Вие чувате ли се какво говорите! Как ще е нормален разходът! По магистралата Пловдив - София разходът ми е между 4.3 и 4.5, а в София лятото на пуснат на най-студено климатик стига до 7.8 - 8. Абсурд е, ако двигателят е наред, да гори повече от 8.5 - 9 градско! Да не говорим, че е дизел и е комън рейл, което го прави още по-икономичен. В допълнение, карам дълга база, която следва да гори повече, тъй като е по-тежка и е 95 коня.Според мен е нормален разхода- А класата не се хвали по принцип с добър разход,а и много зависи от стила на каране.
Виж вече 8/100 селско си е в повече,при положение,че моята на газ ми дава 10/100 при 130-140км/ч,но знам ли и какви са им предавателните числа на А класите.
Само честни с такива коли могат да се изкажат вещо-като Лил,която чистосърдечно си призна адския разход...
Според сервизната книжка разходите за А170 са следните:
Къса база: Механична скоростна кутия - градско 6.3, извънградско 4.1, среден разход 4.9. Автоматична скоростна кутия - градско 7.9, извънградско 4.6, среден разход 5.8 Тегло на автомобила 1545 кг.
Дълга база: Механична скоростна кутия - градско 6.8, извънградско 4.4, среден разход 5.2. Автоматична скоростна кутия - градско 7.9, извънградско 4.6, среден разход 5.8 Тегло на автомобила 1635 кг.
Това всичко за W168. W169 дава още по-нисък разход.

Виж ГАРАЖА