Затъмняване на стъклата на автомобилите ...права и задължения на Нас и на Органите на реда!
Започната от House M.D., 16 яну 2010 - 17:03:23
160 мнения по тази тема
Публикувано 17 февруари 2010 - 23:25
Колеги, тай като имах мерак да си затъмня (поне малко) и предните странични прозорци.
Та да питам, винаги ли при слагането на фолио на предните странични прозорци ще ме глобяват или има и някакви разрешени проценти на затъмняване?
Та да питам, винаги ли при слагането на фолио на предните странични прозорци ще ме глобяват или има и някакви разрешени проценти на затъмняване?
Публикувано 03 април 2011 - 22:22
Разрових се малко из нета и явно за момента единствените легални начини са :
1. Колата да се води ИНКАСО и да е регистрирана на фирма. На места казват, че за да стане това трябва да се подсили/бронира, на места казват, че това не е необходимо. Някой ако е по-запознат да сподели.
2. Издаден документ от производителя (в нашия случай БАЛКАНСТАР), че колата си е излязла така от завода. До колкото знам, тук има представители на фирмата, нека да ни светнат аджеба може ли или не може да се издаде такъв документ. На повечето от нас стъклата им са тонирани до определена степен, не може ли да се издаде документ, че стъклата ни са фабрично затъмнени, а пък ние после да си ги затъмним с хубаво фолио?
1. Колата да се води ИНКАСО и да е регистрирана на фирма. На места казват, че за да стане това трябва да се подсили/бронира, на места казват, че това не е необходимо. Някой ако е по-запознат да сподели.
2. Издаден документ от производителя (в нашия случай БАЛКАНСТАР), че колата си е излязла така от завода. До колкото знам, тук има представители на фирмата, нека да ни светнат аджеба може ли или не може да се издаде такъв документ. На повечето от нас стъклата им са тонирани до определена степен, не може ли да се издаде документ, че стъклата ни са фабрично затъмнени, а пък ние после да си ги затъмним с хубаво фолио?
The best or nothing.
Публикувано 04 април 2011 - 10:23
Един авер караше Чероки с бележка за Инкасо, цялото затъмнено/без предния де/ и не беше броня.
Щом закона в страната забранява затъмняване на предните стъкла, даже не можеш да си поръчаш автомобила с такива!
Навремето като поръчвахме един Cayenne искахме да е целия с тъмни стъкла, но от Porsche отказаха, именно заради законите тук.
Не вярвам да може да се издаде такава бележка.
А и куката ще те кара да отвориш прозореца и ще човърка с нокет, да види дали е фолио
Навремето като бяхме и бръмчахме с BMW 5-er, доста разправийки имаше.
Вече не ми се занимава, слагам черните цайси и газ
Щом закона в страната забранява затъмняване на предните стъкла, даже не можеш да си поръчаш автомобила с такива!
Навремето като поръчвахме един Cayenne искахме да е целия с тъмни стъкла, но от Porsche отказаха, именно заради законите тук.
Не вярвам да може да се издаде такава бележка.
А и куката ще те кара да отвориш прозореца и ще човърка с нокет, да види дали е фолио
Навремето като бяхме и бръмчахме с BMW 5-er, доста разправийки имаше.
Вече не ми се занимава, слагам черните цайси и газ
Публикувано 04 април 2011 - 11:12
Колега, малко са хората, които могат да си позволят чисто нов мерцедес (дай боже всеки му). Повечето си купуват втора ръка от чужбина. Ако колата е произведена така, никой не може да ти каже нищо. Този документ може да се предава от собственик на собственик, така че реално не виждам проблема да си направим и ние.
The best or nothing.
Публикувано 04 април 2011 - 11:15
здравейте колеги направи ми впечатление,че на колегата който е спечелил делото съдът е постановил СД полиция да заплати разноските по делото.а аз две дела им печеля едното даже на Апелативен съд ходи и не ми покриха разноските около 500 лв.и аз затова си мислех,че срещу полицията независимо от крайният резултат разноските са си за твоя смека.
Публикувано 14 септември 2011 - 21:29
Бенца на майка ми е със затъмнени стъкла и единственото, което направи е да иде до КАТ, попълни молба до "началника" , в която описа, че пренася определена сума пари и документ, в който пишеше от къде ги получава, защо и като каква се явява...айде ходи разбери, последно законно ли е, или не, да си затъмниш стъклата и по - какъв критерии разрешават или не
"Когато всичко върви гладко, значи пътят е хлъзгав."
Публикувано 15 септември 2011 - 21:40
Една част от служебните лимузини и джипове във фирмата в която работя са със затъмнени стъкла,но са регистрирани на името на охранителната ни фирма.Едното е заради спестяване на ДДС-то,горивото и заради тъмните стъкла.Това е единия начин за законово каране на кола с тъмни стъкла.
Публикувано 16 септември 2011 - 19:14
Аз се чудя нещо...добре де , как полицаите си очернят всичките стъкла и никои не им прави проблем , при положение че законът го забранява .. нали те най-много са запознати със него , защо се получава така тогава ?
Benz - 5.5 мотора движи !
Публикувано 17 септември 2011 - 00:22
Аз се чудя нещо...добре де , как полицаите си очернят всичките стъкла и никои не им прави проблем , при положение че законът го забранява .. нали те най-много са запознати със него , защо се получава така тогава ?
Навсякъде по Бг е така колега.Те си ги затъмняват.....и като ги спрат евентуално...показват си картата....казват, че са колеги и си продължават.И проблеми никакви.
На мен лично ми е сваляно фолиото на предните прозорци от полицай, на който личния му автомобил е затъмнен.
By Batev
Публикувано 17 септември 2011 - 06:45
На мен лично ми е сваляно фолиото на предните прозорци от полицай, на който личния му автомобил е затъмнен.
Такъв мръшляк,ще го набарам цивилен и ще го олюпа от бой! Да се оплаче на който си иска!!!
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 17 септември 2011 - 11:17
Няма право да ти пипа прозорците, дори и да са видимо олепени с фолио.
Из бмв форума имаше специална тема за черните стъкла преди няколко години.Беше
я писал един техен потребител,който е юрист и си беше направил труда да провери
много внимателно за пропуски в тази забрана.
Беше обяснил, че ако нямат специална заповед да спрат от движение точно твоята кола,
единственото нещо,което могат да ти направят е да ти напишат фиш за 20лв.
Беше обяснил и да не се връзваме на глупостите,които ни говорят като ни спрат, защото
така само се опитват да ни сплашат, за да кихнем пари.
Ще се опитам да я изровя,защото е интересна, и ако човек е наясно с написаното там
може много готино да се заяде с полицаите при нужда.
Из бмв форума имаше специална тема за черните стъкла преди няколко години.Беше
я писал един техен потребител,който е юрист и си беше направил труда да провери
много внимателно за пропуски в тази забрана.
Беше обяснил, че ако нямат специална заповед да спрат от движение точно твоята кола,
единственото нещо,което могат да ти направят е да ти напишат фиш за 20лв.
Беше обяснил и да не се връзваме на глупостите,които ни говорят като ни спрат, защото
така само се опитват да ни сплашат, за да кихнем пари.
Ще се опитам да я изровя,защото е интересна, и ако човек е наясно с написаното там
Публикувано 17 септември 2011 - 12:47
Пушка айде Бате ако можеш да я намериш. да видим за ко стаа въпрос.
След като се видяхме с полицая като беше цивилен....изяснихме обстоятелствата и аз вече имам право да си ги затъмня предните прозорци.
В Петрич и региона няма да имам ядове ама често слизам до Гърция и там ако те барнат
Ако има някакъв законов чалъм ще го направя и ще си затъмня предните прозорци задължително.
By Batev
Публикувано 17 септември 2011 - 13:23
И на мен ми е интересно!
Вдетених се и затъмних джипа
Публикувано 17 септември 2011 - 13:48
И на мен ми е интересно!
Пешкаа ама при тебе стоят малко по различно нещата с тея АМГ-та
Вдъхваш им малко Респект
By Batev
Публикувано 17 септември 2011 - 18:38
Във Варна нема грижи, принципно ме интересува.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни