Jump to content

•  

Photo

E250 - система за регулиране на фароветеКак

• Please log in to reply
29 replies to this topic

#16 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,517 Posts:
  • Град:София

Posted 15 September 2006 - 21:39

Проблема на теб и на Шуми е че вакума, подаван към регулатора на фаровете не е постоянен. При бензиновите двигатели вакуума се взима от всмукателния колектор, където като се даде газ и дроселовата клапа се отваря, вакуума намалява-т.е. налягането се повишава, а при принудителен празен ход, вакуума се увеличава>налягането се понижава.
При дизелите си има специялна вакуум помпа.
За да работят вакуумните системи както трябва има един клапан на тръбата м/у вакуумпомпата или всмукателния колектор и вакуумния сервоусилвател на спирачките. Посредством този клапан се поддържа постоянно отрицателно налягане за вакуумната система и ако той е неизправен може да се получат горните проблеми. От този клапан излиза и тънката тръбичка за фаровете.
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#17 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,531 Posts:
  • Град:Pernik

Posted 16 September 2006 - 19:16

А аз не успях да стигна до регулатора... :huh:
Отстрани където е капака за бушоните са само те и няма достъп до нищо друго.
Кората под волана също не успях да сваля - отвих 4-5 винта но предполагам има още нещо което я държи. Не смея да напъвам много та затова :ph34r:
Някой може ли да помогне - от къде да подходя зад регулатора и ключа за фаровете?
Иначе при фаровете няма никакъв вакуум. Тръбичката от регулатора ходи към десен фар (малко ми е странно защото регулатора е по-близо до левия), на него има разклонение за към левия, а разклонението на левия е с тапа. Като правя вакуум на мястото на тапата ръчно, и двата фара мърдат и не изпуска отникъде.
Или регулатора е сдал багажа, или няма никой на входа му.
BTW предполагам че във въпросния регулатор трябва да влизат също 2 тръбички - вход и изход, към "очите" ?
  • 0

879897.png

#18 donkadricio

donkadricio

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Posts:
  • Град:Ихтиман

Posted 17 September 2006 - 16:55

вади се врътката на ключа на фаровете като се дърпа силно под него има голяма гаика отвива се и регулатора се вади заедно с пласмасата
  • 0

#19 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Posts:
  • Град:Германия

Posted 18 September 2006 - 13:54

А аз не успях да стигна до регулатора...  :huh: 
Отстрани където е капака за бушоните са само те и няма достъп до нищо друго.
Кората под волана също не успях да сваля - отвих 4-5 винта но предполагам има още нещо което я държи. Не смея да напъвам много та затова  :ph34r:
Някой може ли да помогне - от къде да подходя зад регулатора и ключа за фаровете?
Иначе при фаровете няма никакъв вакуум. Тръбичката от регулатора ходи към десен фар (малко ми е странно защото регулатора е по-близо до левия), на него има разклонение за към левия, а разклонението на левия е с тапа. Като правя вакуум на мястото на тапата ръчно, и двата фара мърдат и не изпуска отникъде.
Или регулатора е сдал багажа, или няма никой на входа му.
BTW предполагам че във въпросния регулатор трябва да влизат също 2 тръбички - вход и изход, към "очите" ?

Виж тука.
ТУКА

Говоря ти за Y-конектора означен с 58. Проблемът, според мен, е някъде във вакуум-линията от вакуум-помпата (не е означена) до регулатора (23).
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#20 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,531 Posts:

Posted 18 September 2006 - 18:30

Говоря ти за Y-конектора означен с 58. Проблемът, според мен, е някъде във вакуум-линията от вакуум-помпата (не е означена) до регулатора (23).

Мерси за схемата, на donkadricio също.
Ще проверя дали е така при мен но мисля че от регулатора ми излиза едни кръг и мембраните 38 са свързани последователно - бях го описал по-горе. А за какво е според теб този Y-образен разпределител? На схемата не видях какво е 61 - да не е някакъв измервателен прибор?
  • 0

879897.png

#21 donkadricio

donkadricio

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Posts:
  • Град:Ихтиман

Posted 18 September 2006 - 23:10

според мен това е копчето за парното там има вакум за някаква клапа която не можах да намеря.Като завъртя копчето на парното до краи се чува съскане на вакум борих се с него два дни без успех
  • 0

#22 INTEGRALE

INTEGRALE

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Posts:

Posted 19 September 2006 - 15:12

А на мене ми работи само 1ия фар.... ебати .... в криза съм :(
  • 0
W202 C180

#23 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Posts:
  • Град:Германия

Posted 19 September 2006 - 16:17

Ти си по-лесен. Първо докажи, че моторчето на фара работи, като му пуснеш директно вакуум (или смукнеш с уста).
Ако не, сменяш моторчето или направо целия фар.
Ако да, виж схемата по-горе и търсиш къде е прекъсната тръбичката.
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#24 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,531 Posts:

Posted 19 September 2006 - 23:32

Аз нямам успех със свалянето на този панел:
Posted Image
Проблема при мен е между него (регулатора) и входа на вакуума от серво-то:
Posted Image
Значи като като направя вакуум в тънката бяла тръбичка, от някъде изпуска.

donkadricio кажи кое се дърпа от първата снимка за да падне панела?
Дърпам аз ключа за вкл. на фаровете, запалват се халогени и не ще повече да излиза :help:
  • 0

879897.png

#25 INTEGRALE

INTEGRALE

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Posts:

Posted 20 September 2006 - 07:42

Ти си по-лесен. Първо докажи, че моторчето на фара работи, като му пуснеш директно вакуум (или смукнеш с уста).
Ако не, сменяш моторчето или направо целия фар.
Ако да, виж схемата по-горе и търсиш къде е прекъсната тръбичката.

Ок Търся моторче за ляв фар , мисля че не работи , защото като извадя тръбичката и изпуска въздух .. айде давайте идеи от къде..

п.С. Регулатора се вади с натискане отзад , аз моя без да искам даже съм го и бутал навътре .. все тая , сваляш долната кора и си го буташ навътре , после правиш каквото искаш
  • 0
W202 C180

#26 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,531 Posts:

Posted 20 September 2006 - 12:13

Дърпай още - силно и безкомпромисно.Увий ключа с парцал и дърпай с клещи . Първия път е като първи път :D
и аз се озорих , като си сменях крушката вътре.
А между другото , какно е това зеленото и червеното на първата снимка - вляво от въпросния ключ?

Ей сега слизам долу с клещите и с вълшебните думички на върха на езика :angry:
А зеленото и червеното отляво за ламБета (предполагам), едната свети като се вкл. халогените, другата не знам - предполагам че е аут. След малко ще разбера :ok:

Ок Търся моторче за ляв фар , мисля че не работи , защото като извадя тръбичката и изпуска въздух .. айде давайте идеи от къде..

Ами то не е моторче, по-скоро бих казал мембрана. Нямам идея дали подлежи на ремонт но като свалиш фара, имаш достъп до нея. Всъшност ще цъкна няколко фотки след малко.

Слизам... :soldier:
  • 0

879897.png

#27 mafiota^^^

mafiota^^^

Чирак

• Потребители на форума
  • 172 Posts:
  • Град:Dimitrovgrad
  • Автомобил:
    W124 200d 1986година
Garage View Garage

Posted 20 September 2006 - 14:13

Внимавай като стискаш с клещите да не разпукаш цялата врътка.
  • 0
Публикувано изображение

#28 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,531 Posts:

Posted 20 September 2006 - 15:49

Не се спука нищо - излезе, обаче единствената полза беше че си смених крушата за осветелние на конзолата.
Не е необходимо да се вади врътката, остава си на място, напред излиза пластмасата с вакуум регулатора и
клапана за резпределяне на въздуха от страната на шофьора:
Posted Image

Проблема при мен е имам вакуум на входа на регулатора, но е мнооого слаб.
Входа от системата е червената тръбичка, виолетовата е към фаровете.
За съжаление не знам от къде се захранва регулатора, не е както си мислех
директно от вакуумната помпа на мотора - сивата тръбичка от снимката на
един от предните ми постове. Не я знам къде в купето влиза...
Posted Image

Оказа се обаче че имам и друг проблем който пак е свързан с вакуум и може би двете грижи започват от
едно място - не мога да си пусна въздух от панела на климатроника в краката.
Клапата за тая работа се клати пак с вакуум. Изобщо май нямам управление
на вуздушния поток през тоя панел. За посоката говоря, иначе темп. си държи.
Posted Image

Нещата май са по-сложни отколкото мислех и мисля да я погледнат
в сервиз. Дайте идея за такъв обаче, къде мислите че биха могли да прегледат вакуум системата?
Може би сервизи за ремонт на климатроници?

За INTEGRALE е следващата снимка, това е мембраната която мърда рефлектора, вижда се като свалиш предпазния капак на фара.
А ако свалиш и самия фар, нямаш проблем да а демонтираш и да видиш дали има начин да се съживи. Аз поне си мисля че едва ли се продава отделно...
Posted Image
  • 0

879897.png

#29 INTEGRALE

INTEGRALE

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Posts:

Posted 20 September 2006 - 17:44

Благодаря за снимката... , но вече съм свалял фара :(
Всичко си изглежда съвсем нормално... само дето не работи :(
Следва обиколки за нов фар по арабеските.... само че ме е страх колко ли кеш ще искат..
  • 0
W202 C180

#30 INTEGRALE

INTEGRALE

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Posts:

Posted 23 September 2006 - 15:54

Да споделя , какво му беше на фара че не се вдигаше... значи адски глупав проблем ама докато го разбера.... Накратко , където влиза вакумната тръбичка от помпата към фара... всичко си е наред , проблема не е и в мембраната , а в свръзката до мембраната в самия фар , дефектна отливка и сипра притока на въздух към мембраната явно... турска история
  • 0
W202 C180

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users