ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Започната от a_atanasov, 11 авг 2009 - 20:46:13
24115 мнения по тази тема
Публикувано 22 януари 2018 - 19:09
Не знам, но според мен за да си опазиш колата трябва добре да знаеш как действат боклуците.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано 22 януари 2018 - 19:52
Не знам, но според мен за да си опазиш колата трябва добре да знаеш как действат боклуците.
може да знаеш някои от елементарните начини за крадене на кола, но дори и за секунда не си помисляй, че професионални крадци ще се затруднят с твоята, или която и да е друга кола в този смисъл.
Всичките предпазни мерки действат, и то донякъде, срещу по елементарни крадци, каквито се явяват тия дето бръмчат на стари коли за части, ама и те почнаха да се изхитряват.
В случая с твоята кола, всичко е точно, но не това е случая със стотината собственици, на крадени коли за месец (толкова е статистиката ).
Затова когато казах за Каското (както и ти се съгласи), това е най-доброто решение, като добавим обаче това и което колегите допълниха, относо интелигентен начин за допълнително укрепване на елементи които може да се свалят лесно ( казвам интелигентно, защото преди петнайсетина години, в София редовно можеше да видиш 124ки, с едни коларски болтове по широките лайсни)...
Та така де, бутачки, ласо, отцепки и т.н. и няма да си видиш колата никога, освен ако не си платиш...
Не го мислете толкова, единственото което не трябва да правите е да си оставяте ценни неща в колата, щото за тях наистина боли.
Този пост е редактиран от SAMURAIJACK: 22 януари 2018 - 19:57
Публикувано 22 януари 2018 - 20:00
В интерес на истината ако високо ниво крадци ти поискат колата, ще я вземат. Ако трябва ще се върнат с репатрак и полицейска отцепка. Но едва ли, такива хора ще се интересуват от коли за 20-30к. Може би единствено паркинг с въоръжена охрана би ги спрял.
За мен тези автокражби в България са си голям проблем и тази ситуация хич не ми допада. Какво ти гарантира каското? Я платят я не, може да те врътнат по 100 начина. И най-малкото ще чакаш 5-6 месеца, ще вземеш само 80 процента от стойността на автомобила, да не говорим, че и губиш всичко което си набил като подръжка в него.
Публикувано 22 януари 2018 - 20:13
To по тази логика, никога не трябва да си купуваш нова кола. (или дори 2-3 годишна).
Каското на година ти е няколко хиляди лева, обезценяването и то. Вървят и някакви сметки.
5-6 не знам дали ще чакаш, но 3 ще си почакаш в общия случай.
Поддръжката е в кофата, тя е ясна
===
Ама представяш ли си колко би бил назад човек, който дори няма каско на по-скъпа кола
Това си е нещо, което всеки човек си преценя. Има хора, на които не им пука.
===
Автокражбите в България (за добро или лошо), са си съпоставими с други държави в Европа.
Публикувано 22 януари 2018 - 20:19
Много задълбочено бре. Крадат, взимаш друга! Важното е здравето и приходите. На кой му пука за разходите
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Once a year, go someplace you’ve never been before!
Публикувано 22 януари 2018 - 20:47
То при кражба номера не е в отварянето, а в запалването на колата Отварянето става и с т.нар. тирбушон.
Тя твоята се отваря и без тирбушон, за не повече от 5-10 сек.
Публикувано 22 януари 2018 - 21:51
В интерес на истината ако високо ниво крадци ти поискат колата, ще я вземат. Ако трябва ще се върнат с репатрак и полицейска отцепка. Но едва ли, такива хора ще се интересуват от коли за 20-30к. Може би единствено паркинг с въоръжена охрана би ги спрял.
За мен тези автокражби в България са си голям проблем и тази ситуация хич не ми допада. Какво ти гарантира каското? Я платят я не, може да те врътнат по 100 начина. И най-малкото ще чакаш 5-6 месеца, ще вземеш само 80 процента от стойността на автомобила, да не говорим, че и губиш всичко което си набил като подръжка в него.
Абе много противоречиви мнения...назад видях, че защитаваш тезата „за”каско....сега другата крайност. В крайна сметка, докато се смята „далаверата” от каско—то-то като услуга ще става все по-зле. Парите за изпиране намаляват по нашите ширини, дано да е по-скоро времето когато една компания в автомобилния бизнес излезе на истинска печалба от ГО и Каско.
Публикувано 22 януари 2018 - 22:43
Аз тезата за каското я защитавам, защото това ти намаля щетите каквото и да стане.
Просто не съм на мнение, като имаш каско "еби му мамата, да я крадат", защото все пак си на загуба - пари, нерви и време.
П.С. Пари за пране има достатъчно, но нас това не ни грее
Този пост е редактиран от vonko1988: 22 януари 2018 - 22:44
Публикувано 23 януари 2018 - 15:49
Някой да знае за какво е второто казанче за антифриза? Колата е новия CLS53AMG
Оригинални масла и дюзи на Мерцедес http://olx.bg/ads/user/107p/, Диагностика.
Публикувано 23 януари 2018 - 16:09
За адблу.
Добре, да се върнем на темата за автокражбите, кои Мерцедеси се намират в графата по трудно крадяеми. Мен специално ме вълнуват по народни коли, w211, w164 и съответно какъв е начина да затрудним крадците?
Публикувано 23 януари 2018 - 16:19
Предполагам като при BMW. Отделен кръг на водния интеркулер. Тези новите коли са с интеркулер вода/въздух а не въздух/въздух.
Публикувано 23 януари 2018 - 17:16
За адблу.
Добре, да се върнем на темата за автокражбите, кои Мерцедеси се намират в графата по трудно крадяеми. Мен специално ме вълнуват по народни коли, w211, w164 и съответно какъв е начина да затрудним крадците?
Трябва да им прекъснеш запалването с нещо нестандартно, което няма да могат да открият навреме.
Според мен и една допълнителна аларма ще помогне, защото и тя ще ги забави допълнително.
Публикувано 23 януари 2018 - 21:28
Остави го този идиот с поредната "уникална" кола за продан. Просто е запазена, но определено и личи, че е на далеч повече от 40 000км. Освен това е постна откъм екстри.
И само виж къде я държи и в каква кочина я е снимал. Иначе е колекционер.... Живее в някакъв катун. И я има от 1 година.
Този пост е редактиран от shotgun600: 23 януари 2018 - 21:28
Публикувано 23 януари 2018 - 21:43
Остави го този идиот с поредната "уникална" кола за продан. Просто е запазена, но определено и личи, че е на далеч повече от 40 000км. Освен това е постна откъм екстри.
И само виж къде я държи и в каква кочина я е снимал. Иначе е колекционер.... Живее в някакъв катун. И я има от 1 година.
Бе ти мани го това, ами като четеш обявата, сменил бил и ангренажния ремък, явно не знае, че е с верига, щото ако ангренажен ремък се сменя на 40 хиляди, то веригата е на 400 хиляди...Писал там масла на 24 хиляди , после на 37000 и всичко с един дебел фулмастер. Ела карай и тогава пиши мнение, да бе Но пък шапка му свалям, че не подпали и не ни изби всуички виртуално
9 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 9 гости, 0 анонимни