Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#23926 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 30 март 2021 - 19:00

А точно това ми беше мисълта, контрол и загуба на лиценз. Но процеса е много бавен

Не съм има чел договори между дилър и производител, но съм убеден, че има клауза при увреждане на доброто име, производителят да може да дръпне шалтера веднагически. Стига му да не им доставя резервни части или да резне достъпа до базата данни. Но със сигурност има и по-сериозни инструменти за въздействие.

• 0

#23927 v1111

v1111

Чирак

• Потребители на форума
  • 84 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    W203 sport coupe 2006г

Публикувано 30 март 2021 - 19:01

Нещо им правиш ти на СС...на мен ми върнаха колата с неизмити копчета около скоростния лост (срещу 68 лв) и счупен капак на двигателя и разбира се без да ми предоставят сменените части или поне чек лист какво са свършили. Става въпрос за Сервиз А с пакет Plus

Изпратено от моят SM-A202F с помощта на Tapatalk

Как ще счупят капака? Ти не реагира ли?

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#23928 MB_lover

MB_lover

Чирак

• Членове на клуба
  • 204 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 30 март 2021 - 19:32

Как ще счупят капака? Ти не реагира ли?

Реагирах
На момента исках да видя какво са направили там (става въпрос за изолация на излизащите оттам метални, гофрирани тръби, които се търкат в капака и се протъркват с времето) но ми се обясни, че няма какво да гледам, защото били лепнали парче вата на мястото...после като си тръгнах усетих, че колата бучи повече, но не очаквах да има нещо счупено, а по-скоро да се чува завихряне под капака заради ватата. Въпреки това на следващия ден опитах да говоря с приемчика, но той не ме отрази...след още няколко дни погледнахме с мъжа ми и се оказа, че 1-то от 4-те крачета, на които се държи е счупено в основата...
Не желаят да поемат отговорност за нов капак, защото бил 700 лв и щял да го поеме майстара, който го е счупил (ама твърди, че не е) искат да го ремонтират. Ясно е колко ще издържи ремонта, пък и не е приемлив вариант като я има частта и може нов

Подготвила съм рекламация, но няма отдел Рекламации и ми предлагат да я пусна на мейла на кол центъра им...щяла да бъде разгледана и да контактуват с мен...

• 0

#23929 v1111

v1111

Чирак

• Потребители на форума
  • 84 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 sport coupe 2006г

Публикувано 30 март 2021 - 19:39

Страшни мизерници, аз съм брал ядове още като “Балкан Стар” и повече не се върнах.

• 0

#23930 prokopi69

prokopi69

Майстор

• Потребители на форума
  • 826 Мнения:
  • Град:с. Бъта
  • Автомобил:
    С220 CDI

Публикувано 30 март 2021 - 19:40

За какво са ви старите филтри бре хора, ха ха! Под възглавницата ли си ги слагате.

Ако аз работех в някой гараж и някой ми направи проблем, че старите му ръждясали кални накладки не са в багажника, не бих го пуснал да припари наблизо.

Такива недоверчиви и мнителни хора в БГ има много. Същите хора в Германия плащат повече пари на час, не спорят за ненужно сменени части, плащат крайната сметка като попове и не смеят да мрънкат.
  • 0

#23931 v1111

v1111

Чирак

• Потребители на форума
  • 84 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 sport coupe 2006г

Публикувано 30 март 2021 - 19:51

За какво са ви старите филтри бре хора, ха ха! Под възглавницата ли си ги слагате.

Ако аз работех в някой гараж и някой ми направи проблем, че старите му ръждясали кални накладки не са в багажника, не бих го пуснал да припари наблизо.

На никой стари подменени части не му трябват, просто коректните майстори така правят. Ти като натириш клиент на клиента му е през оная работа, сервизи много , ти ще губиш пари. Сега да те светна, закарах една А клада за смяна на пластмасова втулка на патрона на стартера в “Балкан Стар” преди години защото колата не палеше коректно. Палеше на цикли 30-40 палрния после неще после пак пали. Бяха хванали “вълната” и ми взеха 70 лв за тази част и 50 лв за 1 час и половина труд. Само , че след 10 дни колата не пали. И стана едно не ти е приказка. В крайна сметка си оправиха магарията...Та ето ти пример за сменената част и поставена в багажника.

Този пост е редактиран от v1111: 30 март 2021 - 19:53

• 0

#23932 barty

barty

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 971 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C180 Kompressor the Black bird

Публикувано 30 март 2021 - 19:53

Само че България не е Германия Прокопи. Много добре знаеш защо се искат старите части, гърмян заек си.
  • 2

#23933 prokopi69

prokopi69

Майстор

• Потребители на форума
  • 826 Мнения:
  • Град:с. Бъта
  • Автомобил:
    С220 CDI

Публикувано 30 март 2021 - 20:44

Аз накладки не сменям...и масла.

И клиенти много има...що си мислиш, че майсторчетата не си подбират клиентите.

Барти - абе ако е колянов вал, разбирам. Ама накладки и филтри...
  • 0

#23934 MB_lover

MB_lover

Чирак

• Членове на клуба
  • 204 Мнения:

Публикувано 30 март 2021 - 20:48

Това отваряте ли го? https://daimler-feed...1376c82f13a6591

• 0

#23935 bat_Vite

bat_Vite

Чирак

• Потребители на форума
  • 198 Мнения:

Публикувано 30 март 2021 - 21:18

Прикачен файл  MB.jpg   24,94K   9 Брой сваляния

• 1

#23936 MB_lover

MB_lover

Чирак

• Членове на клуба
  • 204 Мнения:

Публикувано 30 март 2021 - 21:26

Ми да, аз участвах...

Докато си говорехме тук МВ взеха, че ми пратиха анкета

• 0

#23937 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 март 2021 - 21:29

Пиши оплакване директно в Германия с много кофти думи като имидж, отношение към клиента, некоректни практики и т.н. И помоли за отношение и съвет дали да си купиш нов капак като финална стъпка в отношенията ти към бранда, или да очакваш от дилъра да подмени капака ти, както в редно след мърляво отношение.
Ще се изненадаш, ако го напишеш добре, колко забавно става за дилъра. Ще имат да пишат много време обяснения, особено ако не оставяш тинята да слегне.
  • 2

Audi_A4_avatar.gif

#23938 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 30 март 2021 - 21:40

Пиши оплакване директно в Германия с много кофти думи като имидж, отношение към клиента, некоректни практики и т.н. И помоли за отношение и съвет дали да си купиш нов капак като финална стъпка в отношенията ти към бранда, или да очакваш от дилъра да подмени капака ти, както в редно след мърляво отношение.
Ще се изненадаш, ако го напишеш добре, колко забавно става за дилъра. Ще имат да пишат много време обяснения, особено ако не оставяш тинята да слегне.

Верно работи. Това съм го правил с Вебасто Германия, понеже всички от Вебасто България бяха на Презкурин 1000mg венозно . Шефът на българския дилър (натурален простак) ми се обади лично да ми крещи по телефона. Не свършихме работа, но съм убеден, че са станали малко по-внимателни с клиентите си.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
  • 0

#23939 MB_lover

MB_lover

Чирак

• Членове на клуба
  • 204 Мнения:

Публикувано 30 март 2021 - 22:12

Дай линк до къде да пиша. Прерових всичките им сайтове и препратки и нищо не излиза. От AMG Private Lounge ми пратиха контактна форма за оплаквания от Customer Support в Швейцария, която попълних и единствено ми върнаха, че са получили инфото. Отговора им беше на италиански...
На телефона им отговаря секретар, че поради извънредното положение не отговаря оператор...

• 0

#23940 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2378 Мнения:

Публикувано 31 март 2021 - 06:35

Това което си получила е автоматичен отговор за изпратеното от теб писмо.

Ще получиш друго писмо с отговор след като бъде прочетено и разгледано писмотото ти.

В анкетата която си попълнила към СС има " как желаете да се свържем с вас" към края. За да има по голяма тежест надявам се да си отметнала и написала  имеил , а не телефон.

Този пост е редактиран от IIVVOO: 31 март 2021 - 06:39

• 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни