Няма лошо Аз мераклии си имам за колата, баща ми и тъст ми например.
Много е странно това с универсалната, но хубава кола.
От доста време мисля какво ми се кара.
След 3000х.км. с Авенсис, съм сигурен, че не искам да се доближавам до Тойота или някоя от японските.
Ауди имам странна любов с тях. Единствено А3 седаните ми допадат, имат читав мотор и скорости, и са евтини.
Тъкмо се бях засилил, докаот не прочетох едни англичани, които правеха блог за преживяванията си с А3-ката (напълно безгрижни) и само обясняваха как е трябвало да вземат S3, вместо 2.0 TFSI.
После им бяха дали loaner CLA250 и коментарът им беше цензорирана версия на "е*** ти и А3ката, що не си взехме CLA в началото още"
Q5 e приятна концепция, но вътре е дрисня, таблото ми е ужасно грозно.
GLK има само една много рядка версия 250 бензин, която е с моторът на 205ицата. Страшно скъпа е, иначе фейсовите ги харесвам.
GLC е страшно скъпа още.
205 е много добре, но задължава за 4матик, иначе не се различава с нищо, от практична гледна точка от сегашната. Иначе определено ми е фаворит.
CLA - супер колица, приемлива цена, малко постен интериор, но отзивите за поведението на пътя са страхотни. Тя дори може и да не е 4матик
и... всемогъщото BMW x1 2.8i, което има един огромен недостатък: няма разервна гума
Ключовият въпрос е, има ли смисъл, за няколко дни годишно да се кара 4х4 автомобил или да се търси висока кола...
Коце,
много пъти съм размишлявал по почти подобни машини и този казус.
Единствения извод до който стигам е-ДА, има смисъл колата ти да е висока и да има някакъв вид 4х4, което да не е с два моста и бързи и бавни раздатки, защото това ще те подлъже, после голям трактор, а и този тип коли са по шумни и тромави (принципно).
Магистралите що-годе биват, но ако човек пътува доста, започва да оценя високата и проходима кола. Освен това, по-високите и проходими коли, ми се струват по-безопасни и най-вече, комфортни, така че аз съм го решил.
Ако имам възможност бих си държал по-спортна кола, за да се кара през уикендите, но основната ми кола трябва да е проходима и висока, а за съжаление, в ценовия диапазон в който аз мога да се разпростра, просто няма Мерцедес, който да ми харесва, като комбинация от екстериор и интериор, поотделно има такива...