Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Автокрадец №1 прострелянв главата в столицата

• Заключена тема Тази тема е заключена
54 мнения по тази тема

#31 sky

sky

Майстор

• Потребители на форума
  • 2135 Мнения:
  • Град:София;Казанлък
  • Автомобил:
    190E 2.3

Публикувано 29 август 2006 - 21:26

Ех момчете момчета ! Хубаво разнищихте наболели теми но управия няма няма и да има. :( Като човек роден през 1945г и живял и при социализма и през сегашната демокрация мога да направя сравнение и на двата периода.Ако през времето на социализма имаше 80% правилно становище и 20% грешна политика то сега е точно обратното 80% е батак и 20 % е нещо смислено.Мога да приведа много примери а вие сами решете кое е правилно и кое не.За сега ще ви спомена само за две неща запечатани в мен .Първото нещо е когато за пръв път електрифицираха селото ми с Къкрина.Това беше през 1953г .Тогава казаха всеки пред когото се пада да бъде поставен стълб да изкопае дупка та за стълба а съседите отиват в гората секат дърво и го докарват одялват го и го поставят в дупката. Минава група от енергото поставя жиците и прекарва в къщата ток .Каква неописуема радост беше като светна първата крушка и то тя беше само 15вата.На дядо ми сълзи потекоха .
Второто нещо беше през 1956г когато комунистите казаха че ще водоснабдят селото с вода и във всяка къща ще има чешма. Отмериха по 10м на човек да копае канал и цяло село копае ли копае. И когато я пуснаха водата каква радост беше какво чудо. Ето така се правеше социализма. През 1959 отидох да уча в Ловеч в новооткриващия се Механотехникум .Понеже нямахме сграда учехме в гимназията на смени . Ако учим до обед то след обед по 2 часа ходихме да помагаме на новостроящата се зграда носейки тухли на зидарите дъски киреч и какво ли не. А сега можете ли накара някой от учениците да работи нещо ? Едва ли.
Много неща бих могъл да ви разправям но това ще е на някоя сбирка.Разбира ако вие интересно... С уважение към вас Коцев. :huh:

Така е,но всеки израства с времето си.Всичко се променя и неможе да очакваш хората да си останат същите.
  • 0
Публикувано изображение

#32 KoZmo

KoZmo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 366 Мнения:
  • Град:Шопландия
  • Интереси:Mercedes-Benz |Y|
  • Автомобил:
    2001' MB W210 - E 220 CDI

Публикувано 29 август 2006 - 22:59

Драгомир Илиев - Драшко (28 години) бе прострелян с 2 куршума в главата на ул. “Костенски водопад“ № 107, жк "Гоце Делчев", на кръстовището с ул. "Тодор Каблешков" в столицата около 15 часа на 28 август.
Илиев е криминално проявен, занимавал се е с автокражби и, според запознати, бил №1 в този бизнес, предаде БНР. Нападателят е открил огън от черен джип BMW, бил е маскиран и с бронежилетка. Напуснал местопрестъплението и се издирва от полицията, съобщи БГНЕС. В момента на нападението Драшко е бил заедно с приятелката си, която не е пострадала. След стрелбата той е бил жив, но е починал преди да дойде линейка на Бърза помощ. В момента трупът е на улицата, а до него има лек автомобил "Фолксфаген". Екипи на полицията правят оглед. Това не е първият атентат срещу Драшко. През 2002 г. е взривен апартаментът му на ул. "Язова". Той е с две висящи дела и две следствени дела за кражби на луксозни коли в столицата. Отмъкнатите возила връщал срещу откуп.

Хааааааааа да не би на Скай да му е паднало пердето.
Петре нищо лично ;)
Извиниме ако съм те засегнал :o

Това е супер новина дано да има повече умрели помяри като тоя, на мен два мерцедеса са ми крали и бих отишъл на погребението му пред всичките му роднини и колеги крадци да му се изпикая на гроба !

Един боклук по малко...... :evil:
  • 0

#33 gorbi

gorbi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 330 Мнения:
  • Град:Варна/Одесса
  • Интереси:Фотография
  • Автомобил:
    MB124 CE
    AR 166 2,4 jtdm
    Terrano II 2,7 tdi

Публикувано 30 август 2006 - 01:58

ми не мисля, че убийството на един млад човек на 28 години е особен повод за радост... по скоро е повод за огорчение от неправилно изживян живот, без право да се поправи вече.... И не казвайте че не знам какво е да ти откраднат кола, защото миналата година дигнаха маздата ми от паркинга на МЕТРО във Варна, барабар с една чанта фототехника, по-скъпа от колата..... Та си я платих пак де... И въпреки че ги кълнах крадците тогава, не мисля че в 21 век хората може да са толкова озлобени че да се радват на смъртта на един млад човек....... па бил той и крадец.....

Не знам откъде извира тоя песимизъм у много българи, но аз съм щастлив че живея на толкова красиво място, с толкова хубава природа и макар да не тъна в лукс, всъщност не се и доближавам до лукса, сам съм постигнал това което имам и съм доволен от живота си..... Възпитавам децата си да са честни, да не хвърлят отпадъци където им падне, да обичат красивата си страна, да уважават родителите си и възрастните хора, да не слушат чалга и т.н....... Мисля това е начина, сигурен съм, че тяхното общество ще е доста по гражданско, доста по непримиримо и доста по информирано разбира се във века на тоталното интернетизиране.... Въобще нещата се променят толкова бързо, че никой не знае как ще изглежда света след 20 години например...... така че радвайте се на това което имате, обичайте близките си, бъдете по положително настроени към света около вас и се включвайте във всякакви граждански инициативи, защото това е пътя, макар да е дълъг...... ;)
  • 0

#34 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 30 август 2006 - 09:41

ми не мисля, че убийството на един млад човек на 28 години е особен повод за радост... по скоро е повод за огорчение от неправилно изживян живот, без право да се поправи вече....

Не е до злорадстване изобщо.
Ако властите си гледаха съвестно работата този младеж отдавна трябваше, да е на топло, жив и здрав ;)
  • 0

#35 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 30 август 2006 - 17:09

otturvahme se ot o6te edin zaples
  • 0
=> W140 <=
"Jeder Tag ist ein neuer Anfang, jede Nacht eine neue Versuchung."
Галерия W140
Публикувано изображение

#36 sky

sky

Майстор

• Потребители на форума
  • 2135 Мнения:
  • Град:София;Казанлък
  • Автомобил:
    190E 2.3

Публикувано 30 август 2006 - 21:22

ми не мисля, че убийството на един млад човек на 28 години е особен повод за радост... по скоро е повод за огорчение от неправилно изживян живот, без право да се поправи вече....

Не е до злорадстване изобщо.
Ако властите си гледаха съвестно работата този младеж отдавна трябваше, да е на топло, жив и здрав ;)

Много точно казано ;)
  • 0
Публикувано изображение

#37 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 01 септември 2006 - 15:42

ми не мисля, че убийството на един млад човек на 28 години е особен повод за радост... по скоро е повод за огорчение от неправилно изживян живот, без право да се поправи вече.... И не казвайте че не знам какво е да ти откраднат кола, защото миналата година дигнаха маздата ми от паркинга на МЕТРО във Варна, барабар с една чанта фототехника, по-скъпа от колата..... Та си я платих пак де... И въпреки че ги кълнах крадците тогава, не мисля че в 21 век хората може да са толкова озлобени че да се радват на смъртта на един млад човек....... па бил той и крадец.....

Не знам откъде извира тоя песимизъм у много българи, но аз съм щастлив че живея на толкова красиво място, с толкова хубава природа и макар да не тъна в лукс, всъщност не се и доближавам до лукса,  сам съм постигнал това което имам и съм доволен от живота си..... Възпитавам децата си да са честни, да не хвърлят отпадъци където им падне, да обичат красивата си страна, да уважават родителите си и възрастните хора, да не слушат чалга и т.н....... Мисля това е начина, сигурен съм, че тяхното общество ще е доста по гражданско, доста по непримиримо и доста по информирано разбира се във века на тоталното интернетизиране.... Въобще нещата се променят толкова бързо, че никой не знае как ще изглежда света след 20 години например...... така че радвайте се на това което имате, обичайте близките си, бъдете по положително настроени към света около вас и се включвайте във всякакви граждански инициативи, защото това е пътя, макар да е дълъг......  ;)

Много приятни мисли на един съвсем НОРМАЛЕН човек!..Браво! И на мен ми се иска да мисля така почти постоянно...Но..за съжаление ние не сме НОРМАЛНА държава и аз доста често мисля така : :evil: Не само младите автокрадци,но и всички млади и здрави момчета,които карат чисто нови автомобили с цени над 40.000Евро(!?!-откъде толкова $$$ ? Кога се изучиха,намериха добра работа,издигнаха се в службата и т.н.)...та всички тия - ДО СТЕНАТА и...без присъда! Това са безскруполни индивиди с изродена ценностна система,незачитащи нищо друго пред Цар $ и... естествено живеят много "бързо" (до към 28-30г)...
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#38 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 01 септември 2006 - 15:54

Втози ред на мисли за кражби,корупция,политически игри, ред,свобода и т.н. бих изразил едно много НЕприятно мнение.Въпреки че съм Българин,съм на мнение че българския народ не е народ а пасмина,сбирщина от боклуци и дори не бих преувеличил да го нарека СРАМ за хомосапиенс....
Общо взето бих завършил с ::: Всички Българи по манталитет сме боклуци, неизключвам и себе си в това число:::

За много горчиво съжаление... до доста значителна степен си прав!!!
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#39 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 01 септември 2006 - 16:59

Ох майкоо... Приготви се да те разчекнат за тези думи :evil:
  • 0

#40 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 01 септември 2006 - 18:05

Ох майкоо... Приготви се да те разчекнат за тези думи :evil:

Колега,форумите са място за обмяна на мнения.Щом като не е нещо лично(насочено конкретно към някой),а просто лично мнение,при това изразяващо съгласие с член(участник) във форума,считам че,всичко е наред ;) Няма нищо лошо да се оформят и "групови" мнения...Много по-важно в случая обаче е,че автокрадците намаляват(назависимо от възрастта им)!..Да живее България!(ама на НОРМАЛНИТЕ хора,не на изродите,бай Ганьовците и т.н.),щото нормалния човек е градивна единица,а другите са само консуматори и паразити-демек:за унищожение :D
  • 0

#41 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 01 септември 2006 - 18:27

Колега,форумите са място за обмяна на мнения.Щом като не е нещо лично(насочено конкретно към някой),а просто лично мнение,при това изразяващо съгласие с член(участник) във форума,считам че,всичко е наред ;) Няма нищо лошо да се оформят и "групови" мнения...

:ok:
Много верни неща , казани с малко думи!!!
  • 0

#42 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:
  • Град:Германия

Публикувано 04 септември 2006 - 11:32

Не е проблема в това, че сме българи, проблема е в съзнанието ни българско, което е формирано в в годините от 1944 до 88.

Извинявам се Вени, но такова мислене не се формира за някакви си 44 години.
Четете Алеко, колеги, търсете оригинални независими източници и накрая ще се съгласите, че не годините на комунизма са ни виновни. Такива сме си от край време.
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#43 Angel78

Angel78

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 4 Мнения:
  • Интереси:разностранни

Публикувано 27 септември 2006 - 22:24

Ех момчете момчета ! Хубаво разнищихте наболели теми но управия няма няма и да има. :( Като човек роден през 1945г и живял и при социализма и през сегашната демокрация мога да направя сравнение и на двата периода.Ако през времето на социализма имаше 80% правилно становище и 20% грешна политика то сега е точно обратното 80% е батак и 20 % е нещо смислено.Мога да приведа много примери а вие сами решете кое е правилно и кое не.За сега ще ви спомена само за две неща запечатани в мен .Първото нещо е когато за пръв път електрифицираха селото ми с Къкрина.Това беше през 1953г .Тогава казаха всеки пред когото се пада да бъде поставен стълб да изкопае дупка та за стълба а съседите отиват в гората секат дърво и го докарват одялват го и го поставят в дупката. Минава група от енергото поставя жиците и прекарва в къщата ток .Каква неописуема радост беше като светна първата крушка и то тя беше само 15вата.На дядо ми сълзи потекоха .
Второто нещо беше през 1956г когато комунистите казаха че ще водоснабдят селото с вода и във всяка къща ще има чешма. Отмериха по 10м на човек да копае канал и цяло село копае ли копае. И когато я пуснаха водата каква радост беше какво чудо. Ето така се правеше социализма. През 1959 отидох да уча в Ловеч в новооткриващия се Механотехникум .Понеже нямахме сграда учехме в гимназията на смени . Ако учим до обед то след обед по 2 часа ходихме да помагаме на новостроящата се зграда носейки тухли на зидарите дъски киреч и какво ли не. А сега можете ли накара някой от учениците да работи нещо ? Едва ли.
Много неща бих могъл да ви разправям но това ще е на някоя сбирка.Разбира ако вие интересно... С уважение към вас Коцев. :huh:

Така е,но всеки израства с времето си.Всичко се променя и неможе да очакваш хората да си останат същите.

Аз съм роден през 1948 г. и също съм живял и работил и преди 10 ноември 89, и след това, та и аз помня. Но моите спомени са други - единственото хубаво нещоза мен в ония години беше, че бях млад и имах пориви - и нищо друго. Нищо лично, т-н Коцев. Точно така се правеше социализмът, както го описвате в трите си примера. Но онова, което предизвиква умиление и носталгия у Вас, беше просто АНГАРИЯ.

Първият основен стълб, на който се крепеше социализмът, беше именно ангарията - спомнете си за Хаинбоаз, за безбройните и безкрайни бригади от деца, ученици, войници, студенти, чиновници и работници. Без тях социализмът не би оцелял още през първата петилетка. Затова днес боядисването на катерушките се възприема като Ленински съботник и на безвъзмедната работа в полза на обществото се гледа с отвращение. (Тук онези от участниците във форума, които живеят в Германия, биха могли да разкажат многобройни, противоположни примери.)

Втората важна подпора на "строя" беше БАНДИТИЗМЪТ. Най-напред се започна с пряк грабеж на натрупаното от предните поколения - национализация, вливане на частния пенсионен фонд в държавния бюджет, колективизация на земята. След това се продължи на международно равнище - безброй "научни" институти бяха създадени с кражба на чужда интелектуална собственост - напр. ИТКР (Институт за техническа кибернетика и роботика), заводът за компютри в Правец и т.н. и т.н. Затова днес в БГ разцъфтява пиратството, контрабандата и прочие "татарски хитрости".

Третото, може би и най-важното, което правеше управлението на комунистите да изглежда вечно, беше СТРАХЪТ. Насаждането на страх започва още с т.нар. "народен" съд, мине се през лагерите и се стигне до дребните партийни секретарчета в предприятията и досносниците - те бяха навсякъде. Този страх стана основата и на най-ужасното престъпление на комунистите - смачкването на личността, унищожаването на всяка индивидуална мисъл още в зародиш. Това създаде поне две поколения немислещи хора. Същевременно се култивираше и чувството за безотговорност - важно беше да не те хванат в кражба - останалото нямаше значение - нито разхищенията, нито грешните решения. Затова нашето поколение се чувства безпомощно при новите условия; затова анонимстваме и по форумите, и в квартала. Затова чакаме държавата да ни свърши работата. Затова си избираме шутове за управляващи.

А иначе не е добре, когато млади хора загиват преждевеременно. Но не е добре и когато престъплението не се следва от възмездие.

С уважение към форумната общност!
  • 0
Не карам МВ, ама и аз искам!

#44 MISFIT

MISFIT

Чирак

• Потребители на форума
  • 166 Мнения:

Публикувано 27 септември 2006 - 22:49

Никога насилието не решава проблема - то може само да доведе до още повече насилие!
За каквото и да ви говорят - знайте че става дума за пари!
Бъдете сигурни че е така, а не някой "супермен"-добряк да мъсти за народната неволя.
Тази и такива новини не са повод за радост според мен!!!

Абе ако ти откраднат колата (не ти го пожелавам) друга песен ще запееш

И са като го убиха да не мислиш че юе спрат да ти крадът колата? :Dn:
  • 0
Защото само от Мерцедес могат да ме полазят тръпки по гърба и да ми избият сълзи от кеф....

Публикувано изображение

#45 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 27 септември 2006 - 23:44

Аз съм роден през 1948 г. и също съм живял и работил и преди 10 ноември 89, и след това, та и аз помня. Но моите спомени са други - единственото хубаво нещоза мен в ония години беше, че бях млад и имах пориви - и нищо друго. Нищо лично, т-н Коцев. Точно така се правеше социализмът, както го описвате в трите си примера. Но онова, което предизвиква умиление и носталгия у Вас, беше просто АНГАРИЯ.

Първият основен стълб, на който се крепеше социализмът, беше именно ангарията - спомнете си за Хаинбоаз, за безбройните и безкрайни бригади от деца, ученици, войници, студенти, чиновници и работници. Без тях социализмът не би оцелял още през първата петилетка. Затова днес боядисването на катерушките се възприема като Ленински съботник и на безвъзмедната работа в полза на обществото се гледа с отвращение. (Тук онези от участниците във форума, които живеят в Германия, биха могли да разкажат многобройни, противоположни примери.)

Втората важна подпора на "строя" беше БАНДИТИЗМЪТ. Най-напред се започна с пряк грабеж на натрупаното от предните поколения - национализация, вливане на частния пенсионен фонд в държавния бюджет, колективизация на земята. След това се продължи на международно равнище - безброй "научни" институти бяха създадени с кражба на чужда интелектуална собственост - напр. ИТКР (Институт за техническа кибернетика и роботика), заводът за компютри в Правец и т.н. и т.н. Затова днес в БГ разцъфтява пиратството, контрабандата и прочие "татарски хитрости".

Третото, може би и най-важното, което правеше управлението на комунистите да изглежда вечно, беше СТРАХЪТ. Насаждането на страх започва още с т.нар. "народен" съд, мине се през лагерите и се стигне до дребните партийни секретарчета в предприятията и досносниците - те бяха навсякъде. Този страх стана основата и на най-ужасното престъпление на комунистите - смачкването на личността, унищожаването на всяка индивидуална мисъл още в зародиш. Това създаде поне две поколения немислещи хора. Същевременно се култивираше и чувството за безотговорност - важно беше да не те хванат в кражба - останалото нямаше значение - нито разхищенията, нито грешните решения. Затова нашето поколение се чувства безпомощно при новите условия; затова анонимстваме и по форумите, и в квартала. Затова чакаме държавата да ни свърши работата. Затова си избираме шутове за управляващи.

А иначе не е добре, когато млади хора загиват преждевеременно. Но не е добре и когато престъплението не се следва от възмездие.

С уважение към форумната общност!

Ха Г-н Европеецо сега ще те питам каква песничка ще запееш.
Когато те наведе еврото, да се кланяш до земята и,да не смееш да гъкнеш докато те опъват.
Ай сиктир от демагогий.
Я слезте на земята и се огледайте :evil:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни