Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#1456 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 12 март 2011 - 23:04

Започвам леко да се замислям дали в крайна сметка да не се предам и да се преориентирам към смяна на автомобила и форума..

Смяната на автомобила с по-нов Мерцедес, винаги е добра новина, ама защо форума ще сменяш?!?
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#1457 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 март 2011 - 23:17

LiL, Audi са bigger shit, BMW също... по лични наблюдения, новите бараки са много по-проблемни от малко по-старите ни... особено в БГ, не виждам смисъл. Дилъра се опита да ми продаде масло, което няма нищо общо с моята скоростна кутия. Демек тъпотията е повсеместна. Не можеш да разчиташ на елементарен професионализъм дори и в сферите, в които се очаква да прочетеш нещо и да го кажеш на клиента, без грам мислене.

Като ги питах коя от трите спецификации е, ме изгледаха ужасно тъпо, все едно ги питам за изотоп на урана...

Доверен сервиз е фактурирал към застрахователя ми броня втора употреба с малко кит за чисто нова на цена 2000лв., за да има някой лев за щракане на пръсти явно... просто цялостна мизерия.

Не се поддавай на моменти настроения, в БГ най-спокойно се живее, ако не си новатор, а посредствен потребител, който се влачи по течението. Специално за колите, това е доста по-ненатоварващ психически вариант.

Cheer up и се кефи на живота!
  • 1

Audi_A4_avatar.gif

#1458 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 март 2011 - 23:18

Ах..иска ми се по-нов мерцедес, ама съм капризна..не искам по нова А класа или по стар автомобил..
Искам нов...поне след 2006-та..а всички мерцедеси, които си харесвам са зверове с много конски сили и големи числа като сума...
Ако трябва да избирам нов, ама друга марка или мерцедес ама стар....не знам...сигурно ще избера нов
Наистина започвам да се замислям, че ми писна вече от моята...искам да изпитам удоволствие от карането, а не мога вече с нея...
  • 0

#1459 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 март 2011 - 23:25

LiL, Audi са bigger shit,

Стига де, тъкмо си харесах Audi A1 1.4TFSI
Няма начин да е по-зле от моята А класа..

Но не съм решила да сменям, просто наистина ме обземат такива настроения....и се опитвам да мисля рационално
  • 0

#1460 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 12 март 2011 - 23:28

Ах..иска ми се по-нов мерцедес, ама съм капризна..не искам по нова А класа или по стар автомобил..
Искам нов...поне след 2006-та..а всички мерцедеси, които си харесвам са зверове с много конски сили и големи числа като сума...
Ако трябва да избирам нов, ама друга марка или мерцедес ама стар....не знам...сигурно ще избера нов
Наистина започвам да се замислям, че ми писна вече от моята...искам да изпитам удоволствие от карането, а не мога вече с нея...

Не позволявай дреболии да те спират!
Какво те бъркат многото конски сили? Та те се контролират с десния крак, а при всичко останало цената е на кубик(щото сме техническа нация).
Защо държиш да е след 2006, аз бих искал поне да е все още в гаранция?
  • 0

#1461 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 март 2011 - 23:32

Ауууу А1 не бих пожелал и на жена, която ненавиждам...
Ако искаш безпроблемна малка кола, вземи Nissan Micra от последните или Yaris. И двете са доста приемливи за каране и не са ме уморявали. Имам известни наблюдения над Micra-та. Просто очарователна дуракоустойчива машина с доста евтина поддръжка за кола 2004-та год. По-новите са същите.

P.S. Като допълнение към горното за Микрата. На моята кака Нисанчето гърми на диагностика за неработещ датчик на колянов вал. Свалихме го от мотора (на лесно място е) и колата си пали като пич и си работи без проблеми БЕЗ ДАТЧИК на колянов вал, което за мен противоречеше на всякакви принципи на работа на бензиновите двигатели... видях го с очите си. Няколко месеца си е така вече, разход 5-6 градско, просто страхотна кола, 80ина коня от малко моторче и е много по-пъргава по сфетофарите от ламята ми Праска. Вярно, на дълъг път е просто една малка количка, но за градско е чудесна.

Един ремонт досега: съединител и 2 биалетки...
  • 1

Audi_A4_avatar.gif

#1462 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 март 2011 - 23:34

Защо държиш да е след 2006, аз бих искал поне да е все още в гаранция?

Какво искам и какво мога да си позволя са 2 отделни неща....
А в момента наистина започват да ми тежат разходите по А класата, давам, а не получавам в замяна...отделен е въпроса, че няма да мога да и взема и 1/3 от цената, която съм дала и вляла в нея
  • 0

#1463 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 март 2011 - 23:42

Ауууу А1 не бих пожелал и на жена, която ненавиждам...
Ако искаш безпроблемна малка кола, вземи Nissan Micra от последните или Yaris. И двете са доста приемливи за каране и не са ме уморявали. Имам известни наблюдения на Micra-та. Просто очарователна дуракоустойчива машина с доста евтина поддръжка за кола 2004-та год. По-новите са същите.

Ех, добре де...а аз не харесвам тойоти
Ще падне голямо избиране и съветване значи като му дойде времето..

п.с. 80 конски сили са ми малко..аз от 90 на 80 не искам да слизам..искам повече..
  • 0

#1464 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 12 март 2011 - 23:50

Какво искам и какво мога да си позволя са 2 отделни неща....
А в момента наистина започват да ми тежат разходите по А класата, давам, а не получавам в замяна...отделен е въпроса, че няма да мога да и взема и 1/3 от цената, която съм дала и вляла в нея

С автомобилите втора ръка е така, а с новите е още по-зле.
Тъкмо си стегнала колицата, радвай и се, докато не излезе възможност за по-нова и по-добра.
  • 1

#1465 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 март 2011 - 23:57

С автомобилите втора ръка е така, а с новите е още по-зле.
Тъкмо си стегнала колицата, радвай и се, докато не излезе възможност за по-нова и по-добра.

Ох, ама защо така говорите за новите..мъжа ми изкарва 3-ти нов туарег от салона и не е имал грам проблем с тях....но гледа да ги смени преди да им е изтекла гаранцията де..
Ок, ето нещо дето ми харесва, но е твърде скъпо
цък

• 0

#1466 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 март 2011 - 00:00

Скромни лични наблюдения:
BMW 120 - най-доброто от съвременните в категорията "дамска кола", което съм карал. Аз бих си купил такава и за мен...
Yaris & Micra - страхотни, прости и непретенциозни колички. Дори и бензиновите са доста икономични. Колкото по-голям мотор, толкова по-добре.
Golf & A3 - overrated и много скъпи претенциозни кoли, с които да си скъсаш нервите.
А1, Fabia, Polo - откровено коли, които не бих погледнал. Фабия-та е доста приемлива на фона на другите 2.

----
307 - кошмар. 107 & Тоyota аналогът й са пълен ужас.
Рено са що годе ОК (имайки предвид работата им с Нисан), но пак откровено гадни.
...
иначе... относно тройното обезценяване... кво да кажа, има вече CLK-та по 6х.лв... :)
  • 1

Audi_A4_avatar.gif

#1467 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 март 2011 - 00:12

Благодаря за компетентното мнениеПубликувано изображение...ще поогледам, ще се ориентирам в цените и дано ми мине мухата, ама влезе ли ми нещо в главата обикновено е въпрос на време..
  • 0

#1468 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 13 март 2011 - 00:21

Ох, ама защо така говорите за новите..мъжа ми изкарва 3-ти нов туарег от салона и не е имал грам проблем с тях....но гледа да ги смени преди да им е изтекла гаранцията де..
Ок, ето нещо дето ми харесва, но е твърде скъпо
цък

Дано не те дразня, ама явно си пропуснала да погледнеш тук?
Ама, то всяко зло за добро...
  • 0

#1469 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 13 март 2011 - 01:22

Всъщност CLK-то е доста добра идея.

Има супер външен вид, не е сапунерка като А класата,А1,Микрата и т.н ,в сравнение с тях е самолет ,със сигурност е по сигурен при катастрофа....
  • 0

#1470 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 13 март 2011 - 08:07

Кеми, и аз мисля, че Ц-класа ще ти върши най-добра работа и като разход и като комфорт на возене.
Каквато и сапунерка да си вземеш след А-класата - все няма да ти е тамън. Единствен вариант за мен е ако решиш да се "нахвърлиш" на нещо по-спортно (уж) и с по-различна визия - ТОВА чак аз се огледах в него. Та даже и ме побра като габарити. А е и автоматик - голям плюс според мен.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни