Лазо е разхвърлил едни дросели сега... сън не го лови, пред компа не сяда.
Наздраве!
Еееее тогава е оправдан Бат Веско......не е лесно да мислиш за 4 дросела и 24 цилиндъра едновременно верно е
Наздраве МОЙ
Публикувано 14 януари 2012 - 22:31
Лазо е разхвърлил едни дросели сега... сън не го лови, пред компа не сяда.
Наздраве!
Публикувано 14 януари 2012 - 22:34
Ми като в България - бачкане, разпускане, шофиране, проблеми, живеене абе от всичко по малкоАаааа......кфо прайкаш в Бостън бачкаш ли.... ?
Пиши по често човече става лаф
Публикувано 14 януари 2012 - 22:46
Публикувано 14 януари 2012 - 23:59
Този пост е редактиран от Наско: 14 януари 2012 - 23:59
Публикувано 15 януари 2012 - 00:01
Аз си направих един експеримент за себе си и сравних снимка от iphone 4s със същия кадър от Канонска сапунерка (sd970), и спред мене айфона е на същото ниво, или дори мааалко по-добър. Мисля, че спокойно може да се каже същото и за Галаскито, и другите нови модели. Не мисля, че е чак толкова далече времето когато телефонните камери ще станат наистина пълноценни фотографски инструменти.
Така е,и на мен снимането не ми е страст и бях предубеден за камерите на телефоните,но наистина бях изненадан от възможностите на N8
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 15 януари 2012 - 00:09
Публикувано 15 януари 2012 - 00:13
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 15 януари 2012 - 00:48
Публикувано 15 януари 2012 - 01:11
Maни, мани, от 1 седмица псувам шофьорите. Елементарни неща, ама елементарни...
Една пернишка девойка щях да направя хечбек, или дори по-малък хечбек, щото си беше такава де...
Взе ми предимството, сега верно, кръстовището е малко кофти, може да не е видяла, свирнах й, не я блъснах.
За капак оная свали прозореца на светофара като спряхме и почна да ме псува като каруцарка.
+ редовно някакви груби селски прояви, при които хора завиващи наляво освен, че секат насрещния им трафик, влизат с клаксон м/у колите... като камикадзе. Едва спрях пред една.
Пак жена, това на Гео Милев. И то интелигентно изглеждаща такава.
За Ал.Малинов наляво към метрото да не говорим. Аз си седя и си чакам трафика и някакъв овчар отзад седи и ми свири... Казах му да минава щом иска, да го газят автобуси, таксита, квото минава...
Ама той не, седи зад мен и продължава да си свири и да псува света, че има трафик... Деба психопатия.
Публикувано 15 януари 2012 - 01:33
Предположих, че ще имам такъв коментар...вероятно имаме различни дефиниции за термина "любителска фотография" - аз лично го разбирам като сериозно увлечение по фотографията и силно желание за снимане, независимо от време, пространство, или "фотографски инструмент". Аз например си снимам изцяло за кеф, и ме влече идеята да мога да заснема нещо красиво или интересно когато и да е, с каквото и да е, без да имам някакви професионални намерения. Хубавата снимка си е хубава снимка, независимо с какво е заснета. Лично за себе си реших да експериментирам с телфонната камери и да разбера дали мога напълно пълноценно да заместя сапунерката си. По принцип снимам с Никон Д5100, но почна да ми тежи да го нося навсякъде, и съответно исках да проверя, вместо да нося сапунерка в тези случаи, когато не искам да нося Никона с торбата обективи, дали бих могъл да имам имам същата алтернатива с телефон (който нося със себе си така или иначе). След опита си установих, че бих могъл да сменям сапунерката. За в бъдеще очакванията ми са, че качеството на телефонните камери ще се подобри значително. Не знам дали някога ще имат настройки и качество като на ДСЛР, и съм съгласен, че в момента си имат своите лимити (светлосилност, настройки, и тн), и може би не употребих израза "фотографски инструмент" съвсем точно, но не бива да се пренебрегват технологиите и тяхното развитие. Например, безогледалките лека полека навлизат на територията на дслр-ите, и не би ме учудило един ден да ги изместят изцяло. Та по същата логика, ако може да се докара качество като на дслр в значително по-малък размер (в момента като на сапунерка), защо не и след време същото качество (или много близко), да се докара и в телефонна камера? Още повече, че тенденцията е към нарастване на снимките направени с телфонна камера, предимно за фейсбук (или друго интернет) потребление, така че термина "любителска фотография" може да придобие още по-различно значение след няколко години.Поправете ме ако греша, но когато някой казва, че иска да се занимава с любителска фотография, това означава, че иска да прави снимки с професионално качество, без това да му е професия, а не че иска да прави посредствени снимки, за които да претендира, че са професионални!
Снимането с телефон е несериозно и още дълго време няма да дойде време, в което телефоните да бъдат "пълноценни фотографски инструменти"... по една проста причина, която Лилов спомена - мегапикселите нямат особено значение за качествената снимка - важна е оптиката и размера на матрицата. А при обектив с леща с диаметър от порядъка на 5 до 10 милиметра не може да става дума за каквато и да било оптика. Колко светлочувствителност може да има тоя обектив? Ако изобщо може да се нарече обектив! Да не говорим, че тия камери (на телефоните) почти нямат настройки... Именно затова не се правят дори и любителски снимки с т.нар. сапунерки - и те обикновено не предлагат особено голямо количество настройки. Както телефоните, така и сапунерките са проектирани така, че дори и идиот да може да снима с тях - имат бутон за включване и изключване и бутон за снимане... най-голямата настройка е дали да има светкавица или не. И за добро или лошо - дори и най-добрата съвременна техника не може да направи нищо свястно в автоматичен режим, поне не толкова добре, колкото един професионалист или дори любител.
Публикувано 15 януари 2012 - 09:51
Този пост е редактиран от LiL: 15 януари 2012 - 09:51
Публикувано 15 януари 2012 - 10:24
Този пост е редактиран от pepino: 15 януари 2012 - 10:24
Публикувано 15 януари 2012 - 10:50
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни