Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Как може такова нещо.

• Please log in to reply
46 мнения по тази тема

#16 dani90

dani90

Чирак

• Потребители на форума
  • 218 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 20 ноември 2009 - 08:03

не го очаквах това от колега със какво са по напред от мерцедес

Мисля , че точно ти кадето имаш автокъща или морга беше , би трябвало да знаеш разликата във всяка една гама на колите

м3 - ц амг
м5 - е амг
7 - с-клас , до скоро мерцедес бяха напред , но с малко ,НО бмв пуснаха новата седмица и се вижда какво става... и какво казаха , че бмв нямало като екстра масаж на задната седалка или нещо от сорта беше , и заради това ли например няма да си взема бмв ако ми харесваше ?

Как и да е ако някога си взимам от тази гама коли , определено лексус или ауди с8 ще е избора :)

Пак зрели хора сте , по горе някой пише ама ако беше това , беше онова.С65 е колкото една такава 7ца и половина...какво сравнявате.

а 63 мотора е недомислица (поне за мене) в е и с и цл-класата... тоз мотор аз го обичам само в ц-класата, обожавам го в цлк-черната серия и го толерирам в сл-класата и то само заради окачването и новата мцт трансмисия...
  • 0

#17 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 20 ноември 2009 - 09:37

Сравнението е просто.Пуснете си новините на някоя светска рубрика и обърнете внимание големите баровци с какво се предвижват и скакво ходят по бизнес срещи и пресконференции.Коментара е излишен.Тия баровци да не са по прости от нас.Марката е доказана.Има случай на различна кола по тези събития,но това е само че дадения баровец на си е навил чак толкова на масрафа че да си позволи лукса с марка"Mercrdes Benz".
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#18 Slav_1101

Slav_1101

Майстор

• Потребители на форума
  • 961 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W126 280 SE M110 83"
    Mercedes W211 E280 CDI 177ps
    Mercedes W221 S350

Публикувано 20 ноември 2009 - 10:13

хахаха Ауди С8 приятел това ако знаеш какъв курник е нема да ти се верва. Имал съм не удоволствието да ходя няколко пъти с това до морето , редовния номер му беше да хвърля вода през клиаматроника , за вървене имаше някакви наченки но с тоя куц двигател който им е единствен и го слагат на какво ли бе не ми се говори . Просто да сравняваш ауди с БМВ и Мерцедес от какъвто и да е клас е супер смешно . Най малкото мерцедес има история а ауди какво има до преди 15 години една фирма ДКВ която правеше ВАРБУРГ ТРАБАНТ и ИФА нема що голямата газария :D За лексус пак не ми се говори защото това е фирма която копира от Мерцедес през цялото си съществуване . Тя наистина има история няколко века но не в автомобилостроенето а в изработката на мечове :D
  • 0

#19 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 ноември 2009 - 10:34

Всеки има право да сравнява каквото си иска, когато си иска! Знам, че ново БМВ е по-лъскаво от стария ми Мерцедес. Лексуса-също. Нов Ролс, ново Бентли, още безброй нови..........-също. Новият Мерцедес -също!
Аз обаче, макар да съм на това мнение, карам стария си Мерцедес, че си мечтая и за още по-стар! :tongue:
  • 0

#20 архитекта

архитекта

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Интереси:АЙКИДО
  • Автомобил:
    CLK 320 (W209) 2002 г.

Публикувано 20 ноември 2009 - 11:06

Приятели,
не се гневете толкоз,
логично е след тоталния провал на предната 7-ца от BMW да инвестират не само в техника, но и в реклама на
новото си творение. От цялото клипче си личеше кой е спонсора ... а нали знаете, че който плаща той поръчва музиката.
Само че когато се появи Мерцедеса буквално настръхнах от звука (аз слушам със слушалки).
А наистина не беше лошо Баварците да помислят за дизайна. Напоследък доста скандални разработки се опитват да
набутат на пазара - като се започне от дърварското Х3, Х6, новата 5-ца GT с революционната си пета врата (вече позната ни от Skoda Superb)
та накрая и коментираната по-горе 7-ца. Нито елегантната линия на S-класата, нито тежкия фронталитет на Ролс Ройс - у наше село на тва му викат козипръч.
Но нека . . . нека има и такива, за да може още по ярко за изпъкне Трилъчката.
А това дали ще вдигне 100 за 4,6 или 4,7 сек . . . при тези стойности, надали по-бързият ще има голям келепир.
Но ако някой е голям мъжкар и наистина много бърза, да се насочи към новото Порше Турбо или SL65AMG, които лепят стотака под 3,5 сек. (забележете, че BMW го няма в тази класация)
  • 0

#21 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 ноември 2009 - 11:17

Е защо в Транспортер 1 кара BMW, а в Транспортер 2 и 3 - Audi? Ми щото зависи кой плаща...
Един от най-търсените филми от автомобилните производители през годините са сериите за Джеймс Бонд...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#22 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2837 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 20 ноември 2009 - 12:10

как сравнявате седмака с еСа все едно праите сравнение между тунинговани хонда и нисан хаха БМВ-то печели заради повечето екстри и повечето коне, срвнение на 760Ли с еС65 няма как да има заради разликата в цената все пак 70к $ неса малко някой по горе беше казал че мерцедеса е 2005 в грешка си това е най-новата еС от тази година, тея коли се сравняват по екстри а не по колко коли си правят една спрямо друга на 400 м хаха

Колега ти си в грешка,модела е 2005г,така,че колегата е прав.БМВ що не направят отговор на ЕС65,мо щото няма кой да го купи на тази цена!Едно нещо стува толкова,колкото някой е готов да плати за него.
  • 0

#23 Raptor@

Raptor@

Чирак

• Потребители на форума
  • 89 Мнения:
  • Град:113511
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 ноември 2009 - 15:35

Колега ти си в грешка,модела е 2005г,така,че колегата е прав.БМВ що не направят отговор на ЕС65,мо щото няма кой да го купи на тази цена!Едно нещо стува толкова,колкото някой е готов да плати за него.

Колеги бъдете малко по широкоскроени!Нека и БМВ феновете веднъж да имат какво да клюкарят по форумите на тема МБ,кога им се е отдала друга възможност?
Иначе относно клипчето точната дума е НЕЛОГИЧНО...ако водещия параметър са парите защо не пуснаха на бавареца на 400 метра МБ Е65?Това относно гонките...
Относно кой кога и къде е в наши дни в автомобилостроенето има не една статии в Аутобилд и там нееднократно фаворита не само по ускорение е .. Публикувано изображение и наистина има защо.
  • 0

#24 300 Gullwing

300 Gullwing

Чирак

• Потребители на форума
  • 115 Мнения:
  • Автомобил:
    E230 Classic 2007 W211 2.5L 204/bhp - черен

Публикувано 20 ноември 2009 - 16:12

За 7-ка според мен винаги ще бъде догонващ спрямо S-та, нека не забравчме колко от нововъведенията през последните години са направени за първи път точно в този Мерцедес. Относно двигателя според мен този мотор няма нищо общо с недомислица, а напротив двигателя е зашеметчващ, а звука му е направо наслада за душата и сърцето, истинса симфония. Както бе казано наи мошната атмосферка ;). Другият двигател от които настръхвам е този на S55 AMG Kompressor няма такъв звук. За Аудито мога да кажа, че не е нищо повече от накичен Волксваген, Лексуса за мен си чиста Тоиота със задно, някоя и друга екстра и малко повече мощ под капака. И моделът на Лексус ГС които е се води като пряк конкурент на Мерцедес E-klasse не е нищо повече от една претрупана с технологии Тоиота за разликата в поведението на пътя на двата модела не искам и да коментирам лично съм ги пробвал, за материялите в купето мога да кажа само, че пласмасариите в лексуса сякаш бяха изработени и монтирани от кръжок за млади маистори. Непосредствено сле дтова се качих и в Е класата единствения косур които намерих е, че след отварянето си жабката падаше много рязко :lol: :lol: :o . Да не говоръм каква голяма гама двигатели предлага Мерцедес. Искам да кажа, че нямам за цел да оплюч никоя марка, а само да споделя впечатленичта си и естествено да изтъкна технологичнич напредак на Мерчо.
  • 0
От един Мерцедес по добър може да бъде само друг Бенц. ;)

#25 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4604 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 20 ноември 2009 - 16:15

...
а 63 мотора е недомислица (поне за мене) в е и с и цл-класата... тоз мотор аз го обичам само в ц-класата, обожавам го в цлк-черната серия и го толерирам в сл-класата и то само заради окачването и новата мцт трансмисия...

Колега,

добре че си ти да им отвориш очите :). Илия - направи моля те необходимото тази ценна информация да стигне до когото трябва в централата на Мерцедес. Да не се излагат занапред, и ако може, да се консултират първо с колегата на каква кола, какъв мотор и каква трансмисия да слагат. :kill_myself:

Ясно е че е неуместно сравнението на атмосферен мотор и турбо мотор с еднакъв обем. За сведение на всички тунинг-маниаци и разбирачи - хора, първо се научете какво е въртящ момент, какво е максимална мощност, какво значи едното и какво значи другото и каква в взаимовръзката между тях. Без да имаш кривите на двата мотора - не може нищо да разбереш. С една гола цифра за максимална мощност - нищо не можеш да разбереш освен колко работ аможе да извърши даден мотор за единица време в дадена точка на оборотомера. А в другите точки?

Това е все едно да ти дадат по една точка от една графика, и ти да изкараш функцията. Трябват ти най-малко две точки за да определиш някаква зависимост.

Мощността = (въртщия момент х оборотите)/9550

Въртящият момент на турбо мотора има ясно изразена платовидна форма - при достигане на максималния бууст от някакви обороти нагоре, почти до червената линия, въртящият момент е на максимум. В конкретния случай става въпрос за 750Нм в диапазона от 1500 до 5000 оборота в минута. http://www.carfolio....car/?car=197307

Въртящият момент на атмосферния мотор има по-плавна характеристика с максимум в някакви обороти, където обемната ефективност на пълнене, с конкретните фази на газоразпределение и геометрия на смукателния тракт, е максимална. В конкретния случай 630 Нм при 5200 оборота. http://www.carfolio....car/?car=157333

Даже бих казал че S63 се представя завидно добре за атмосферен мотор, щом като БМВ-то не успя да дръпне повече на старта.

Излишно е да гледаме кой достига по-рано максималната си мощност - Бавареца. Но дай да не отричаме така атмосферния мотор.

Има други показатели по които може да се сравняват два автомобила.

Да погледнем примерно коефициентите на челно съпротивление Cx - при S63 е 0.30, при 760Li е 0.32. Тук гледам Бенца също "изостава".

След 5 години, когато се натрупа сервизна история за двата автомобила - ще можем да определим кой от тях е по-надежден, кой се троши по-често, кой има повече проблеми с електрониката и т.н. Дали стандартната инжекция на Бенца ще работи по-сигурно, или директното впръскване на Бавареца.
  • 0

#26 dani90

dani90

Чирак

• Потребители на форума
  • 218 Мнения:

Публикувано 20 ноември 2009 - 19:08

300 Gullwing , не разбирам от коли , но имам така да се каже "виждане" върху някой автомобили.Не отричам класата и всичко което притежава един мерцедес , но след "За 7-ка според мен винаги ще бъде догонващ спрямо S-та" се хванах за главата , давам пример Е32 и пурата и 140 и е38 - кажи ми едно нещо при което бмв да е "догонващо" ?? Неоспорвам фактите , че и 126 и 140 са легенди , невероятни автомобили , КЛАСИКА , но след първото ти изречение ми стана смешно.

Относно останалите неща за ауди и лексус ще си замълча.Може ли да говориш , че на ауди интериора е пласмасов ??? Та те са можеби царете на дизайна.

Слав , ще дам пример с старата недомислица на 7ма серия , 750 модела и с63 , и двете са атмосферки , просто ще видим разликата.

Има разлика от атмосферен мотор на бмв и на мерцедес , колкото и глупаво да звучи.

Пак казвам , че може да звучи глупаво от човек които не разбира от коли , кои знае колко , но съм се возил/карал и ми е направило впечатление.

П.С - С-класата е невероятнааааааааа , имах щастието да се воза на 65 - ужас е просто , но само този двигател.

И въпреки всичко , не си преставям с-класа и 7ца или с8 некво на калояново с пушешти гуми , ако ли не ИСКАМ да видя тази красота
  • 0

#27 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 20 ноември 2009 - 19:19

Мисля , че точно ти кадето имаш автокъща или морга беше , би трябвало да знаеш разликата във всяка една гама на колите

м3 - ц амг
м5 - е амг
7 - с-клас , до скоро мерцедес бяха напред , но с малко ,НО бмв пуснаха новата седмица и се вижда какво става... и какво казаха , че бмв нямало като екстра масаж на задната седалка или нещо от сорта беше , и заради това ли например няма да си взема бмв ако ми харесваше ?

Как и да е ако някога си взимам от тази гама коли , определено лексус или ауди с8 ще е избора :)
Пак зрели хора сте , по горе някой пише ама ако беше това , беше онова.С65 е колкото една такава 7ца и половина...какво сравнявате.

ма колега недей ми сравнявай мерцедес с други коли с какво тия бмв и ауди са по ''напред ''те копират всичко от мерцедес а аудито което би си купил е пълен и тотален к****ф,ако толкова ги харесваш тия марки купувай си една и пиши нейния форум
  • 0
Автоморга-Мерцедес-0876/438-583
www.mercedes.mobile.bg

#28 dani90

dani90

Чирак

• Потребители на форума
  • 218 Мнения:

Публикувано 20 ноември 2009 - 19:34

Добре де , ти си човек който е на ТИ с колите , кажи ми мерцедес с какво е по напред от конкурентните марки ?
  • 0

#29 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 20 ноември 2009 - 21:18

Добре де , ти си човек който е на ТИ с колите , кажи ми мерцедес с какво е по напред от конкурентните марки ?

аз не съм на ти с другите марки за да ти отговора , но все пак имал съм и бмв -та петици пълни боклуци неколко пъти главата долу централните на вратите всеко по 2 пъти съм сменял задните възглавници и куп други работи ауди а 8 2.5 тди мотора проблеми в скорости.доволен съм от пасат 4 но говоря че тия коли съм ги имал преди повече от 5 години и беха по нови ,а сега си представям сигурно вече се разпадат.засега сериозен проблем с мерцедес не съм имал дано и за напред да нямам.
п.п. опел фронтера имал съм ги всичките мотори и години -е защо една поне не беше читава докрай всичките се чупиха да не говорим че тая 2004-5 къде беше един е -геар нов дадох 1200 лева и не беше от него и не се оправи и по комп;тър не излизаше какво й е.
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

#30 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 20 ноември 2009 - 21:22

отговора че мерцедеса е по напред от всички марки с неговата здравина ие много по прост за ремонт от която и да е друга марка не като бмв-то януари 99 година модел един вид носач например март 99 вече е друг
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни