Един въпрос към всички с по нови КолиМоля който знае да отговори
Започната от bicianni, 28 дек 2009 - 20:43:27
26 мнения по тази тема
Публикувано 28 декември 2009 - 20:43
Здравейте на всички , работя в Пункт за Годишни Технически Прегледи и имаме доста модерен стенд за диагностика на спирачната система,но имаме един проблем,който знае моля да сподели...
Таа когато дойде автомобил Мерцедес примерно Е класс-а 2003- 2004-2005 и я вкараме с предницата в валовете и както се пуснат валовете гумите на колата й блокират... същото се случи с S цлас-а 2005г също и Бмв 735 2006г
Предполагам има някаква система или де да знам и аз... А също така е идвала подобна Е класс-а 2004г която си минава безпроблемно...
Таа когато дойде автомобил Мерцедес примерно Е класс-а 2003- 2004-2005 и я вкараме с предницата в валовете и както се пуснат валовете гумите на колата й блокират... същото се случи с S цлас-а 2005г също и Бмв 735 2006г
Предполагам има някаква система или де да знам и аз... А също така е идвала подобна Е класс-а 2004г която си минава безпроблемно...
Публикувано 28 декември 2009 - 21:01
За S-класата е ясно че е автомат - там търси отговора. Прекалено умна е колата и може би не дава да развърта колелата ако сама не ги движи.
Чувал съм и за аларми за коли против изтегляне - колко му е да подаде такава аларма сигнал към спирачките и да "законтри" колата?!
Но това са само разсъждения. Утре ще ходя при Ирин и ако не забравя - ще го питам и ще пиша.
Чувал съм и за аларми за коли против изтегляне - колко му е да подаде такава аларма сигнал към спирачките и да "законтри" колата?!
Но това са само разсъждения. Утре ще ходя при Ирин и ако не забравя - ще го питам и ще пиша.
Публикувано 28 декември 2009 - 21:16
4Matic?
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
Публикувано 28 декември 2009 - 22:46
Това на работещ мотор ли се случва?
Публикувано 28 декември 2009 - 23:16
системата SBC го прави.
2 колела са в движение, 2 не. и се задейства
2 колела са в движение, 2 не. и се задейства
Публикувано 29 декември 2009 - 01:46
Колите са Автоматици и Е и S И БМВ-ТО явно е тази система която казва колегата... иначе всичко става на работещ двг... а тази система изключва ли се по някакъв начин... ?
Публикувано 29 декември 2009 - 07:39
Аз минах ГТП на допотопен стенд. Колата ми също е автоматик. Избира се позиция N когато си върху валяците. Виж SBC нямам и не съм 4Matic.
Възможно е ако валяците развъртат до голяма скорост някои от системите да сработват.
Възможно е ако валяците развъртат до голяма скорост някои от системите да сработват.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 29 декември 2009 - 10:44
Колите са Автоматици и Е и S И БМВ-ТО явно е тази система която казва колегата... иначе всичко става на работещ двг... а тази система изключва ли се по някакъв начин... ?
ако е на неработещ мотор и да не е на контакт--ще стане. НО има сериозен проблем. Колите които имат SBC-нямат серво на спирачките, демек, загасиш ли мотора--нямаш серво на спирачката и предполагам педала ще е много твърд.
ако искаш актуална информация, как се прави ГТП на коли с такива системи--сигурен съм че в сайта на немското ADAC, трябва да има побликувана информация за вас органите на ГТБ.
според мен трябва да има описание, как се деактивира системата в сервизен режим за такъв тест
Публикувано 29 декември 2009 - 11:16
според мен пък тези новите които ги споменава колегата
имат електрически паркинг т.е. като е на място колата
блокира гумите и като подадеш газ автоматично разблокирва
имат едно копче като с означение като ръчна и е за
изключване на системата
имат електрически паркинг т.е. като е на място колата
блокира гумите и като подадеш газ автоматично разблокирва
имат едно копче като с означение като ръчна и е за
изключване на системата
Публикувано 29 декември 2009 - 17:51
Питах днес и отговорът е "система/аларма против изтегляне". Има и копче за изключване, ама кое точно не можа да ми обясни Ирин - нямаше на какво да ми покаже.Колите са Автоматици и Е и S И БМВ-ТО явно е тази система която казва колегата... иначе всичко става на работещ двг... а тази система изключва ли се по някакъв начин... ?
Публикувано 29 декември 2009 - 22:48
Благодаря ви за Отговорите Колеги,най вероятно има някакво копче за изключване незнам и аз,днес прекарвах един Бенц CLS 350 на един известен футболист и пак го направи бликора гумите и гадно... иначе много ясно че на N се слагат автоматите това ми е ясно
Публикувано 30 декември 2009 - 00:36
Благодаря ви за Отговорите Колеги,най вероятно има някакво копче за изключване незнам и аз,днес прекарвах един Бенц CLS 350 на един известен футболист и пак го направи бликора гумите и гадно... иначе много ясно че на N се слагат автоматите това ми е ясно
На Велизар ли е ЦЛС-а ?
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
Публикувано 30 декември 2009 - 08:08
Копчето е с нарисувана кола и с вдигната задница и кука. На различните модели се намира или на централната конзола или на плафона.Питах днес и отговорът е "система/аларма против изтегляне". Има и копче за изключване, ама кое точно не можа да ми обясни Ирин - нямаше на какво да ми покаже.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 02 януари 2010 - 17:18
Ако визираш това копче отдясно на снимката - поне при мен никога не е блокирало колела, а не е като да не е дърпана колата!Копчето е с нарисувана кола и с вдигната задница и кука. На различните модели се намира или на централната конзола или на плафона.
Прикачени файлове
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 02 януари 2010 - 17:57
Е определено не е това, същото го имам и аз в ц-класата и е за алармата. Освен това до колкото съм запознат, Мерцедес спират използването на SBC (Sensotronic Brake Control) през 2005-6, ако говорим за коли над тази година е твърде вероятно да е друга системата. Но дори и да става дума за коли със SBC, не ми е ясно как ще се задейства като това е система която се включва само като е натиснат педала на спирачката.
Но както ти каза и Боян, влизаш в сайта на adac и търсиш, другия вариант е да се обадиш в БС или дару кар или там който е вносителя на бмв.
Но както ти каза и Боян, влизаш в сайта на adac и търсиш, другия вариант е да се обадиш в БС или дару кар или там който е вносителя на бмв.
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни