Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24116 мнения по тази тема

#23911 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 март 2021 - 14:49

Ще ви прикача снимка от обслужване на БМВ, сега спирачната течност може да не са я сменили. Поставяме го под въпрос. И да вярно дискове и макладки могат да се купят АТЕ на половин цена (оригинални от друго място не съм проверявал колко са), явно и те печелят от продажба на части,но цените за труд не са стряскащи от сорта на 125 лв без ддс.

Прикачени файлове

Този пост е редактиран от drjivago: 30 март 2021 - 14:51

• 0

#23912 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W213 - E220D 4matic
    Mercedes Benz W164 - ML 350 4matic - SOLD :(
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 март 2021 - 15:09

Малко са се осрали с цената на час. Да не кажа много :)
Но пак казвам. Това, че е само един дилър на Мерцедес е проблем. От край време си правят каквото искат. И смяната със СС не доведе до така очакваната промяна

Абсолютно в 10-та! Липсата на конкуренция води до образа на Пеевски :) Ако не се лъжа БМВ имат 3 оторизирани дилъра в България и това води до разумни цени, пазарът работи. Мерцедес единствено имат Евростарс в Русе и областта, която не е под шапката на арабите, но не знам там как са условията.
Апропо в моята оферта виждам цена от 75 лв. без ДДС на час. Не знам защо са споменали 125 лв. без ддс/ час. Ако е и цена според клиента вече е интересно.

П.с. Оправдавам ги за разликата в цените (75 и 125) ако се работи върху обикновен мотор като моя и някое АМГ, какъвто май е и случая с тези 125 лв./ час.

НО пак са си височки и двете ставки.

П.С.2  Взех си мобилния и веднага звъннах в СС Пловдив, обясних им, че сме водили разговори по имейл и тн. и при въпрос за конкретна оферта, се измъкнаха с обяснението, че към момента не могат да изготвят официална оферта, имали срив във системата... Обещаха когато се възстанови системата им да ми изпратят на имейла. Е, ще очаквам :)

Този пост е редактиран от Klimfilt: 30 март 2021 - 15:13

• 0

#23913 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 март 2021 - 15:24

Ако не се лъжа БМВ имат 3 оторизирани дилъра в България

Повече са май, в София вече три, откакто Дару Кар си върнаха лиценза. Апропо точно те го бяха изгубили с такива практики на смяна/ не смяна

Този пост е редактиран от drjivago: 30 март 2021 - 15:25

• 0

#23914 barty

barty

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 974 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C180 Kompressor the Black bird

Публикувано 30 март 2021 - 15:35

Ще ви прикача снимка от обслужване на БМВ, сега спирачната течност може да не са я сменили. Поставяме го под въпрос. И да вярно дискове и макладки могат да се купят АТЕ на половин цена (оригинални от друго място не съм проверявал колко са), явно и те печелят от продажба на части,но цените за труд не са стряскащи от сорта на 125 лв без ддс.

Какво е БМВ-то? Миналата година имах Ф11, има афтър маркет дискове и накладки обаче не издържат много: 5000км и дисковете се кривят според патили фенове.
Така че само оригинални, предни и задни+ накладки са 2 000лв
  • 0

#23915 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 март 2021 - 15:39

Klimfilt, относно твоето притеснение как почти една бутилка масло ти взимали, ама била изписана. Та не знам как е при СС, за мое щастие ги посетих само един път и не само, че не решиха проблема, а си излязох с оферта за други неща, които нямаха нищо общо. Та повече не стъпих там.

Да не мислиш, че при дилърите маслото го сипват от туби та някой да ти го вземе? :mhihi: Там смяната на маслото е с дозатори - за конкретният двигател дозатора автоматично пуска необходимото количество масло.

Това е мнение от друг форум:
На мен ми обясни същото, човек на който да речем имам доверие ( не се отнася за СС)

Този пост е редактиран от drjivago: 30 март 2021 - 15:41

• 0

#23916 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 март 2021 - 15:40

Какво е БМВ-то? Миналата година имах Ф11, има афтър маркет дискове и накладки обаче не издържат много: 5000км и дисковете се кривят според патили фенове.
Така че само оригинални, предни и задни+ накладки са 2 000лв

F34, за първи път ги сменям. Колата е на 52к.
Сменил съм само предните, за задните по борд още 5000 км. Ако се вижда във фактурата има 30% отстъпка в момента на ф серията

Този пост е редактиран от drjivago: 30 март 2021 - 15:45

• 0

#23917 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 март 2021 - 15:42

Няма логика часовата ставка да е различна, в зависимост от автомобила. Бройката на часове за извършване на определена работа варира спрямо колата, докато часовата ставка трябва да е фиксирана. 

(F34 е готина кола. Ужасно просторен автомобил за размерите си)

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#23918 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 март 2021 - 15:49

Няма логика часовата ставка да е различна, в зависимост от автомобила. Бройката на часове за извършване на определена работа варира спрямо колата, докато часовата ставка трябва да е фиксирана.

(F34 е готина кола. Ужасно просторен автомобил за размерите си)

Да, така е . Първо взех ф30, но с децата им го върнах след шест месеца :). Но не завива като Мерц, а толкова бях свикнал :(

Да ви кажа нещо от Опел, там таксуваха половин час труд от скромните 50 лв без ДДС за провела на купето от корозия на шест месеца кола. Вярно, че е Опел :)
Това да ви развеселя

Този пост е редактиран от drjivago: 30 март 2021 - 16:02

• 0

#23919 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W213 - E220D 4matic
    Mercedes Benz W164 - ML 350 4matic - SOLD :(
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 март 2021 - 16:01

Аз се хванах за сламката, че АМГ двг са по-сложни и съответно са необходими по-високо квалифицирани умения, които струват повече. Същото като при правните кантори относно ценообразуването на 1 час за асистент, сътрудник и партньор. Но може и да бъркам де,

• 0

#23920 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2379 Мнения:

Публикувано 30 март 2021 - 16:45

Скоро сменях маслото на скоростите в СС.

Цената за труд е една и съща за 7G+ и 7G+ AMG . И двете коли са със start/stop.

Аз съм с 7G+   AMG.

Раликата в офертата за двете скоростни кутии е,че при мен има малко повечко масло. 

Забравих да спомена, че ми бяха върнати всички заменени части: филтър,гарнитура,тапа,тръбичките за старт/стоп,болтове за картер,пробката с дихтунгата и т.н. 

Този пост е редактиран от IIVVOO: 30 март 2021 - 16:57

• 0

#23921 MB_lover

MB_lover

Чирак

• Членове на клуба
  • 204 Мнения:

Публикувано 30 март 2021 - 17:02

Аз съм с 7G+ AMG.

Раликата в офертата за двете скоростни кутии е,че при мен има малко повечко масло.

Забравих да спомена, че ми бяха върнати всички заменени части: филтър,гарнитура,тапа,тръбичките за старт/стоп,болтове за картер,пробката с дихтунгата и т.н.

Нещо им правиш ти на СС...на мен ми върнаха колата с неизмити копчета около скоростния лост (срещу 68 лв) и счупен капак на двигателя и разбира се без да ми предоставят сменените части или поне чек лист какво са свършили. Става въпрос за Сервиз А с пакет Plus

Изпратено от моят SM-A202F с помощта на Tapatalk
  • 0

#23922 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2379 Мнения:

Публикувано 30 март 2021 - 17:15

А и колата я бяха измили както и стелките  ( гумени са ми за зимата ).

Още преди да влезе колата в сервиза казвам на приемчика, че искам да ми бъдат върнати всички заменени части.

• 1

#23923 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 март 2021 - 18:37

Аз съм с 7G+ AMG.

Опита ми с един квартален майстор, на когото също имам доверие. Той твърдо отказва да работи с части на клиента, но винаги в колата се намират старите части, които е сменил. Без да съм го изисквал това. Та после се чудя къде да ги изхвърлям. :). С тия мнения за сервизите у нас е повече от нужно.
Споделете как е в Германия например със старите сменени части. При положение, че това е боклук, който не би трябвало да се слага в кофи за битов отпадък.

Този пост е редактиран от drjivago: 30 март 2021 - 18:42

• 0

#23924 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 30 март 2021 - 18:47

Споделете как е в Германия например със старите сменени части. При положение, че това е боклук, който не би трябвало да се слага в кофи за битов отпадък.

Въобще не ги виждаш старите части.

Обаче, ако някой официален дилър реши да прави балкански номера на момента ще има - бой, бан и съд от производителя.

• 1

#23925 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 март 2021 - 18:50

А точно това ми беше мисълта, контрол и загуба на лиценз. Но процеса е много бавен
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни