Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#21856 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 01 декември 2017 - 11:38

Искаш да ми кажеш, че ти твърдиш, че кола може да изглежда по същия начин и след удар с 50/60 км в час?! Ако наистина го мислиш, то определено си пропуснал часовете по елементарна физика...

Хах bronc, изпревари ме със секунди... Ах, тези време-пространствени ограничения.

П.С. Готов ли си да се обзаложиш, че е бил пиян и ако да на колко? Все пак твърдиш, с голяма доза на увереност (90%) че е бил пиян... Емпиричен анализ ли използува или дедукция? А колкото до смешното, ходи го питай въпросния водач дали му е смешно в момента...

Не, несериозно е да твърдиш, че при удар със 60км/ч. една кола ще изглежда по същия начин ако се удари и със 100... Клипа по-горе ти го показва повече от ясно. Дано учителят/ката ти по физика не чете този форум, че отстрани кой знае как ще се почувства...

Въпроса не е с колко ще се блъснеш, а да не се блъскаш изобщо. Близко е до акъла, че в завоя не можеш да влезеш със 130. Дори и аз не бих опитал такова нещо. Ако не е бил пиян или неспал цяла нощ не виждам причина да се надене така. Познавам добре мястото, много пъти съм минавал там.

• 0

#21857 asensiobg

asensiobg

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:
  • Град:София/Кюстендил
  • Автомобил:
    W211 Е 350 4matic

Публикувано 01 декември 2017 - 12:23

Нищо чудно да е искал да влезе преди някой в подхода за кръговото горе, може да искал да се включи към тунела, пиян или не ще се разбере, в болницата ще му направят кръвна, почти убедем съм. На 99% съм убеден че бързал за някъде и е бил с висока скорост, като не изключвам и някой да го е засекъл макар и часа да е ранен. Да остане жив е най-важното. Стискам палци да се оправи. 

• 0

#21858 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W213 - E220D 4matic
    Mercedes Benz W164 - ML 350 4matic - SOLD :(
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 декември 2017 - 12:25

Еми именно, но всеки се блъска или го блъскат и вече едно е да се блъснеш с 50-70, друго е 100-120!!! Вероятността да катастрофираш фатално се увеличава правопропорционално с увеличението на скоростта... Пак казвам ако е имало някакъв проблем от типа: "засече ме" , "разсеях се" или "в последния момент се сетих или видях, че трябва да се отклоня тук " ударът не би бил толкова тежък, ако е карал с 50 или 60. Ясно е че там всички хвърчат с една или друга скорост, ето го резултата. Моето обяснение пък е че е карал в крайна лява лента отново със скорост и е искал да изпревари и тоя, и тоя, и следващия и накрая да влезе в отбивката по която му е планирания маршрут. И не му е стигнало просто мястото спрямо скоростта да влезе в локалното, или е съобразил, че не трябва да влиза с толкова висока скорост в локалното, дали заради съображение от високата скорост или заради наближаващия легнал полицай и пешеходна пътека не знам, натиснал спирачка и се е хлъзнал. НО в почти всички хипотези това не би било станало, или поне не би бил в толкова тежко състояние, ако е карал в ограничението...

Ти не виждаш (или не искаш просто да си го признаеш), но нали се сещаш, че колата ходи там където шофьорът я заведе... Възможността както си карам и изведнъж колата САМА да завие рЕзко в ляво или дясно ми клони към нула... Мястото всички го знаем, всички караме У София.

• 3

#21859 ЦецоКолев

ЦецоКолев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 558 Мнения:
  • Град:Stuttgart
  • Автомобил:
    E200 1993 г. 136 кс.
    Е280 1998 г. 204 кс. Avantgarde
    S500 2000 г. 306 кс.

Публикувано 01 декември 2017 - 12:29

Пише, че е бил с износени гуми и вероятно пил + скоростта. Та от трите проблема, само за скоростта се хващате. Ясно е, че е 50 щеше само да се натъртил или с някакво минимално счупване, но... Отделно, пак зареди беднотията кара човека 20 годишен варел, дето още на премиерата си беше опасен. Та нещата отново са комплексни.

Всеки ден съм по аутобана и виждам как карат някой с 200++... Не че и тук не се блъскат, но няма такава война по пътищата като в България. Вчера даже говорих с една лелка немкиня дето си има нещо като куриерска фирма. И жената всеки ден хвърчи с разни пратки до Франкфурт и си кара с 200 на аутобана с едно ново пежо комби.
  • 2

#21860 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 декември 2017 - 12:37

Може ли да споделиш къде го пише това за алкохола и гумите, има ли снимки? Защото и ние тук си пишем, но никой от нас не знае със сигурност.

Сега се сещам, че преди 3 дни един очилат министър снима гумите на един ТИР. Така вече мога да се съглася, че причината не е само и единствено скоростта.

• 0

#21861 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 01 декември 2017 - 12:38

Точно. Подозирах гумите и пиячката. И пак скоростта само ви е виновна. 

"Според източници на NOVA 33-годишният мъж е употребил алкохол и наркотици. "

Този пост е редактиран от vonko1988: 01 декември 2017 - 12:52

• 0

#21862 asensiobg

asensiobg

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:
  • Автомобил:
    W211 Е 350 4matic

Публикувано 01 декември 2017 - 12:53

Ти дърво пиян ако искаш седни с гуми на тел и се лашкай на ляво и на дясно с 20 км в час и се шибни където искаш, ще станеш от колата и ще си излезнеш. Скороста е това което виждаш на снимката, мазаляка става от скороста не от калпави гуми или пиян водач. Последните две само спомагат при високата скорост да се размажеш по лесно и качествено. 

• 2

#21863 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 01 декември 2017 - 12:55

Не пич. На снимката виждам пиян и дрогиран, който се е размазал с летни гуми мислейки се за батман.

• 1

#21864 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 декември 2017 - 12:57

Пак да попитам, къде го пише и официално или е от свидетели и информация на някоя телевизия? Дори срещнах информация и за наркотици...

Ванка в контекста на станалите известни достояния (според медии и очевидци), да те попитам нещо. Ти сам каза, че дори ти не би влезнал с такава скорост там (казваме условно 110). От снимките на колата ясно се вижда, че ударът не е лек и скоростта е била висока (условно 100 км/ч). По данни на КАТ: лекият автомобил е бутнал четири крепежни колчета на мантинелата, специално изчислени, за да удържат тежестта и на тирове. Следователно ти, ако приемем, че не караш с износени летни гуми, пиян и надрусан, а само със скорост пак би се стигнало до тази снимка.
С горното искам да кажа следното, че дори тези фактори да ги няма (наркотици, алкохол и гуми), а скоростта е 100-110 пак колата ти ще изглежда по същия начин. Малко си противоречиш сам на себе си...

Естествено, че комбинацията е убийствена и много малоумна (ако е така, защото все още е само от типа: чух от един познат, който имал негов приятел очевидец). Хубавото от цялата работа е, че в болницата е само и единствено водача.

• 0

#21865 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 01 декември 2017 - 13:01

Аз не адвокирам карането със самоубийствена скорост. Но не приемам и карането в ограниченията. Адвокирам каране разумна скорост над ограниченията(когато пътя го позволява), трезвен ненадрусан и с изправен автомобил.

В интерес на истината този завой е много трудно да се вземе и с 50. Аз съм го правил в сухо време, но ако съм с корса бих се обърнал.

Като си говорим за катастрофи, знаете ли колко такива са предизвикани от някой, който се влачи извънградско с 70, прави колона и принуждава 10 човека отзад да влязат в насрещното да го изпреварят?

Този пост е редактиран от vonko1988: 01 декември 2017 - 13:02

• 1

#21866 asensiobg

asensiobg

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:
  • Автомобил:
    W211 Е 350 4matic

Публикувано 01 декември 2017 - 13:12

Логиката е добра, да спрем всички тирове и автобуси особено през планинските проходи. Тая година съм минал през Риш 10на пъти, всичките 10 пъти съм се влачил в колона с камиони. Ама такива дето се излитат много, такива дето се разминават на косъм още повече. 

• 0

#21867 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 декември 2017 - 13:14

Добре де, ако сложат ограничение 200 ?

Какво значи влачи се със 70? Някой длъжен ли ви е с нещо ? Пътя ваш ли е? Как ги ПРИНУЖДАВА (акцентирам върху значението и смисъла на думата !) ? Всеки сам си носи кръста и отговорността е негова, проблемът е точно тук. С неразбирането на пълният смисъл на думата отговорност на пътя...

• 0

#21868 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 01 декември 2017 - 13:20

Защото трябва да си колегиален към другите зад теб и да не ми пречиш на движението. Това, че не си в нарушение карайки под ограничението не е оправдание. Точно това си го говорих с един бакшиш, като ме караше последно да си вземам колата от сервиза. От центъра до Овча Купел стигна за по-малко от 15 мин без да създава никакви опасности. Уникален шофьор, бивш инструктор в някаква школа за състезатели в Германия. 

Този пост е редактиран от vonko1988: 01 декември 2017 - 13:22

• 1

#21869 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 декември 2017 - 13:31

И кой точно си ти, че трябва да се съобразя и да не ти преча?! Не съм сигурен, но някъде из дебрите на ЗДвП пишеше, че водач не трябва да се движи с твърде ниска скорост без основателна причина. Няма дефиниция за твърде ниска (където е разковничето за други правни казуси), но 70км/ч не е ниска извънградска (ако не броим магистралата). И пак знаеш отговорността се носи от задния автомобил спрямо предния.

П.С. Въпреки, че не зачиташ ЗДвП, провери каква е формулировката за правилно изпреварване.

Аз спирам с тая тема, защото очевидно се прелива от пусто в празно.

• 1

#21870 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 01 декември 2017 - 13:36

Ама пак това в закона това пишело в закона онова. Стига сте се крили всички зад закона, а просто бъдете колегиални. Не можеш ли да мислиш само и да вземаш решения в тоя живот, че чакаш някой да ти спусне закон по който да се движиш?

70км/час е много ниска и затормозяваща извънградска скорост, освен ако не караш на път с много завои, път в много лошо състояние или не караш жигула ама от онези първите. Даже и дядо бог да го прости с жигулата спокойно си държеш 90 на нормален път.

• 1

7 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 7 гости, 0 анонимни