автоматична антенане работи
Започната от lud, 09 ное 2009 - 18:53:31
58 мнения по тази тема
Публикувано 09 ноември 2009 - 23:56
на това кабелче, което отива до ЦД-то ти, му се подава + , когато искаш да я изкараш, като махнеш + се прибира.
ако не работи, не я изхвърляй. Може да е спекъл само телескопа, или да се е скъсало жилото. Точно за този случай, съм внесъл ремонтни комплекти на BERU, за оригиналните антени на Hirschmann.
ако не работи, не я изхвърляй. Може да е спекъл само телескопа, или да се е скъсало жилото. Точно за този случай, съм внесъл ремонтни комплекти на BERU, за оригиналните антени на Hirschmann.
Публикувано 10 ноември 2009 - 01:34
Ок Lorinser нема да я изхвърлям, аз съм ценител на оригиналните и качествени неща.Между другото да се похвалим малко джантите са ми Lorinser и много ме кефат, даже може да се каже че заради тех си купих тая готина колица
Публикувано 10 ноември 2009 - 08:04
Да, не бързай да изхвърляш. Моята беше спекла и си взех от Lorinser нов комплект с телескоп и сега вичко е на 6!
Публикувано 10 ноември 2009 - 08:37
И аз точно това направих!на това кабелче, което отива до ЦД-то ти, му се подава + , когато искаш да я изкараш, като махнеш + се прибира.
Публикувано 10 ноември 2009 - 08:57
Лека забележка само. На 99% от авто касетофоните кабела за автоматичната антена е със син цвят, жълтият кабел е за постоянен плюс. В този ред, на W140 даже и кабела на инсталацията от касетофона до антената е със син цвят.От CD-то излиза един жълт кабел,който е за отваряне-затваряне на антената,в зависимост дали се включва,или изключва радиото.Също от горната страна на радиото трябва да има лепенка с подробна схема кой кабел за какво е,както,и на самите кабели в края има малки маркери с означения(ако не са изпадали от няколко монтирания,и последващи размонтирания,но и по цветовете само ще се ориентираш.Също така е много важно да се спази плюс-а на високоговорителите!!!
Публикувано 10 ноември 2009 - 17:24
Здравейте хора.Имам напредък макар и минимален.Днеска проверих за какво става въпрос, махнах кората огледах, опипах и стигнах до следния въпрос:Не мога да намеря или незнам къде е задвижващото устройсвто и това ме притеснява намерих само телескопа на антената(самата антена) и толко.И се чудим дали механизма е скрит някъде,дали липсва....въобще не знам какво да правим
Публикувано 10 ноември 2009 - 17:35
Здравейте хора.Имам напредък макар и минимален.Днеска проверих за какво става въпрос, махнах кората огледах, опипах и стигнах до следния въпрос:Не мога да намеря или незнам къде е задвижващото устройсвто и това ме притеснява намерих само телескопа на антената(самата антена) и толко.И се чудим дали механизма е скрит някъде,дали липсва....въобще не знам какво да правим
или просто антената ти е ръчна..
дай една снимка на мястото зад кората
Публикувано 10 ноември 2009 - 18:25
ок утре че я снимам, ама мислим че е автоматична, защото като я купувах ми казаха че е автоматична...може и да са ме излагали де нищо чудно
Публикувано 10 ноември 2009 - 19:46
Те могат да ти кажат всичко,ама ако нямаш едно голямо черно и пластмасово под антената,значи не е автоматична!
Публикувано 10 ноември 2009 - 23:15
Ако антената е автоматична, то под нея трябва да има кутийка с моторче (или тя е сложна на тази кутия)
От нея трябва да излизат 3 кабела - черен(маса) червен(+ през предпазител 5А и твърдо закачен към + на бателрията) и жълт (в зависимост от антената)- за управлението и
Упправлението на антената се подава от пин 5 на куплунг А на Евробуксата(в някои случаи от 5 пин на А куплунг на евробуксата излизи син кабел)
Работата на антената се осъществява по следният начин
Черен кабел е захванат за ...купето(маса) на оребрената паянта на багажника, зад калника
Червеният кабел(захранването на моторчето) през предпазител, е закачена на ...твърд +(пез прекъсвачи и тем подобни) - по него идва непрекаснато +
Жълтият кабел отива в енвробуксата на радионо и служи за управление на момента на ...изправяне, ...стърчене и ...прибиране на антената
Значи
При вкл. на радиото, на този кабел се подава + и антената се разгъва
До като радиото е вкл. по този кабел се подава + и антената седи в ...изправено положение
При изкл. на радиото, се прекъсва този + по този кабел и антената се прибира до крайно долно положение
Или
Има ли + на жълтият кабел, то антената ...стърчи. Прекъсне ли плюса по този кабел, то антената се прибира
Червеният кабел си седи винаги на + през предпазителя
Черният си седи винаги закован за ...купето(масата)
Състоянието на ...изправена и ...прибрана антена, се определя от правилното регулиране на кордата и правилното регулиране на крайните изключватели за двете посоки
Това се отнася за всички автоматични антени ...Хиршман ...Чайна таун, Джапанези, Мала Азия или СССР- авто по ...ГОСТ или ДИН, БДС, и....това е принципа на работа, като в някои случаи, цветовете за + и управлението са различни за дадени автомобили
Поздрави
От нея трябва да излизат 3 кабела - черен(маса) червен(+ през предпазител 5А и твърдо закачен към + на бателрията) и жълт (в зависимост от антената)- за управлението и
Упправлението на антената се подава от пин 5 на куплунг А на Евробуксата(в някои случаи от 5 пин на А куплунг на евробуксата излизи син кабел)
Работата на антената се осъществява по следният начин
Черен кабел е захванат за ...купето(маса) на оребрената паянта на багажника, зад калника
Червеният кабел(захранването на моторчето) през предпазител, е закачена на ...твърд +(пез прекъсвачи и тем подобни) - по него идва непрекаснато +
Жълтият кабел отива в енвробуксата на радионо и служи за управление на момента на ...изправяне, ...стърчене и ...прибиране на антената
Значи
При вкл. на радиото, на този кабел се подава + и антената се разгъва
До като радиото е вкл. по този кабел се подава + и антената седи в ...изправено положение
При изкл. на радиото, се прекъсва този + по този кабел и антената се прибира до крайно долно положение
Или
Има ли + на жълтият кабел, то антената ...стърчи. Прекъсне ли плюса по този кабел, то антената се прибира
Червеният кабел си седи винаги на + през предпазителя
Черният си седи винаги закован за ...купето(масата)
Състоянието на ...изправена и ...прибрана антена, се определя от правилното регулиране на кордата и правилното регулиране на крайните изключватели за двете посоки
Това се отнася за всички автоматични антени ...Хиршман ...Чайна таун, Джапанези, Мала Азия или СССР- авто по ...ГОСТ или ДИН, БДС, и....това е принципа на работа, като в някои случаи, цветовете за + и управлението са различни за дадени автомобили
Поздрави
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 11 ноември 2009 - 11:57
Владека е повече от изчерпателен,само да добавя че по битаците има разни боклуци,които се продават с прекъсвач като за ел.стъкла.НЕ купувайте такива,нестават за вграждане в нашите коли.Нямат изключватели за крайните положения и моторчето работи докато е натиснато копчето в дадената посока.
Публикувано 11 ноември 2009 - 13:03
Този тип антена е повсеместно достъпна и става за нашите коли
На същият принцип е, но крайните изключватели се изпълнени по хардуерен начин(с метален диск, който има щанцовани отвори, минавайки през контактите и прекъсват, или създават контакт, като се върти този диск от моторчето, заедно с барабана с кордата)
По този начин се извършват командите за издигане и спускане на антената чрез едно малко реленце, управлявано от ...кабела, свързан с ...5ти пин на куплунг А)
Системата е готина и изисква само хубаво регулиране на фрикционният съединител за ...командващият диск и обилно смазване на всички вътрешни части със подходяща смазка(бял циатим)
Достъпна антена, приложима за болишнството радиа и автомобили
Да не забравяме и периодично - често почистване и смазване на телескопа ( това важи са всички видове антени от типа)
(за тези, които не могат да отворят линка)
Поздрави
На същият принцип е, но крайните изключватели се изпълнени по хардуерен начин(с метален диск, който има щанцовани отвори, минавайки през контактите и прекъсват, или създават контакт, като се върти този диск от моторчето, заедно с барабана с кордата)
По този начин се извършват командите за издигане и спускане на антената чрез едно малко реленце, управлявано от ...кабела, свързан с ...5ти пин на куплунг А)
Системата е готина и изисква само хубаво регулиране на фрикционният съединител за ...командващият диск и обилно смазване на всички вътрешни части със подходяща смазка(бял циатим)
Достъпна антена, приложима за болишнството радиа и автомобили
Да не забравяме и периодично - често почистване и смазване на телескопа ( това важи са всички видове антени от типа)
(за тези, които не могат да отворят линка)
Поздрави
Публикувано 11 ноември 2009 - 13:24
Ето и мънечко снимки на подобна автоматична тояжка за радио
Не е мойта антена(мойта е на първата снимка - в колата)
На едно приятелче е, но и направих профилактика, добро регулиране и обилно смазване.
Бачка отново перфектно
Не е мойта антена(мойта е на първата снимка - в колата)
На едно приятелче е, но и направих профилактика, добро регулиране и обилно смазване.
Бачка отново перфектно
Публикувано 11 ноември 2009 - 13:43
Бате,Владе,на мен ми трябва само разгъваемата част.Моторчето си го има и даже работи,обаче ми е счупена разтягащата се част.Нещо да ме посъветваш?Или направо на лабиринта в неделя?
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 11 ноември 2009 - 14:10
Бе то Лабиринта у неделя, е ясенБате,Владе,на мен ми трябва само разгъваемата част.Моторчето си го има и даже работи,обаче ми е счупена разтягащата се част.Нещо да ме посъветваш?Или направо на лабиринта в неделя?
Ма
От де да намерим само телескопчето
Завърти се по моргите и разгледай, дали няма да намериш некоя такава антена със здрав телескоп
Ще направим от двете една
(да не те набият само с некоя цифра 30,40 или 50лв., че то в Световният търговски център - Илиенци, сигурно е около 30лв. - нова)
Поздрави
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни