Прикачени файлове
Този пост е редактиран от drjivago: 30 март 2021 - 14:51
Публикувано 30 март 2021 - 14:49
Този пост е редактиран от drjivago: 30 март 2021 - 14:51
Публикувано 30 март 2021 - 15:09
Малко са се осрали с цената на час. Да не кажа много
Но пак казвам. Това, че е само един дилър на Мерцедес е проблем. От край време си правят каквото искат. И смяната със СС не доведе до така очакваната промяна
Абсолютно в 10-та! Липсата на конкуренция води до образа на Пеевски Ако не се лъжа БМВ имат 3 оторизирани дилъра в България и това води до разумни цени, пазарът работи. Мерцедес единствено имат Евростарс в Русе и областта, която не е под шапката на арабите, но не знам там как са условията.
Апропо в моята оферта виждам цена от 75 лв. без ДДС на час. Не знам защо са споменали 125 лв. без ддс/ час. Ако е и цена според клиента вече е интересно.
П.с. Оправдавам ги за разликата в цените (75 и 125) ако се работи върху обикновен мотор като моя и някое АМГ, какъвто май е и случая с тези 125 лв./ час.
НО пак са си височки и двете ставки.
П.С.2 Взех си мобилния и веднага звъннах в СС Пловдив, обясних им, че сме водили разговори по имейл и тн. и при въпрос за конкретна оферта, се измъкнаха с обяснението, че към момента не могат да изготвят официална оферта, имали срив във системата... Обещаха когато се възстанови системата им да ми изпратят на имейла. Е, ще очаквам
Този пост е редактиран от Klimfilt: 30 март 2021 - 15:13
Публикувано 30 март 2021 - 15:24
Ако не се лъжа БМВ имат 3 оторизирани дилъра в България
Този пост е редактиран от drjivago: 30 март 2021 - 15:25
Публикувано 30 март 2021 - 15:35
Ще ви прикача снимка от обслужване на БМВ, сега спирачната течност може да не са я сменили. Поставяме го под въпрос. И да вярно дискове и макладки могат да се купят АТЕ на половин цена (оригинални от друго място не съм проверявал колко са), явно и те печелят от продажба на части,но цените за труд не са стряскащи от сорта на 125 лв без ддс.
Публикувано 30 март 2021 - 15:39
Този пост е редактиран от drjivago: 30 март 2021 - 15:41
Публикувано 30 март 2021 - 15:40
F34, за първи път ги сменям. Колата е на 52к.Какво е БМВ-то? Миналата година имах Ф11, има афтър маркет дискове и накладки обаче не издържат много: 5000км и дисковете се кривят според патили фенове.
Така че само оригинални, предни и задни+ накладки са 2 000лв
Този пост е редактиран от drjivago: 30 март 2021 - 15:45
Публикувано 30 март 2021 - 15:42
Няма логика часовата ставка да е различна, в зависимост от автомобила. Бройката на часове за извършване на определена работа варира спрямо колата, докато часовата ставка трябва да е фиксирана.
(F34 е готина кола. Ужасно просторен автомобил за размерите си)
Публикувано 30 март 2021 - 15:49
Да, така е . Първо взех ф30, но с децата им го върнах след шест месеца . Но не завива като Мерц, а толкова бях свикналНяма логика часовата ставка да е различна, в зависимост от автомобила. Бройката на часове за извършване на определена работа варира спрямо колата, докато часовата ставка трябва да е фиксирана.
(F34 е готина кола. Ужасно просторен автомобил за размерите си)
Този пост е редактиран от drjivago: 30 март 2021 - 16:02
Публикувано 30 март 2021 - 16:01
Няма логика часовата ставка да е различна, в зависимост от автомобила. Бройката на часове за извършване на определена работа варира спрямо колата, докато часовата ставка трябва да е фиксирана.
Аз се хванах за сламката, че АМГ двг са по-сложни и съответно са необходими по-високо квалифицирани умения, които струват повече. Същото като при правните кантори относно ценообразуването на 1 час за асистент, сътрудник и партньор. Но може и да бъркам де,
Публикувано 30 март 2021 - 16:45
Скоро сменях маслото на скоростите в СС.
Цената за труд е една и съща за 7G+ и 7G+ AMG . И двете коли са със start/stop.
Аз съм с 7G+ AMG.
Раликата в офертата за двете скоростни кутии е,че при мен има малко повечко масло.
Забравих да спомена, че ми бяха върнати всички заменени части: филтър,гарнитура,тапа,тръбичките за старт/стоп,болтове за картер,пробката с дихтунгата и т.н.
Този пост е редактиран от IIVVOO: 30 март 2021 - 16:57
Публикувано 30 март 2021 - 17:02
Нещо им правиш ти на СС...на мен ми върнаха колата с неизмити копчета около скоростния лост (срещу 68 лв) и счупен капак на двигателя и разбира се без да ми предоставят сменените части или поне чек лист какво са свършили. Става въпрос за Сервиз А с пакет PlusСкоро сменях маслото на скоростите в СС.
Аз съм с 7G+ AMG.
Раликата в офертата за двете скоростни кутии е,че при мен има малко повечко масло.
Забравих да спомена, че ми бяха върнати всички заменени части: филтър,гарнитура,тапа,тръбичките за старт/стоп,болтове за картер,пробката с дихтунгата и т.н.
Публикувано 30 март 2021 - 17:15
А и колата я бяха измили както и стелките ( гумени са ми за зимата ).
Още преди да влезе колата в сервиза казвам на приемчика, че искам да ми бъдат върнати всички заменени части.
Публикувано 30 март 2021 - 18:37
Опита ми с един квартален майстор, на когото също имам доверие. Той твърдо отказва да работи с части на клиента, но винаги в колата се намират старите части, които е сменил. Без да съм го изисквал това. Та после се чудя къде да ги изхвърлям. . С тия мнения за сервизите у нас е повече от нужно.Скоро сменях маслото на скоростите в СС.
Аз съм с 7G+ AMG.
Този пост е редактиран от drjivago: 30 март 2021 - 18:42
Публикувано 30 март 2021 - 18:47
Споделете как е в Германия например със старите сменени части. При положение, че това е боклук, който не би трябвало да се слага в кофи за битов отпадък.
Въобще не ги виждаш старите части.
Обаче, ако някой официален дилър реши да прави балкански номера на момента ще има - бой, бан и съд от производителя.
Публикувано 30 март 2021 - 18:50
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни