Публикувано 28 август 2006 - 19:31
Втози ред на мисли за кражби,корупция,политически игри, ред,свобода и т.н. бих изразил едно много НЕприятно мнение.Въпреки че съм Българин,съм на мнение че българския народ не е народ а пасмина,сбирщина от боклуци и дори не бих преувеличил да го нарека СРАМ за хомосапиенс.Кой е този народ в световен аспект "мачкан" 500 години и който би сътворил само няколко подобия на въстания-и то въстания продадени на Турците от самите нас -Българите.Жажда за свобода.Свобода от кого?От нашите "поробители" наложили ни десятък.Ами колеги десятъка от произведеното е 10%. А сега плащаме съвсем безкористно 20% ДДС.Говорил съм с баби които са внучки на бабите живели по времето на Робството.Те са си препредавали следното- За да може Турците да вземат десятък от някого,то е трябвало да му осигурят възможността на този някой да работи и произвежда.Който е нямал земя са му давали.Откъде?! Естествено от тази на Чорбаджиите- Богаташите-тарикати изсмуквали тогавашните сили на народа.Кой е ревал най-много - този на който са му вземали земята,или този на който са му давали,този със скъпите килими или този със скъсаната рогозка,този произвел 1 тон жито и дал 100кг,или Чорбджи Мухларев на който са му взели възрожденския палат?!!
Да,че е имало насилие съгласен съм,но дали е било това описано ни в "Време разделно" , ...а сега какво е? Убииства,кражби,изнасилвания...Престъпления прикривани от властта,властта която сами сме си избрали!!!Кое е по-голямото робство - Турското или БЪЛГАРСКОТО???
Българина се е борил да си запази вярата!Коя вяра?Християнската?Кой би умрял за вярата си?Колко са тези които биха го направили?Човек ако иска никога не би сложил фес,а наште предци са го правили.Защо?Заради вярата си ли?
Колко от Вас ходят на църква на Велик ден защото вярват,а не защото така правят хората?!
Колко от Вас (и Аз) са ходили да се изповядват за греховете си?!
Да се изповядват пред Бог или един от двата Синода...?
Дори Цървата ни не е единна.Кой би имал силата и смелостта да разцепи Католическата църква?Никой!!!А ние говорим за НАШЕТА ВЯРА...
Кой друг народ е управляван от чужденци-Англия от Англииската Кралица,Швеция от Шведското кралско семейсто,Германия от Германци... А ние доскоро от някой си Сакскобурготски дето незнаеше какво и що е България.Ние си го избрахме за Управляващ,при положение че дори няма Българска кръв във вените му,а някаква мешаница на Австроунгария и незнам си какво си още там.
Кои е този народ някъде в света който дели престъпниците на цигани и други.Къде има това да живееш на гърба на другите,и то законово регламентирано.Къде има български и цигански ток,при положение че АЕЦ е само една и то БЪЛГАРСКА,а не че единия реактор е цигански и за него горивото е подарък от руските мангали,следователно за нашите горките малцинства да е безплатен.
Тук в Форума има хора пишещи от Европа.Нека кажат дали има разлика в това дали си германец,французин или българин,след като трябва да си заплатиш разходите в една цивилизована държава.Или за нас там е безплатно щото сме прости и неможем си плащаме!
Да влезем в Европа... хихихи... с кое? С манталитета ни на пре*би другарче?Или да се мерим с останалите с това че можем всичко и накрая нищо?
Кога ще ги стигнем Немците?Ами вече сме ги стигнали,но ако се равним с тяхното развитие през 1-вата световна.Оп грешка... Тогава Германия е срината със земята,а след 20 години завладява Европа.А ние освен че от 20 години разпродаваме това което е било построено,друго невиждам.Не съм видял и един построен язовир в новата ни история.Построената АЕЦ я закриваме,а хората откриват нови.Някои летят в космоса,а ние караме 10-20 годишни Мерцедеси който са били на мода когато някои от нас не са били родени.И се кефим на живота си.
Кой ни е виновен? Турците заради турското робство,Фашистите заради тяхното няколко годишно присъствие,Руснаците заради изградената ни от тях инфраструктура наблягаща на тежкомашиностроене можеща да ни донесе огромни печалби?Е да,тя донесе но не на нас,а на "ТЯХ" - тези които сега псуваме-наште управници съсипали държавната собственост.
Много пъти съм обяснявал на колеги да пазят техниката с която работим - радиостанциите!!!Отговорът на много от тях е -"Ко ти пука,то нали е държавно"!!!
А какво е всъщност държавно- това е обща собственост КУПЕНА с парите на данъкоплатците- аз,ти,на майките ни и бащите ни...Това са средства излязли от наште джобове.И изявлението -"То е държавно...е*и му майката" показва до къде сме израсли като общество и нация,а в частност и като народ!
Народ ли?! За да се реши проблема има само едно решение - Трябва да ни направят заплатите по 15 000 $,бензина по 5 цента,тока по 1 цент за 20KW,да нямаме данъци!!! И тогава всички Българи да се приберът в хубавата ни родина,но до последния.Един не трябва да остане никъде по света,ама нито един.Затварят границите,идва някакъв нов Хитлер,построява газови камери и ни натиква всички до един вътре.Просто единственото решение е -"Има българин-има проблем,няма българин няма проблем"!
И тогава да се надяваме че няма да са изтървали нито един жив никъде,за да не се посее пак семето на Българщината някъде!!!
Ако трябва да изразя възмущението си за това какво и кои сме не би ми стигнал цял ден.
Общо взето бих завършил с ::: Всички Българи по манталитет сме боклуци, неизключвам и себе си в това число:::