Ако визираш това копче отдясно на снимката - поне при мен никога не е блокирало колела, а не е като да не е дърпана колата!
Това копче единствено изключва алармата да не пищи когато колата е натоварена на пътна помощ.
Публикувано 02 януари 2010 - 23:00
Ако визираш това копче отдясно на снимката - поне при мен никога не е блокирало колела, а не е като да не е дърпана колата!
Публикувано 03 януари 2010 - 00:02
Това копче съм го снимал в моята кола и много добре знам какво прави - а то именно това прави - ако теглиш колата да не пищи. Това е, като те натоварят на пътна помощ, да можеш да заключиш колата (и като я зяключиш се включва алармата) да не пищи докато те возят. И това е като го натиснеш в едната посока, а в другата посока изключва обемните датчици в купето - това е ако заключваш, но оставяш някого в купето (примерно куче) - да не се включи алармата като мръдне вътреТова копче единствено изключва алармата да не пищи когато колата е натоварена на пътна помощ.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 03 януари 2010 - 09:06
Публикувано 03 януари 2010 - 09:59
Не си прав. SBC е в основата на дистроника и работи без да натискаш педала на спирачката.Е определено не е това, същото го имам и аз в ц-класата и е за алармата. Освен това до колкото съм запознат, Мерцедес спират използването на SBC (Sensotronic Brake Control) през 2005-6, ако говорим за коли над тази година е твърде вероятно да е друга системата. Но дори и да става дума за коли със SBC, не ми е ясно как ще се задейства като това е система която се включва само като е натиснат педала на спирачката.
Но както ти каза и Боян, влизаш в сайта на adac и търсиш, другия вариант е да се обадиш в БС или дару кар или там който е вносителя на бмв.
Публикувано 03 януари 2010 - 16:09
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
Публикувано 04 януари 2010 - 00:39
С четене колега.Това, че не съм прав как го реши, с четене за работата на sbc или така си мислиш просто?!? Не се заяждам, просто ми е интересно защо така реши
Публикувано 04 януари 2010 - 01:33
С четене колега.
Както съм писал, SBC работи без да се пипа педала на спирачката, тъй като при наличие на дистроник в автомобила, системата спира колата до покой без намеса на шофьора.
За останалото, което си писал си напълно прав. SBC се привежда в сервизен режим чрез стар-диагноза или тая джаджа дето си показал, тъй като системата е под постоянно налягане от 160 атмосфери мисля. Педала на спирачката е свързан със SBC чрез технологията бай-уаиър, демек с жица и има механизъм, който симулира усилие при натискане на педала на спирачката, зьа да прилича на обикновенна спирачка.
По-подробно за SBC тук
Не си прав. SBC е в основата на дистроника и работи без да натискаш педала на спирачката.
Публикувано 04 януари 2010 - 07:59
Колега SBC не е функция, а цялата тая система от компютри и пневматика. Джем асиста и дистроника са функции на системата, подпомагани от радар.С четене my ass
Нещо ти се бъркат нещата
Самата функция SBC сработва само тогава, когато натискаш спирачката! Но при наличието на други функции като да речем Traffic Jam Assist (който се пуска от cruise control-a) или adaptive cruise control, тя също се включва.
Но сама по себе си функцията не работи докато не натиснеш педала! Нали не очакваш от Мерцедес да сложат функция която сама да решава кога да спира колата?!? (не ми отговаряй)
Или аз давам газ, обаче процесора на SBC-то решава че трябва да спре и кво?!? хе хе хе
Приятелю, мисли малко преди да напишеш нещо, моля те
Ето тук е написано малко по разбираемо.
А това твърдение е толкова глупаво само по себе си, че аз се чудя изобщо дали да го коментирам
Ако беше прочел малко повече за двете системи, нямаше да ръсиш такава глупост
Айде и малко по подробно и най важното разбираемо и за любимия ти дистроник
Публикувано 04 януари 2010 - 08:55
Публикувано 04 януари 2010 - 09:23
Разбира се, SBC го спират от 2005 мисля, но първите дистроници работят благодарение на SBC, както и още куп други благинки, като системата за сухи накладки примерно.Колега Радулов,ще кажа,че има коли дето имат тая система дистроник(наименованието при нашата марка)нямат SBC,помисли върху това...
Публикувано 04 януари 2010 - 21:36
Публикувано 05 януари 2010 - 07:46
С удоволствие, само че тази сряда за Комитите няма да успея, но виж за Лабиринта мисля да успеяНяма да споря повече, заповядай в "Комитите" или на "Лабиринт" да ти изнеса лекция за всички функции
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни