ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Започната от a_atanasov, 11 авг 2009 - 20:46:13
24116 мнения по тази тема
Публикувано 29 април 2018 - 08:10
Публикувано 29 април 2018 - 09:33
За останалите в София ще има ли някаква среща на Невски?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Така е
За миналата година "Мерцедес" е най-крадената кола в България
Така е
Публикувано 29 април 2018 - 09:44
В тая държава подлагам всичко на съмнение!Особенно казаното от държавен чиновник.За миналата година "Мерцедес" е най-крадената кола в България
Кои модели се крадат?Всички по равно или от някои години повече?Ретро,стари,нови,класове?
Или само си чешем езиците и слушкаме и папкаме?
Публикувано 29 април 2018 - 09:46
В тая държава подлагам всичко на съмнение!Особенно казаното от държавен чиновник.
Кои модели се крадат?Всички по равно или от някои години повече?Ретро,стари,нови,класове?
Или само си чешем езиците и слушкаме и папкаме?
Мой приятел от ГДБОП твърди, че никой от полицията не води официална и достоверна такава статистика. И на мен ми е интересно от къде идва
Публикувано 29 април 2018 - 21:03
От застрахователните компании е най-вярната статистика но не е официална...Със сигурност Мерцедес не е най краденият автомобил. Ауди, БМВ,Рейндж Роувър, Тойота Ленд Круизър, Хонда ЦРВ и чак тогава са основно джиповете на МБ.
Публикувано 29 април 2018 - 21:04
От застрахователните компании е най-вярната статистика но не е официална...Със сигурност Мерцедес не е най краденият автомобил. Ауди, БМВ,Рейндж Роувър, Тойота Ленд Круизър, Хонда ЦРВ и чак тогава са основно джиповете на МБ.
Къде мога да видя някаква извадка?
Публикувано 30 април 2018 - 06:34
Взимаш нужното шише и отиваш при Ванката ... и гледате
Публикувано 30 април 2018 - 07:34
Хаха, той в бизнеса на застраховките ли е?
Да споделя интересни впечатления. Събота ходих на тест драйв на БМВ X3 и Мерцедес GLC. БМВ-то беше брутално, невероятна кола. Уникално пътно поведение, комфорт, интериор, мултимедия и т.н. С някакви електрически амортисьори, които предлагат брутална стегната возия.
Мерцедеса абсолютно разочарование. Много под БМВ-то и Лексуса. Единственото му хубаво беше, че един 2.0 турбо бензин вървеше много здраво. Обаче до там. На тестовата кола й скърцаха пластмасите повече от моя дърт ЦЛС! Бях потресен направо. Не видях на колко км е, но едва ли е над 50-60? И возията беше по-дървена от БМВ-то, вярно, защото бе на пружини. Мерцедес обаче предлага само въздушно окачване, няма такива ел амортисьори. Сега отчитам факта и че мерцедеса е модел на няколко години вече, а БМВ-то излезе около коледа. Иначе мерцедеса го дават много евтино в момента, много по-евтино от БМВ-то. Според мен са гонили цена и са снижили много качеството. Жалко.
След като помислих доста се отказах от идеята да купувам нова кола. Видях как точно за 5 години цената им е наполовина(не че не го знаех и не ми го казахте горе, но явно не ми беше достатъчно улегнала тази сметка в главата). Пробвах и стария модел на Х3, обаче там нещата не ме впечатлиха изобщо. Новия наистина е много подобрен, направо е от друго измерение.
Един приятел ме повози на неговата, покарах я и се зарибих за такава А6 2012 3.0 TFSI. Неговата е от щатите, сигурно удряна, но беше тунингована и направена на над 400 коня. Няма нужда да казва, че вървеше на самолет. Но този модел дори и със стандартния двигател 3.0 ТФСИ 310 коня върви много здраво. Харесва ми стегнатата возия и най-вече има брутално куатро с механичен блокаж. Моя авер ми казва, че тази кола е минавала без проблем там, където Х3 закъсва.
Проблема тук, е че в България почти не се вкарва бензин, а само печки. Всички бензини са от САЩ, а доколкото знам от там се вкарват само удряни коли от търгове. Та не съм сигурен, че ще се намери нещо. А ако реша да вземам ще искам да е с доказуеми километри до 100 и пълна сервизна история, с екстри и без удари ест. Защото след 200-250к тази кола ще започне да гълта ужасно много пари, до тогава трябва да съм я разкарал.
Този пост е редактиран от vonko1988: 30 април 2018 - 07:35
Публикувано 30 април 2018 - 12:45
BMW серийно ли идва оборудвано с адаптивно окачване? Защото Мерцедес ползват различни форми на адаптивно окачване от средата на 90-те, но това си е екстра и не се вгражда във всяка кола. ADS, ABC, AirMatic.
По принцип, "само въздушното" AirMatic също предлага автономно регулиране твърдостта на всеки амортисьор по отделно според стила на шофиране и терена.
Явно тестовото GLC не е било оборудвано с толкова есктри колкото БМВ-то, което си е въпрос на преценка на дилъра. Лошо за пластмасите.
Публикувано 30 април 2018 - 12:57
Не е серийно при БМВ, добавя се като екстра. Да са си го добавили и мерцедес на тестовата кола. Обаче съм сигурен, че въздушното окачване изобщо няма да е така стабилно, както тези ел амортисьори на БМВ. И освен окачването интериора на мерцедес лъхаше много повече на евтиния от БМВ и Лексус. Иначе от е-класа нагоре нещата вече са други. Но очевидно ниските класи са ги прецакали много последните години. Това с пластмасите е просто скандално, мен лично много ме дразни това в една кола.
Този пост е редактиран от vonko1988: 30 април 2018 - 12:58
Публикувано 30 април 2018 - 12:59
vonko1988, ти си роден за Audi A6 3.0 TFSI, след 2015г,
взимай едно такова и да се приключва с твойте драми.
Публикувано 30 април 2018 - 13:01
vonko1988, ти си роден за Audi A6 3.0 TFSI, след 2015г,
взимай едно такова и да се приключва с твойте драми.
Тази А6 ца е уникална и няма нищо общо с предната, но не съм го решил още.
Публикувано 30 април 2018 - 13:32
A6 C7 наистина е много готина кола. Поне на мен ми допада.
Сега се загледах в X3-ката, G01 поколение, не знаех за него. Мислех че последната е F25 (почвам да се губя в различните модели... станаха много).
Ами... G01 голяма като първите X5 Браво на БМВ, по едно време почнаха да правят удобни, но посредствени интериори, което беше тъжно.
Това изглежда много добре.
Изненадан съм, че GLC-то скърца. Досега единствено CLA и А от новите модели съм чувал да скърцат.
CLA-то имаше и уважителна причина... някога, преди години... се е преродила
Публикувано 30 април 2018 - 15:05
Вземай А6-цата Вонко...
Публикувано 30 април 2018 - 15:06
A6 C7 наистина е много готина кола. Поне на мен ми допада.
Сега се загледах в X3-ката, G01 поколение, не знаех за него. Мислех че последната е F25 (почвам да се губя в различните модели... станаха много).
Ами... G01 голяма като първите X5 Браво на БМВ, по едно време почнаха да правят удобни, но посредствени интериори, което беше тъжно.
Това изглежда много добре.
Изненадан съм, че GLC-то скърца. Досега единствено CLA и А от новите модели съм чувал да скърцат.
CLA-то имаше и уважителна причина... някога, преди години... се е преродила
Ами ето, чу за още едно. Според мен мерцедес още с w204 свалиха много качеството на интериора на този клас. При 205 като нищо да са го свалили още повече. Не, че и при БМВ го нямаше при тройката след е90, ама на при новата X3 са се поправили. Иначе G01 е класи над Ф25(пробвал съм и такава). Ф25 е с возия на Голфу.
С това прераждане ме изгуби
8 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 8 гости, 0 анонимни