"Знаете, че сте в 124-ката, когато...?"
Започната от projektzwo, 20 ное 2009 - 11:48:38
112 мнения по тази тема
Публикувано 07 ноември 2012 - 19:05
Така е,истината е в новите качествени гуми,та ако беше толкова зле,хората отдавна щяха да ги произвеждат само с предно,пък ние в нашата държавичка масово се търгуват втора употреба галоши,после не можела да влезне в гаража.Няма да забравя една гадна зима,когато вадех в леда с комбито голфовете от канафките.124 комби без блокаж с чисто нови KLEBER,пък от тогава тъй му се вдигна рейтинга,че едвам се разделих с него.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 07 ноември 2012 - 19:19
Сигурно само аз съм карал коли със задно с "проблем". И проблема не е в гумите, колеги. Карах си на магистралата с 40-50 км и нещо всеедно ме "ритна отзад" та правих пируети. В тясните неизчистени улици или ако попадне в някой коловоз на лед? Снега е хубав и приятен първите 3 дни,а после? Твърд камък и лед и тая задница като балерина. Заклет мерцедесаджия съм! И се карам и споря с хората като кажат "Мерцедес на 20 години не е мерцедес". Ако можем и хора да ги наречем такива индивиди. НО, но никой неможе да ме убеди, че стар мерц е много гот зимата ако не си дрифтър.
п.п. Гледам разни бензинови 124 4-matic из нета, ич не са скъпи!
п.п. Гледам разни бензинови 124 4-matic из нета, ич не са скъпи!
Публикувано 07 ноември 2012 - 19:33
Да колега съгласен съм , че буксува и има дрифт с МБ с задно но пък чак да го заключа в гаража за това си е прекалено,Не те навивам но ако имаш възможност вземи един 4матик и тогава ще махнеш и двете коли итая със задно и другата с предно,Ще са излишни.
Този пост е редактиран от valyon: 07 ноември 2012 - 19:34
Публикувано 07 ноември 2012 - 20:22
Каквото и да говориме, мерцедес + автомат х кофти зимни условия = градски транспорт!
Грешка!
Мерцедес + аутомат + кофти шофьор = на какъвто цирк искаш.
Не случайна е приказката за' Летните шофьори '
Заблуждавате се момчета, Бенца е разкошна кола и за зимата, но нови гуми му е майката!!!
А на лед, никой не излиза, ако ще да е осем по девет!
Не разбирай че казвам че ти си кофти шофьор, може би по плах в зимното каране.
Поздрави, успех и късмет!
Този пост е редактиран от Вай Басо: 07 ноември 2012 - 21:22
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 07 ноември 2012 - 20:59
Виждам, че изказването ми е станало повод за препирня.
Държа да отбележа, че най-малкото, което съм искал да кажа е, че не чувствам бенца добре зимата.
Просто входът към гаража ми е с около 10 градуса денивелация, улицата е тесна с коловози и нямам никакъв шанс да изляза от тях така, че да вкарам колата с една маневра....Подозирам обаче, че и с джип 4х4 пак ще е така. Да чукам на дърво, 8 години карам колата зимата и никога не ме е подвела. Факт, сменям гуми на всеки 3 години.
Държа да отбележа, че най-малкото, което съм искал да кажа е, че не чувствам бенца добре зимата.
Просто входът към гаража ми е с около 10 градуса денивелация, улицата е тесна с коловози и нямам никакъв шанс да изляза от тях така, че да вкарам колата с една маневра....Подозирам обаче, че и с джип 4х4 пак ще е така. Да чукам на дърво, 8 години карам колата зимата и никога не ме е подвела. Факт, сменям гуми на всеки 3 години.
www.etheraudio.net
Публикувано 07 ноември 2012 - 21:08
http://www.album.bg/...mages/30110544/
Това е предишният ми Бенц Е300D никъде немее изложил как то се вижда със 18 цола джанти с зимни гуми+ASD+автомат.
Това е предишният ми Бенц Е300D никъде немее изложил как то се вижда със 18 цола джанти с зимни гуми+ASD+автомат.
MOTOCROSS IS MY LIFE
Публикувано 08 ноември 2012 - 07:53
Мойта предпочитам зимата да си стой в гаража! Както колегата от по-горен пост "не чувставам добре бенца зимата". Е и аз така. Нема такъв филм да не ми е спокойно като е карам. На мокро, сухо, в завой. Чак ме изумява как се държи тая кола. С жълти пружини и амортисьори съм, 245/40/17 гуми (за летото) твърдо вози, но е толкова стабилна, че чак сам на себе си не вярвам! Но всичко приключва зимата. А пет години не спирам да карам и зиме и лете, не е цял живот, като повечето дето ще кажат, че са си карали курсовете на Ford model T (не искам да обидя никой) амаааа зимата с хубави гумета нещо не ми е гот със стари мерцове да пъпля. Между другото опитвал ли е някой да минава пръв по девтствен сняг на 2-3 дни около 1 педя наваляло? Не говориме за 4-matic.
Публикувано 08 ноември 2012 - 12:05
Пак неправилно съм цитиран. Ще го кажа просто: "Чувствам си колата супер стабилна и лятото и зимата".
www.etheraudio.net
Публикувано 08 ноември 2012 - 13:05
Между другото опитвал ли е някой да минава пръв по девтствен сняг на 2-3 дни около 1 педя наваляло? Не говориме за 4-matic.
Аз... И колата /с калпавки гуми 2-3мм грайфер/ се държи повече от прилично...дори без да включва блокажа на дифа/4Матика включва чак след дифа/...не говоря за 4матика въобще и за блокажа. Може би стажа на Москвич 408 и над 300к на 2107 1.6 и 1600 четирифара оказват влияние, знам ли? Не искам да обидя никой и се извинявам ако съм засегнал някой!
Този пост е редактиран от milenm: 08 ноември 2012 - 13:06
Мъдрецът сочи Луната, а глупакът гледа в пръста му!
Публикувано 08 ноември 2012 - 14:46
Май нещо се отплеснахте от темата.
За мен стресираното изражението на другите шофьори като ги подминавам е невероятен душевен гъдел, в комбинация от недоумението на някой,че колата не се чува като работи на място. А возията и комфорта няма смисъл да ги споменавам.
За мен стресираното изражението на другите шофьори като ги подминавам е невероятен душевен гъдел, в комбинация от недоумението на някой,че колата не се чува като работи на място. А возията и комфорта няма смисъл да ги споменавам.
Публикувано 08 ноември 2012 - 23:14
Май нещо се отплеснахте от темата.
124 се кара като детска играчка, ебаси яката кола е мамка му, абе всички Бенц са супер.! Нема зиме, нема лете !!!
Знаем че сме в 124 :
• Когато седлото леко поскръцва ...мойта я напръсках със силикон за табло и спря.
• Когато чуем неповторимият звук при изключване на копчето за светлините от позиция 'фарове за мъгла'
• Когато скръцне на легнал полицай.
• Когато забръмчи ел. антената.
• Когато сутрин потракнат втулките на амотрисьорчето на оптегача ..........втулките се лекуват като в улея им се навие метална лента.
• Когато чуете зумера за светлините
• Когато виското зацепи.
• Когато забравите за притесненията дали ще пристигнете !
Както казваше Тони от Варна: Зима, виелици, сняг и лед....един победител, 124 аутомат!
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 09 ноември 2012 - 00:11
...когато си имал Хюндай на 52000км. , седнеш в 124 и си кажеш: "Мерцедеса си е Мерцедес"
Публикувано 09 ноември 2012 - 08:44
Ама най голямото густо си е зумера (сигурно са го сваляли по модел от някоя АЕЦ) и перката на виското. Друго такъв звук нямаааа!
п.п. Наскоро купихме от горУбляне едно А4 2.6 V6 quattro за мой приятел. Та той му се кефи като му се вкл. перките вика "Чуй, чуй" (хаха) Съвсем случайно се засякохме като беше позагряла мойта (2.3) и му показах истински шум, не като неговия и стои и ме гледа и забрави ума и дума.
п.п. Наскоро купихме от горУбляне едно А4 2.6 V6 quattro за мой приятел. Та той му се кефи като му се вкл. перките вика "Чуй, чуй" (хаха) Съвсем случайно се засякохме като беше позагряла мойта (2.3) и му показах истински шум, не като неговия и стои и ме гледа и забрави ума и дума.
Публикувано 12 ноември 2012 - 12:49
Знаете, че сте в 124-ката, когато...
спях на бензиностанция да заредя; колата беше полирана предния ден - няма драскотина, направо огледало.
Чувам двама-трима от персонала тихичко коментират. Платих си, излизам - гледам 3-ма наобиколили я - мият прозорците и видимо й се радват.
Няма такова чувство!
спях на бензиностанция да заредя; колата беше полирана предния ден - няма драскотина, направо огледало.
Чувам двама-трима от персонала тихичко коментират. Платих си, излизам - гледам 3-ма наобиколили я - мият прозорците и видимо й се радват.
Няма такова чувство!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни