автоматична антенане работи
Започната от lud, 09 ное 2009 - 18:53:31
58 мнения по тази тема
Публикувано 12 ноември 2009 - 12:47
На мен телескопа ми е крив, има ремонтни комплекти нали? Какви пари са?
Публикувано 12 ноември 2009 - 14:11
Еми явно не ми е автоматична антената, нема смисъл да ви я снимам, защото нема нищо просто телескопа, едно кабелче захванато за купето като маса и друг кабел отиващ към радиото благодаря на всички и особено на Владек с подробната инфо която даде
Публикувано 12 ноември 2009 - 19:41
80лв. по спомен,питай Лоринзер.На мен телескопа ми е крив, има ремонтни комплекти нали? Какви пари са?
Публикувано 12 ноември 2009 - 19:42
Еми значи е време да си сложиш! с тая информация...Еми явно не ми е автоматична антената, нема смисъл да ви я снимам, защото нема нищо просто телескопа, едно кабелче захванато за купето като маса и друг кабел отиващ към радиото благодаря на всички и особено на Владек с подробната инфо която даде
Публикувано 12 ноември 2009 - 23:51
59лв още от началото на вноса
80лв от БС, ама дали беше с ДДС или без.....
80лв от БС, ама дали беше с ДДС или без.....
Публикувано 25 ноември 2009 - 16:27
Моят телескоп е спечен здраво – известно време не излизаше нито един сегмент. Развих антената отгоре и успях да изкарам един сегмент. Пробвах с фино машинно масло да го смажа, но не се получи. С около половин флакон WD40 успях да раздвижа още два сегмента, но повече не от това не става – имам чувството, че ако продължа да я дърпам най-накрая ще ми остане в ръцете. На всичкото отгоре сега от разпънати 3 сегмента се прибират само два, а един остава винаги.
Възможно ли е моторчето да се е развалило и да работи „частично” и затова да не става? Дайте съвет какво друго бих могъл да направя, за да разпъна и почистя целия телескоп?
Занапред регулярното почистване вече е ясно, въпросът е да я оправя
Мерси предварително.
Възможно ли е моторчето да се е развалило и да работи „частично” и затова да не става? Дайте съвет какво друго бих могъл да направя, за да разпъна и почистя целия телескоп?
Мерси предварително.
Публикувано 26 ноември 2009 - 00:36
запече ли яко, няма оправяне....
имам поне 10 запекли телескопа, и за всеки следващ си викам--е тоя ще го раздвижа--ама ...янко.
Ако моторчето ти движи без да щрака, значи всичко си е ок. но ако продължаваш да го напъваш-ще му изрониш червяка и зъбчатката. Нова цяла антена от БС е около 280лв ако не се лъжа.
Можеш да си смениш само телескопа с нов
имам поне 10 запекли телескопа, и за всеки следващ си викам--е тоя ще го раздвижа--ама ...янко.
Ако моторчето ти движи без да щрака, значи всичко си е ок. но ако продължаваш да го напъваш-ще му изрониш червяка и зъбчатката. Нова цяла антена от БС е около 280лв ако не се лъжа.
Можеш да си смениш само телескопа с нов
Публикувано 26 ноември 2009 - 11:03
Принципно бях оптимист, че ще го раздвижа целия, при условие, че с три сегмента вече се справих. Много странно как чак пък толкова се спичат. Тия, които извадих, успях да изчистя прилично горе долу.
Иначе при включване и изключване от моторчето се чува звук (дори и когато телескопа изобщо не се движеше), мисля без щракане, така че може би то е ОК.
За да сваля телескопа трябва ли да разголбявам цялата антена или мога да го развия само отгоре? Първоначално като разхлабих гайката радиото работеше и машинката го избута целия навън, чак някакъв маркуч изскочи.
А телескоп колко горе долу върви?
Иначе при включване и изключване от моторчето се чува звук (дори и когато телескопа изобщо не се движеше), мисля без щракане, така че може би то е ОК.
За да сваля телескопа трябва ли да разголбявам цялата антена или мога да го развия само отгоре? Първоначално като разхлабих гайката радиото работеше и машинката го избута целия навън, чак някакъв маркуч изскочи.
А телескоп колко горе долу върви?
Публикувано 06 януари 2010 - 11:12
Колеги,
Извадих си телескопа за почистване и раздвижване. Дали може да споделите малко инфо как да го сложа обратно? Предполагам, че трябва да пусна радиото и машинката да превърти все едно вдига антената и да ги вържа при разпъната антена?
Има ли нещо по-специално за връзката между жилото и машинката?
Мерси!
Извадих си телескопа за почистване и раздвижване. Дали може да споделите малко инфо как да го сложа обратно? Предполагам, че трябва да пусна радиото и машинката да превърти все едно вдига антената и да ги вържа при разпъната антена?
Има ли нещо по-специално за връзката между жилото и машинката?
Мерси!
Публикувано 14 декември 2011 - 16:18
колега аз имах сащия проблем с антената не се разпаваше или прибираше цялата а през един сегмент и аз лично я разглобих на парчета и тогава се започна с чегартането на едно как да го нарека нещо като изсахнала кал много твардо след това стигнах до извода че тази изсахнала кал е попаднала в телескопа и ватре кадето е ролката с червяка и моторчето от разпаване и прибиране на антената от боклуците които полепват по нея с течение на годините та при мен всичко се оправи с оражеина смазка в големи количества след това като я зглабяш трябва да я прибереш но трябва да е на рака като вартиш моторчето което е зацепенос червяка в противен случаи няма как да я навреш в дупката ако е разпаната след като я монтираш я опани и поливаи с течна оражеина смазка поливаи и забарсваи поливаи и забарсваи след като си направил всичко това и си сигурен че си готов полеи и забарши още веднаж надявам се да сам ви бил полезен макар чак сега просто сам нов собственим на МБ и савсем пресен тук в форумаМоят телескоп е спечен здраво – известно време не излизаше нито един сегмент. Развих антената отгоре и успях да изкарам един сегмент. Пробвах с фино машинно масло да го смажа, но не се получи. С около половин флакон WD40 успях да раздвижа още два сегмента, но повече не от това не става – имам чувството, че ако продължа да я дърпам най-накрая ще ми остане в ръцете. На всичкото отгоре сега от разпънати 3 сегмента се прибират само два, а един остава винаги.
Мерси предварително.
Публикувано 16 декември 2011 - 14:02
запече ли яко, няма оправяне....
Бояне,преди години ми бяха подарили една антена,ама много спекана.Разлобих я и докато се занимавах с почистване на моторчето и забаците,натиках телескопа в бутилка спирачна теност.Течноста беше стара и я ползвах за клеясали резби....
След две нощи киснене,извадих телескопа и останах изумен.До където беше потопен(половината бутилка)светеше като ново.След това го накиснах в плосък съд и долях още течност(нова вече),оставих го два-три дни и чудото стана.
Пробвай и ти с тези запеклите дето ги имаш...
Публикувано 16 декември 2011 - 22:37
И аз имам един ,оправия нема. Близо 1 година седи в туба руска спирачна течност....не и не. Но съм упорит...сега мисля да го грея с топъл въздух. Не мърда! А на вид е много свеж.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 16 декември 2013 - 14:16
Здравейте колеги !
Как се процедира при заседнал телескоп на автоматична антена на 10-12 см. от върха. Целия телескоп е към 80см. предполагам.
Не може да се прибере и на ръка. Приложих сила. Умерена, разбира се, за да не изроня зъбите на движещото колело вътре в корпуса на авт. антена. Уточнявам , че отделните сегменти на телескопчето са подвижни - всяко със съседното си, едно по едно се плъзгат.
- само върха (най-тънката част) е неподвижна и заседнала.
.
Усуквах частите на телескопа, чистих, смазвах да се раздвижат - не и не !!!
Моторчето работи, чува се бръмченето с продължителност около 5,6 секунди и при 2те команди:
- палене на автомобила (вкл. на радио) - гасене на автомобила (изкл. на радио) ! Разкачах, закачах само радиото - пак не !!!
През месец Юни имах проблем със закъсаното и нацепено старо уплътнение на тази антена Hirschmann. Благодарение съвета на Лоринсер
го купих от Балкан Стар за 10 лева и го замених с новото на снимката:
Сега през декември телескопът стърчи заседнал.
Знам как се демонтира машинката разположена в багажното - от ляво, като кората отстрани се издърпва (плюс развиване на 2 болта),
както е показал Владек на снимката си:
Обаче мястото идва късо в моя случай. Как да провра към 1м. дължина през място = 40см.
Дайте идеи как да го промуша тва дългото нещо изпод калника и през багажника навън?
Гадното жило някъде се е прецакало(счупило, заседнало, излязло от леглото си.....и т.н.), като заседнало е - ни надолу , ни нагоре !
То, че комплект на BERU от Лоринсер ще се купува е ясно:
Но първо трябва да изкарам цялата ганимация с дължина 1 метър.......................НО КАК ?
Този пост е редактиран от cetkata: 16 декември 2013 - 14:53
Публикувано 16 декември 2013 - 18:22
Щом ще купуваш комплект. Просто отрежи антената по-близо до пластмасата и изкарвай.
Публикувано 17 декември 2013 - 09:28
Най-лесно е с рязане, но нали най-лесното не е винаги е най-умното, че си викам ,....я да попитам аз.
Той проблема не е в телескопа. Той си е ОК. Ами в жилото му, което се е закернечило някъде вътре около зъбчато колело.
Шшше' се реже - и аз тъй виждам нещата.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни