Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24116 мнения по тази тема

#19621 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 04 април 2014 - 14:56

Лошото е че всички се имат за равни на пътя, но който живее на този принцип може да заповяда да го обясни на шофьора на трабанта докато го изстъргват от носачите на G-класата с която се е ударил. Всъщност никой не е равен нито на пътя нито в живота. Ето някакъв вчерашен пишлегар се размазал в колата и още малко ще го обявят за светец, а шофьора на мерцедеса - мутра, за какъвто се обявява всеки човек с кола за 200 бона и чифт еднакви цифри в номера, сякаш е голямата работа, и сякаш из българските пътища не щъкат в пъти по-скъпи коли. Както бяха написали - естествен подбор, всеки си прави сметката. Друг е въпроса че в България като ще е на умирачка катастрофата да се чудиш дали е по-добре да си ти или отсрещния, дори и да те оправдаят - по новините и във фейсбук отдавна ще си заклеймен като пияница, убиец, а не дай си боже и да караш мерцедес за 6 цифрена сума - тогава ще си и крадец, измамник, криещ данъци, обиращ бедните, и така нататък..

• 3
Follow your own star...

#19622 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2027 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 април 2014 - 15:53

за клиентите на автокаско в булинс : заведена щета на автомобил над 2 години за нарушение на боя на преден капак от изхвръкнали камъчета по пътя СЕ ОТХВЪРЛЯ автоматично.

цитирам : "защото това не е все пак нова кола и такива щети не покриваме. ако падне тухла на предния капак - няма проблеми, покрива се" :)

на печелившите честито. 

другата седмица се подновява каско на тази кола ... каде ли ще е :)

немедлен ъпдейт имаме по темата : 

човекът, който в прав текст ми отказа, ми звънна преди малко да ме уведоми, че на горна инстанция е взето решение да одобрят заведената ми щета.

много адекватна и бърза реакция от страна на мениджмънта на булинс. адмирирам :) ... макар и с лека горчив привкус от целия следобед.

• 0

#19623 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 04 април 2014 - 16:50

Лошото е че всички се имат за равни на пътя, но който живее на този принцип може да заповяда да го обясни на шофьора на трабанта докато го изстъргват от носачите на G-класата с която се е ударил. Всъщност никой не е равен нито на пътя нито в живота. Ето някакъв вчерашен пишлегар се размазал в колата и още малко ще го обявят за светец, а шофьора на мерцедеса - мутра, за какъвто се обявява всеки човек с кола за 200 бона и чифт еднакви цифри в номера, сякаш е голямата работа, и сякаш из българските пътища не щъкат в пъти по-скъпи коли. Както бяха написали - естествен подбор, всеки си прави сметката. Друг е въпроса че в България като ще е на умирачка катастрофата да се чудиш дали е по-добре да си ти или отсрещния, дори и да те оправдаят - по новините и във фейсбук отдавна ще си заклеймен като пияница, убиец, а не дай си боже и да караш мерцедес за 6 цифрена сума - тогава ще си и крадец, измамник, криещ данъци, обиращ бедните, и така нататък..

Да, ама в случая този с мерца също прави нарушение, заради забранен завой....

Този пост е редактиран от shotgun600: 04 април 2014 - 16:51

• 0

#19624 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 април 2014 - 16:58

Нали уж бил позволен заради заведението
  • 0

#19625 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 04 април 2014 - 17:15

Аз от изчетеното в линка на Роши останах с впечатлението, че нямат право да завиват наляво, въпреки заведението.

• 0

#19626 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 април 2014 - 17:26

На Симеоновско има доста по-рискови места с разрешен завой наляво през 2 ленти на насрещното.
Има и други такива със светофари, но не коментираме тях.
Има и няколко леви завоя след легнал полицай.

Определено си мисля, че на толкова важно място като входа за ресторанта, тихомълком са разрешили завоя. Знак няма да има, но маркировката според мен дискретно се е загубила.
Минавам от там късно вечер, за да не се набивам в задръстването с ремонта през деня. Няма да е днес, но идните дни ще проверя дали случайно маркировката на завоя за ресторанта не липсва ;)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#19627 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 април 2014 - 17:34

Забранен или не, то е ясно, че хората ще завиват за заведението. Тук проблема е в регулаторните органи. Как се проектира инфраструктурата около стари и нови заведения, молове и т.н. Кой дава разрешения да се отварят търговски обекти на рискови места?
Иначе високата скорост в града на две колела (а пък и на четири) си е риск и някой си го поема.
  • 0

#19628 Metatron

Metatron

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1075 Мнения:

Публикувано 04 април 2014 - 18:57

за клиентите на автокаско в булинс : заведена щета на автомобил над 2 години за нарушение на боя на преден капак от изхвръкнали камъчета по пътя СЕ ОТХВЪРЛЯ автоматично.

цитирам : "защото това не е все пак нова кола и такива щети не покриваме. ако падне тухла на предния капак - няма проблеми, покрива се" :)

на печелившите честито. 

другата седмица се подновява каско на тази кола ... каде ли ще е :)

Точно така ситно начукана е и мойта кола от камъчетата. Миналата година заведох щета в Армеец на половината страна и я пребоядисаха половината в техен сервиз.

• 0

#19629 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2027 Мнения:
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 април 2014 - 21:37

изредих му на шушляка всички инстанции където бих се жалвал, включително и съд. не се впечетли. съвсем директно ме обиди, че съм неграмотен и не съм разчел правилно общите условия. после не можа да ми посочи точката там, по която според него не може да ми признае щетата. също така отказа да напише в прав текст за отказа и причината за него.

потресаващото за мен беше, че същия наглец финално ми се обади да ме уведоми, че "само за моя случай процедират по друг начин" и че "разбрал, че съм си говорил със шефовете му"

цялата работа бих я подминал като експрес малка гара, но това че някакъв тарикат се опитва да ме играе по тъча, обижда ме в прав текст и ми изгуби приятния слънчев следобед не може да остане без последствия.
  • 0

#19630 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 април 2014 - 21:41

Kъсметлия ;)
Мен всякакви шушляци, заедно с шефовете ми обясняваха колко съм тъп :)
В една друга компания.
После им звънях да ги подсетя, че трябва да ми одобрят или откажат проформите.
Те ги отказаха... не се обадиха.
После пак малко ги търсих... и се сетиха да ми кажат, че не ги отказват, просто ен са съгласни с цените, измислиха си цени, казаха кое какво и пак ме забравиха :)
И така 3 месеца по-късно се оправиха нещата :)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#19631 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1955 Мнения:

Публикувано 04 април 2014 - 22:07

карал е в дъжд, ръждата се е появила мигновенно :)
  • 0

#19632 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2027 Мнения:
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 април 2014 - 22:22

ще видим резултата другата седмица :)

а пък за ръждите си има химии. чудя се на хората дето си карат колите ръждясали за оглед. на една наша кола, колегата го домързя да намаже, а му бях наврял шишето в ръцете и... как да му помогне застрахователя като той не си беше помогнал.
  • 0

#19633 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 04 април 2014 - 22:55

Ти знаеш ли колко хора имат каско и ги мързи да ходят да си заведат щета 

Аз съм от тези. Целият курник ми е надран, въпреки че имам пълно каско.

Ходил съм само 2 пъти да завеждам щета, щото все пак не може да се кара без преден прозорец :)

• 0

#19634 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 04 април 2014 - 22:58

Eма това аз не мога да го направя, а ти с това се занимаваш и знаеш как да ги ментиш.

• 0

#19635 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 04 април 2014 - 23:02

Не е мързела основното, а че е тегава и неприятна процедура. Майка ми доста пъти ме е пращала аз да и завеждам щетите на служебния кенеф, защото тя няма време и няма нерви да се занимава. Аз също не бих казал че съм от най търпеливите хора, а застрахователите са безподобни глупаци и измекяри. Спомням си че ходих веднъж за носачи на реното, модел и производство 2009та, носачите бяха започнали да се късат от само себе си (което аз го видях веднага след като колата излезе от представителството след проверка на ходова част от която становището беше "като нова", но това е една друга история). Та отивам, тоя кретен ме пита "кога е станало това", въздържах се да го изпсувам, казах му просто че не си оглеждам носачите след всяко каране, още повече че колата не я карам аз. После "ама то тука е имало някакъв удар", след като се вижда че носача просто е започнал да се къса, никъде няма ударено, криво, обелена боя или каквото и да е, колата външно също няма щети. След известна разправия тоя реши да си свърши задълженията. Друг път пък боята на задната броня се беше нацепила и обелила пак от нищото, без удар, и то мисля че не беше оригиналната боя а след пребоядисване. Отивам и тоя ми вика "ама господине това не е застрахователно събитие". Питах го дали има нужда да отида да си одера бронята на обеленото място в дървото пред застрахователя за да стане застрахователно събитие, мисля че в крайна сметка си свършиха работата.. Подозирам че ако нямаха договор с фирмата и нямаха още десетки застраховани коли при тях, щяха да се циганят още повече..

• 0
Follow your own star...

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни