Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#22651 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 26 април 2018 - 14:40

vonko1988, ти като умно момче би трябвало да знаеш че такава информация не е
общодостъпна и никой не може да ти гарантира достоверност.
Една що годе представителна информация за кражбите на Хюндай Санта Фе в
София, последните години, ще отнеме много усилия, време и средства.
Ако сумата за пълно каско не е екстра завишена и специални алармени системи с GPS и
тройни имобилайзери не са сред изискванията на застрахователните компании,
скачай смело в някой Хюндай Санта Фе. На късмет да ти е.

Нямам намерение да вземам, приятелката ми си взе такава, че отгоре на всичко е и с безключово. Просто ми беше интересно дали може да се намери извадка, иначе ще я защитим допълнително. На каското нищо не са й искали. Колата седи в ограден паркинг пред кооперацията с бариери и камери, но без пазач.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#22652 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 26 април 2018 - 17:24

Ако и я вземат, живот и здраве, ще си купи друга и ще си вземе парите от каското.

Не си тровете живота с глупости.

Единствено, не трябва да се държат ценни вещи, или такива специални за Вас, в колите...

Ако ти вземат кола, която караш от години, вложил си личен труд, има специална стойност и на пазара, и за теб, тогава е друго, но жив и здрав ли си, всичко друго е маловажно

• 2
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#22653 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 27 април 2018 - 11:39

Между другото и аз се замислям за чисто нова кола да си взема, че може да ми се вдигне дохода стабилно скоро и ми трябва нещо високо, но засега е само идея и едва ли ще взема преди есента.

Гледам сегмента на GLC и X3. Направих тест драйв на Lexus NX хибрид, много очарован останах от пътното поведение на автомобила. Външно също е много красива. Интериора е по-семпъл от немските, но много стилен. Скоро ще направя тест драйв и на X3 и GLC. От този сегмент най-евтина натоварена с екстри ми излиза Q5, но сигурно после ще се избие подръжка.

Като цяло имате ли наблюдения върху новите автомобили от тези сегмените, имат ли често неща за ремонт извън гаранция и т.н.? Лексуса предполагам, ще е по-надежден от немските, обслужването му е много евтино(около 400лв в официалния сервиз), при хибрида до 100к е безплатно! Освен това проучих, че Лексусите не са интересни за автокрадците и каквото и да ми говорите каско-маско това е голям фактор за мен. Лошото е, че не може да се конфигурират екстри. Има 3 пакета, средния е много добър, обаче няма обдухване на седалките и панорама. А само за панорамата много ми се иска да го има. Последния пакет я оскъпява доста, а освен панорамата и обдухването другите неща не са ми интересни.

Но както казах засега всичко е само идея, може и да реша да си карам още 2-3 годинки ЦЛС-а и да взема втора кола трошка :)

Този пост е редактиран от vonko1988: 27 април 2018 - 11:42

• 0

#22654 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 април 2018 - 13:21

Поздравления, само напред и нагоре.

Аз лично не бих си купил чисто нова кола, освен ако не е фирмена и не мога да планирам обезценяване.

Но... също оглеждам за доста по-нова кола, на няколко години и 50ина х.км.

Просто вероятно няма да е тази година :)

Лексус, колкото и да ги оценявам, не мога да ги харесам по сходни причини като теб.

Хубава кола, но ми е грозна и като интериор, и като екстериор.

Х3 е страшно смислена кола, ако я натоварена с опции, иначе е постна и безлична. Последно като гледах, нямаха място за резервна гума, което за мен е доста важно.

GLC ме радва адски много, но е безподобни скъпа. Дори и 2ра ръка, с прилични екстри са все още около 90х.лв, което не мога да си причиня за лична кола.

И... затова си дебна бензинова 205ица 4матик, поне 250 версия като почнат да падат до около 40к. лв. :)

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#22655 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 27 април 2018 - 13:28

Мен честно казано ме е страх да вземам кола на старо за над 30-40 бона и малко взе да ми омръзва постоянно да се занимавам с нещо по колата, затова се замислих да знам, че плащам един лизинг, ама да нямам други разправии. От лексус даже ти вземат колата да заведат щетата на каското, вземат ти колата да ти я заведат в сервиза и ти дават оборотна през това време. Общо взето през гаранцията не се занимаваш с абсолютно нищо досадно, което е голям плюс за мен, защото ми омръзна да се чудя как след работа да си хвана майстора, кога да я закарам на бояджията, а щетите при каското са най-големия проблем. Не знам дали другите премиум дилъри предлагат подобни екстри, но не мисля.

Но както казах всичко засега е само идея. 

• 0

#22656 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 април 2018 - 13:33

Така е, валидна гледна точка.

От моята камбанария, кола на 40-50х.км. е отвъд производствени дефекти и не мога да оправдая допълнителни 50+ х.лв. в обезценяване за 3 години :) Все си мисля, че има по-добри начини, в които да се наместят, различни от ламарина, над която да треперя само.

btw: Инфинити имат страхотно отношение към клиентите си. Инфо от колега и приятел, който има колата от нова. 

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#22657 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 27 април 2018 - 13:34

И това го има, донякъде обективно погледното е тъп разход за едното удобство :)

• 0

#22658 bronc

bronc

Напреднал

• Потребители на форума
  • 679 Мнения:
  • Автомобил:
    W211 E280 CDI 4Matic - ex
    Ford Focus 1.6 EcoBoost

Публикувано 27 април 2018 - 13:41

Тъп разход е, ако ти се кара премиум :) Иначе, ако си вземеш една нова кола среден клас - не е чак толкова тъп, но обезценката при новата кола си е брутална при всички положения. А и се намират на 2-3 години още в гаранция. Аз по същата причина като теб, че ми писна да се занимавам постоянно с разни неща по колата, се оглеждам за някоя кола среден клас на 3-4-5 години. За моите 10 хил км на година си е предостатъчно  :) Та всичко е въпрос на това колко utility (полза) получаваш от тази вещ. Замисли се дали с парите от обезценката не предпочиташ да отидеш на няколко готини трипчета по света :)

За Инфинити подкрепям kdl - колега има и само ми хвали отношението в сервиза. Лексус също имат много добро гаранционно обслужване - 5 Star Service, но не знам ТМ Ауто дали са много читав дилър.

Този пост е редактиран от bronc: 27 април 2018 - 13:43

• 0

#22659 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 27 април 2018 - 13:43

Оу аз не премиум кола няма да взема, нова или стара пълен абсурд :) Много ме дразнят, дори и да са чистно нови. По-скоро ще си взема е38, честно. Пътното поведение на един автомобил и усещането, което дава ми е на първо място, иначе шофирането се превръща в неприятно задължение.

• 0

#22660 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 април 2018 - 13:45

Тру стори. Тея дни карам Голф-чето (да не се разсъхва)... ами тази кола предоставя предостатъчно всичко. Да... по павета е гнусна, но иначе... поведение, ускорение, ергономия... напълно разумно е.

Поради тази причина зяпам и А3ки седан, на 15-20х.км. са по 23х.Евро. Практически нови коли, с доста екстри...

Но хората сме с дебели очи и си търсим винаги нещо "малко по-така".

===

Ама само недей да си взимаш Е38 ;)

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#22661 bronc

bronc

Напреднал

• Потребители на форума
  • 679 Мнения:
  • Автомобил:
    W211 E280 CDI 4Matic - ex
    Ford Focus 1.6 EcoBoost

Публикувано 27 април 2018 - 13:47

Е GLC, X3 и Lexus NX, ако не са премиум, кое е.. :) под премиум имам предвид марката.

@kdl - за това "малко по-така" - днес четох интервю с изпълнителния директор на Силвър стар - бил изненадан, че в България се търсели най-високия клас модели с най-големите двигатели.. :) такива сме си балканците

Този пост е редактиран от bronc: 27 април 2018 - 13:47

• 0

#22662 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 27 април 2018 - 13:48

e38 ще взема на брат ми и ще я карам чат пат :D

Другото за което се замислям е някоя A6-ца за 30-40 бона 3.0ТФСИ, ама по-хубавите май са по-скоро към 50. И повечето ест са дизели по дяволите. Да, там ако се развали нещо ще е скъпо, но пак ще излезе по-евтино. Ако е куатро няма да имам проблем с изкачването, но честно казано ми се кара СУВ дори и компактен. Много е готино като си по-нависочко и се изпреварват много лесно леки автмобили, не се притесняваш за пътни полицаи и да не опреш бронята в дупката.

• 0

#22663 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 април 2018 - 13:51

Е38 е чудесна кола, но не-гроб такава е 10+ евра.

Поддръжката на разни дреболии по нея е чудовищна. 

Наскоро съживявахме една такава... с идеята да се вземе евтин премиум и да се кара и поддържа. Надеждна е, наистина... но това не означава без поддръжка.

Поддръжката на CLS-а може да ти се сложи комична ;)

E65 е малко по-смислена покупка през 2018та :)

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#22664 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 27 април 2018 - 13:53

За А6-цата ли говориш? Да чудих се 4G дали е с доста по-скъпа подръжка от моята, все пак са един клас през едно поколение. Там знам, че 3.0 ТФСИ е най-смисления мотор.

Е38 човек не е със скъпа подръжка. Мой познат си взе много добра за 1500 евра от Германия, за 3 години почти не е давал пари по нея и си върви като пушка :)

Този пост е редактиран от vonko1988: 27 април 2018 - 13:54

• 0

#22665 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 април 2018 - 13:54

Х3 е страшно смислена кола, ако я натоварена с опции, иначе е постна и безлична. Последно като гледах, нямаха място за резервна гума, което за мен е доста важно.

Новата х3 се предлага с резервна гума.
  • 0

8 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 8 гости, 0 анонимни