Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#23806 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 08 февруари 2021 - 18:36

...... но като отворих официалния им сайт да сравнявам моделите се изгубих в превода. ....

Хехе, имах абсолютно същото усещане и аз като търсих зарядно.

Само да затвърдя (вече взетото) ти решение - аз си взех CTEK 5.0 MXS и е чудесно. И много се радвам ей на тая му благинка - https://www.amazon.d...la-444826828772

• 0

#23807 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 февруари 2021 - 10:28

Знаете ли някой стругар/гумаджия, който да ми разпробие централния отвор на едни джанти на струг?

Става въпрос за района на София.

Джантите позволяват, фланци не са опция.

Мерси.

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#23808 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2378 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2021 - 10:49

Стругар/гумаджия :D

месар/кифладжия

ето ти координати на стругар Емо : 42.722792, 23.329380

ламаринена ограда до магазина за метали( арматурен двор)

( вътре в двора може да има автобуси,камиони)

Този пост е редактиран от IIVVOO: 12 февруари 2021 - 10:54

• 0

#23809 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 февруари 2021 - 11:27

Благодаря за контакта.

"ххх ууу" означава едното или другото по принцип, но видно може да бъде интерпретирано различно :)

Има едни особени diamond cut фрези, които оправят челата на джанти и се ползват от "гумаджийски" бизнеси.

Та в този ред на мисли, комбинацията стругар-гумаджия, може и да е възможна :)

Засега попадам само на един такъв сервиз в Горубляне, които разполагат с подобна техника.

Иначе колкото до стругаря, трябва да е достатъчно голяма машина, да поеме диаметъра на 17" джанта. Има особеност и при захвата на джантата. Главата за захват я правят от стар спирачен диск за модела предполагам. Централният отвор е изключително важно да е прецизен, понеже минимално отклонение води до вибрации. Има си особености при джантите... дали е с лице към ножа или обратно... Абе могат да се объркат много лесно нещата и да се съсипят джанти, което целя да избегна.

Понеже Мерцедес са със същите разстояния на болтовете, имам надежда някой колега тук да е изпадалал в режим на ентусиазъм и да се е сблъсквал с подобен казус.

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#23810 MB_lover

MB_lover

Чирак

• Членове на клуба
  • 204 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2021 - 11:30

Може ли контакт или името на тези от Горубляне?
Един бояджия много ми ги похвали, но не запомних името

Изпратено от моят SM-A202F с помощта на Tapatalk
  • 0

#23811 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 февруари 2021 - 11:41

https://smartrepair-...g.com/контакти/

Само тези намирам, не съм говорил с тях все още.

• 1

Audi_A4_avatar.gif

#23812 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2378 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2021 - 11:43

като знаеш такъв сервиз...

отивай

• 0

#23813 MB_lover

MB_lover

Чирак

• Членове на клуба
  • 204 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2021 - 11:43

https://smartrepair-...g.com/контакти/
Само тези намирам, не съм говорил с тях все още.

Благодаря

Изпратено от моят SM-A202F с помощта на Tapatalk
  • 1

#23814 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 февруари 2021 - 11:57

като знаеш такъв сервиз...
отивай

Имах нужда от подкрепа, благодаря! SmartRepair обаче не са склонни да разширят ЦО, така че търсенето продължава.
  • 1

Audi_A4_avatar.gif

#23815 bat_Vite

bat_Vite

Чирак

• Потребители на форума
  • 198 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2021 - 17:05

Тези момчета от SmartRepair са перфектни. Не вярвах, че ще направят джанта като нова:

Прикачен файл  DSC01749a.jpg   129,71K   6 Брой сваляния Прикачен файл  20191122_172457a.jpg   137,89K   6 Брой сваляния

Не мога да те подкрепя в начинанието защото предполагам, че имат сериозни основания да откажат тази процедура.  :unsure

Този пост е редактиран от bat_Vite: 12 февруари 2021 - 17:05

• 0

#23816 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2378 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2021 - 19:08

Имах нужда от подкрепа, благодаря! SmartRepair обаче не са склонни да разширят ЦО, така че търсенето продължава.

по добре спри да търсиш ( казвам ти го директно )

На дали някой ще се захване, защото настройването и меренето ще е голяма разправия ( за всяка една джанта ).

Ако джантата е и малко крива пак ще има биене и след струговането ще излезе  много по голямо биенето като я монтираш на колата ( лошо и се пише на главината ).

Трябва дорника на струга да е изключително качествен ( с времето на работа се износва ) - най добре да е нов и качествен.

Джантата трябва да може да се събере и правилно да се захване между универсала и паралелите. 

Как мислиш колко ли ще ти струва това удоволствие !?!

п.п. кви ли не глупости правихме по практика в хладилния завод, а струговете бяха модерни за онуй време. Джантоци не сме правили обаче :D

Този пост е редактиран от IIVVOO: 12 февруари 2021 - 19:15

• 0

#23817 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 12 февруари 2021 - 21:08

Не мисля че е толкова сложно да се разшири централния отвор на джанта.
Правили сме на времето доста джалатски изпълнения е обръщане на метални джанти и разширяване.Вярно че колите бяха доста по-бавни.
Естествено за София не мога да помогна,но си мисля че там където са специализиранк да правят ремонт на двигатели ще имат нужния инструмент.Мисля че "райбероване" се казваше.Едно като хеликоптер с огънати на Г перки се пъха в центрираната предварително джанта в случая.Ползват го за райбероване на ризи,цилиндри и мотовилки.
  • 0

#23818 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 февруари 2021 - 21:47

От коментарите до тук ( интересна дискусия) оставам с впечатление, че просто няма нужните материални стимули на хората, които са в час с материята. И това според мен е нормално. Повечето хора не смеят или не им се занимава и рискува или нямат паричен стимул с се занимават с нестандартни поръчки. Може и опит да липсва.
Нядявам се kdl да споделиш развитието
  • 0

#23819 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 февруари 2021 - 01:38

по добре спри да търсиш ( казвам ти го директно )
На дали някой ще се захване, защото настройването и меренето ще е голяма разправия ( за всяка една джанта ).
Ако джантата е и малко крива пак ще има биене и след струговането ще излезе  много по голямо биенето като я монтираш на колата ( лошо и се пише на главината ).
Трябва дорника на струга да е изключително качествен ( с времето на работа се износва ) - най добре да е нов и качествен.
Джантата трябва да може да се събере и правилно да се захване между универсала и паралелите. 

Как мислиш колко ли ще ти струва това удоволствие !?!

п.п. кви ли не глупости правихме по практика в хладилния завод, а струговете бяха модерни за онуй време. Джантоци не сме правили обаче :D

Джантите са хубави, харесват ми, позволяват манипулацията (имат достатъчно материал да бъде отнет). Пуснати са за продажба, дори боята им няма драскотини, да не говорим за корозия или породбни неща, но няма ентусиасти, които да им платят цената. В този ред на мисли, не възнамерявам да правя подаръци, а предпочитам да си ги карам.
Т.е. няма да спра да търся ;)
Не са криви, тествах ги, когато реших първоначално да ги продам, нещо което много малко хора правят.

Евентуалното биене би се появило при неадекватен захват на струга, което води до гореспоменатия дорник...

Как се захваща джанта към струг за разширяване на ЦО? От коя страна е лицето на джантата: към дорника или не? Къде е ножът и т.н. въпроси, с които ми се иска да не се ангажирам, а да се доверя на професионалист с опит.

17ка джанта не е особено голяма и се събира на соц. струговете. Става въпрос за около 440 диаметър.

Никъде не съм споменавал нищо за цена. Аз търся кой да го направи.
...
daimler1, хонинга на цилиндри не върши работа. То е просто драскане, може да се прави и на ръка. Съгласен че разширяването на ЦО с 5мм радиус не е ракетна технология.
...
drjivago, разбира се, ще споделя като има развитие. Вярвам че хората, които могат да се ангажират с това, притежават необходимото оборудване. Материалният стимул не е проблем в случая. Преценил съм, че мога да пръсна % от цената, която платих за джантите, с идеята да си останат на моята кола.

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#23820 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2378 Мнения:

Публикувано 13 февруари 2021 - 06:14

най добре отиди и говори с Емо

ако не му се занимава, то поне да те упъти към някой

• 0