Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

автоматична антенане работи

• Please log in to reply
58 мнения по тази тема

#16 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 09 ноември 2009 - 23:56

на това кабелче, което отива до ЦД-то ти, му се подава + , когато искаш да я изкараш, като махнеш + се прибира.

ако не работи, не я изхвърляй. Може да е спекъл само телескопа, или да се е скъсало жилото. Точно за този случай, съм внесъл ремонтни комплекти на BERU, за оригиналните антени на Hirschmann.
  • 0

#17 lud

lud

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:
  • Град:Kyustendil
  • Автомобил:
    C180 / 1994

Публикувано 10 ноември 2009 - 01:34

Ок Lorinser нема да я изхвърлям, аз съм ценител на оригиналните и качествени неща.Между другото да се похвалим малко джантите са ми Lorinser и много ме кефат, даже може да се каже че заради тех си купих тая готина колица :0_yahoo:
  • 0

#18 iohoho

iohoho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 587 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    S 211 E 320 CDI 2004г.

Публикувано 10 ноември 2009 - 08:04

Да, не бързай да изхвърляш. Моята беше спекла и си взех от Lorinser нов комплект с телескоп и сега вичко е на 6!
  • 0

#19 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 10 ноември 2009 - 08:37

на това кабелче, което отива до ЦД-то ти, му се подава + , когато искаш да я изкараш, като махнеш + се прибира.

ако не работи, не я изхвърляй. Може да е спекъл само телескопа, или да се е скъсало жилото. Точно за този случай, съм внесъл ремонтни комплекти на BERU, за оригиналните антени на Hirschmann.

И аз точно това направих! ;)
  • 0

#20 zhivago

zhivago

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ML W163, 2.7 CDI.

Публикувано 10 ноември 2009 - 08:57

От CD-то излиза един жълт кабел,който е за отваряне-затваряне на антената,в зависимост дали се включва,или изключва радиото.Също от горната страна на радиото трябва да има лепенка с подробна схема кой кабел за какво е,както,и на самите кабели в края има малки маркери с означения(ако не са изпадали от няколко монтирания,и последващи размонтирания,но и по цветовете само ще се ориентираш.Също така е много важно да се спази плюс-а на високоговорителите!!!

Лека забележка само. На 99% от авто касетофоните кабела за автоматичната антена е със син цвят, жълтият кабел е за постоянен плюс. В този ред, на W140 даже и кабела на инсталацията от касетофона до антената е със син цвят.
  • 0

#21 lud

lud

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:
  • Автомобил:
    C180 / 1994

Публикувано 10 ноември 2009 - 17:24

Здравейте хора.Имам напредък макар и минимален.Днеска проверих за какво става въпрос, махнах кората огледах, опипах и стигнах до следния въпрос:Не мога да намеря или незнам къде е задвижващото устройсвто и това ме притеснява намерих само телескопа на антената(самата антена) и толко.И се чудим дали механизма е скрит някъде,дали липсва....въобще не знам какво да правим
  • 0

#22 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 10 ноември 2009 - 17:35

Здравейте хора.Имам напредък макар и минимален.Днеска проверих за какво става въпрос, махнах кората огледах, опипах и стигнах до следния въпрос:Не мога да намеря или незнам къде е задвижващото устройсвто и това ме притеснява намерих само телескопа на антената(самата антена) и толко.И се чудим дали механизма е скрит някъде,дали липсва....въобще не знам какво да правим

или просто антената ти е ръчна.. :)
дай една снимка на мястото зад кората
  • 0

#23 lud

lud

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:
  • Автомобил:
    C180 / 1994

Публикувано 10 ноември 2009 - 18:25

ок утре че я снимам, ама мислим че е автоматична, защото като я купувах ми казаха че е автоматична...може и да са ме излагали де нищо чудно :lol:
  • 0

#24 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 10 ноември 2009 - 19:46

Те могат да ти кажат всичко,ама ако нямаш едно голямо черно и пластмасово под антената,значи не е автоматична! :)
  • 0

#25 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 10 ноември 2009 - 23:15

Ако антената е автоматична, то под нея трябва да има кутийка с моторче (или тя е сложна на тази кутия)
От нея трябва да излизат 3 кабела - черен(маса) червен(+ през предпазител 5А и твърдо закачен към + на бателрията) и жълт (в зависимост от антената)- за управлението и
Упправлението на антената се подава от пин 5 на куплунг А на Евробуксата(в някои случаи от 5 пин на А куплунг на евробуксата излизи син кабел)

Работата на антената се осъществява по следният начин
Черен кабел е захванат за ...купето(маса) на оребрената паянта на багажника, зад калника
Червеният кабел(захранването на моторчето) през предпазител, е закачена на ...твърд +(пез прекъсвачи и тем подобни) - по него идва непрекаснато +
Жълтият кабел отива в енвробуксата на радионо и служи за управление на момента на ...изправяне, ...стърчене и ...прибиране на антената
Значи
При вкл. на радиото, на този кабел се подава + и антената се разгъва
До като радиото е вкл. по този кабел се подава + и антената седи в ...изправено положение
При изкл. на радиото, се прекъсва този + по този кабел и антената се прибира до крайно долно положение
Или
Има ли + на жълтият кабел, то антената ...стърчи. Прекъсне ли плюса по този кабел, то антената се прибира

Червеният кабел си седи винаги на + през предпазителя
Черният си седи винаги закован за ...купето(масата)

Състоянието на ...изправена и ...прибрана антена, се определя от правилното регулиране на кордата и правилното регулиране на крайните изключватели за двете посоки

Това се отнася за всички автоматични антени ...Хиршман ...Чайна таун, Джапанези, Мала Азия или СССР- авто по ...ГОСТ или ДИН, БДС, и....това е принципа на работа, като в някои случаи, цветовете за + и управлението са различни за дадени автомобили

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#26 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 11 ноември 2009 - 11:57

Владека е повече от изчерпателен,само да добавя че по битаците има разни боклуци,които се продават с прекъсвач като за ел.стъкла.НЕ купувайте такива,нестават за вграждане в нашите коли.Нямат изключватели за крайните положения и моторчето работи докато е натиснато копчето в дадената посока.
  • 0

#27 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 11 ноември 2009 - 13:03

Този тип антена е повсеместно достъпна и става за нашите коли
На същият принцип е, но крайните изключватели се изпълнени по хардуерен начин(с метален диск, който има щанцовани отвори, минавайки през контактите и прекъсват, или създават контакт, като се върти този диск от моторчето, заедно с барабана с кордата)
По този начин се извършват командите за издигане и спускане на антената чрез едно малко реленце, управлявано от ...кабела, свързан с ...5ти пин на куплунг А)
Системата е готина и изисква само хубаво регулиране на фрикционният съединител за ...командващият диск и обилно смазване на всички вътрешни части със подходяща смазка(бял циатим)
Достъпна антена, приложима за болишнството радиа и автомобили
Да не забравяме и периодично - често почистване и смазване на телескопа ( това важи са всички видове антени от типа)

Публикувано изображение
(за тези, които не могат да отворят линка)

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#28 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 11 ноември 2009 - 13:24

Ето и мънечко снимки на подобна автоматична тояжка за радио
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение

Не е мойта антена(мойта е на първата снимка - в колата)
На едно приятелче е, но и направих профилактика, добро регулиране и обилно смазване.
Бачка отново перфектно
  • 0
Публикувано изображение

#29 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 11 ноември 2009 - 13:43

Бате,Владе,на мен ми трябва само разгъваемата част.Моторчето си го има и даже работи,обаче ми е счупена разтягащата се част.Нещо да ме посъветваш?Или направо на лабиринта в неделя?
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#30 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 11 ноември 2009 - 14:10

Бате,Владе,на мен ми трябва само разгъваемата част.Моторчето си го има и даже работи,обаче ми е счупена разтягащата се част.Нещо да ме посъветваш?Или направо на лабиринта в неделя?

Бе то Лабиринта у неделя, е ясен :icon_coolgrin:
Ма
От де да намерим само телескопчето
Завърти се по моргите и разгледай, дали няма да намериш некоя такава антена със здрав телескоп
Ще направим от двете една
(да не те набият само с некоя цифра 30,40 или 50лв., че то в Световният търговски център - Илиенци, сигурно е около 30лв. - нова)

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни