http://www.vwclub.bg...p?f=13&t=126360
Затъмняване на стъклата на автомобилите ...права и задължения на Нас и на Органите на реда!
Започната от House M.D., 16 яну 2010 - 17:03:23
160 мнения по тази тема
Публикувано 08 март 2012 - 08:34
Много доволен от тези момчета -> Задните странични и задния на 100% + предните на 30 % за 200 лв всико с хубаво фолио 5 г. гаранция .
Публикувано 09 март 2012 - 22:00
Някой гледа ли новите или дали има някакво инфо да просветли не просветлените по въпроса. Че по новините са давали за фолиото че било забранено.
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance
Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!
Публикувано 06 юни 2012 - 12:41
А някой има ли си напредстава какви са схемите с инкасо автомобил да го пиша на фирмата щото цъкам гугъл ама ми излизат новини за обрани инакасо автомобили .. А пък фирмата на майка е счетоводна и по има вероятност да стане тоя филм.
Публикувано 25 юли 2012 - 20:33
Колеги как мога да си затъмня и предните стъкла на автомобила и да нямам проблеми, т.е уж съм минал технотест или да се представи като фабрично или има някакви други тънкости ?
Публикувано 30 юли 2012 - 21:38
Колеги. Решението е само едно. Имах до скоро една W220 напълно затъмнена и челното стъкло. Визията беше убиец вътре лятото хладничко всичко е перфектно. Карах я 5 години.
Идеята е следната:
Правите копие на голям талон, носите листа от техническият преглед и това е.
20 лв е глобата + в редки случаи 10лв за неносене на малък талон. Не могат да ви спрат колата от движение без да ви вземат малкия талон. Слагали са ми лепенка и я махам на следващият светофар. Без взет малък талон - няма спиране от движение. Казвате, че сте загубили малкия талон получавате глоба по чл. 105, ал. 1 и си тръгвате а акта ако искате го плащате ако ли не след 2 години го няма.
Имам охранителна фирма и това с инкасо НЕ СТАВА и не може да стане. Трябва колата да е поне B6 бронировка което на цени излиза като да си поръчате със заводски тъмни предни стъкла.
И така в общи линии, копие на малкият или големият талон, листа за технически преглед (защото могат да ви вземат талона за технически преглед) и това е
Идеята е следната:
Правите копие на голям талон, носите листа от техническият преглед и това е.
20 лв е глобата + в редки случаи 10лв за неносене на малък талон. Не могат да ви спрат колата от движение без да ви вземат малкия талон. Слагали са ми лепенка и я махам на следващият светофар. Без взет малък талон - няма спиране от движение. Казвате, че сте загубили малкия талон получавате глоба по чл. 105, ал. 1 и си тръгвате а акта ако искате го плащате ако ли не след 2 години го няма.
Имам охранителна фирма и това с инкасо НЕ СТАВА и не може да стане. Трябва колата да е поне B6 бронировка което на цени излиза като да си поръчате със заводски тъмни предни стъкла.
И така в общи линии, копие на малкият или големият талон, листа за технически преглед (защото могат да ви вземат талона за технически преглед) и това е
Публикувано 30 юли 2012 - 22:20
Техническия преглед после на ново ли,как се процедира?Даобре е,че си намерил решение.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 31 юли 2012 - 08:47
Да наново но си е разправия. Идеята е най-безболезнено да се мине. Иначе може да махаш фолио да минаваш каналите и пак да лепиш но е загуба на време.
Публикувано 02 февруари 2014 - 11:45
И има ли вече някакъв "законен" начин да си затъмня и предните 2 стъкла без да е нужно постоянно да имам фишове и актове ?
Публикувано 02 февруари 2014 - 17:05
Законен няма но ако станеш милиционер няма да имаш фишове и актове +
бонус да караш без винетка и на воля .
Публикувано 02 февруари 2014 - 19:28
И има ли вече някакъв "законен" начин да си затъмня и предните 2 стъкла без да е нужно постоянно да имам фишове и актове ?
Да , има
Направи си фирма и кажи , че пренасяш скъпоценности и големи суми
Прехвърли колата на фирмата
Подай молба до КАТ
Бъди удобрен
Затъмни си стъклата
Този пост е редактиран от Наско: 02 февруари 2014 - 19:29
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 03 февруари 2014 - 19:31
А най-добре си купи бронирана кола
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 10 март 2014 - 10:48
Бях чул, че за да те глобят за затъмени предни стъкла трябва да имат уред, с който да измерят процента на затъмняване, който не трябва да бъде повече от 30%. Това вярно ли е и въобще как стоят нещата към днешна дата когато ме спрат и аз съм с 25-30% фолио на предните стъкла? Спиране от движение, глоба ли? Какво въобще имат право да правят?
The best or nothink.
Публикувано 30 ноември 2014 - 21:57
Здравейте,
Да отворя малко темата. Според проверката на VIN-а от колеги в сайта излезе че колата ми има DARK TINTED GLASS. Само че като гледам на предните прозорци, като че ли е фолио. Та въпроса ми е : В какво се изразява фабричното затъмнение на стъклата? В самата структура ли се вгражда фолиото или просто го лепят в завода.?
Тия дни ще я регистрирам и ми казаха махай предните, иначе няма минаване.
В италианския талон, доколкото гугъл транслейт превежда не се споменават стъкла, а само че мога да тегля ремарке до 4 тона
Поздрави
ML270 04г.
ex-С180 94г.
Публикувано 05 декември 2014 - 07:09
Здравейте,
Ако някой се натъкне на тази тема, ще напиша как се разбира дали стъклата са фабрично тонирани или са с добавено фолио.
При фабрично тонираните - надписа на стъклото се вижда тъмен, защото фолиото е в стъклото и следователно е пред надписа и го затъмнява.
При лепено фолио - надписа на стъклото се вижда по-лесно, защото фолио-то е залепено върху надписа, който е отвътре и не го затъмнява.
Допълнително и с пипане се усеща, че надписа на фабрично тонираните стъкла е по-грапав на пипане, а при стъклата с фолио е по-равен.
При мен се оказа, че са затъмнени фабрично само задното стъкло и стъклата на задните врати. Това е означавал кодът.
ML270 04г.
ex-С180 94г.
Публикувано 05 декември 2014 - 07:35
Ето ви решение на проблема, момчета и момичета!
Този пост е редактиран от miro0: 05 декември 2014 - 07:35
The best or nothink.
5 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 5 гости, 0 анонимни