Ама и за това ли се доплаща? Тия гаргара ли си правят
ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Започната от a_atanasov, 11 авг 2009 - 20:46:13
24115 мнения по тази тема
Публикувано 27 април 2018 - 13:55
Публикувано 27 април 2018 - 13:58
Резервната гума се доплаща, но някои модели нямат никакво място за такава... т.е. и да искаш да си платиш, хОй.
За Е38 говоря, не познавам А6иците от това поколение.
1500 евра и никаква поддръжка означава, че твоя човек вероятно кара адска гробница и не му пука или не разбира достатъчно, за да го осъзнава.
Също може и да живее с мисълта: "как 150лв на носач бе, тя колата толко не струва... нали върви, нищо че хлопа леко."
Но да, иначе вървят дори и с предсмъртни стенания
Публикувано 27 април 2018 - 14:00
Ми аз я карах нищо не тропаше Сменял е ходовата част. Един носач ТРВ му е 80лв, моите са по 200. Скоростната кутия от преди фейса е чук. Дърпал е камион затънал в тиня
Под никаква подръжка нямам предвид съвсем никаква, носачи ходова част и т.н. ги е сменял, но са доста по-евтини от на ЦЛС-а. Мотора е чук, 4 и нещо на ГАЗ
Та да оставим тази легенда на страна...
Публикувано 27 април 2018 - 14:07
За да не те бърка поддръжката, се спазва правилото на принципно 10-те или по агресивните 20 процента. Имаш свободни (неинвестирани) 200 хил евро, купуваш кола за 20 хил евро(респективно 40). Почти същото е и с хора на заплата. Повечето хора със високи заплати на Запад, взимат коли на оперативен или финансов лизинг точно по тази причина. Нямат много спестени пари, но имат високи заплати. Да не говорим, че дори и коли втора употреба, взимат на лизинг, когато процента е добър. По-добре да плащаш вноски и останалите ти пари да "работят" за теб, отколкото да ги дадеш наведнъж за пасив. Освен ако не си купиш онова Ферари от 1960-та, което се продаде за 25 милиона.За А6-цата ли говориш? Да чудих се 4G дали е с доста по-скъпа подръжка от моята, все пак са един клас през едно поколение. Там знам, че 3.0 ТФСИ е най-смисления мотор.
Е38 човек не е със скъпа подръжка. Мой познат си взе много добра за 1500 евра от Германия, за 3 години почти не е давал пари по нея и си върви като пушка
Докато се наканиш, си вземи Тесла на изплащане. Имат изгодни оферти
Official Mercedes-Benz Club of Bulgaria
www.mbclub.bg
Once a year, go someplace you’ve never been before!
Публикувано 27 април 2018 - 14:13
Аууууу, за теб наистина са без значение доста фактори
Преди фейсовата кутия PRND432 e отвратително бавна, отвратиииително. Това е кошмар за каране (2018та година сме, не 95)!
Воланът прави семстотин иляди оборота от край до край. Все едно караш жигула по филмите, където въртят геврека наляво надясно, за да карат направо.
Ама ти си знаеш де Брат ти ще е истински баДка с Е38 за 1500 Евра на газ
За здрави, здрави са.
Публикувано 27 април 2018 - 14:16
Коце сега с тебе имаме малко по-различни изисквания За 1500 евро тази кола е супер, като цена и подръжка. На малкия 130 килограмов човек му трябва такава точно.
А за другото само мисля Иначе ако вземам нещо ново ще е на лизинг да, ще набия 20-25 бончета кеш първоначална.
Публикувано 27 април 2018 - 14:26
Приятелски съвет: остави го да я купи сам, да се грижи за нея сам, да разбере сам дали това е неговата игра или колата му трябва просто за придвижване... да затъне няколко пъти в кишата, да си плати данъците и гражданската само 2 години, да смени няколко пъти евтините части с все по-скъпи, докато разбере че има части и части.
Да му се прецакат лентовите кабели на всички дисплеи, да маже напуканата кожа с кремчета, заблуждавайки се че ще се оправи...
И после току виж открие сам, че някоя малко жипче Хонда му върши много по-смислена работа
Публикувано 27 април 2018 - 15:36
vonko1988, седни и помисли, ако трябва стой седнал и повече.
Ти вече си Богатир. Голяма кола за дълъг път си имаш, задръж си я.
За в града помисли за : Някоя електричка, VW Up или RENAULT Zoe,
може и за BMW, що пък не. При електричките няма данъци, няма зони за
паркиране, няма кражби. Нови коли = няма чупене ако все пак, има гаранция.
Остава само да преглътнеш едни 50-70 хиляди лева, плащаш като за W222
4-5 та злоупотреба а караш чисто нов бръмбар някакъв.
Може да не е престижно но това е бъдещето.
Публикувано 27 април 2018 - 15:44
Някои хора разсъждават така, но аз не съм на това мнение Не казвам, че не си прав, но тази идея не кореспондира с нуждите ми. Алергичен съм кък малки коли, карат ме да се чувствам ужасно. Трябва ми точно кола от класа на GLC или Q5. Да е стабилна на пътя и да мога да катеря заснежените планински пътища. Лексуса между другото беше обидно просторен на задната седалка, имах чувството, че съм в по-големия клас RX.
Този автомобил хем е достатъчно голям и стабилен на пътя, хем е една идея по-компактен за града. И специално хибрида е много икономичен в града и задръстванията, на магистралата обаче със 150-170 ще дава по-висок разход.
Но независимо дали ще вземам някаква кола или не, компромис с комфорта и пътното поведение няма да се прави
Този пост е редактиран от vonko1988: 27 април 2018 - 15:45
Публикувано 27 април 2018 - 15:47
Много тъп момент в България е, че за новите коли данъците са по-високи. За хибридите до колкото знам облекчения няма. Аз нямам против да си плащам данък за кола 200 коня или 300 колкото взема, но защо новата кола с 200 коня има 2 пъти по-висок данък от 10 годишната кола 200 коня? Това е пълен абсурд
Публикувано 27 април 2018 - 16:01
vonko1988, ти си си за G500, минимум.
Ако все пак решиш, винаги може да потърсиш в интернеда какво е SPARK.
Качи се в една малка електрическа кола, покарай, може пък алергията ти да не
се обостри чак толкова, за джобни пари поне ще видиш как се чувстваш в това нещо.
Публикувано 27 април 2018 - 16:07
Бъзикай ме колкото щеш, но аз добре знам какво искам и ти гарантирам, че в това нещо няма да ме видиш никога
Публикувано 27 април 2018 - 18:37
Резервната гума се доплаща, но някои модели нямат никакво място за такава... т.е. и да искаш да си платиш, хОй.
Имах предвид, че се продава във вариант с място за резервна гума или без.
https://youtu.be/yPamPbm8qLw
Публикувано 27 април 2018 - 19:26
Колеги извинете моето незнание, но каква екстра е "Панорама"?
Публикувано 27 април 2018 - 20:17
Имах предвид, че се продава във вариант с място за резервна гума или без.
https://youtu.be/yPamPbm8qLw
Добре че всички са с директно впръскване, щото иначе къде ще си сложиш газовото
Sent from my iPhone using Tapatalk
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни