На Бмв обезвъздушаването ми се струва елементарно да ти кажа.При студен мотор отвиваш трите пробки (парно ,термостат ,радиатор)и почваш през капачката да сипваш ,като потече през първата затваряш след това втората и пак затваряш и третата най високата е на радиатора като потече (само течност без мехури става на въпрос) затваряш спираш да наливаш затваряш и капачката на радиатора палиш и си готов.
ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Started by a_atanasov, 11 Aug 2009 - 20:46:13
24118 replies to this topic
Posted 21 November 2011 - 16:16
Проблема с обезвъздушаването идваше от там че радиатора ако не се лъжа беше отпред, а двигателя отзад и докато мине водата по маркучите до радиатора нещо се ебаваше но не е чак толко сложно.
На Бмв обезвъздушаването ми се струва елементарно да ти кажа.При студен мотор отвиваш трите пробки (парно ,термостат ,радиатор)и почваш през капачката да сипваш ,като потече през първата затваряш след това втората и пак затваряш и третата най високата е на радиатора като потече (само течност без мехури става на въпрос) затваряш спираш да наливаш затваряш и капачката на радиатора палиш и си готов.
Posted 21 November 2011 - 17:01
Не ли си то само да сипваш и да нямаш ядове
Edited by mbthepower, 21 November 2011 - 17:02 .

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Posted 21 November 2011 - 17:20
Дидо : Влизаш в лизинг за колата , а после поддържането ?
и двете ми харесват ама 400 ЦДИ не бих си купил
Абе то е и въпрос на късмет, а и на гледане. До сега не гледам, ама за такива пари вече май ще трябва. И едно е поддържане, друго е ремонти. А общо взето хората като говорят за поддържане, явно имат предвид ремонти. Щото смяна на амортесьори, на чарколяци по предницата и т.н., са си ремонти, да не говорим за по-фрапантните неща, само да не се случват. Един приятел преди 3 м. си продаде 220-ката S 500 за малко под 21 000 лв. (бях я пуснал и тук), а беше 1999 г. Даже хората не повярваха, че й взе толкова пари, след като има по 12-15 бона и по-нови на години. Е да, ама състоянието й беше като на кола от магазина, нищо не беше пипал по нея над година и половина, ама нищо, освен първоначалните смени на масла и филтри.
Има обаче разнопосочни мнения - дизел или бензин. Никога не съм имал собствена дизелова кола, а вече 20 г. карам коли. ЦДИ по-добро ли е от бензина. Като казвам по-добро, имам предвид по-здраво. Не ме интересува, че вървял добре и харчел по-малко, това го знам. Въпроса е, дали спестените пари от нафтата няма да се дават по сервизите за дюзи и разни там щуротии. Демек като изключим разхода, кой е по-добрия избор, имайки предвид колкото се може по-малката вероятност за посещение в сервиз, при еднакво читави автомобили. Да кажем сравнявам 320 ЦДИ 2000-2002г. с 320 бензин от същите години и взимаме изборно 100 автомобила и от двете -къде процента на сервизирането по принуда е възможно да е по-голям
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Posted 21 November 2011 - 17:47
Нали знаеш , че дизела е 2,60 близо
а бензина 2,36

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Posted 21 November 2011 - 23:43
До колкото знам В220 с двигател 320 има следните разновидности:Абе то е и въпрос на късмет, а и на гледане. До сега не гледам, ама за такива пари вече май ще трябва. И едно е поддържане, друго е ремонти. А общо взето хората като говорят за поддържане, явно имат предвид ремонти. Щото смяна на амортесьори, на чарколяци по предницата и т.н., са си ремонти, да не говорим за по-фрапантните неща, само да не се случват. Един приятел преди 3 м. си продаде 220-ката S 500 за малко под 21 000 лв. (бях я пуснал и тук), а беше 1999 г. Даже хората не повярваха, че й взе толкова пари, след като има по 12-15 бона и по-нови на години. Е да, ама състоянието й беше като на кола от магазина, нищо не беше пипал по нея над година и половина, ама нищо, освен първоначалните смени на масла и филтри.
Има обаче разнопосочни мнения - дизел или бензин. Никога не съм имал собствена дизелова кола, а вече 20 г. карам коли. ЦДИ по-добро ли е от бензина. Като казвам по-добро, имам предвид по-здраво. Не ме интересува, че вървял добре и харчел по-малко, това го знам. Въпроса е, дали спестените пари от нафтата няма да се дават по сервизите за дюзи и разни там щуротии. Демек като изключим разхода, кой е по-добрия избор, имайки предвид колкото се може по-малката вероятност за посещение в сервиз, при еднакво читави автомобили. Да кажем сравнявам 320 ЦДИ 2000-2002г. с 320 бензин от същите години и взимаме изборно 100 автомобила и от двете -къде процента на сервизирането по принуда е възможно да е по-голям.
-Бензин В6, 3.200 литра, 18 клапана, 221 кс, 315 Нм
-Дизел Л6, 3,200 литра, 24 клапана, 194 кс, 470 Нм
-Дизел Л6, 3,200 литра, 24 клапана, 201 кс, 500 Нм
Един вид, по-сиромашка 220-ка се явява само W220-S280 бензин, каквато честно казано на живо не съм виждал.
Какъвто и двигател да избереш, имай предвид, че ще е разпорена от каране и няма да минеш само с поддръжка.
Трябва да имаш предвид, че тоя автомобил за всекидневна употреба в градски условия е много скъп за издръжка от към гориво, защото тежи 1800-1900 кг без пътници и багаж. За сравнение В210-320 е с 200-300 кила по лек. Това е все едно си возиш още трима постоянно. 220-ката е 5,042 метра, а 210-ката мисля е 4,7 метра, а 35 см в града са доста голяма разлика. Ако имаш 70% извънградско, бих разбрал избора на 220-ка, както и ако имаш излишни пари, иначе 210 или 211 са по-разумния избор за ежедневен автомобил. Освен това, ако ще е S-класа, да е нещо >=500.
Най-големия недостатък да шофираш 220-ка е, че много често ще те мислят за шофьора на шефа...
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Posted 22 November 2011 - 08:18
След целодневно обикаляне по РС магазини и лека консултация, накрая си купих това

МОДЕЛ: Z506
МОЩНОСТ (W) RMS: 75 W
МОЩНОСТ СУБУФЕР (W): 27 W
САТЕЛИТИ:48W( 4X8, 16W CENTER)
ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ (бр): 6
и три години гаранция.
Сега търся такъв смесител

Ако някой го е виждал по нашите магазини нека сподели, ако ли не ще тръгне за насам от братски Хонг Конг.

МОДЕЛ: Z506
МОЩНОСТ (W) RMS: 75 W
МОЩНОСТ СУБУФЕР (W): 27 W
САТЕЛИТИ:48W( 4X8, 16W CENTER)
ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ (бр): 6
и три години гаранция.
Сега търся такъв смесител

Ако някой го е виждал по нашите магазини нека сподели, ако ли не ще тръгне за насам от братски Хонг Конг.
Edited by a_atanasov, 22 November 2011 - 08:21 .
Posted 22 November 2011 - 09:45
Трябва да имаш предвид, че тоя автомобил за всекидневна употреба в градски условия е много скъп за издръжка от към гориво, защото .........
Ами аз на седмица минавам около 80-90 работни километра, т.е. до работа и обратно. Събота и неделя, а и извънградското вече е друга бира.
Абе не знам колко харчи, ама бая съм свикнал на голям разход, както и по-горе казах. Ей го на, последния път сипах за 30 лв. (около 12.5 литра), минах 70 км. градско и отново ми светна лампата. 15-16 си ги удря, имайки предвид студа, парно, задръствания и т.н. 320 или 500 не знам къде ще отиде, а може и просто моята кола да има проблем, въпреки, че по книжка е към 12.7/100 ако не бъркам. Да, ама нали знаеш производителите-свалят си по-малко, а и когато е смятано, е била нова кола, не е било толкова натоварено в града и какво ли не още. Та 15/100 при положение, че минавам 8 километра за 40-50 минути понякога, е напълно нормално според мен.
Ама махни го разхода, ако си говорим за бензинови 140 или 220, то този критерий въобще не трябва и да го мислим, но пък човек разсъждава и практично, като си вика: "що пък да давам такива пари за гориво, кеф, кеф, ама....е безмислено" Мислих да слагам ГИ по едно време, ама се отказах. Разход, не разход, това е положението. А и като сипвам гориво, не мисля за колко ще ми стигне и да го къткам, а се радвам, че ще имам колкото се може повече километри, да си карам МБ. Дори до магазина да ида, дето е на 300-400 метра, паля колата, ако съм я изкарал от паркинга. Представям си с S класа що ще е
Ще видим, за сега само се озъртам. Аз обаче затова и попитах дали ЦДИ, например 320 или бензин 320, тъй като мненията са различни. Един ти казва, че поддръжка на комън рейл дизела е солидно повече от бензинов мотор, друг пък ти казва обратното, трети пък, че за да усетиш наистина, че си в S класа, то само бензина е избора и т.н. и т.н. Просто не съм имал такава кола, която да е моя, за да преценя, кое е по-рентабилно.
Edited by Dydo, 22 November 2011 - 09:46 .
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Posted 22 November 2011 - 10:14
О-о-о-о... Насе, честито. Мисля, че това, което си взел е доста добър избор. Особено в този ценови диапазон. Както ти писах и предния път - няма да ти изпопадат стъклата от него, но ще е достатъчно като звук.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Posted 22 November 2011 - 11:34
Ако ще е под 500, аз съм твърдо за дизела. Мойта кола скоро ще чукне уж реални 180 хиляди и до сега проблем с нафтата няма, демек откъм ЦДИ само нафтов филтър, който е към 80 лева, аз го сменям заедно с маслото, въпреки, че ме убеждават, че няма нужда. От смяна на масло до смяна, средния ми разход по компютър е малко под 8 на сто. Правя малко повече от 130 км градско седмично, извънградско не прощавам на скоростомера, ама рядко съм виждал разход над 6.8. От гледна точка на разумно харчене на пари, заставам дтвърдо зад дизела.Ами аз на седмица минавам около 80-90 работни километра, т.е. до работа и обратно. Събота и неделя, а и извънградското вече е друга бира.
Абе не знам колко харчи, ама бая съм свикнал на голям разход, както и по-горе казах. Ей го на, последния път сипах за 30 лв. (около 12.5 литра), минах 70 км. градско и отново ми светна лампата. 15-16 си ги удря, имайки предвид студа, парно, задръствания и т.н. 320 или 500 не знам къде ще отиде, а може и просто моята кола да има проблем, въпреки, че по книжка е към 12.7/100 ако не бъркам. Да, ама нали знаеш производителите-свалят си по-малко, а и когато е смятано, е била нова кола, не е било толкова натоварено в града и какво ли не още. Та 15/100 при положение, че минавам 8 километра за 40-50 минути понякога, е напълно нормално според мен.
Ама махни го разхода, ако си говорим за бензинови 140 или 220, то този критерий въобще не трябва и да го мислим, но пък човек разсъждава и практично, като си вика: "що пък да давам такива пари за гориво, кеф, кеф, ама....е безмислено" Мислих да слагам ГИ по едно време, ама се отказах. Разход, не разход, това е положението. А и като сипвам гориво, не мисля за колко ще ми стигне и да го къткам, а се радвам, че ще имам колкото се може повече километри, да си карам МБ. Дори до магазина да ида, дето е на 300-400 метра, паля колата, ако съм я изкарал от паркинга. Представям си с S класа що ще е![]()
Ще видим, за сега само се озъртам. Аз обаче затова и попитах дали ЦДИ, например 320 или бензин 320, тъй като мненията са различни. Един ти казва, че поддръжка на комън рейл дизела е солидно повече от бензинов мотор, друг пък ти казва обратното, трети пък, че за да усетиш наистина, че си в S класа, то само бензина е избора и т.н. и т.н. Просто не съм имал такава кола, която да е моя, за да преценя, кое е по-рентабилно.
Posted 22 November 2011 - 14:32
......, демек откъм ЦДИ само нафтов филтър, който е към 80 лева, .....
Кви 80 лева бре братчед.
Hengst - 28
Bosch - 25 кинта
Posted 22 November 2011 - 15:22
Демек в заключение - 320 ЦДИ, така да разбирам. Нещо тези дизели бая яко ме притесняват. Казах горе-не съм имал никога собствен дизел, макар 20 г. да карам коли. Преди повече от месец, продадохме Мондеото (за което жената и сега съжалява) и се метнахме на един Меган 1.9 ДЦИ, уж по-малка градска кола за нея. Тръгнахме нормално, но се върнахме с репатрак - обяснението е маслен удар, т.е. тръгнала отдавна турбина, напълнил се някакъв колер с масло и станало засмукване...........пушак, ужас. Иначе двигателя си е добре, нямаше по него повреди, колата после се оправи като я позачистиха, ама си предстои смяна на турбина. Не я взехме де, върнахме я, ама от този момент като чуя комън рейл, турбини и т.н., направо треперя. Не съм чел някъде при МБ да е имало такива маслени удари или поне са супер рядкост, на фона на честите случаи при други марки. Та сега сме на вълна А класа и всеки я разубеждава жената, ама тя като е казала А класа, та А класа.
Та това са ми дертите, може би си внушавам, може би и аз не знам, ама все разни запушени дюзи и гръмнали турбини са ми в главата. Пък затова си казвам, че бензина си е по-разход, ама е по-сигурна работа...........може и да бъркам, ама!
Та това са ми дертите, може би си внушавам, може би и аз не знам, ама все разни запушени дюзи и гръмнали турбини са ми в главата. Пък затова си казвам, че бензина си е по-разход, ама е по-сигурна работа...........може и да бъркам, ама!
Edited by Dydo, 22 November 2011 - 15:23 .
Posted 22 November 2011 - 15:44
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
Posted 22 November 2011 - 15:54
Кви 80 лева бре братчед.
Hengst - 28
Bosch - 25 кинта
Ами за моя двигател 646 филтъра е толкова, или пък да не съм запомнил правилно(което е съмнително)...
Демек в заключение - 320 ЦДИ, така да разбирам.
Аз бих скочил първо на дизела.
Posted 22 November 2011 - 16:33
Имам един въпрос към по запознати :
Бардолини или Ланди Ренцо бихте си избрали за ГИ ?
Бардолини или Ланди Ренцо бихте си избрали за ГИ ?
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

View Garage