Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#19636 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 04 април 2014 - 23:46

Мен ми е през оная работа дали ще го плати фирмата, или ще го поеме застрахователя, така или иначе парите няма да ги дам аз или някой от семейството.. За носачите от представителството казаха че застрахователя е длъжен да си ги поеме, за обелената от само себе си боя не знам а и не ме интересува в чии задължения влиза, факт е че мога по всяко време да одера бронята и да кажа че някой я е обрал на паркинга, и тогава ще пребоядисат не само одраното, а и обеленото, но защо трябва да се стига до там.. Все пак никой не си плаща каското за да храни хората и да си оправя сам колата, а защото планира ремонтите да му излязат по-скъпо от стойността на каското, така че не виждам защо е това циганене, или ще си вършат работата или ще загубят клиентите си

• 0
Follow your own star...

#19637 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily

Публикувано 05 април 2014 - 00:17

А когато щетата е оправена в сервиз на застрахователя (пребоядисана броня), на която после боята се обели, това не засяга ли застрахователя? Най малкото колата е оставена при застрахователя, и взета от застрахователя, човек може и въобще да не знае къде е правена колата за да си потърси гаранция за ремонта..

• 0
Follow your own star...

#19638 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 05 април 2014 - 08:35

Мен ми е през оная работа дали ще го плати фирмата, или ще го поеме застрахователя, така или иначе парите няма да ги дам аз или някой от семейството.. За носачите от представителството казаха че застрахователя е длъжен да си ги поеме, за обелената от само себе си боя не знам а и не ме интересува в чии задължения влиза, факт е че мога по всяко време да одера бронята и да кажа че някой я е обрал на паркинга, и тогава ще пребоядисат не само одраното, а и обеленото, но защо трябва да се стига до там.. Все пак никой не си плаща каското за да храни хората и да си оправя сам колата, а защото планира ремонтите да му излязат по-скъпо от стойността на каското, така че не виждам защо е това циганене, или ще си вършат работата или ще загубят клиентите си

Има правила, има общи условия, има и специални условия по застрахователен договор....ти прочете ли ги поне веднъж? Съмнявам се!

Защо си мислиш, че си по-разбиращ, по-запознат и подготвен от цял отдел-  актюери, юристи, експерти....? Сигурно защото си корифей в застрахователното дело!

Има методики за завеждането на щети, за всеки един продукт, по-отделно...сигурно ти си ги писал!

Съгласен съм, че има хора в застрахователните компании, които не знаят защо са там...

Да слагаш всички под един знаменател, и да обиждаш по този нелеп начин, това говори много лошо за теб, и подготовката ти!

Другата страна на медала е, че у нас все има още компании, които само перат финансови средства, както и във всеки друг бизнес в България...именно те вкарват порочната практика-ниски тарифи, които не могат да покрият поетия риск, и се почва, така нареченото "циганене", просто защото им е по-лесно, и по-евтино да не платят. Много има за писане по темата, но няма смисъл, защото хората са го казали: "Една лъжица горчилка, разваля цялата каца с мед"...а в нашия случай те са повече!

• 1

#19639 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily

Публикувано 05 април 2014 - 11:22

Естествено очакваше се в български форум след такъв отговор да ми се обясни колко съм тъп. Нормално някой като каже, че нещо не го вълнува се намира някой, който да изпъкне като му обясни колко е тип и как стоят нещата...

Първо казах че ми е през оная работа заради изречението "някой ден няма да ме огрее" - мен няма какво да ме огрява, специално в случая колата не е моя, не е и на майка ми, както казах пари няма да давам нито аз нито някой от семейството, така че няма какво да ме грее или не.

Второ - не, не съм ги чел, няма и да ги чета. В тая държава явно пак типично по български се очаква всеки да разбира от всичко, аз за неща които не ме греят, грам няма да си мръдна пръста да ги разбера, точно защото не ме греят. Уча за строителен инженер, хобито ми са автомобилите, за нищо друго нямам претенции и желание да разбирам, нямам нито време, нито нерви да се занимавам. Неща от които няма да печеля пари или не са ми приятни като занимание няма защо да се напъвам да разбирам, няма и да го правя само и само да мога да си отстоявам правата от хора които искат да се изциганят..

Трето - както казах за носача ме изпратиха от представителството там. Правя каквото ми кажат хората, въпреки че и в представителството е пълно с некомпетентни кретени, предполагам че разбират малко повече от теб кое е работа на застрахователя и кое не?.. В крайна сметка покриха смяна на 2 носача, така че явно наистина е било тяхна работа.

Четвърто - да отида и да ме питат кога се е накъсал носача смятам че е повече от несериозно, на кола която не само че не карам, но и на която се навъртат 50 000км на година. Ти ако си правиш оглед на ходовата част след всяко каране - евала. 

Пето - да се опитват да се изциганят като ми казват "тоя носач е ударен в нещо (в случая и двата носача)", едва ли не намеци за някакъв вид ПТП да правят, могат да го разправят на някоя жена или на някой фризьор, аз като един технически грамотен, бъдещ (живот и здраве) строителен инженер, с претенции за разбиране на автомобилното устройство, смея да твърдя че знам какво е разкъсване на метала и като човек който знае кое е носача и как изглежда блъснат носач мисля че мога като го погледна да различа ударен носач с опадала боя, намачкан, ръждясал, от прав като струна, започнал да се къса носач, със правилна форма и боя навсякъде по него.

Шесто - за обелената боя, пак ще кажа че нито ме интересува чие задължение е, нито ме и грее, но както се каза горе, при положение че бронята е скоро ремонтирана в техен доверен сервиз, могат поне да вдигнат телефона и да се обадят на сервиза, не знам дали е честа практика сервизите за пребоядисване да дават гаранция за работата си, но аз ако бях на мястото на застрахователя бих постъпил така с мой клиент, това смятам за коректно отношение, а не да идва някакъв финко и да пробва да ме разкара със "ама то това не е застрахователно събитие", едва ли не "не ме занимавай, махай ми се от главата". Ако исках някой да ми разяснява застрахователните бумащини щях да ида на курс или да изкарам някаква специализация по темата, аз отивам да оправя колата. Това че някой иска да ме разкара или да се изцигани не мисля че е повод да ставам експерт по застрахователното дело само и само да мога да си отстоявам позициите - както казах не уча това, не ми е интересно като хоби, нямам нерви да се занимавам с това, не ме и грее да се занимавам с това...

• 0
Follow your own star...

#19640 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 05 април 2014 - 14:30

Пич, тия изтъркани приказки за български форуми и т.н. ги пиши на децата от 1 б клас.

Защо си очаквал, че някой ще се намери да ти обясни как стоят нещата? Щото си написал  посредствен пост!

Типично...и аз не знам как е ама не е така!

Кой ти говори за носачи, тампони, ремаркета и т.н.? Кой ти говори за покрития?

Разбирам, че нищо не си разбрал от това което съм се опитал да ти кажа...как да е, няма значение.

• 2

#19641 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily

Публикувано 05 април 2014 - 16:49

Това което разбрах от поста ти е, че първо ми обясняваш как си имало правила и условия, как си имало компетентни хора които са ги писали, след което се съгласяваш че е напълно възможно да има некомпетентни и циганящи се хора при застрахователите, което като цяло за мен е все едно че нищо не си казал. Не виждам някъде да съм коментирал правни условия, няма да тръгна и да споря за тях защото не съм компетентен, но за това пък имам много добро чувство за професионално отношение и как трябва да се държи някой с хората които му дават хляба, което естествено не значи задължително че трябва да им угажда, уточнявам тъй като виждам повод за следващ заядлив пост :) Хората не си завеждат щетите не защото ги мързи, а защото на никой не му се занимава с въпросните индивиди, няма да ги обиждам отново за да няма пак заядливи постове, но за мен всеки застрахователен агент си има дежурни реплики с които поне да се пробва да откаже щета, ако мине - мине.

• 0
Follow your own star...

#19642 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 05 април 2014 - 18:31

Да ти обясня...има служители, има и агенти.

Едните са на заплата, другите са на комисион. Разликата е огромна.

Този който визираш, е  служител, чийто бонус зависи от щетите които е отказал...сега разбра ли?

Да се пънеш в нещо, което ти сам пишеш, че не е твоята материя е майтапчийско, ако ме разбираш!

Това, че четеш като дявола евангелието или толкова проумяваш, е личен твой въпрос и аз няма как да ти преча :)

Сега ще напиша едно клише...ама то е клише щото е вярно: Когато всеки започне да си гледа неговата работа, и да разбира само от неговата работа, тогава България ще прогресира!

Лека вечер!

• 1

#19643 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily

Публикувано 05 април 2014 - 18:41

Наказахте ме.. Извинявайте, че се включих в дискусийката относно застрахователите

• 0
Follow your own star...

#19644 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily

Публикувано 05 април 2014 - 19:35

Хах за теб знам, за Ivan W210 предположих по реакцията, че е възможно да се е засегнал на професионална основа.

• 0
Follow your own star...

#19645 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 април 2014 - 00:27

М/у другото пред ресторанта е прекъсната маркировката.
Точно пред завоя, от двойна непрекъсната става дойна прекъсната. Това е леко безумно, понеже двойна дори и прекъсната не може да се пресича отляво, ама... в БГ сме.
Та, ако се абстрахираме от това, че маркировката е двойна прекъсната, а не единично прекъсната, определено Бенца не носи вина за ПТП-то.
==========
А каква точно е дискусията за застрахователите? :)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#19646 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 април 2014 - 08:59

Дали са всички маскари :)

Между другото, както каза Рошен, с предишната си кола имах щета, която спокойно можеха да откажат, но не го направиха. Не знам, може би защото не бях завеждал нищо последните 2-3 години ( за което обаче съм си ползвал отстъпки) и не съм имал проблеми.
  • 0

#19647 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 06 април 2014 - 10:18

М/у другото пред ресторанта е прекъсната маркировката.
Точно пред завоя, от двойна непрекъсната става дойна прекъсната. Това е леко безумно, понеже двойна дори и прекъсната не може да се пресича отляво, ама... в БГ сме.
Та, ако се абстрахираме от това, че маркировката е двойна прекъсната, а не единично прекъсната, определено Бенца не носи вина за ПТП-то.
==========

За пръв път чувам за двойна прекъсната.... Не съм се заглеждал друг път, ама май двойна прекъсната досега не съм виждал...

Еми определено ще стане дълго и мъчително съдебно дело....

• 0

#19648 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 06 април 2014 - 16:31

СПЕШНО !!!!

Седма година живея в апартамента и никога  не ми се е случвало да има и една муха !!!

Вчера загледах прозореца в кухнята и на него имаше над 20 мухи от тия средните , но г*внарките , не обикновените мухи ми едни такива средно големи... и стоят само на прозореца и не летят , аз убия 10 , и след 5-6 часа са станали двойно повече...убия и тях с палката за мухи и след няколко часа пак двойно повече ....имам чувството , че се подиграват с мене ....и все едно съм във филм на ужасите , така са накацали т*хната м*мица де*ба....

В апартамента е чисто , не е да кажеш , че съм забравил нещо да гние....

Та , някой да ми каже как да се отърва от тия мухи....препарати , ув лампи , лепки някакви ....

• 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#19649 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 06 април 2014 - 16:58

Пусни водата в тоалетната. :D

оффф не  :D съвсем сериозен съм , тия мухи нито летят , нито мърдат , стоят на прозореца и стават все повече и повече.... :@@@@

• 0

Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#19650 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 06 април 2014 - 17:22

Може да си направиш супа от тях. :D

уфффффф   :D

• 0

10 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 10 гости, 0 анонимни