Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Mercedes E220 CDi (2002) vs. Peugeot 607 2.2 HDI (2003)

• Please log in to reply
39 мнения по тази тема

#16 tito_040477

tito_040477

Напреднал

• Потребители на форума
  • 330 Мнения:
  • Град:Vienna/Пловдив

Публикувано 07 ноември 2009 - 18:56

Колега, вчера бях във Виена и там един колега от клуба кара такси. Каза ми, че този мотор страшно върви, а точно този модел са милионници. Така, че взимай.

Обаче има едно проблемче, което ме притеснява.

Поне на снимки е доста запазена обаче дизел на толкова малко КМ. дееба, нестава. Сега всички си знаем, че се връткат километражи, въпроса е обаче с колко е врътнат на тази кола!
Това трябва да си го провериш!

Успех

Пристигна ли нормално, Викторе?

п.с. още веднъж благодаря за Ютеницата :icon_welldone:
  • 0
... besser langsam ankommen, als zu schnell stehen bleiben ....
http://www.leggett-automotive.com/

#17 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 07 ноември 2009 - 19:09

аз пък ще се изкажа по друг въпрос.
Колега, сравняваш пежо, което е технология и дизайн--2000г

А технологията и дизайна на тази Е-класа, с изключение на мотора е 95та.

Ако искаш правилно сравнение, погледни следващата Е-класа от 2002ра, модела W211
  • 0

#18 zuhen

zuhen

Напреднал

• Потребители на форума
  • 334 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W211 280 CDI, 2007,
    OM642, 7G-Tronic

Публикувано 07 ноември 2009 - 19:32

Черният цвят го вкара преди около година две, инак до този момент си бяха бежово банановия-цвят!

Докато живях в немско/2000-2004 в Щутгарт/ имаше и черни таксита, водеха ги приват.
  • 0

#19 psychoweeder

psychoweeder

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:

Публикувано 07 ноември 2009 - 20:06

Тази Е класа не е правилният избор. 99% такси или служебен автомобил, бежовата изкуствена кожа е типична за такситата, отделно дупките вляво от централния панел показва, че е имало монтирано нещо там, вероятно радиостанция, под касетофона където оригинално има чекмедже с махагонов капак има просто дупка - обичайно място за брояча, детски седалки на задните места- типична такси екстра. Относно цвета може да е пребоядисана, може да е била с фолио или да не е немско такси. Относно километрите, вероятно са в пъти повече, колегата tito не веднъж е разяснявал колко километра трябва да върти един таксиметров шофьор за да му излезе сметката, за почти 8 години си прави сметката колко са. Като модел добре си се насочил, но съвета ми е да потърсиш помощ от приятел който разбира или поне да пускаш тук какво си си харесал да си казваме мнението. Успех в търсенето

Благодаря за инфото. Ако може да прегледаш тези 3те...
Вариант 1
Вариант 2
Вариант 3
  • 0

#20 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 08 ноември 2009 - 11:42

колега от трите варианта само последния ми грабна окото, само защото имаше стойка. Може би визуална грешка, но другите дв коли някакси ми бяха клекнали.
Инак трябва да си я закараш на сервиз щото отново казвам за тези коли са малко КМ. Метни едно очо в мобиле.де и сравни там за какви км става въпрос! Дизела е купен, за да се кара.

Колега zuhen, прощавай ако съм бил неточен, просто имам наблюдение от такситата в хамбург и околията!

Дани батка ОК съм, можеш да мернеш в чат темата кво ми се случи!!!!!!!!!! като отделих при теб в 9 се приземих тук в 00.30!

Следващия път ще ти донеса цял кашон!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#21 MB_W124

MB_W124

Напреднал

• Потребители на форума
  • 347 Мнения:
  • Град:Елхово
  • Автомобил:
    W124-200ce 1994
    W202-C200 cdi 2000

Публикувано 08 ноември 2009 - 12:21

Като цяло от трите варианта лично на мен вариант 3 ми допадна най много и ако искаш насоки то е към него.. :)

Поздрави и Успех с избора.
  • 0
Три Лъчева Звезда В Кръг -->> Мерцедес-Бенц W124
Posted ImagePosted ImagePosted Image

#22 zuhen

zuhen

Напреднал

• Потребители на форума
  • 334 Мнения:
  • Автомобил:
    W211 280 CDI, 2007,
    OM642, 7G-Tronic

Публикувано 08 ноември 2009 - 12:58

Вариант 2 стои в мобилето повече от година.
  • 0

#23 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 ноември 2009 - 13:13

колега от трите варианта само последния ми грабна окото, само защото имаше стойка. Може би визуална грешка, но другите дв коли някакси ми бяха клекнали.

Забеляза ли, че първите два варианта са АВАНГАРД, нормално е да са "клекнали" ;) Не мисли че са им изпуснали и 4-те амортисьора. Иначе първия вариант е най-добър според мен, оригинално окомплектован авангард, с доста екстри и на добра цена. На тоя последния какво му харесахте за тия почти 15 бона не знам, може би бъбреците, модел 89г. :kill_myself:
  • 0

#24 psychoweeder

psychoweeder

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:

Публикувано 08 ноември 2009 - 13:41

А това, че първият е внос от Италия, според някои може да се окаже минус... А ето тук са отзивите от форума на пежо.
  • 0

#25 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 08 ноември 2009 - 13:55

По мое мнение, вариянт 2 направо го изключвай иначе 1 и 3 изглеждат прилично поне на снимки, като 3 изглежда по-свеж пише, че има сервизна книжка, педала на спирачката изглежда горе долу автентично, но това са само снимки на живо истината може да е по-горчива :). При всички случаи трябва да ги види на живо някой който си има представа от Мерцедес и в доверен сервиз да се огледат отвсякъде, да се тества електрониката, останалото е късмет.
  • 0
W211-Avantgarde

#26 zuhen

zuhen

Напреднал

• Потребители на форума
  • 334 Мнения:
  • Автомобил:
    W211 280 CDI, 2007,
    OM642, 7G-Tronic

Публикувано 08 ноември 2009 - 14:08

Забеляза ли, че първите два варианта са АВАНГАРД, нормално е да са "клекнали" ;) Не мисли че са им изпуснали и 4-те амортисьора. Иначе първия вариант е най-добър според мен, оригинално окомплектован авангард, с доста екстри и на добра цена. На тоя последния какво му харесахте за тия почти 15 бона не знам, може би бъбреците, модел 89г. :kill_myself:

Относно Вариант 2 - странен авангард. По какво какво ще го разбереш, че е такъв /ако е такъв/. По сините стъкла, които не се виждат или
типичният "зелен" за авангард махагон. Тук работата намирисва. Не случайно тази кола я продават вече година.
Относно вариант 1- никаква екстра освен стандартните/и при класик са същите/, освен климатроника и сгъващите огледала.
Вариант 3 - За хиляда и няколко лева има много повече екстри - ксенон с умиватели, подгрев на седалките, памет на седалките и волана и ел щора. Вярно, че е елеганс/но пък с кожа/, но за БГ е май по-хубаво. Колата е по-висока и вози по-меко.
  • 0

#27 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 08 ноември 2009 - 14:20

А това, че първият е внос от Италия, според някои може да се окаже минус... А ето тук са отзивите от форума на пежо.

Как са ни нахранили в техния форум, тук май сме доста по културни и сдържани. Между другото конкретно това Пежо изглежда по-запазено в сравнение с Мерцедесите които показа досега. Не се заблуждавай, че ще си купиш нещо и само ще караш, все още не са я измислили тази кола. Между другото колите, които съм карал или сме имали в семейството и никога не са давали каквито и да е проблеми са Митсубиши Паджеро 2.5 ТДИ 94 г. навъртяни над 100.000 км. в БГ сменени някакви биалетки САМО !!! Нисан Х трейл около 15.000 км. нищо не е сменяно и няма изгледи скоро да се сменя !!! Нисан Навара 2002 г. около 20.000 км. нищо не е сменяно, а новия собственик има още 50.000 само с консумативи. Всички автомобили са били между 50.000-100.000 км. реални със сервизни истории, лично купени или от представителства или от 1 собственик и поддържани педантично. Но в крайна сметка японските са най-държеливи.
  • 0
W211-Avantgarde

#28 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 ноември 2009 - 16:35

Относно Вариант 2 - странен авангард. По какво какво ще го разбереш, че е такъв /ако е такъв/. По сините стъкла, които не се виждат или
типичният "зелен" за авангард махагон. Тук работата намирисва. Не случайно тази кола я продават вече година.
Относно вариант 1- никаква екстра освен стандартните/и при класик са същите/, освен климатроника и сгъващите огледала.
Вариант 3 - За хиляда и няколко лева има много повече екстри - ксенон с умиватели, подгрев на седалките, памет на седалките и волана и ел щора. Вярно, че е елеганс/но пък с кожа/, но за БГ е май по-хубаво. Колата е по-висока и вози по-меко.

Всеки си има предпочитания, но факта, че елеганса(третия вариант) дори не си е с оригиналните джанти и е най-скъп веднага би ме отказал от тая кола. Визията на авангарда е в пъти по-добра, благодарение на оригиналните джанти за модела, ниското окачване, решетката, тъмния махагон, черната кожа и това, че колата си е в оригиналния вид, а не някакъв сбирщайн. Салона на авангарда също е различен, кройката а май и материала (за елеганса незнам, но при класика кожата е наистина като балатум) също така кожените апликации по вратите при авангарда ми допадат повече.

Прикачени файлове

• 0

#29 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 08 ноември 2009 - 16:39

Как са ни нахранили в техния форум, тук май сме доста по културни и сдържани. Между другото конкретно това Пежо изглежда по-запазено в сравнение с Мерцедесите които показа досега. Не се заблуждавай, че ще си купиш нещо и само ще караш, все още не са я измислили тази кола. Между другото колите, които съм карал или сме имали в семейството и никога не са давали каквито и да е проблеми са Митсубиши Паджеро 2.5 ТДИ 94 г. навъртяни над 100.000 км. в БГ сменени някакви биалетки САМО !!! Нисан Х трейл около 15.000 км. нищо не е сменяно и няма изгледи скоро да се сменя !!! Нисан Навара 2002 г. около 20.000 км. нищо не е сменяно, а новия собственик има още 50.000 само с консумативи. Всички автомобили са били между 50.000-100.000 км. реални със сервизни истории, лично купени или от представителства или от 1 собственик и поддържани педантично. Но в крайна сметка японските са най-държеливи.

Когато е гроздето е високо, то обезателно е кисело, тъй както френския дизел е "много по-добър" от немския дизел!
А според мен френския дизел е малко по-добър от дизела на Ферари!
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#30 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 ноември 2009 - 20:25

Е какво са ни нахранили от клуб Пежо? То стана ясно - там са хората, които си избират колата по красота, а за Мерцедеси всичките са чували от приятел на приятел, но много разбират.

Каквото и да харесаш - взимай VIN и проверявай. За щастие, ако дадена кола е била такси, полицейска, линейка или служебен автомобил (освен ако не е била такава в България), по VIN веднага си пише - в раздел ДИЛЪР пише отделен дилър за такива автомобили.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни