Никой не може да ме убеди, че младите жени, които не са карали са склонни към ПТП! Тъпо е, ограничено е да се мисли така...Да не кажа, че е супер дискриминиращо спрямо всички жени млади шофьорки..
Щом компетентните органи са ни дали заветния документ, значи правата и задълженията ни на пътя са същите като вашите ( изключвам триъгълника отзад и другите изисквания, които така и не разбрах бяха ли приети).
Аз също нямам инцидент на паркинг...също съм внимателна и прочие...
Няма такива неминуеми повреди...ти боб ли хвърляш, за да знаеш, че жената ще удари колата...при паркинг или не? Не можете ли да допуснете за момент, че някои от жените сме отговорни, внимателни, съобразителни и НЕ СМЕ ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПТП!
А ако нещо се потроши по колата..естествено, че мъжа ще търчи..нали той и е натресъл тази кола?!
Никак не ми харесва да съм дискриминирана и слагана в общия кюп...взела съм си листовките без грешка, практическия изпит -също....нямам нарушение за една година....колко време трябва да мине, колко километри да измина, за да бъда ДОСТОЕН, РАВНОПРАВЕН участник в движението, според "Опитните шофьори, които са изкарали книжка преди много години", м?!
Никой не твърди, че съм перфектен шофьор, напротив...плаха съм, страхлива, не мога да паркирам, ако някой зад мен ми свири и ме чака...не познавам перфектно устройството на автомобила си ..имам да се уча цял живот...факт е,
Но тази едностранна дискриминация е обидна и пораженческото мислене от типа на "абе, вземи и стара очукана кола , щото и без тва ще я направи на гъз" не е адекватно, според мен.
Само според мен.
Като почне някой да употребява думата "дискриминация", това е първия знак за недоказуем агрумент, разчитащ на емоция а не практика и реалност...
Колежке... никой няма идея, мерак, интерес или далавера да Ви дискриминира или най-паче да се прави на велик шофьор...
Помислете всички малко - съгласихме се предполагам, че на ударения в ПТП ич му не пука с Мерцедес или с Опел са го ударили. Щетите ще му се наваксват по един и същи начин.
Вината няма отношение към типа МПС.
Та, ставаше въпрос за собствените ПТП-та - без участието на други водачи.
Тука всички ако се разпишат ще се разбере, че са най-внимателните и добри шофьори... Нал тъй...
"Пазя си колата, еди колко си години драскотинка нямам и т.н."
ОК не става въпрос за вас брилянтни и безупречни водачи и съфорумци.
Става въпрос за МАСАТА, БОЛШИНСТВОТО прохождащи шофьори (какъвто вероятно е случая с женичката на брадчеда отпочнал темата)
Проверете цифрите, за да си направите извода за БОЛШИНСТВОТО, пак повтарям - НЕ вас безупречните...
С пъти в повече са и ПТП-та и собствени малки и големи щети и щетички.
Никой не говори да и се дава на момичето стар Москвич, дето се разглабя на всеки 5 км.
Става въпрос за габарити - каране в града с такива... и стойност на изчукване и пребоядисване на ламарини. За това става въпрос.
Най гениалното, за мен, изречение:
"It's always about the money...!!!"
"Винаги става въпрос за пари...!!!"