разликата между КЛАСИК ЕЛЕГНС И АВАНГАРДP.S.Рових се но не ,можах да открия подобна тема.
Започната от kmmk, 11 фев 2010 - 00:56:16
48 мнения по тази тема
Публикувано 11 февруари 2010 - 19:29
А по какво се различават тогава ЕЛЕГАНС и КЛАСИКККККККККК
Публикувано 11 февруари 2010 - 19:45
Така е...спор няма,а освен че е доста стабилна,има и много по-готина стойка....и натоварена ляга по-малко спрямо другите модификации.Много ми е скапано, като влизам с 120-130км в завой и колата не помръдва, да знаеш.
Скапано ми е и като карам по магистралата буквално с колкото може, а колата стои залепена за пътя.
Не ме разбирайте погрешно-аз си обичам колата,но просто в София дупките и идват в повече.

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 11 февруари 2010 - 20:51
Не винаги твърдото окачване е гаранция за стабилност , при неравност или други изменения е много по гадно и нестабилно да минеш с твърдо окачване отколкото с нормално . Идеята е да се постигне мека возия с добра стабилност , това се наблюдава при всички S класи на мерцедес в последните 30 години. От 210 няма наблюдения но при 124 нещата са малко по лоши , поне такива са ми впечатленията при каране

Публикувано 11 февруари 2010 - 20:55
Много ми е скапано, като влизам с 120-130км в завой и колата не помръдва, да знаеш.
Скапано ми е и като карам по магистралата буквално с колкото може, а колата стои залепена за пътя.
![]()
Повече ме дразнят огромните по размери и брой дупки по софийските улици, но според мен е еднакво гадно да ги газиш било то и с класик или елеганс.
Иначе други разлики между авангард и останалите изпълнения, освен изброените досега твърдо окачване и хромираните елементи по екстериора, са : сините прозорци, черните апликации по интериора, серийните 16' алуминиеви джанти.... сигурно има още, сега не мога да се сетя.
За това се здобих с кола на цената на 1/2 амортесьор на Бенца и хич не ми пука дали ще направя джаната на зарче или някой ще я забърше возя се има си
колелета,волан,джамове и парно и се радвам.
Публикувано 11 февруари 2010 - 21:06
НО ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СИ ГО ПРЕВЕДЕШ!
Предлагаются три варианта комплектации кузова: Classic, Elegance и Avantgaгde, отличающихся отделкой интерьера, а также декоративными элементами кузова.
Модель Classic. Базовая модель Meгcedes Е-класса. Полностью укомплектованный автомобиль, соединяющий в себе ненавязчивую элегантность с типичной для Meгcedes функциональностью и, таким образом, отвечающий потребностям покупателей машин улучшенного среднего класса.
Отличительные особенности модели Classic:
1. Колеса на стальных дисках с декоративными колпаками.
2. Стекла зеленого оттенка.
3. Декоративные панели на крыше, стойках, багажнике и передке из анодированного гематита.
4. Декоративные панели стоек и стекол визуально соответствуют анодированному алюминию и покрыты блестящим черным лаком.
5. Бампер с защитной пластиной контрастного цвета.
6. Видимые поверхности обшивки бампера выполнены в цвете автомобиля.
7. Деревянные обшивки изготовлены из платана.
8. Материал обшивки сидений рисунка «Волна», цвет - черный, синий, шампиньон или серый.
9. Материал обивки МВ-Тех, цвет - черный, синий, шафран, шампиньон или серый.
10. Рычаг переключения передач и рулевое колесо из пенноматериала черного цвета.
11. Нижняя средняя консоль с открытым вещевым ящиком.
Модель ELegance. Хромированные накладки на наружных сторонах бамперов, ручках две рей и боковых панелях, диски колес из легкого металла, а также орех и кожа на руле и рычаге переключения передач в салоне автомобиля обеспечивают модели Elegance аристократический вид.
Отличительные особенности модели Elegance:
1. Диски из легкого металла на 10 болтов крепления.
2. Декоративные панели под цвет автомобиля.
З. Обшивка стоек и дверей гармонично сочетается с черным лаковым покрытием.
4. Боковые молдинги контрастного цвета с хромированными накладками.
5. Хромированные ручки дверей.
6. Бамперы контрастируют с хромовыми накладками и цветом автомобиля.
7. Деревянная обшивка изготовлена из ореха.
8. Материал обивки Pгesto, цвета - черный, синий, шампиньон, или серый.
9. Цвет кожи обивки салона: черный, синий, шафран, шампиньон или серый.
10. Рычаг переключения передач и рулевое колесо обтянуты кожей под цвет панели.
11. Карманы на спинках передних сидений.
12. Удобные подлокотники.
1З. Хороший обдув задней части салона.
14. Солнцезащитные козырьки с зеркалом, имеющим подсветку.
15. Антибликовое зеркало заднего вида.
Модель Avantgarde. Эта модель имеет подчеркнуто новомодный и спортивный внешний вид.
Отличительные особенности модели Avantgaгde:
1. Диски (16 дюймов) из легко го сплава на 5 болтов крепления с широкой резиной 215/55 R 16.
2. Низкая посадка автомобиля.
З. Тонированные синим цветом стекла.
4. Молдинги на крыше под цвет автомобиля.
5. Декоративные накладки на средних стойках и на пазах стекол задних дверей цвета автомобиля с пленкой плавного перехода цвета.
6. Бампер и защита автомобиля с хромированными накладками.
7. Хороший обдув задней части салона.
8. Карманы на задней части передних сидений.
9. Эксклюзивные виды покрытия кузова: металлик Violan и зеленый Amazonit.
10. Хромированные ручки дверей.
11. Кожух радиатора с черными лакированными ламелями.
12. Ксеноновые фары.
1 З. Деревянная обшивка изготовлена из клена.
14. Материал обивки сидений рисунка Tiffany, цвета - черный/зеленый, черный/красный или черный/серый.
15. Цвет кожи обивки салона: черный, синий или серый.
16. Рычаг переключения передач и рулевое колесо с обтяжкой из черной кожи.
17. Удобные подлокотники.
18. Очистители фар.
19. Регулировка дальности света.
Предлагаются три варианта комплектации кузова: Classic, Elegance и Avantgaгde, отличающихся отделкой интерьера, а также декоративными элементами кузова.
Модель Classic. Базовая модель Meгcedes Е-класса. Полностью укомплектованный автомобиль, соединяющий в себе ненавязчивую элегантность с типичной для Meгcedes функциональностью и, таким образом, отвечающий потребностям покупателей машин улучшенного среднего класса.
Отличительные особенности модели Classic:
1. Колеса на стальных дисках с декоративными колпаками.
2. Стекла зеленого оттенка.
3. Декоративные панели на крыше, стойках, багажнике и передке из анодированного гематита.
4. Декоративные панели стоек и стекол визуально соответствуют анодированному алюминию и покрыты блестящим черным лаком.
5. Бампер с защитной пластиной контрастного цвета.
6. Видимые поверхности обшивки бампера выполнены в цвете автомобиля.
7. Деревянные обшивки изготовлены из платана.
8. Материал обшивки сидений рисунка «Волна», цвет - черный, синий, шампиньон или серый.
9. Материал обивки МВ-Тех, цвет - черный, синий, шафран, шампиньон или серый.
10. Рычаг переключения передач и рулевое колесо из пенноматериала черного цвета.
11. Нижняя средняя консоль с открытым вещевым ящиком.
Модель ELegance. Хромированные накладки на наружных сторонах бамперов, ручках две рей и боковых панелях, диски колес из легкого металла, а также орех и кожа на руле и рычаге переключения передач в салоне автомобиля обеспечивают модели Elegance аристократический вид.
Отличительные особенности модели Elegance:
1. Диски из легкого металла на 10 болтов крепления.
2. Декоративные панели под цвет автомобиля.
З. Обшивка стоек и дверей гармонично сочетается с черным лаковым покрытием.
4. Боковые молдинги контрастного цвета с хромированными накладками.
5. Хромированные ручки дверей.
6. Бамперы контрастируют с хромовыми накладками и цветом автомобиля.
7. Деревянная обшивка изготовлена из ореха.
8. Материал обивки Pгesto, цвета - черный, синий, шампиньон, или серый.
9. Цвет кожи обивки салона: черный, синий, шафран, шампиньон или серый.
10. Рычаг переключения передач и рулевое колесо обтянуты кожей под цвет панели.
11. Карманы на спинках передних сидений.
12. Удобные подлокотники.
1З. Хороший обдув задней части салона.
14. Солнцезащитные козырьки с зеркалом, имеющим подсветку.
15. Антибликовое зеркало заднего вида.
Модель Avantgarde. Эта модель имеет подчеркнуто новомодный и спортивный внешний вид.
Отличительные особенности модели Avantgaгde:
1. Диски (16 дюймов) из легко го сплава на 5 болтов крепления с широкой резиной 215/55 R 16.
2. Низкая посадка автомобиля.
З. Тонированные синим цветом стекла.
4. Молдинги на крыше под цвет автомобиля.
5. Декоративные накладки на средних стойках и на пазах стекол задних дверей цвета автомобиля с пленкой плавного перехода цвета.
6. Бампер и защита автомобиля с хромированными накладками.
7. Хороший обдув задней части салона.
8. Карманы на задней части передних сидений.
9. Эксклюзивные виды покрытия кузова: металлик Violan и зеленый Amazonit.
10. Хромированные ручки дверей.
11. Кожух радиатора с черными лакированными ламелями.
12. Ксеноновые фары.
1 З. Деревянная обшивка изготовлена из клена.
14. Материал обивки сидений рисунка Tiffany, цвета - черный/зеленый, черный/красный или черный/серый.
15. Цвет кожи обивки салона: черный, синий или серый.
16. Рычаг переключения передач и рулевое колесо с обтяжкой из черной кожи.
17. Удобные подлокотники.
18. Очистители фар.
19. Регулировка дальности света.
W210 E300 D 1996
W124 and E300
W124 and E300
Публикувано 11 февруари 2010 - 23:28
Въпреки, че няма голчма разлика между 3-те модификации един Класик нчпример може да бъде в пъти по тежко изпълнение от един Авангард, иначе според мен разликата е в базовия пакет екстри. Обаче като се замисли човек разлика има и в цената така, че излиза, че си си платил за тези екстри. А и детаили като това дали дръжките на вратите ми ще са хромирани и тем подобни за мен не са от никакво значение е виж например коженич салон за мен си е задалжителен за един Мерцедес-Бенц.
От един Мерцедес по добър може да бъде само друг Бенц.

Публикувано 11 февруари 2010 - 23:53
Стандарта,пакетите и цените са образувани в Щутгарт,а иначе и един голф 2,може да е в пъти по-тежко изпълнен от голф 3Въпреки, че няма голчма разлика между 3-те модификации един Класик нчпример може да бъде в пъти по тежко изпълнение от един Авангард

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 12 февруари 2010 - 00:15
Колеги и аз да се намеся по темата,
Според мен и според личните ми наблюдения разликите между отделните изпълнения се изразява само в базовото оборудване на колата. Така де ако искате да направите един класик от базов на авантгар с базови екстри ще ви излезе по-скъпо отколкото един авангадрд. Един вид пормоцийка за зарибяване. Но вкраина сметка от много години насам мерцедесите се правят по поръчка на клиента, и тук идва разликата ц опелите и голфовете примерно, които си имат заковани изпълнения. А ако става въпрос за пари и желание, почти всичко е възможно при мерцедес. Един интересен пример се сещам сега. Сетра ражотеше на банда и сглабяше CLS, та там някъкъв си бил поръчал бели колани отпред и червени отзад, така че клиента си решава. Иначе в книжките които ми пращат от мерцедес, елеганс, класик и авантгард са просто ценови пакети. Никаде не съм виждал че авантгарда е със спортно окачване, ако е спрт или спортлайн може.
Според мен и според личните ми наблюдения разликите между отделните изпълнения се изразява само в базовото оборудване на колата. Така де ако искате да направите един класик от базов на авантгар с базови екстри ще ви излезе по-скъпо отколкото един авангадрд. Един вид пормоцийка за зарибяване. Но вкраина сметка от много години насам мерцедесите се правят по поръчка на клиента, и тук идва разликата ц опелите и голфовете примерно, които си имат заковани изпълнения. А ако става въпрос за пари и желание, почти всичко е възможно при мерцедес. Един интересен пример се сещам сега. Сетра ражотеше на банда и сглабяше CLS, та там някъкъв си бил поръчал бели колани отпред и червени отзад, така че клиента си решава. Иначе в книжките които ми пращат от мерцедес, елеганс, класик и авантгард са просто ценови пакети. Никаде не съм виждал че авантгарда е със спортно окачване, ако е спрт или спортлайн може.
Публикувано 14 февруари 2010 - 16:59
Като цяло, модификациите се въвеждат именно за да не се прави всеки автомобил по поръчка. И именно затова - ако вземеш класик и му добавиш по поръчка елементите, които пре елеганса са включени фабрично, ще ти излезе по-скъпо, отколкото ако директно си купиш елеганс. А цялата врътка е, че на поточната линия е по-евтино да се произведат 100 еднакви автомобила, отколкото 100 коренно различни автомобила. Иначе най-лесното щеше да е един базов модел и 100 страници списък с екстри. Обаче после производството много се усложнява. Затова има три, четири или повече модификации, които фабрично са оборудвани с определени екстри и се продават на фиксирана цена. И между другото - не всички Мерцедеси са по поръчка - има си и стандартно оборудвани, които отиваш и си ги купуваш директно.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 14 февруари 2010 - 18:06
Avantgarde е със спортно окачване- по ниско и доста по-твърдо от това на другите две изпълненияКолеги и аз да се намеся по темата,
Иначе в книжките които ми пращат от мерцедес, елеганс, класик и авантгард са просто ценови пакети. Никаде не съм виждал че авантгарда е със спортно окачване, ако е спрт или спортлайн може.

Спорт има при C класите(202) а Спортлайн при 190 и 124. Авангард е нещо като по-нов еквивалент на спортлайн.
Публикувано 14 февруари 2010 - 20:47
Аз за цените нищо не съм казал, просто под тежко изпълнение имах предвит, че един Класик може да има повече екстри от Авангард да речем това съм имал педвид, сори ако не съм се изразил правилно.Стандарта,пакетите и цените са образувани в Щутгарт,а иначе и един голф 2,може да е в пъти по-тежко изпълнен от голф 3
От един Мерцедес по добър може да бъде само друг Бенц.

Публикувано 16 февруари 2010 - 23:27
Много ми е скапано, като влизам с 120-130км в завой и колата не помръдва, да знаеш.
![]()
Повече ме дразнят огромните по размери и брой дупки по софийските улици, но според мен е еднакво гадно да ги газиш било то и с класик или елеганс.
Иначе други разлики между авангард и останалите изпълнения, освен изброените досега твърдо окачване и хромираните елементи по екстериора, са : сините прозорци, черните апликации по интериора, серийните 16' алуминиеви джанти.... сигурно има още, сега не мога да се сетя.
И решетката е различна.

Публикувано 16 февруари 2010 - 23:38
На Hooligan CLK-то е Avantgarde и е с обикновеното окачване.
Моето е Elegance и е със спортно.
Според мен няма връзка м/у двете, а е екстра по желание на собственика.
И не е от конете, защото има 230 Компресори с обикновено окачване.
(и решетките ни са еднакви)
Публикувано 16 февруари 2010 - 23:49
CLK модел W208 всичките са с такава решетка, това е единствената оригинална. Ако става въпрос за окачването- може да си поръчаш и класик със спортно окачване, обаче струва пари, докато авангард си излиза от завода със спортното окачване, поне при Е (210) е така.На Hooligan CLK-то е Avantgarde и е с обикновеното окачване.
Публикувано 18 февруари 2010 - 00:18
Като цяло, модификациите се въвеждат именно за да не се прави всеки автомобил по поръчка.
Илийка може и така да е, но сестра ми има над година стаж на поточната линия и 8 месеца в раздела за развитие на мерцедес. Казвала ми е че от началото на "Банда" до края всяка кола се сгалбя по списък с желанията на клиента. Спорен мен от мерцедес толерират това производство. малко е странно наистина, но за това констругцията им позволява това нещо. Не на последно място е и цената, плаща си и за марката , но и за екстрата да избираш ти
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни