Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24118 мнения по тази тема

#13186 xTry

xTry

Напреднал

• Потребители на форума
  • 293 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W210 E300 Turbo Diesel
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юли 2012 - 22:11

Ако мислиш, че се бъзикам , да знаеш, че грешиш много.
Едни руснаци добавят медни стружки в моята отвара за чистачки и я продават като добавка за масло. За справка http://www.rimet.bg - да знаеш как бута пилешките лайна от предния джам...

ее не тоя път напрао ме заби в стената :D :D ако това найстина е вярно и ако го видя при теб да знаеш че имаш потенциален клиент :D
  • 0

#13187 xTry

xTry

Напреднал

• Потребители на форума
  • 293 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юли 2012 - 22:13

xTry много хора ти казаха да сипваш браточка щото е малко водата :)

никой не си прави майтап според мене :)

да Наско утре сутрин ще сипвам и това е.. и стига с тая вода че както съм дал на заето утре да не ида сънен да долея 2-3 литра вода :D :D
  • 0

#13188 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7500 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юли 2012 - 22:18

И като сипеш вода какво ще му стане? Ще замръзне на тия жеги ли?

Между другото, при някои модели наистина има бъг в системата и дава грешка за водата на чистачките, когато е ниско нивото на антифриза. Имаше някаква заигравка, че са на обща шина и т.н. но е доста лесно да се засече - като сипеш воза на чистачките и не изгасне - проверяваш антифриза и т.н.

По принцип, щом имаш чистачки и на фаровете - казанчето трябва да ти е над 7 литра, вероятно е към 9 литра. А съобщението започва да излиза, като достигнеш до към 30% от обема... което ще рече - че можеш да имаш към 3 литра течност в казанчето (колкото побират повечето френски коли), а вече да пише, че ти свършва течността... Т.е. това не е съобщение, че ВЕЧЕ СВЪРШИ, а че нивото е намаляло и след известно време може да свърши...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#13189 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юли 2012 - 22:23

.

Дек ойш бре Илийка никакоФ те нема :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#13190 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 02 юли 2012 - 22:23

ее не тоя път напрао ме заби в стената :D :D ако това найстина е вярно и ако го видя при теб да знаеш че имаш потенциален клиент :D

Ма ти ако си мислиш, че се бъзикам, да знаещ, че много грешиш...

Сипвай вода в чистачките, или там каквото имаш под ръка, без значение на цвета. Ако ти излезе надпис че имаш ниско ниво на охладителната течност, пак доелй вода в чистачките, преди да гледаш антифриза, защото аз наиситна имам такъв проблем.
Е да воза си едно шише антифриз да ми пази страх, вече 3-та година. Из архивите има тема по въпроса. Течността на чистачките и охладителната течност са на един контролер, който мери съпротивление. Примерно чистачките са 500 ома, охадителната течност е 1000 ома. Ако съпротивленитето е 500 ома ти трябва вода в чистачките, ако е 1000 ти трябва антфриз, ако е 1500 ти трабват и двете, обаче ако се е прецакал датчика на някое от дете и съпротивлението му е отхвърчало над 1500 винаги ти трябват и двете(както е при мен с чистачките). За съжаление, за да стигна до датчика на чистачките трябва да разглобя половината предница плюс 200 кинта датчик, та си возя шише антрфиз за по-лесно.

EDIT: ми правопис, като на несветеща Нокия от Кризата...

Този пост е редактиран от mradulov: 02 юли 2012 - 22:27

• 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#13191 xTry

xTry

Напреднал

• Потребители на форума
  • 293 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юли 2012 - 22:25

И като сипеш вода какво ще му стане? Ще замръзне на тия жеги ли?

Между другото, при някои модели наистина има бъг в системата и дава грешка за водата на чистачките, когато е ниско нивото на антифриза. Имаше някаква заигравка, че са на обща шина и т.н. но е доста лесно да се засече - като сипеш воза на чистачките и не изгасне - проверяваш антифриза и т.н.

По принцип, щом имаш чистачки и на фаровете - казанчето трябва да ти е над 7 литра, вероятно е към 9 литра. А съобщението започва да излиза, като достигнеш до към 30% от обема... което ще рече - че можеш да имаш към 3 литра течност в казанчето (колкото побират повечето френски коли), а вече да пише, че ти свършва течността... Т.е. това не е съобщение, че ВЕЧЕ СВЪРШИ, а че нивото е намаляло и след известно време може да свърши...

е баш пък вода няма да му сложа.. не ми е до това че ще замръзне при 35 градуса :D А колкото до казанчето те са 2 (едното е по-голямото отзад 5.5Л и пред него е по-малкото) и да и аз предположих че просто е на свършване.. и е точно както ти казваш.. към 30-40%.Утре ще доливам пък ще видим кое-какво.Пак благодаря за съветите.Предполагам ме разбирате че още и треперя като малко дете понеже ми е първия мечок и няма нищо общо с другите коли който съм карал.Айде да не ви занимавам повече с моите глупави прищявки повече :)
  • 0

#13192 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юли 2012 - 22:27

Как да не ни занимаваш, ние за какво сме ...........нали да помагаме :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#13193 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7500 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юли 2012 - 22:28

Дек ойш бре Илийка никакоФ те нема :)

Тук съм, ама са ме надупили в работата - имаме ужасно много работа - миналата седмица съм стоял в офиса до 20 - 21 часа, не мога да си тръгна. И през деня не остават и 5 минути да мина през форума... даже няколко поръчки имах за пластини, стикери и т.н., дето ги позабавих, та ги пуснах чак днес...

Иначе съм си тук. Надявам се до 2 седмици да се нормализира положението в офиса, но имахме много проекти, които приключваха до края на юни и трябваше да ги приключваме... пък имаме и дребни закъснения с някои неща и изобщо...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#13194 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 02 юли 2012 - 22:31

е баш пък вода няма да му сложа.. не ми е до това че ще замръзне при 35 градуса :D А колкото до казанчето те са 2 (едното е по-голямото отзад 5.5Л и пред него е по-малкото) и да и аз предположих че просто е на свършване.. и е точно както ти казваш.. към 30-40%.Утре ще доливам пък ще видим кое-какво.Пак благодаря за съветите.Предполагам ме разбирате че още и треперя като малко дете понеже ми е първия мечок и няма нищо общо с другите коли който съм карал.Айде да не ви занимавам повече с моите глупави прищявки повече :)

Колега, я по-добпре снимай и пуснини тук да видим, кое казанче за какво е, да не налееш грешна течност некъде, че да видиш чудо какво е и да ти трябват от моите отвари.
Това с двете казанчета ми е съмнително нещо...
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#13195 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7500 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юли 2012 - 22:32

е баш пък вода няма да му сложа...

Е това ти казвам - сипвай му вода, нищо няма да му стане. Единствено, ако имаш подгряване в казанчето - не прави глупостта да сипеш минерална вода, че прави котлен камък по нагревателя... макар че после се чисти с оцет.

За оцета майтапа настрана, ама в сервиза на Лазар още има 3 литра оцет, след като промивахме системата на Ягуара. Оказа се най-безвредното и ефективно средство за премахване на котлен камък от охладителната система. Отпушихме всичките радиатори... Даже някъде из форума може да се намерят снимки. Горките англичани ако видят как наливаме оцет в охладителната система, ще получат ортикария, ама какво да се прави.
  • 0

#13196 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7500 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юли 2012 - 22:33

Колега, я по-добпре снимай и пуснини тук да видим, кое казанче за какво е, да не налееш грешна течност некъде, че да видиш чудо какво е и да ти трябват от моите отвари.
Това с двете казанчета ми е съмнително нещо...

Прав си - виждал съм на някои Бенцове да имат по две казанчета, но обикновено са скачени съдове и тапа за пълнене има само едното.

Ще сипеш течност за чистачки в казанчето за спирачна течност или при хидравличното масло и ела да видиш после кво става :)
  • 0

#13197 xTry

xTry

Напреднал

• Потребители на форума
  • 293 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Ма ти ако си мислиш, че се бъзикам, да знаещ, че много грешиш...

Сипвай вода в чистачките, или там каквото имаш под ръка, без значение на цвета. Ако ти излезе надпис че имаш ниско ниво на охладителната течност, пак доелй вода в чистачките, преди да гледаш антифриза, защото аз наиситна имам такъв проблем.
Е да воза си едно шише антифриз да ми пази страх, вече 3-та година. Из архивите има тема по въпроса. Течността на чистачките и охладителната течност са на един контролер, който мери съпротивление. Примерно чистачките са 500 ома, охадителната течност е 1000 ома. Ако съпротивленитето е 500 ома ти трябва вода в чистачките, ако е 1000 ти трябва антфриз, ако е 1500 ти трабват и двете, обаче ако се е прецакал датчика на някое от дете и съпротивлението му е отхвърчало над 1500 винаги ти трябват и двете(както е при мен с чистачките). За съжаление, за да стигна до датчика на чистачките трябва да разглобя половината предница плюс 200 кинта датчик, та си возя шише антрфиз за по-лесно.

EDIT: ми правопис, като на несветеща Нокия от Кризата...

хмм интересно.. благодарско че сподели такава информация.. за напред в годините ще гледам да я запомня ако стане такъв проблем.. дай боже да не става де че 200 кинта и останалото което казваш ша е екшън голям.Извинявай за одеве..
  • 0

#13198 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Аман бре човече, почини си малко косиш ме така :)

Виках да ти звънна така да те чуя, ама що те скивах тук, нема ядове спокоен съм :)

П.С Котката послушна ли е ?
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#13199 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7500 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юли 2012 - 22:43

Колкото и да ми е неприятно, особено в качеството ми на председател именно на Мерцедес-Бенц Клуб, обаче единствената кола, която откакто сме я купили - никога не ни е оставила на път е СААБ-а... Не че няма проблеми, ама проблемите са - тече вода от маркучите на чистачките на фаровете, от време на време тече масло от хидравликата на гюрука - ей такива проблеми... обаче нищо, което да е пречка колата да се движи и да те остави на пътя.

Нещо, с което не мога да похваля нито Ягуара, нито Мерцедесите (понеже минаха три през семейния автопарк), нито Митсубишитата (два броя), нито Ситроените (три броя), нито никоя друга кола...

А само ще спомена, че със СААБ-а направихме почти един месец нон стоп на път преди две години, като навъртяхме над 20 хил. километра на един път... и нито един проблем! Освен това е с възможно най-евтината газова уредба - турска, с евтини дюзи, евтин компютър - всичко е евтино... и работи най-добре от всички газови уредби, дето имаме по колите... да не коментираме, че е и икономична :) А бе чудо кола!
  • 0

#13200 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юли 2012 - 22:47

Хахаха Сааба е корава машина :)

Не е като да ти изгаснат фаровете в 11 вечера на околомръсното :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни