Я ми кажи тази писта много ли е трудна, че обмислям като свърша уроците с борда да я пробвам Ти ски ли караш?
ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Започната от a_atanasov, 11 авг 2009 - 20:46:13
24116 мнения по тази тема
Публикувано 28 февруари 2018 - 11:01
Публикувано 28 февруари 2018 - 11:06
Не, с борд съм.
В долната част е стръмна и обикновено има лед в т.нар Каролева дупка и от там идва и името Ледето, а не Лалето Ама тези които сме с магнетракшън нямаме драма в леда . Иначе може да ти се види зор в началото ама се свиква. Аз от доста време не съм карал дневно на Витоша по писта, само извън и нямам много представа как е като я напече и омекне снега.
Публикувано 28 февруари 2018 - 11:11
Трябва да ме светнеш някои неща за обурудването, но за този сезон няма да си купувам борд, може би за следващия. Може само обувки да взема сега.
Публикувано 28 февруари 2018 - 11:16
Първо покарай с дъска и автомати под наем/2ра ръка за да видиш дали ще ти хареса, дали е твоят спорт и да му посвикнеш. После се хвърляй в дълбокото за оборудване и след като ти писне да караш по писта и откриеш Атлантида ще потънеш в разходи, ама пуста краста
Та, дъската и автомати може 2ра ръка 2-3 години, обувки задължително нови и да са ти удобни, не си прави експерименти с 2ра ръка карани 1 сезон (дори да е така) просто вътрешния чорап след 10 карания заема формата на крака ти и после много трудно се променя. Тука няма много място за компромиси от към оборудване и се получава малко "ядеш и ревеш".
Публикувано 28 февруари 2018 - 11:19
И аз точно това мисля, обувки нови задължително и да ми са удобни, че от Витоша Ски като взех едни ме боляха краката с тях. От другия гардероб вземам едни Бъртън, които са ми доста по-удобни. Иначе дъска и автомати ще си взема 2-ра ръка да.
П.С. Какво имаш предвид да откриеш Атлантида?
Публикувано 28 февруари 2018 - 11:20
Toва 1.2 Екотек е кошмарно гаден мотор. Въобще не отговаря на конете си. Карах една на 30-ина х.км., исках да я купувам. Ужасно слаба, дори и за градско беше неприятна. Затова купих и Ибизата - напълно различен автомобил. Точно тази не е и много проходима, що-годе ниска е и си оставя престилката на бронята.
А и малко ме съмнява да се качиш на кола, на която си сменил само маслото и да тръгнеш по планините. Ще се почнат тампоните, дисковете, накладките, спирачна течност, съединител, и... те така си вървят парите После ще стигнеш до идеята за Голф, ще ти продам Голфа и всички са щастливи, поне ще имаш пълноценна втора кола
Малко ми е гадно да се заебе така кола на пътя. Целиш ме в тънката струна. Все пак е имущество и е най-малкото неуважително за околните да се заема едно парко-място. Колкото и да има място за паркиране. Обикновено такива "втори" коли заемат най-смислените места за паркиране, в който и да е квартал и създават страшен дискомфорт на околните.
Интелигентен човек си, ако вземеш втора, помисли къде можеш да я прибереш. Дори и да е нечий двор, все имаш приятели с по-големи имоти, ако не ти се плаща гараж. Така и така ще я вадиш само зимата, когато можеш да си прибереш нормалната кола на същото място и да ги размениш.
Нека бъдем удачен пример за околните, като нормални хора, с нещата които правим.
Публикувано 28 февруари 2018 - 11:26
Тоя голф колко го даваш, тройки или четворка е
Публикувано 28 февруари 2018 - 11:30
4ка 5-врата, 1.8т с доста екстри (ESP, фабричен ксенон, автопилот като за начало) за 8к.
За теб, мога да ти сваля малко от цената, тъй като не гледам да ти трябва втория комплект джанти с летните гуми
Публикувано 28 февруари 2018 - 11:32
И аз точно това мисля, обувки нови задължително и да ми са удобни, че от Витоша Ски като взех едни ме боляха краката с тях. От другия гардероб вземам едни Бъртън, които са ми доста по-удобни. Иначе дъска и автомати ще си взема 2-ра ръка да.
П.С. Какво имаш предвид да откриеш Атлантида?
От Витоша Ски се взима само презерватива за да не хванеш нещо докато го слагаш на Цеко Минев
В София има достатъчно магазини за качествена екипировка (TrueRidders, Xco Sports, Adventure sport, Basecamp, Boardshop, Stormshop) и още, хубаво си отдели време да прочетеш за това какъв флекс (гъвкавост/ твърдост) на обувката ти трябва. Това корелира в права връзка с респонса на автоматите и твърдостта на дъската ти след това.
Атлантида - това е едно място, далеч от всички останали, когато разбереш истинската свобода на ските/ борда. Усещането да си сам сред природата и всичко да зависи само от теб и същевременно да си незначителен спрямо Нейно Величество - Планината.
Демек, фрийрайда, беккънтрито, трекинга и извън пистовото каране.
Или както казват "грамотните" журналя, пияни и надрусани скиори бутат лавини в Банско/Боровец/ Витоша/ Добринище и Рилски езера...
Този пост е редактиран от Klimfilt: 28 февруари 2018 - 11:40
Публикувано 28 февруари 2018 - 11:33
4ка 5-врата, 1.8т с доста екстри (ESP, фабричен ксенон, автопилот като за начало) за 8к.
За теб, мога да ти сваля малко от цената, тъй като не гледам да ти трябва втория комплект джанти с летните гуми
Знам, че си я гледал, ама мисля нещо доста по-бюджетно да взема
Публикувано 28 февруари 2018 - 11:44
Няма лошо Аз мераклии си имам за колата, баща ми и тъст ми например.
Много е странно това с универсалната, но хубава кола.
От доста време мисля какво ми се кара.
След 3000х.км. с Авенсис, съм сигурен, че не искам да се доближавам до Тойота или някоя от японските.
Ауди имам странна любов с тях. Единствено А3 седаните ми допадат, имат читав мотор и скорости, и са евтини.
Тъкмо се бях засилил, докаот не прочетох едни англичани, които правеха блог за преживяванията си с А3-ката (напълно безгрижни) и само обясняваха как е трябвало да вземат S3, вместо 2.0 TFSI.
После им бяха дали loaner CLA250 и коментарът им беше цензорирана версия на "е*** ти и А3ката, що не си взехме CLA в началото още"
Q5 e приятна концепция, но вътре е дрисня, таблото ми е ужасно грозно.
GLK има само една много рядка версия 250 бензин, която е с моторът на 205ицата. Страшно скъпа е, иначе фейсовите ги харесвам.
GLC е страшно скъпа още.
205 е много добре, но задължава за 4матик, иначе не се различава с нищо, от практична гледна точка от сегашната. Иначе определено ми е фаворит.
CLA - супер колица, приемлива цена, малко постен интериор, но отзивите за поведението на пътя са страхотни. Тя дори може и да не е 4матик
и... всемогъщото BMW x1 2.8i, което има един огромен недостатък: няма разервна гума
Ключовият въпрос е, има ли смисъл, за няколко дни годишно да се кара 4х4 автомобил или да се търси висока кола...
Публикувано 28 февруари 2018 - 11:47
Тази ще се качва до Витоша. Да я спазарявам ли ВанкаЗнам, че си я гледал, ама мисля нещо доста по-бюджетно да взема
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Once a year, go someplace you’ve never been before!
Публикувано 28 февруари 2018 - 11:47
И
От Витоша Ски се взима само презерватива за да не хванеш нещо докато го слагаш на Цеко Минев
В София има достатъчно магазини за качествена екипировка (TrueRidders, Xco Sports, Adventure sport, Basecamp, Boardshop, Stormshop) и още, хубаво си отдели време да прочетеш за това какъв флекс (гъвкавост/ твърдост) на обувката ти трябва. Това корелира в права връзка с респонса на автоматите и твърдостта на дъската ти след това.
Атлантида - това е едно място, далеч от всички останали, когато разбереш истинската свобода на ските/ борда. Усещането да си сам сред природата и всичко да зависи само от теб и същевременно да си незначителен спрямо Нейно Величество - Планината.Демек, фрийрайда, беккънтрито, трекинга и извън пистовото каране.
Или както казват "грамотните" журналя, пияни и надрусани скиори бутат лавини в Банско/Боровец/ Витоша/ Добринище и Рилски езера...
Меките обувки не са ли само един вид? Със сигурност, няма да си взема твърди обувки като за ски, те знам, че се използват за специфичен стил на каране...
Публикувано 28 февруари 2018 - 11:55
Меките обувки не са ли само един вид? Със сигурност, няма да си взема твърди обувки като за ски, те знам, че се използват за специфичен стил на каране...
Те обувките като цяло са меки, ако ги сравняваш с тези за ските. Иначе и те самите си имат степен на твърдост/ мекост. Простото правило е че колкото са по-меки толкова са по-прощаващи грешки. Защо, ще трябва доста да пиша и да се ровя за точно инфо, ще трябва да го потърсиш в нета. Вече след време като задобрееш тези обувки ще ти пречат малко или много и ще трябва да положиш повече усилие за даден завой.
Иначе ето за какво имам предвид под Атлантида, от една гад, която днес си е взел болничен...
28379357_1609628842485710_2820060360266992134_n.jpg 43,79K
7 Брой сваляния
Този пост е редактиран от Klimfilt: 28 февруари 2018 - 12:04
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни