Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Как ни оплюват :(5 пръста сняг, пръдльовци с мерцедеси и ...

• Please log in to reply
73 мнения по тази тема

#1 Ivan Rashev

Ivan Rashev

Чирак

• Потребители на форума
  • 181 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 08 януари 2010 - 16:48

Четохте ли това :)

5 пръста сняг, пръдльовци с мерцедеси и на Цветелина винетките
  • 0
Понеже ВИНАГИ забравям да напиша к'в Мерцедес имам, го пиша тук :) МОЙ от 04-07 г.
190Е 2.0 '86 Италия, 5 скорости, Монтирана :( АГУ от 2001 - BRC АТ90Е 100kW -> Премахната :), която се ПРОДАВА!
Мога да Ви помогна с Потенциометър Bosch 3 437 224 035 за 80 лв.

#2 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 08 януари 2010 - 16:53

Ми много ясно, че ще говорят за Мерцедеси,
при положение, че БМВ-тата рядко излизат на такова време ;)

А и нещо друго ... не Ви ли е правило впечатление,
например на паркинг, авто мивка или подобни,
ако трябва някой човек да си мръдне малко Форда или Опела му казват мръдни си малко колата,
а ако човека кара Бенц, му казват премести си малко Мерцедеса :icon_welldone:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#3 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 08 януари 2010 - 17:30

Винаги са правили по добро поведение към мерцедесите. Толкова комплименти имам че карам мерцедес че си нямате напредстава.Даже един старец ме спира и вика я се виж на 19 години в мерцедес си се качил.Маистора ми вика - момчето има книжка за мерцедес , за друга кола няма . Не казва кола а мерцедес казва.Велика е нашата кола и това е.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#4 Hooligan

Hooligan

Майстор

• Потребители на форума
  • 1553 Мнения:
  • Автомобил:
    1. M-Class (W164) 350 CDI Facelift
    2. CLK-Class (W208) - Продаден
    3. C-Class (W203) - Продаден
    4. C-Class (W202) - Продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 януари 2010 - 18:33

Иванееее, Бакалов, ти явно Мерцедес не си виждал, какво остава и да си се возил. ако искаш, на следващия сняг заповядай в моя, да те повозя малко.
После, понеже съм пръдльо с Мерцедес - ще ти пръдна в устата! Мога и още нещо да ти кажа, ама хайде, че съм обещал да не говоря глупости във форума.
Заповядай на следващия сняг.
  • 0

Ignore list: fiveq, Наско, krasch

#5 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 януари 2010 - 18:58

А бе оставете ги душичките - да си се возят на жигули с торба цимент в багажника - нали са експерти...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#6 MBenc

MBenc

Чирак

• Потребители на форума
  • 120 Мнения:
  • Град:Габрово
  • Интереси:лов , бизнес в Севлиево

Публикувано 08 януари 2010 - 19:05

Завистта почивен ден няма,непознат човек ще те поздрави за това ,че караш Мерцедес-стил на живот,но обкръжението от УЖ приятелите и родните .....е така е българска действителност за съжеление.А за зимата наистина трябват нови гуми за Мерцедеса и на 3 години смяна.Но никой не може да ме убеди ,че кола с предно е по проходимо за зимно време и двете си имат плюсове и минуси.
  • 0

#7 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8414 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 януари 2010 - 19:20

Що да ни оплюват... драскат си хорицата, да сме живи и здрави всички :)
Eто две забавни теми :)

http://bmwpower-bg.n...hp?f=4&t=124389
http://bmwpower-bg.n...hp?f=4&t=183661

Хулигане, що се нервиш :)
Аз все още си мисля, че малка лека количка със предно е много по-проходима от нашите кораби, особено и както сме с отворени диференциали, ама айде ;)
Като беше веселото по пътищата се изкефих от сърце на едно Fiat 500 с една ненормална мацка вътре и на един пич с една Импреза, който караше настрани целия път за кеф ;)
  • 0

#8 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 януари 2010 - 22:52

Аз съм с предно предаване :tongue: ...и по зимните ми гуми още стоят игличките..
Нека плюят....
  • 0

#9 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 08 януари 2010 - 23:25

Хехе-ебаси яката статия... :icon_coolgrin:
С какво да го газя?!?! С МБ или с ВАЗ?
А относно пръднята-на всеки се случва,вярвам и на автора :0_yahoo:

1. Научната дума за „пръдня" е флатуленция или флатус.
2. Пръднята, която не мирише е съставена от азот, въглероден диоксид, водород, кислород и метан.
3. Вонята на изпуснатите газове е следствие от малки, но явно много миризливи серни съединения.
4. Мъжът изпуска дневно около 1,5 литра газове на ден, а жената - около 1 литър.
5. Английската дума fart идва от староанглийските ferten, feortan и farten, които пък произлизат от старонемската дума ferzan.
6. „Пръднята на монахинята" е името на известен и изискан френски десерт.
7. Англичаните имат около десет фразеологизма за българската поговорка „Кой подуши, той подпуши!"
8. Българският глагол „пърдя" има индо-европейски произход. На гръцки тя е „perdome", на латински - „pedere", на санскрит - „pardete", на руски - „пердеть".
9. За целия си живот човек изпърдява приблизително 41 062 литра пръдня.
10. Американските учители са длъжни да използват научни книги за пърденето, за да образоват по темата ентусиазираната американска младеж.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#10 nikexp

nikexp

Чирак

• Потребители на форума
  • 175 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    MERCEDES BENZ 124 CE COUPE 122 HP.
    Green
    10. 1993

Публикувано 09 януари 2010 - 06:58

Иванееее, Бакалов, ти явно Мерцедес не си виждал, какво остава и да си се возил. ако искаш, на следващия сняг заповядай в моя, да те повозя малко.
После, понеже съм пръдльо с Мерцедес - ще ти пръдна в устата! Мога и още нещо да ти кажа, ама хайде, че съм обещал да не говоря глупости във форума.
Заповядай на следващия сняг.

ААА, колега тука вече сме двама ако някой ще пърди на друг в устата искам и аз да участвам че съм хапнал БОБЕЦ
Аз друго не мога да разбера защо аз никога не закъсвам в сняг с МЕЧО ???
Защото зная как се работи с апаратурата!!!!!- 15 години съм шофьор (без нито един акт и без проишествия)
А за тези кито си нямат друга работа и завиждат мога да кажа - чакай да пукне пролет па си изкарай опелчето и си бегай на СЕЛО!!!
  • 0
Публикувано изображение

#11 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 09 януари 2010 - 09:47

Статията според мен не е насочена специално към Мерцедесите. Автора олицетворява чрез "пръдльовците с Мерцедесите" всички ония, които карат скъпи коли с летни гуми в 10 см сняг. Не знам дали ви прави впечатление, но това наистина са все много скъпи автомобили, карани или от някой мускулест бизнесмен, взел колата на лизинг без намерение да го плаща или от някоя празноглава хубавица, караща колата заради работливия си пудел. На такива хора зимни гуми не им трябват, защото те не бързат за никъде а отиват до МОЛ-а на кафе, мислят си че са в безопастност в луксозното возило и не им пука че пречат на всички останали. Същото важи и за автомобили с висока цена и задвижане на 4-те колела - масово са с летни гуми. Каква марка ти е колата не е важно, важно е какво имаш в главата.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#12 rahwin

rahwin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Mercedes 190D 2.0 facelift

Публикувано 09 януари 2010 - 13:34

С риск да ме оплюете и охулите сега всички ще кажа че има известна доза истина в това,че Мецедесите верно са малко пръдливи на сняг и заледено.Веднага давам и пример-онзи ден дадох 190-ката на баща ми(20и отгоре години шофьор) да се прибере до родното ми градче.На другия ден като се видяхме ми се оплака че колата е преспала на паркинга на почивната станция под нас,щото не е могъл да излезне до горе(къщата ни е накрая на града на баир).Колата е със зимни гуми с поне 5-6мм грайфер и в багажника има 10-тина кашончета плочки за баня(точно заради тях баща ми се прибра,за да ги вземе и да оправи банята в апартамента на сестра ми).В същото време аз със Сеата(и с книжка от 1,5 години) втора зима нямам проблем с прибирането до нас.
  • 0

#13 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Мнения:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Публикувано 09 януари 2010 - 13:55

С риск да ме оплюете и охулите сега всички ще кажа че има известна доза истина в това,че Мецедесите верно са малко пръдливи на сняг и заледено.Веднага давам и пример-онзи ден дадох 190-ката на баща ми(20и отгоре години шофьор) да се прибере до родното ми градче.На другия ден като се видяхме ми се оплака че колата е преспала на паркинга на почивната станция под нас,щото не е могъл да излезне до горе(къщата ни е накрая на града на баир).Колата е със зимни гуми с поне 5-6мм грайфер и в багажника има 10-тина кашончета плочки за баня(точно заради тях баща ми се прибра,за да ги вземе и да оправи банята в апартамента на сестра ми).В същото време аз със Сеата(и с книжка от 1,5 години) втора зима нямам проблем с прибирането до нас.

Това,което се е случило с баща ти е защото не е член на МБКБ. С членовете такива неща не се случват.Както и катастрофи. И онази вечер ако тримата мангали с червения английски бенц бяха членове на Клуба нямаше да измлятат десетина паркирали коли. Нищо, че никой от тях нямал книжка..Друго си е с членска карта..
:bigemo_harabe_net-110:
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#14 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8414 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 януари 2010 - 14:19

Това,което се е случило с баща ти е защото не е член на МБКБ. С членовете такива неща не се случват.Както и катастрофи. И онази вечер ако тримата мангали с червения английски бенц бяха членове на Клуба нямаше да измлятат десетина паркирали коли. Нищо, че никой от тях нямал книжка..Друго си е с членска карта..
:bigemo_harabe_net-110:

Хехех, много храна сипа в тоя пост :) Иначе има много просто обяснение на тоя мит със задното и затъването.
Повечето коли със задно имат 50х50 разпределение на теглото (щото има диференциал, кардан, скоростната кутия е изнесена назад, защото обикновено говорим за БМВ и Мерцедес, а там хората са смятали разпределението на теглото и т.н.) От този списък вадим Жигули-тата, че при тях не е точно така ;)
Като изключим колите със диф с повишено триене, LSD или по нашенски наречения "шпер", всички коли със задно имат проблем на леко кофти време, особено с тръгването.
Защо?
Разпространен е мита, че количките с предно драпат хубаво, защото им тежи двигателя отпред и помага. Да, така е! Всъщност причината е, че нищо не тежи отзад, което да й пречи да потегли. Огромна част от тежестта на колата е над предния мост. Затова и малко Фиат-че Пунто (и подобните играчки) са голям рахат да се карат през зимата в града. Цирка става извън града, където най-малкия вятър, бабунка или дупка ги мести с половин метър на пътя при лоши пътни условия. Друг недостатък е, че недозавиват и задницата им е неконтролируема в екстремни ситуации. (особено на по-големите коли с предно).
Ауди са особен случай, въпреки че вече не си монтират двигателя надлъжно като заготовка за 4х4 (за разлика от Ауди 80, B4 и другите от това поколение, това са уникални машини). Не съм имал проблем с А6-ица на сняг, караше се доста хубаво, но не съм и карал много де...
Такаа... Защо на нас ни е трудно да тръгнем с големите кораби.
1. Отворен диференциал. Едната гума превърта и... отиде коня у ряката :) Сложили са ESP, което е страхотно за контрол на поднасянето в движение, но е пълен ад да потеглиш на леко заледено с него. Който е карал кола с диф с повишено триене, знае колко лесно е там. Да, малко е плашещо като ритне задника наляво-надясно, но действа.
2. Тежката задница (не е минус... колата не е мислена за преспи от сняг). С други думи кола с предно с такива габарити трябва да си извлачи леката задница, докато голяма част от тежестта е върху предния мост, докато кола със задно като моя шлеп, трябва да си избута тежката задница и да си избута и тежката предница (която е задвижваща при повечето други коли).
3. Цялата кола е голяма и тежка. Като се окопае в снега, плачи земльо. Огромен плюс на задното е, че се управлява по-лесно завиването (или поне има контрол над него, ако има нужда) + като тежка кола на извънградско няма грижи с вятър, дупки и темподобни.

Но просто равносметката е, че най-лесно градско в снежни условия се кара някоя малка количка или 4x4.
  • 0

#15 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Мнения:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Публикувано 09 януари 2010 - 14:27

Колега, Liloff , :beer: :icon_welldone: :icon_coolgrin:
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни