Mercedes E220 CDi (2002) vs. Peugeot 607 2.2 HDI (2003)
Започната от psychoweeder, 06 ное 2009 - 17:12:25
39 мнения по тази тема
Публикувано 06 ноември 2009 - 17:12
Здравейте,
Кой от 2та автомобила е по-правилният избор?
Peugeot 607 2.2 HDI 136 K.C или Mercedes E220 Cdi
Кой от 2та автомобила е по-правилният избор?
Peugeot 607 2.2 HDI 136 K.C или Mercedes E220 Cdi
Публикувано 06 ноември 2009 - 18:32
Въпроси от този тип са несериозни.
Ако го зададеш този въпрос в Пежо форума ще ти отговорят, че Пежо е правилният избор.
Така че, сам можеш да се досетиш какъв отговор ще получиш тук.
Ако го зададеш този въпрос в Пежо форума ще ти отговорят, че Пежо е правилният избор.
Така че, сам можеш да се досетиш какъв отговор ще получиш тук.
Публикувано 06 ноември 2009 - 18:33
Ти си намерил къде да питаш
Тук всички сме пристрастни
иначе по темата: за мен двата автомобила са различен клас въпреки че са на еднаква цена. 607 е правена повече като аналог на С клас т.е. предполага се че и по-просторна, удобна и с повече екстри. От другата страна може да сложим въпроса дали е по-държелива, по-евтина за поддръжка и по надеждна.
иначе по темата: за мен двата автомобила са различен клас въпреки че са на еднаква цена. 607 е правена повече като аналог на С клас т.е. предполага се че и по-просторна, удобна и с повече екстри. От другата страна може да сложим въпроса дали е по-държелива, по-евтина за поддръжка и по надеждна.
Публикувано 06 ноември 2009 - 18:54
Пежо разбира се е по-неправилния избор от гледна точка на избора, като такъв.
Когато Пежо започнали да се занимават с мотоциклети, произвели шедьовър, с двигател доставен от Даймлер. После започнали и автомобили да правят, някои пак с двигатели от Германия.
Според мен да взимаш по-запазената и в по-доброто техническо състояние е най-правилния избор.
Въпреки всичко, ако е възможно пусни снимки на Мерцедеса, тук има спецове ще ти кажат дали си струва.
Когато Пежо започнали да се занимават с мотоциклети, произвели шедьовър, с двигател доставен от Даймлер. После започнали и автомобили да правят, някои пак с двигатели от Германия.
Според мен да взимаш по-запазената и в по-доброто техническо състояние е най-правилния избор.
Въпреки всичко, ако е възможно пусни снимки на Мерцедеса, тук има спецове ще ти кажат дали си струва.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 06 ноември 2009 - 20:17
Публикувано 06 ноември 2009 - 21:41
Тоя покойник 607 направо го забрави,няма нищо общо с Е-класата.Калпав автомат,FAP филтър,окачване като кашкавал,ел.шукарий които работят когато си искат и т.н.
Относно тази Е220 конкретно:
1.Изпълнение "Класик" - аз не бих го взел подарък.Вчера продадох Авангард 220 цди автомат,кожа,мемори,ксенон,18" джанти на 13500лв..Може да си виждал обявата в мобилето.
2.Волана е претапициран доколкото виждам по снимките.Имай впредвид,че на класик волана не е кожен и по-принцип до 250-300х.км. стои като нов.Има и изключения естествено.
3.Гумата на педала на спирачката - същото като горното.
4.Копчето на огледалата май е гуд бай.Върви с цялата платка с ел.стъклата,ел.щората,ЕSP-то.Като ходиш да питаш за цената си вземи Валидол.
По снимки това мога да кажа.Дори и с тези дребни забележки Е-класата е в пъти над Пежото.
Успех с избора.
Относно тази Е220 конкретно:
1.Изпълнение "Класик" - аз не бих го взел подарък.Вчера продадох Авангард 220 цди автомат,кожа,мемори,ксенон,18" джанти на 13500лв..Може да си виждал обявата в мобилето.
2.Волана е претапициран доколкото виждам по снимките.Имай впредвид,че на класик волана не е кожен и по-принцип до 250-300х.км. стои като нов.Има и изключения естествено.
3.Гумата на педала на спирачката - същото като горното.
4.Копчето на огледалата май е гуд бай.Върви с цялата платка с ел.стъклата,ел.щората,ЕSP-то.Като ходиш да питаш за цената си вземи Валидол.
По снимки това мога да кажа.Дори и с тези дребни забележки Е-класата е в пъти над Пежото.
Успех с избора.
Публикувано 07 ноември 2009 - 13:15
Благодаря за коментарите.
И аз направих рисърч (между другото пуснах такава тема и във форума на пежо
) и се оказва, че много хора недоволстват от проблемите на 607-цата. Като интериор и екстериор е по-добра, но всичките проблеми и поддръжката ме отказват. Харесал съм си точно този мерцедес и смятам скоро да действам... Ако някой има по-добри предложения, моля да представи оферта.
И аз направих рисърч (между другото пуснах такава тема и във форума на пежо
Публикувано 07 ноември 2009 - 13:41
Благодаря за коментарите.
И аз направих рисърч (между другото пуснах такава тема и във форума на пежо) и се оказва, че много хора недоволстват от проблемите на 607-цата. Като интериор и екстериор е по-добра, но всичките проблеми и поддръжката ме отказват. Харесал съм си точно този мерцедес и смятам скоро да действам... Ако някой има по-добри предложения, моля да представи оферта.
Колега, вчера бях във Виена и там един колега от клуба кара такси. Каза ми, че този мотор страшно върви, а точно този модел са милионници. Така, че взимай.
Обаче има едно проблемче, което ме притеснява.
Поне на снимки е доста запазена обаче дизел на толкова малко КМ. дееба, нестава. Сега всички си знаем, че се връткат километражи, въпроса е обаче с колко е врътнат на тази кола!
Това трябва да си го провериш!
Успех
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
Публикувано 07 ноември 2009 - 14:06
Обаче има едно проблемче, което ме притеснява.
Поне на снимки е доста запазена обаче дизел на толкова малко КМ. дееба, нестава. Сега всички си знаем, че се връткат километражи, въпроса е обаче с колко е врътнат на тази кола!
Това трябва да си го провериш!
Успех
Ми поне 200 000 км. са върнати.
80% съм сигурен, че е била такси.
Топката на скоростният лост е от елеганс/колата е класик/, няма начин за 100 000 км да се протрие.
Публикувано 07 ноември 2009 - 14:10
този цвят, не е мн. удачен за такси... незнам може и да е била... и аз се съмнявам за километрите, отделно няма навигация и ел.подгряване на седалките и махагона около скоростният лост е пукнат... замислям се, но ако ми свалят цената, все пак смятам да го взема...
Публикувано 07 ноември 2009 - 14:14
този цвят, не е мн. удачен за такси... незнам може и да е била... и аз се съмнявам за километрите, отделно няма навигация и ел.подгряване на седалките и махагона около скоростният лост е пукнат... замислям се, но ако ми свалят цената, все пак смятам да го взема...
За такси - не е задължително да е бежова/ако е внос от немско/,
виж немското мобиле колко черни таксита се продават.
Относно навигацията на този модел - няма карта за БГ.
Публикувано 07 ноември 2009 - 16:08
За такси - не е задължително да е бежова/ако е внос от немско/,
виж немското мобиле колко черни таксита се продават.
Относно навигацията на този модел - няма карта за БГ.
Черният цвят го вкара преди около година две, инак до този момент си бяха бежово банановия-цвят!
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
Публикувано 07 ноември 2009 - 16:38
Тази Е класа не е правилният избор. 99% такси или служебен автомобил, бежовата изкуствена кожа е типична за такситата, отделно дупките вляво от централния панел показва, че е имало монтирано нещо там, вероятно радиостанция, под касетофона където оригинално има чекмедже с махагонов капак има просто дупка - обичайно място за брояча, детски седалки на задните места- типична такси екстра. Относно цвета може да е пребоядисана, може да е била с фолио или да не е немско такси. Относно километрите, вероятно са в пъти повече, колегата tito не веднъж е разяснявал колко километра трябва да върти един таксиметров шофьор за да му излезе сметката, за почти 8 години си прави сметката колко са. Като модел добре си се насочил, но съвета ми е да потърсиш помощ от приятел който разбира или поне да пускаш тук какво си си харесал да си казваме мнението. Успех в търсенето
W211-Avantgarde
Публикувано 07 ноември 2009 - 18:47
Ми поне 200 000 км. са върнати.
80% съм сигурен, че е била такси.
Топката на скоростният лост е от елеганс/колата е класик/, няма начин за 100 000 км да се протрие.
Симо, сложи още 20% от мен братче! Такси на 100% е - малкия такси пакет (изкуствена кожа като балатум, автоматик, задна седалка с вградени детски столчета). Средната конзола до дясното коляно на шофьора има две дупки - мястото на закрепване на микрофона на функа. Личи как капака на средната конзола до дясното шофьорско коляно е отваряна - там стои такси алармата. Под радиото е мястото за таксаметър. Топката за скоростния лост се изтърква на над 350.000 градско и се показва жълтата лепкава гняс отдолу.
... besser langsam ankommen, als zu schnell stehen bleiben ....
http://www.leggett-automotive.com/
Публикувано 07 ноември 2009 - 18:52
... колегата tito не веднъж е разяснявал колко километра трябва да върти един таксиметров шофьор за да му излезе сметката, за почти 8 години си прави сметката колко са...
90.000 +/-10.000 на година, иначе вътрешно. Имайте предвид, че километрите самите фирми още там си ги въртят - някои за да крият данъци, други да хващат по- лесно шофьори (едно е да караш кола с показания 215.000, съвсем друго е 490.000)
... besser langsam ankommen, als zu schnell stehen bleiben ....
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА