ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Започната от a_atanasov, 11 авг 2009 - 20:46:13
24115 мнения по тази тема
Публикувано 03 декември 2017 - 07:45
And he's built those companies with the help of billions in government subsidies.
Tesla Motors Inc., SolarCity Corp. and Space Exploration Technologies Corp., known as SpaceX, together have benefited from an estimated $4.9 billion in government support, according to data compiled by The Times.
Парите не са толкова много, но са били давани в много критчни моменти и са спасявали компаниите. Освен това много от продажбите няма ле да се случат без правителтвени субсидии за ел коли в съответните държави. Като цяло копманиите на Елън изглежда се използват за политически цели.
http://spacenews.com...-launch-system/
От спейс х явно се очаква да поеме космическата програма на САЩ и да премахне зависимостта от руски ракетни двигатели. Та очевидно е, че компаниите на Елън са тясно обвързани с правителството по различни начини, в което има логика. Но в никакъв случай не може да се твърди, че си е постигнал всичко сам. Той се опитва да наложи нови тенденции в бизнеса, но се вижда от финансовите отчети на тесла, колко е успешно за момента.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tesla Motors Inc., SolarCity Corp. and Space Exploration Technologies Corp., known as SpaceX, together have benefited from an estimated $4.9 billion in government support, according to data compiled by The Times.
Парите не са толкова много, но са били давани в много критчни моменти и са спасявали компаниите. Освен това много от продажбите няма ле да се случат без правителтвени субсидии за ел коли в съответните държави. Като цяло копманиите на Елън изглежда се използват за политически цели.
http://spacenews.com...-launch-system/
От спейс х явно се очаква да поеме космическата програма на САЩ и да премахне зависимостта от руски ракетни двигатели. Та очевидно е, че компаниите на Елън са тясно обвързани с правителството по различни начини, в което има логика. Но в никакъв случай не може да се твърди, че си е постигнал всичко сам. Той се опитва да наложи нови тенденции в бизнеса, но се вижда от финансовите отчети на тесла, колко е успешно за момента.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано 03 декември 2017 - 08:27
Не чети глупостите на Дан Долев и the Times. Естествено, че ще има помощ. Колко държавни пари са се изляли във Форд, Крайслер, та дори и Мерцедес и БМВ. Ами Virgin? Наричат се incentives и не е задължително винаги да са под формата на пари за да струват нещо. Ако измисля капсула да пътувам във времето и вложа 2 милиарда собствени пари, дали ще ме търсят правителства да ме подкрепят с каквото могат?
А финансовите резултати са ок и не значат нищо в момента, в който пари се наливат обратно в проектите. Това не е проект за 1 година и бърза печалба. Не мислиш, че Мерцедес-Бенц са били на печалба веднага при създаването си нали
Official Mercedes-Benz Club of Bulgaria
www.mbclub.bg
А финансовите резултати са ок и не значат нищо в момента, в който пари се наливат обратно в проектите. Това не е проект за 1 година и бърза печалба. Не мислиш, че Мерцедес-Бенц са били на печалба веднага при създаването си нали
www.mbclub.bg
Този пост е редактиран от hipopotyk: 03 декември 2017 - 08:34
Once a year, go someplace you’ve never been before!
Публикувано 03 декември 2017 - 09:38
Elon Musk е може би най-великият изобретател на нашето време.Доста далеч е от Гейтс,мейтс Джобс и тем подобните.
Освен че има ресурса,финансов и доста голям екип,сивото му вещество е с доста висок коефициент.За разлика от другите крадци на идеи,този човек е гений!
Всички производители заинтересувани от този вид технология вървят по неговите следи! Така че,някога някой немец да го прати в историята равно на фантастика.
Може би е редно да се запознаете с неговите постижения,космическите технологии както и ако имате възможност с модела Тесла.
Самият Мъск не е никакъв изобретател, по-скоро е добър лидер, но не изобретява нищо. Отива и казва на хората с престилки, които е насъбал, "Искам това и това да изобретите, почвайте." и те почват.
Публикувано 03 декември 2017 - 09:45
Ако на някой му светне подобна лампичка...
www.mbclub.bg
www.mbclub.bg
Once a year, go someplace you’ve never been before!
Публикувано 03 декември 2017 - 09:46
Истина е, че Мъск е доста иновативен бизнесмен. Истина е, че и сегашният производствен процес на Тесла е доста зле. В момента той има много повече врагове от когато и да било, защото традиционните корпорации видяха голям конкурент.Няма компания, която да не е получавала държавни дотации в един или друг вид.
Публикувано 04 декември 2017 - 13:40
Сега да зачекна пак темата със законите. Нали съм джигита на форума. Кажете как да приемам ЗДП като някакъв авторитет?
Защо този закон позвоява зимата да се движат коли с летни гуми ако имат 4мм грайфер? Кога ще се приеме, че на пътя зимата нямат място коли без зимни/всесезонни гуми, и ако може да е и с изискване за ДОТ. Омръзна ми да карам в задръствания и да гледам, как някой се парзаля с летните си гуми като шейна. Днес гледам и някакъв тарикат на съдебната с шеста серия с летни гуми...
Някой го каза по-горе. Шофирането не е право, а привилегия. Време е да се изкара теслата за автомобилите, които не покриват техническите изисквания да се движат безопасно на пътя.
Публикувано 04 декември 2017 - 14:12
И зачеркваш целия ЗДвП, понеже в закона не пише да си задължително със зимни гуми? Дай малко по-цветно, светът не е чернобял
Иначе за техническите изисквания съм абсолютно съгласен - както и за катализаторите и т.н. Всеки знае какво представлява TUV в Германия или MOT в Англия (макар и там да има проблеми) - ГТП в състоянието, в което е, е напълно излишен, защото не те кара да се чувстваш сигурен, че колата, която купуваш е технически изправна.
Този пост е редактиран от bronc: 04 декември 2017 - 14:12
Публикувано 04 декември 2017 - 14:14
Пернишкият крем за лице - QuTek+.
Публикувано 04 декември 2017 - 14:23
Истината е, че трябва да се спрат много коли от движение, защото не са безопасни. Било за летни гуми, било за това, че пушат повече от парен локомотив и като карам зад тях хващам астма, било, че са си взели спирачки трета употреба от мегапартс... Така ще се намали и трафика, ще има повече паркоместа и т.н. Проблема е, че няма кой да вземе това НЕПОПУЛЯРНО решение. Защото много хора смятат, че всички са им длъжни и ще наддат вой.
ГЕРБ искаха да предложат първо зимните гуми да станат задължителни. Ама ги хвана шубе за електоратчето, подвиха опашка и сега имаме този абсурден безмислен закон.
Публикувано 04 декември 2017 - 16:16
Иначе за техническите изисквания съм абсолютно съгласен - както и за катализаторите и т.н. Всеки знае какво представлява TUV в Германия или MOT в Англия (макар и там да има проблеми) - ГТП в състоянието, в което е, е напълно излишен, защото не те кара да се чувстваш сигурен, че колата, която купуваш е технически изправна.
Точно с това се сблъсках миналата седмица в една държава, малко по-назапад от България.
Регистрирам кола, минавам задължителен технически преглед. Колата е 6 годишна бензинова 212ка, на 107 хил км, гледана перфектно.
На техническия преглед ме връщат, понеже фаровете (с халогенни крушки са) светели по-нависоко. Веднага казвам, че мога да ги регулирам ръчно от копчето на таблото. Не, не можело. Трябвало на позиция 0 да си светят нормално! Проверяващият няма да ми каже да си карам така и да си ги оправя после, няма да ми предложи да ми ги намести с шестограм. Безапелационно изрязване.
Колата се пише "технически неизправна с дребен дефект" и имам 28 дни да я оправя. Пак съм доволен, че ме пуснаха да си тръгна с нея.
Един ден и 30 евро по-късно, колата е изрядна, даже и по тукашните стандарти.
Отчасти ми стана малко криво, че за такава дреболия ще ми губят времето и парите. От друга страна ми стана спокойно, че са така стриктни към техническото сътояние на автомобилите тук, което допринася и за моята сигурност.
Публикувано 04 декември 2017 - 22:39
Публикувано 05 декември 2017 - 10:22
Мен също са ме връщали за по-високо светещи фарове и то в Бг.
Само дето срещу 10 лв на място самите те ми направиха настройките.
И к'во - значи в България сме още по-напред от "онези на запад"? А дано, ама надали!
Закачлив въпрос: vonko1988, щом като не си съгласен със ЗДП защо изобще си взел книжка тогава?
Публикувано 05 декември 2017 - 10:29
Според теб без книжка ли да карам
Публикувано 14 декември 2017 - 16:13
Някой знае ли, дали може да ме глобяват заради електронен фиш за налагане на глоба за превишена скорост от снимка, която е от 27.08.2014г????
Днес получих повиквателна в пощенската кутия да ида да получа писмо в пощата. Отивам, получавам писмото и какво да видя - електронен фиш, който е за нарушение отпреди повече от 3 години.
Това трябва ли да го плащам сега???
Този пост е редактиран от shotgun600: 14 декември 2017 - 16:14
Публикувано 14 декември 2017 - 16:17
Давността е 5 години.
5 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 5 гости, 0 анонимни