Нов фен. Представяне и др. Моля за съвет!124 vs. 210
Започната от Ilia, 11 дек 2009 - 03:05:41
49 мнения по тази тема
Публикувано 14 декември 2009 - 00:58
Честито, от снимките колицата изглежда много читаво наистина. И аз не харесвам тоя тип джанти, но какво пък...има ги, дадени са, не е нужно задължително да се вкарва човек в разходи точно сега и да купува нови. Кво, джанти са...търкалят се, има ги все пак
Все някога ще изпадне нещо интересно и изгодно и тогава може да бъдат сменени, сега не е толкова зор, мисля.
На 124-ката имаше в багажника един "червяк" , който при запецване (относно затварянето му) на шиибедах-а се задвижва ръчно и затваря положението при зор, не знам дали е така и при тоя модел. А иначе, когато и ние имамахме 124-ка , шиибедах-а се отваряше и повдигаше и после пък се заяждаше така и не щеше да се затвори. Подобен проблем. Но пък след известно време вземе, че сам се "оправи" и си тръгне. Сигурно щото аз имам "по-лека" ръка, затова, мен ме слушаше.
И все пак, мисля, че е по-добре ръчната скоростна - по-малко харчи във всеки случай (от автоматика, по-тежък е)
Аз лично харесвам повече дизел и ръчна. Но...важното е на теб да ти харесва и ти да си доволен от избора си.
От тук на там вече...само лека и безаварийна...и много кеф!
PS. Към някои от пишещите тук : абре, хора...научете се! Какво е това коНфорт, не знаете ли как се пише тая дума - от англ. comfort!!! Не е комфорт за кон- коНфорт Не вярвам да има толкова пък неграмотни хора...
" потдържаща" ...Боже , боже...потдръжка ли казваме, или поДДръжка...поТдръжка поТ кое ???
Оф, май правилният бг.език е на изчезване явно...и правописа и той май
Все някога ще изпадне нещо интересно и изгодно и тогава може да бъдат сменени, сега не е толкова зор, мисля.
На 124-ката имаше в багажника един "червяк" , който при запецване (относно затварянето му) на шиибедах-а се задвижва ръчно и затваря положението при зор, не знам дали е така и при тоя модел. А иначе, когато и ние имамахме 124-ка , шиибедах-а се отваряше и повдигаше и после пък се заяждаше така и не щеше да се затвори. Подобен проблем. Но пък след известно време вземе, че сам се "оправи" и си тръгне. Сигурно щото аз имам "по-лека" ръка, затова, мен ме слушаше.
И все пак, мисля, че е по-добре ръчната скоростна - по-малко харчи във всеки случай (от автоматика, по-тежък е)
Аз лично харесвам повече дизел и ръчна. Но...важното е на теб да ти харесва и ти да си доволен от избора си.
PS. Към някои от пишещите тук : абре, хора...научете се! Какво е това коНфорт, не знаете ли как се пише тая дума - от англ. comfort!!! Не е комфорт за кон- коНфорт Не вярвам да има толкова пък неграмотни хора...
" потдържаща" ...Боже , боже...потдръжка ли казваме, или поДДръжка...поТдръжка поТ кое ???
Публикувано 14 декември 2009 - 03:11
Честито, от снимките колицата изглежда много читаво наистина. И аз не харесвам тоя тип джанти, но какво пък...има ги, дадени са, не е нужно задължително да се вкарва човек в разходи точно сега и да купува нови. Кво, джанти са...търкалят се, има ги все пак
Благодаря. Днес изпуснах тези :
http://cgi.ebay.de/M...=item3efade4f9e
Видях ги 33 минути преди края на търга, бяха на 49 евро. Звънях в германия, но на моя човек му паднала батерията и ми звънна малко след края на търга....малшанс. Щяха да ми легнат 250-300 лева перфектно изправени и боядисани авангардови 16-ки... Няма нищо....те и мойте взеха да ми харесват.
Ел. щурориите не ме притесняват. Прозорците работят на ръчен режим, демек с леко натискане на копчето. Само като натиснеш копчето по силно, за да се вдигнат автоматично догоре спират. Това до открих вчера. Люка не съм го бъзикал повече, защото времето е гадно и не ми се иска да остане отворен. Утре приоритета ми е да го регистрирам. Ако остане ред ще му сложа едно кастролче, филтри и евентуално ролката на ремъка, че ми шумолеше малко вчера. Днес не я чух, но не варвам да се оправи самичка.След това каско и накрая се заемам със прозорци, музика и прочие. За газта ще разпитам първо да видя дали си струва и чак тогава, ако реша ще сложа.
За скоростите се наложи да направя компромис, защото видях бая теми със заглавие "в210 Проблем с автомата". Глезотия си е, ама аз такива проблеми от 2-3 хил. лева, при възможност, ги избягвам.
Дизела си е хубаво нещо, но бензин ми изпадна - бензин взех. Пък и ми беще малко все тая горивото, важното беше да е добра колата като цяло.
Айде лека от мен, че утре отново е важен ден.
П.С.Надявам се да нямам много правописни грешки, та да не ми се скараш
Публикувано 14 декември 2009 - 08:25
Ми колега честито
Аз три години вече карам същата и общо взето съм доволен-чат пат се обажда нещо,но все са си детските болести на модела-да чукна на дърво големи харчове не съм имал
Този мотор не е бегачка,но пък впредвид купето върви прилично,а извънградско съм го свалял под 7/100(вярно,че с ненормално бавното 90-100км/ч)
съветвам те да сменяш свещите редовно-по принцип не правят проблеми с комутаторите,но все пак ги смени-прегледай и двата кабела заедно с 4те лули-и ако има напукано сменяй смело-на мен от скапана свещ ми замина едната бобина преди години.
Колата изглежда добре и според мен джантите и седят супер,а тези които си изпуснал ще ги намериш тук за 400-500лв,че може и с гумите чак.
Много зле изглеждаха така,че оферата е куца-трябват им едно 150-200лв за песъкосруй и боя,за да заприличат на тези...
Аз три години вече карам същата и общо взето съм доволен-чат пат се обажда нещо,но все са си детските болести на модела-да чукна на дърво големи харчове не съм имал
Този мотор не е бегачка,но пък впредвид купето върви прилично,а извънградско съм го свалял под 7/100(вярно,че с ненормално бавното 90-100км/ч)
съветвам те да сменяш свещите редовно-по принцип не правят проблеми с комутаторите,но все пак ги смени-прегледай и двата кабела заедно с 4те лули-и ако има напукано сменяй смело-на мен от скапана свещ ми замина едната бобина преди години.
Колата изглежда добре и според мен джантите и седят супер,а тези които си изпуснал ще ги намериш тук за 400-500лв,че може и с гумите чак.
Много зле изглеждаха така,че оферата е куца-трябват им едно 150-200лв за песъкосруй и боя,за да заприличат на тези...
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 14 декември 2009 - 18:57
Към автора на темата:
Вече смело можеш да махнеш това : " Бенз, но все още друг го кара"
Вече ти си го караш.
Вече ти си го караш.
Публикувано 15 декември 2009 - 00:16
Към автора на темата:
Вече ти си го караш.
Вярно. Вече официално е моя. Даже имах време да я покарам малко. Само дето още имам чувството че карам чужда кола
Първи впечатления:
1.Возията е супер.
2.Купето е удобно, широко и безшумно.
3.Малко в тромавка в началото, но след 70-80км/ч върви учудващо добре...
4.Девойките в кат се държат учудващо приятелски като видят че на документите пише мерцедес.
5.Като видят мерджан куките, веднага ти вдигат палката.
6. Нямайки каско, колата трябва спи на паркинг та да спиш и ти спокойно.
за един ден опит толкова....
Ми колега честито
Мерси колега. Да се надяваме че и аз няма да имам сериозни проблеми.
Ако виждам добре на снимката, имаш зареждачка на бронята. Би ли ми казал с каква уредба си и как ти гори градско и извън?
Джантите в крайна сметка се оказа че били по-добри от алуминиеви и тежали наполовина(като сменям гумите ще ги притегля). Правели се от някаква специална сплав и не били ляти, а пресовани. Само мерцедес и Бе еМ Ве имали такива.....Днес ходих при един познат да видя дали няма някои други мерцедесови да врътнем един бартер, та той ми обясни за какво става въпрос и каза че трбва да съм чисто луд да ги сменя....та сега и секретни болтове ще им взема
Лека от мен
Публикувано 15 декември 2009 - 08:06
Значии- колата ми е италианка т.е. я взех с АГУ, BRC с некви управления емулатори,но в крайна сметка не е ГИ,и ако закъснея със смяна на свещи или възд.филтър киха чат пат.Кихалката са я сложили на всмукателния колектор.За градско е трудно да ти кажа,защото в Сф сме на моточас,а не на километри,мисля че е между 13 и 15л/100...Извънградско както ти казах съм я свалял на 7/100,но си е мъка да караш бавно.При 140км/ч с климатик лятото,40л газ ми стигат до Бс тоест около 10/100.Ако караш повечко слагай смело АГУ,но за разлика от мен имаш избор и ти препоръчвам задължително ГИ
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 15 декември 2009 - 10:08
Само да вметна,че при мерцедес няма нужда зареждачката да е на броня,калник и пр.Има оставено място за дупка до гърловината на резервоара.
Публикувано 15 декември 2009 - 10:15
........и ти препоръчвам задължително ГИ
Не съм си и помислял за обикновенна...
Само да вметна,че при мерцедес няма нужда зареждачката да е на броня,калник и пр.Има оставено място за дупка до гърловината на резервоара.
Това е полезна информация. Аз уж гледах, а нищо не видях. Мерси
Публикувано 15 декември 2009 - 13:39
Ъхъ.... при 210 няма никакво място-или поне не и при моята.Това не беше ли само при W124 седан.Даже при купето мисля, че го няма.
Публикувано 15 декември 2009 - 14:54
Няма място за зареждачка при 210- затова няма да слагам газ , има го само при седаните на 124, както е казал колегата. При купе и комби 124 също няма зареждачка.
Публикувано 15 декември 2009 - 18:00
При 124 комби може да няма, но се побира при добро желание - знам от личен опит - на старото ми комби в BRC- Дружба успяха да го направят доста кадърно!
Публикувано 15 декември 2009 - 22:58
Днес имах първото проблемче с колата. Излезох от вкъщи отключих, запалих, отидох до паркинга, загасих и като решх да заключа...к*р - не заключва. Пробвах пробвах и нищо... Лошото е че имам допънителна аларма която се командва от ключа, но също така се включва сама и сега не мога да я изключа. Надявам се да са батерийките, но е малко странно да паднат така изведнъж. Утре ще купя две и ще пробвам.....Може и някой бушон на централното да е защото като пробвах да заключа с ключа заключваше само шофьорската врата...
П.С. Публикувах една обява за масла, ако някой иска:
http://www.mbclub.bg...showtopic=19830
П.С. Публикувах една обява за масла, ако някой иска:
http://www.mbclub.bg...showtopic=19830
Публикувано 15 декември 2009 - 23:10
Насочвай дистанционното към огледалото в салона-ако лампичките в него светят,значи дистанционното(оригиналното) бачка,ако не реагират си за батерии....Ако светят лампите,но не бачка централното си провери бушоните под задната седалка,7-8 са на брой и един от тях е за централното.
И все пак си смени батериите
Публикувано 15 декември 2009 - 23:33
Мерси за инфото...не знаех че на огледалото има лампички. Имам на самия ключ. Не свети, но не съм обърнал внимание дали светеше преди. Утре ще пробвамНасочвай дистанционното към огледалото в салона-ако лампичките в него светят,значи дистанционното(оригиналното) бачка,ако не реагират си за батерии....Ако светят лампите,но не бачка централното си провери бушоните под задната седалка,7-8 са на брой и един от тях е за централното.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни