Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24116 мнения по тази тема

#6181 Blago

Blago

Чирак

• Потребители на форума
  • 220 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W140, S320, 1998

Публикувано 12 октомври 2011 - 15:54

Нещо не разбирам тази класация - в какъв смисъл най-скъпи. Най-много вложени средства, най-големи компании, т.е. управляващи посочените активи в милиарди или :dontknow

Най-висока стойност на марката. В по-развитите държави се прави оценка и на това и оценката се включва в баланса на компанията.
Не е пряко свързана с размера на управлявания бизнес и финансови активи, а с познаваемостта, доверието и способността на марката да продава.

Е па тия как са го сметнали, че е точно толкоз?
Има разработени сериозни методики и оценката се прави от екипи, като се преоценява при настъпили значителни промени във фирмата и нейните продукти.
Значителна част от стойността на компании като Groupon или Zynga или Facebook се състои именно от това.
Има значение за данъчната политика на компанията и за оценката й при използване на инвестиционни инструменти (IPO, VC)
  • 0

#6182 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 12 октомври 2011 - 16:05

Най-висока стойност на марката.
Е па тия как са го сметнали, че е точно толкоз?

Демек стойността на марката Тойота е близо 8 пъти по-голяма от на Ферари :kill_myself ...............ако се няма предвид, това, което казах в предния пост. И аз не знам какво и как са смятали и какво въобще имат предвид тогава, под понятието стойност :dontknow

Хм, Ауди са много зле на този фон, като се има предвид какви кампании правят по Америка и оплюват постоянно в рекламите си другите две премиум марки. На всичко отгоре и след Форд...........това е само за Ауди форума.
  • 1
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#6183 Богомил

Богомил

Напреднал

• Потребители на форума
  • 430 Мнения:
  • Град:България

Публикувано 12 октомври 2011 - 18:39

Някои знае ли, как работи търсачката на форума?
Изписва ми: "Имаме активиран Flood контрол. Моля изчакай поне 60 секунди преди следващ опит за търсене" и същевременно нищо не открива.
  • 0
Моят личен блог интернет технологии Програмируеми логически контролери PLC Forum

"Този, който отхвърля промяната, е архитектът на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса, е гробището"
Харолд Уилсън.

#6184 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 октомври 2011 - 20:36

Ваденето на сливици не е безобидно като дългосрочни последствия за детето. Не визирам последствия от операцията, а от липсата на сливици. Нека специалист провери и прецени ползи/вреди.

Естествено, че не е безобидно. Щом природата ни е наложила да ги имаме е добре. Те предпазват белите дробове. Но в някои случаи ( дано да не е и в описания от колежката случай ) специалистите съветват отстраняване на цялата сливица. А ако са толкова възпалени колкото бяха моите дори и махане на трите.
След консултация със специалист нещата ще се изяснят. Между впрочем и аз съм за ВМА.
  • 0
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#6185 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 12 октомври 2011 - 22:34

Естествено, че не е безобидно. Щом природата ни е наложила да ги имаме е добре. Те предпазват белите дробове. Но в някои случаи ( дано да не е и в описания от колежката случай ) специалистите съветват отстраняване на цялата сливица. А ако са толкова възпалени колкото бяха моите дори и махане на трите.
След консултация със специалист нещата ще се изяснят. Между впрочем и аз съм за ВМА.

И апендицита сигурно има някакви функции, ама до сега няма известни случаи на проблеми от изванед апендицит, има проблеми от не изваден. В смисъл, склонен съм да приема, че щом ги има сливиците, явно има защо, или поне е имало защо. Въпреки това еволюцията си казва думата и работата отива към положението на апендицита - докато не дава ядове не се закача, но почне ли, веднага вън! Аз лично съм само без 3-та сливица, другите две се притесниха да не изхвърчат и те... и апендицит си имам за сега :rolleyes
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#6186 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 12 октомври 2011 - 22:52

И апендицита сигурно има някакви функции, ама до сега няма известни случаи на проблеми от изванед апендицит, има проблеми от не изваден. В смисъл, склонен съм да приема, че щом ги има сливиците, явно има защо, или поне е имало защо. Въпреки това еволюцията си казва думата и работата отива към положението на апендицита - докато не дава ядове не се закача, но почне ли, веднага вън! Аз лично съм само без 3-та сливица, другите две се притесниха да не изхвърчат и те... и апендицит си имам за сега :rolleyes

Браво адаш! По-хубаво не бих могъл да го напиша, в добавка само ще попитам за какво са ни мъдреците? За да ни болят, докато растат ли?
Иначе явно с оглед на технологичния прогрес, ще се оформиме като плужеци с един пръст за click след някоe и другo хилядoлетие :coolgrin
п.с. Дарвин да го духа - теорията му издиша тотално :kill_myself За последно му имах вяра в 7-ми клас :thumbdown
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#6187 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 12 октомври 2011 - 23:03

Браво адаш! По-хубаво не бих могъл да го напиша, в добавка само ще попитам за какво са ни мъдреците? За да ни болят, докато растат ли?
Иначе явно с оглед на технологичния прогрес, ще се оформиме като плужеци с един пръст за click след някоe и другo хилядoлетие :coolgrin
п.с. Дарвин да го духа - теорията му издиша тотално :kill_myself За последно му имах вяра в 7-ми клас :thumbdown

Само да уточниш пръста и за други удоволствия, освен кликането, ли ще го ползваме или ще имаме отделен пръст за другите удоволствия? :censored

П.С.
Мъдреците, принципно ще изчезнат скоро от обикновенните хора, ше останат само при тъщите, като единствени зъби :rolleyes :whistle2
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#6188 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 12 октомври 2011 - 23:24

Само да уточниш пръста и за други удоволствия, освен кликането, ли ще го ползваме или ще имаме отделен пръст за другите удоволствия? :censored

Мне бате, няма да има други удоволствия - само интернет и ненужно инфо :) К'во повече искаш, а? ;)

Мъдреците, принципно ще изчезнат скоро от обикновенните хора, ше останат само при тъщите, като единствени зъби :rolleyes :whistle2

Ххах - дамммм. Това е кат' оня въпрос - колко зъба има Перфектната тъща?
Отговор:
-Два... Един да си отваряш бирата с него, а другият - да я боли :hailandkill :coolgrin
  • 1
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#6189 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 13 октомври 2011 - 13:37

Пичове тези дни се регистрирах в един от многото сайтове за групово пазаруване.
Поръчах си ваучер / смяна на гуми - 15 лева / и отидох до най близката каса на ИзиПей да го заплатя:)
След 5 минути ми беше изпратен на мейла принтирах го и след това използвах :)
Значи всичко е направено много лесно и удобно :)
Хем спестих пари - хем и работа свърших :) / това упражнение ми струва 60 лева в кварталната гумаджийница /
Изключително съм доволен :)
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#6190 MERCEDES-230

MERCEDES-230

Чирак

• Потребители на форума
  • 247 Мнения:
  • Интереси:"Дѣлото е свѣто! Проклети бѫдете, ако не продължите борбата
  • Автомобил:
    MERCEDES-230-E .124-м-102
    Е-350-CDI-4 matic.............

Публикувано 13 октомври 2011 - 13:45

ужас
как може смяна на гумите да струват 60 лева ??????
шок и ужас от сумати години плащам все по 12-15 лева.
колега не давай да те качват на килимчето.
даже днес сутринта си слажих барумките пак за 15 лева и кафето дето почерпих - ама то си е от мене.
60 лева кви са тия кожодери бе.
  • 0
само БЕНЦ само НИЕ
Публикувано изображение

#6191 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 13 октомври 2011 - 14:00

Еми .. ъ.. монтаж демонтаж баланс и всичко както си му е реда все съм плащал по 40 - 60 лева :) пред мене хора са минавали с 16ки .. пак толкова са плащали .. деа знам ..
Аз си мислех , че съм уцелил джакпота , а то просто съм платил нормалната цена :)
А къде ги сменям принципно .. има една гумаджийница на семинарията точно / на светофара с Вапцаров / или на гумаджийницата на Дж.Баучер точно преди кръстовището със Свети Наум или на кварталния гумаджия на мойта улица :)
Около нас такива места бол и все такива суми съм оставял :)
Колега ти къде ги сменяш ?
Да знам .. дет се вика може да мина цяла София ама пак с все бензина няма да дам повече от 25 лева :)
Някой друг ще сподели ли какви суми оставя за таз манипулация ? :)
  • 0

#6192 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 октомври 2011 - 14:44

Аз пък съм с по два чифта джанти с гуми на всички коли и манипулацията ми струва 0 лв. и 30 мин пред гаража.
Е чат пат през годинка ги карам на баланс, но задължително извън периода за смяна, че тогава ситуацията е "ден година храни" :beach
  • 0

#6193 Богомил

Богомил

Напреднал

• Потребители на форума
  • 430 Мнения:

Публикувано 13 октомври 2011 - 15:06

Аз също не давам излишни пари за гумаджия, отивам на вилата вадя крика и гуметата и за 20мин. съм готов. :thumbup
Скоро няма да правя това упражнение. Миналата година, чак декември месец ги смених.
  • 0
Моят личен блог интернет технологии Програмируеми логически контролери PLC Forum

"Този, който отхвърля промяната, е архитектът на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса, е гробището"
Харолд Уилсън.

#6194 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 13 октомври 2011 - 15:35

Декември ?
Не е ли малко късно :)
  • 0

#6195 Богомил

Богомил

Напреднал

• Потребители на форума
  • 430 Мнения:

Публикувано 13 октомври 2011 - 15:51

Декември ?
Не е ли малко късно :)

Всяка година по мои сметки, времето за застудява за кратко време, и след това става доста топло за зимни гуми, та затова изчаквам. :coolgrin
  • 0

Харолд Уилсън.

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни