Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

автоматична антенане работи

• Please log in to reply
58 мнения по тази тема

#31 Gorbachov

Gorbachov

Чирак

• Потребители на форума
  • 112 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    C220 '04

Публикувано 12 ноември 2009 - 12:47

На мен телескопа ми е крив, има ремонтни комплекти нали? Какви пари са?
  • 0

#32 lud

lud

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:
  • Град:Kyustendil
  • Автомобил:
    C180 / 1994

Публикувано 12 ноември 2009 - 14:11

Еми явно не ми е автоматична антената, нема смисъл да ви я снимам, защото нема нищо просто телескопа, едно кабелче захванато за купето като маса и друг кабел отиващ към радиото благодаря на всички и особено на Владек с подробната инфо която даде
  • 0

#33 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 12 ноември 2009 - 19:41

На мен телескопа ми е крив, има ремонтни комплекти нали? Какви пари са?

80лв. по спомен,питай Лоринзер.
  • 0

#34 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 12 ноември 2009 - 19:42

Еми явно не ми е автоматична антената, нема смисъл да ви я снимам, защото нема нищо просто телескопа, едно кабелче захванато за купето като маса и друг кабел отиващ към радиото благодаря на всички и особено на Владек с подробната инфо която даде

Еми значи е време да си сложиш! ;) с тая информация...
  • 0

#35 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 12 ноември 2009 - 23:51

59лв още от началото на вноса

80лв от БС, ама дали беше с ДДС или без.....
  • 0

#36 Silverstar

Silverstar

Чирак

• Потребители на форума
  • 183 Мнения:
  • Автомобил:
    1995' Mercedes Benz W202 C200 Elegance
    1992' Mercedes Benz W201 190 - 1.8 - R.I.P.
    1986' Ford Sierra - 1.6

Публикувано 25 ноември 2009 - 16:27

Моят телескоп е спечен здраво – известно време не излизаше нито един сегмент. Развих антената отгоре и успях да изкарам един сегмент. Пробвах с фино машинно масло да го смажа, но не се получи. С около половин флакон WD40 успях да раздвижа още два сегмента, но повече не от това не става – имам чувството, че ако продължа да я дърпам най-накрая ще ми остане в ръцете. На всичкото отгоре сега от разпънати 3 сегмента се прибират само два, а един остава винаги.

Възможно ли е моторчето да се е развалило и да работи „частично” и затова да не става? Дайте съвет какво друго бих могъл да направя, за да разпъна и почистя целия телескоп?
Занапред регулярното почистване вече е ясно, въпросът е да я оправя:)

Мерси предварително.
  • 0

#37 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 26 ноември 2009 - 00:36

запече ли яко, няма оправяне....
имам поне 10 запекли телескопа, и за всеки следващ си викам--е тоя ще го раздвижа--ама ...янко.

Ако моторчето ти движи без да щрака, значи всичко си е ок. но ако продължаваш да го напъваш-ще му изрониш червяка и зъбчатката. Нова цяла антена от БС е около 280лв ако не се лъжа.

Можеш да си смениш само телескопа с нов
  • 0

#38 Silverstar

Silverstar

Чирак

• Потребители на форума
  • 183 Мнения:
  • Автомобил:
    1986' Ford Sierra - 1.6

Публикувано 26 ноември 2009 - 11:03

Принципно бях оптимист, че ще го раздвижа целия, при условие, че с три сегмента вече се справих. Много странно как чак пък толкова се спичат. Тия, които извадих, успях да изчистя прилично горе долу.
Иначе при включване и изключване от моторчето се чува звук (дори и когато телескопа изобщо не се движеше), мисля без щракане, така че може би то е ОК.
За да сваля телескопа трябва ли да разголбявам цялата антена или мога да го развия само отгоре? Първоначално като разхлабих гайката радиото работеше и машинката го избута целия навън, чак някакъв маркуч изскочи.
А телескоп колко горе долу върви?
  • 0

#39 Silverstar

Silverstar

Чирак

• Потребители на форума
  • 183 Мнения:
  • Автомобил:
    1986' Ford Sierra - 1.6

Публикувано 06 януари 2010 - 11:12

Колеги,

Извадих си телескопа за почистване и раздвижване. Дали може да споделите малко инфо как да го сложа обратно:)? Предполагам, че трябва да пусна радиото и машинката да превърти все едно вдига антената и да ги вържа при разпъната антена?
Има ли нещо по-специално за връзката между жилото и машинката?

Мерси!
  • 0

#40 vidinskiq

vidinskiq

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Мнения:
  • Автомобил:
    W202-93
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 декември 2011 - 16:18

Моят телескоп е спечен здраво – известно време не излизаше нито един сегмент. Развих антената отгоре и успях да изкарам един сегмент. Пробвах с фино машинно масло да го смажа, но не се получи. С около половин флакон WD40 успях да раздвижа още два сегмента, но повече не от това не става – имам чувството, че ако продължа да я дърпам най-накрая ще ми остане в ръцете. На всичкото отгоре сега от разпънати 3 сегмента се прибират само два, а един остава винаги.

Възможно ли е моторчето да се е развалило и да работи „частично” и затова да не става? Дайте съвет какво друго бих могъл да направя, за да разпъна и почистя целия телескоп?
Занапред регулярното почистване вече е ясно, въпросът е да я оправя:)

Мерси предварително.

колега аз имах сащия проблем с антената не се разпаваше или прибираше цялата а през един сегмент и аз лично я разглобих на парчета и тогава се започна с чегартането на едно как да го нарека нещо като изсахнала кал много твардо след това стигнах до извода че тази изсахнала кал е попаднала в телескопа и ватре кадето е ролката с червяка и моторчето от разпаване и прибиране на антената от боклуците които полепват по нея с течение на годините та при мен всичко се оправи с оражеина смазка в големи количества след това като я зглабяш трябва да я прибереш но трябва да е на рака като вартиш моторчето което е зацепенос червяка в противен случаи няма как да я навреш в дупката ако е разпаната след като я монтираш я опани и поливаи с течна оражеина смазка поливаи и забарсваи поливаи и забарсваи след като си направил всичко това и си сигурен че си готов полеи и забарши още веднаж надявам се да сам ви бил полезен макар чак сега просто сам нов собственим на МБ и савсем пресен тук в форума
  • 0

#41 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 16 декември 2011 - 14:02

запече ли яко, няма оправяне....
имам поне 10 запекли телескопа, и за всеки следващ си викам--е тоя ще го раздвижа--ама ...янко.

Бояне,преди години ми бяха подарили една антена,ама много спекана.Разлобих я и докато се занимавах с почистване на моторчето и забаците,натиках телескопа в бутилка спирачна теност.Течноста беше стара и я ползвах за клеясали резби....
След две нощи киснене,извадих телескопа и останах изумен.До където беше потопен(половината бутилка)светеше като ново.След това го накиснах в плосък съд и долях още течност(нова вече),оставих го два-три дни и чудото стана.
Пробвай и ти с тези запеклите дето ги имаш...
  • 0

#42 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 декември 2011 - 22:37

И аз имам един ,оправия нема. Близо 1 година седи в туба руска спирачна течност....не и не. Но съм упорит...сега мисля да го грея с топъл въздух. Не мърда! А на вид е много свеж.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#43 cetkata

cetkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Мнения:
  • Град:с. Кохуево, Залетаевская Губерния
  • Автомобил:
    W202, 1996г.

Публикувано 16 декември 2013 - 14:16

Здравейте колеги !

Как се процедира при заседнал телескоп на автоматична антена  на 10-12 см. от върха. Целия телескоп е към 80см. предполагам.

Не може да се прибере и на ръка. Приложих сила. Умерена,  :dry  разбира се, за да не изроня зъбите на движещото колело вътре в корпуса на авт. антена. Уточнявам , че отделните сегменти на телескопчето са подвижни - всяко със съседното си, едно по едно се плъзгат.

-  само върха (най-тънката част) е неподвижна и заседнала.

.

Усуквах частите на телескопа, чистих, смазвах да се раздвижат - не и не !!!

Моторчето работи, чува се бръмченето с продължителност около 5,6 секунди и при 2те команди:

- палене на автомобила (вкл. на радио) - гасене на автомобила (изкл. на радио) ! Разкачах, закачах само радиото -  пак не !!!

През месец Юни имах проблем със закъсаното и нацепено старо уплътнение на тази антена Hirschmann. Благодарение съвета на Лоринсер

го купих от Балкан Стар за 10 лева и го замених с новото на снимката:opt1371650031l.jpg

Сега през декември телескопът стърчи заседнал.

Знам как се демонтира машинката разположена в багажното - от ляво, като кората отстрани се издърпва (плюс развиване на 2 болта),

както е показал Владек на снимката си:

015318571.jpg

Обаче мястото идва късо в моя случай. Как да провра към 1м. дължина през място = 40см.

Дайте идеи как да го промуша тва дългото нещо изпод калника и през багажника навън?

Гадното жило някъде се е прецакало(счупило, заседнало, излязло от леглото си.....и т.н.), като заседнало е - ни надолу , ни нагоре !  :(

То, че комплект на BERU от Лоринсер ще се купува е ясно:

17102008103.jpg

Но първо трябва да изкарам цялата ганимация с дължина 1 метър.......................НО КАК ?

Този пост е редактиран от cetkata: 16 декември 2013 - 14:53

• 0

#44 hir

hir

Чирак

• Потребители на форума
  • 133 Мнения:
  • Автомобил:
    c180, 1996 г., автоматик,
    цвят: гневен патладжан
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 декември 2013 - 18:22

Щом ще купуваш комплект. Просто отрежи антената по-близо до пластмасата и изкарвай.

• 0

#45 cetkata

cetkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Мнения:
  • Град:с. Кохуево, Залетаевская Губерния
  • Автомобил:
    W202, 1996г.

Публикувано 17 декември 2013 - 09:28

Най-лесно е с рязане, но нали най-лесното не е винаги е най-умното, че си викам ,....я да попитам аз.

Той проблема не е в телескопа. Той си е ОК.  Ами в жилото му, което се е закернечило някъде вътре около зъбчато колело. 

Шшше' се реже - и аз тъй виждам нещата.   :D

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни