Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24117 мнения по тази тема

#8551 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 януари 2012 - 22:31

Лазо е разхвърлил едни дросели сега... сън не го лови, пред компа не сяда.
Наздраве!

Еееее тогава е оправдан Бат Веско......не е лесно да мислиш за 4 дросела и 24 цилиндъра едновременно верно е :)

Наздраве МОЙ :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#8552 BAPHA

BAPHA

Чирак

• Потребители на форума
  • 78 Мнения:
  • Град:Бостън
  • Автомобил:
    2008 W204 C350 Sport 268hp
    2012 Toyota Venza

Публикувано 14 януари 2012 - 22:34

Ааааа......кфо прайкаш в Бостън бачкаш ли.... ? :)

Пиши по често човече става лаф :)

Ми като в България - бачкане, разпускане, шофиране, проблеми, живеене абе от всичко по малко ;)
  • 0
Публикувано изображение

#8553 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 януари 2012 - 22:46

Коцка честитка за жантоците :headbang
  • 1
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#8554 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 14 януари 2012 - 23:59

Коцка да ти подшушна за 17ки , а ? :)

ААА и честити :)

Този пост е редактиран от Наско: 14 януари 2012 - 23:59

• 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#8555 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 януари 2012 - 00:01

Аз си направих един експеримент за себе си и сравних снимка от iphone 4s със същия кадър от Канонска сапунерка (sd970), и спред мене айфона е на същото ниво, или дори мааалко по-добър. Мисля, че спокойно може да се каже същото и за Галаскито, и другите нови модели. Не мисля, че е чак толкова далече времето когато телефонните камери ще станат наистина пълноценни фотографски инструменти.

Така е,и на мен снимането не ми е страст и бях предубеден за камерите на телефоните,но наистина бях изненадан от възможностите на N8

Поправете ме ако греша, но когато някой казва, че иска да се занимава с любителска фотография, това означава, че иска да прави снимки с професионално качество, без това да му е професия, а не че иска да прави посредствени снимки, за които да претендира, че са професионални!

Снимането с телефон е несериозно и още дълго време няма да дойде време, в което телефоните да бъдат "пълноценни фотографски инструменти"... по една проста причина, която Лилов спомена - мегапикселите нямат особено значение за качествената снимка - важна е оптиката и размера на матрицата. А при обектив с леща с диаметър от порядъка на 5 до 10 милиметра не може да става дума за каквато и да било оптика. Колко светлочувствителност може да има тоя обектив? Ако изобщо може да се нарече обектив! Да не говорим, че тия камери (на телефоните) почти нямат настройки... Именно затова не се правят дори и любителски снимки с т.нар. сапунерки - и те обикновено не предлагат особено голямо количество настройки. Както телефоните, така и сапунерките са проектирани така, че дори и идиот да може да снима с тях - имат бутон за включване и изключване и бутон за снимане... най-голямата настройка е дали да има светкавица или не. И за добро или лошо - дори и най-добрата съвременна техника не може да направи нищо свястно в автоматичен режим, поне не толкова добре, колкото един професионалист или дори любител.
  • 3

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#8556 Batev

Batev

Майстор

• Потребители на форума
  • 1535 Мнения:
  • Град:Vienna , Austria
  • Интереси:Футбол,Музика,Автомобили,Компютри и Други
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz ML270 CDI - W163 - 2005
    Mercedes-Benz E290 TD - W210 - 1997
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 януари 2012 - 00:09

Liloff честити ти джанти бро :)
  • 0
1886г. - първият двигател с вътрешно горене и първият автомобил с двигател,
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя
,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....

... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.

#8557 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 януари 2012 - 00:13

А бе как може да има толкова прости и нахални хора с книжки по улиците...

Вчера сутрин, тръгвам за работа и пред блока камион извозва боклука. Съответно аз спирам зад камиона, зад мен спират още три коли - всички чакаме да приключат със събирането на боклука. Тук е важно да се отбележи, че един идиот спря да разтоварва хляб точно до камиона с боклука, заради което не можеше да се заобиколи... очевидно е, че всички бързаме - сутрин в работен ден - явно всички са тръгнали за работа...

Пристига една черна BMW X5, задминава всички и застава най-отпред, но в насрещната лента... съответно като приключи всичко - настана още по-голямо задръстване, а тоя с джипа се покатери на тротоара и заобиколи цялата суматоха, която самият той създаде.

На такива трябва да им взимат книжките завинаги, а колите да се отнемат в полза на държавата...
  • 3

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#8558 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 януари 2012 - 00:44

Черен Жиб е с предимство :)
  • 0

#8559 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 януари 2012 - 00:48

Maни, мани, от 1 седмица псувам шофьорите. Елементарни неща, ама елементарни...
Една пернишка девойка щях да направя хечбек, или дори по-малък хечбек, щото си беше такава де...
Взе ми предимството, сега верно, кръстовището е малко кофти, може да не е видяла, свирнах й, не я блъснах.
За капак оная свали прозореца на светофара като спряхме и почна да ме псува като каруцарка.

+ редовно някакви груби селски прояви, при които хора завиващи наляво освен, че секат насрещния им трафик, влизат с клаксон м/у колите... като камикадзе. Едва спрях пред една.
Пак жена, това на Гео Милев. И то интелигентно изглеждаща такава.

За Ал.Малинов наляво към метрото да не говорим. Аз си седя и си чакам трафика и някакъв овчар отзад седи и ми свири... Казах му да минава щом иска, да го газят автобуси, таксита, квото минава...
Ама той не, седи зад мен и продължава да си свири и да псува света, че има трафик... Деба психопатия.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#8560 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 януари 2012 - 01:11

Maни, мани, от 1 седмица псувам шофьорите. Елементарни неща, ама елементарни...
Една пернишка девойка щях да направя хечбек, или дори по-малък хечбек, щото си беше такава де...
Взе ми предимството, сега верно, кръстовището е малко кофти, може да не е видяла, свирнах й, не я блъснах.
За капак оная свали прозореца на светофара като спряхме и почна да ме псува като каруцарка.

+ редовно някакви груби селски прояви, при които хора завиващи наляво освен, че секат насрещния им трафик, влизат с клаксон м/у колите... като камикадзе. Едва спрях пред една.
Пак жена, това на Гео Милев. И то интелигентно изглеждаща такава.

За Ал.Малинов наляво към метрото да не говорим. Аз си седя и си чакам трафика и някакъв овчар отзад седи и ми свири... Казах му да минава щом иска, да го газят автобуси, таксита, квото минава...
Ама той не, седи зад мен и продължава да си свири и да псува света, че има трафик... Деба психопатия.

На такива и аз много се дразня. и в повечето случаи не ме бръсне просто си усилвам музиката, обаче на два пъти ми се случи даже карат зад мен плътно до другия светофар свиркат, святкат зад мен. Е единия път не се стърпях и слязох. Направо се насра гадта, заключи се вътре и гледа опулен, въобще не очакваше такава реакция. Втория път даже беше още по-интересно, защото бяхме с един приятел, който бачка в СДВР, само че с корсата на жена му. Чакаме си ние най-спокойно на телевизионната кула и някакво Q7 свири та се къса отзад. Турбо-гъзара докато видя картата му и стана по-бял от платно
  • 0
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#8561 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 15 януари 2012 - 01:22

Публикувано изображение

хммм ... яко , а ? :)
знам , че не е за 6так за 4 е :)
Ами сега ? :wacko
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#8562 BAPHA

BAPHA

Чирак

• Потребители на форума
  • 78 Мнения:
  • Град:Бостън
  • Автомобил:
    2008 W204 C350 Sport 268hp
    2012 Toyota Venza

Публикувано 15 януари 2012 - 01:33

Поправете ме ако греша, но когато някой казва, че иска да се занимава с любителска фотография, това означава, че иска да прави снимки с професионално качество, без това да му е професия, а не че иска да прави посредствени снимки, за които да претендира, че са професионални!

Снимането с телефон е несериозно и още дълго време няма да дойде време, в което телефоните да бъдат "пълноценни фотографски инструменти"... по една проста причина, която Лилов спомена - мегапикселите нямат особено значение за качествената снимка - важна е оптиката и размера на матрицата. А при обектив с леща с диаметър от порядъка на 5 до 10 милиметра не може да става дума за каквато и да било оптика. Колко светлочувствителност може да има тоя обектив? Ако изобщо може да се нарече обектив! Да не говорим, че тия камери (на телефоните) почти нямат настройки... Именно затова не се правят дори и любителски снимки с т.нар. сапунерки - и те обикновено не предлагат особено голямо количество настройки. Както телефоните, така и сапунерките са проектирани така, че дори и идиот да може да снима с тях - имат бутон за включване и изключване и бутон за снимане... най-голямата настройка е дали да има светкавица или не. И за добро или лошо - дори и най-добрата съвременна техника не може да направи нищо свястно в автоматичен режим, поне не толкова добре, колкото един професионалист или дори любител.

Предположих, че ще имам такъв коментар...вероятно имаме различни дефиниции за термина "любителска фотография" - аз лично го разбирам като сериозно увлечение по фотографията и силно желание за снимане, независимо от време, пространство, или "фотографски инструмент". Аз например си снимам изцяло за кеф, и ме влече идеята да мога да заснема нещо красиво или интересно когато и да е, с каквото и да е, без да имам някакви професионални намерения. Хубавата снимка си е хубава снимка, независимо с какво е заснета. Лично за себе си реших да експериментирам с телфонната камери и да разбера дали мога напълно пълноценно да заместя сапунерката си. По принцип снимам с Никон Д5100, но почна да ми тежи да го нося навсякъде, и съответно исках да проверя, вместо да нося сапунерка в тези случаи, когато не искам да нося Никона с торбата обективи, дали бих могъл да имам имам същата алтернатива с телефон (който нося със себе си така или иначе). След опита си установих, че бих могъл да сменям сапунерката. За в бъдеще очакванията ми са, че качеството на телефонните камери ще се подобри значително. Не знам дали някога ще имат настройки и качество като на ДСЛР, и съм съгласен, че в момента си имат своите лимити (светлосилност, настройки, и тн), и може би не употребих израза "фотографски инструмент" съвсем точно, но не бива да се пренебрегват технологиите и тяхното развитие. Например, безогледалките лека полека навлизат на територията на дслр-ите, и не би ме учудило един ден да ги изместят изцяло. Та по същата логика, ако може да се докара качество като на дслр в значително по-малък размер (в момента като на сапунерка), защо не и след време същото качество (или много близко), да се докара и в телефонна камера? Още повече, че тенденцията е към нарастване на снимките направени с телфонна камера, предимно за фейсбук (или друго интернет) потребление, така че термина "любителска фотография" може да придобие още по-различно значение след няколко години.
  • 2
Публикувано изображение

#8563 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 януари 2012 - 09:51

Gangsta'
Чети сега какво сънувах тази нощ. Първо, имах неблагоразумието да си изгоря ръката снощи като си правих чай и си залях двата пръста..боля ме два часа..и реших да си легна. И почвам да сънувам, че отивам на лекар..някъде..ама някаква нетрадиционна медицина е...и сме някъде на открито..и лекарката ми пръска лицето с нещо..не знам какво и идва един нейн познат и застава до вратата и почват да си говорят. И тоя стои и ме гледа, после почва да ме разпитва. Бил от Петрич. И ме пита познавам ли някой от там. Казах, да..генгстъ..и тоя се въодушеви..и вика, да..за него искам да питам и аз. И в същият момент виждам нашивка по униформата му, полицейска или там някаква от другите служби. Вика.."Отде ги вади тия милиони това момче, не знам. Но ще го хванем, да знае.." И тва беше...
Не че вярвам в сънища и такива неща, но се пази.. :)

Този пост е редактиран от LiL: 15 януари 2012 - 09:51

• 3

#8564 pepino

pepino

Напреднал

• Потребители на форума
  • 476 Мнения:
  • Град:софия

Публикувано 15 януари 2012 - 10:24

пу-пу. да не чуе :lil_devil

Този пост е редактиран от pepino: 15 януари 2012 - 10:24

• 1