на задвижващите колела 2 нови зимни, и отпред 2 втора употреба, от много хора съм слушап, че не грайфера играе значение при гумите, с времето те си губят свойствата като остаряват, така че не е важно с какъв грайфер са, а на колко години са гумите, та за отпред мисля нещо втора ръка колкото да спирам поне, миналата година карах с едни.. не ми се коментира по добре с летните да си бех, немаше завой да не занеса на него и нямаше път да спра и да не мога да тръгна после, добре че не се задържа много снега..
Зимата е хубаво да имаш нови гуми(голям грайфер и мек каучук)
Аз мисля да си взема нови(САВА ЕСКИМО III) :FlagMB:
Публикувано 22 септември 2006 - 23:39
Нови най-добре ама.. пара нема аз като зема 205/60/Р15 4 броя нови и къде отиваме.. по добре да си купя лети джанти за тия пари
Публикувано 23 септември 2006 - 11:30
Тези САВА ЕСКИМО III какви са, линк нещо да видим ?
А какво ви е мнението за евтините марки ?
Тези Lassa на какви цени са ориентировъчно ?
Dark Inside The Night
Публикувано 23 септември 2006 - 12:32
стига глупости не се излагай,на мен летните са ми сава и то някъв RS се водят и нема такива тоягиАз мисля да си взема нови(САВА ЕСКИМО III) :FlagMB:
иначе зимата карам с NOKIAN HACKAPELITA(незнам да ли съм го написал правилно ) и съм много доволен.даже мисля да ги продавам таа година че ще вдигам цолажа
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано 23 септември 2006 - 17:16
Имам приятел който кара с летни и зимни(Сава).От летните също не е доволен ,но от зимните няма оплакване :Dn:стига глупости не се излагай,на мен летните са ми сава и то някъв RS се водят и нема такива тоягиАз мисля да си взема нови(САВА ЕСКИМО III) :FlagMB:
иначе зимата карам с NOKIAN HACKAPELITA(незнам да ли съм го написал правилно ) и съм много доволен.даже мисля да ги продавам таа година че ще вдигам цолажа
Публикувано 23 септември 2006 - 17:35
Не ми е проблем, имаме и 190-тка дето има чисто нови марангони 4 броя, така че мойта спокойно може да си почине в гаража 1-2 месеца, да не говорим, че ако е същата зима като предишната въобще няма даже да я вкарвам, имаше нямаше 1-2 седмици да има сняг цяла зима...Така е,но само с лети джанти трудно ще караш зиматаНови най-добре ама.. пара нема аз като зема 205/60/Р15 4 броя нови и къде отиваме.. по добре да си купя лети джанти за тия пари
Публикувано 23 септември 2006 - 17:50
Линка е към руски сайт,има и отзиви Сава Ескимо 3Тези САВА ЕСКИМО III какви са, линк нещо да видим ?
Ето и Ласа
Публикувано 23 септември 2006 - 17:58
Гумите са основна част от сигурността на колата. Зимните не се слагат заради сняг, а главно заради студа, който втвърдява и без това твърдата лятна гума. И най- прекрасна да е тя, губи стабилност и силно увеличава неконтролируемо спирачния път. Това го усетих последните няколко студени утрини /6-10 градуса/ и вече си смених летните гуми. ПРЕПОРЪЧВАМ ТИ зимни MALOYA, летните са им дърво.
Публикувано 23 септември 2006 - 19:23
Аз карам с Nokian Hakkapeliitta NRW произведена 2000г. и съм доволен. Не мога да кажа че минава на всякъде в предвид че колата е със задно предаване и я карам празна, но поне никъде не съм закъсвал зимата, сцеплението е добро, но ако завия рязко и дам повече газ, колата тръгва с вратите напред, не само на сняг, но и на вода. Въпреки че това е зимна гума, аз я търкалям и лятото- на много горещ асфалт е мека и при завои с по-висока скорост се пързаля. Ако имам възможност пак бих си взел финландски гуми, но като гледам и Ласса-та хич не е лоша :
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни