такаааа... стигнахме и до закона за местните данъци и такси. тук вече е грозно намесено числото 74. нямам думи
Е добре дошъл в държавата на абсурдите Държавата в която по кубатура те цакат с гражданската, по коне със данъка, независимо дали си евро 1 или евро 20 За коли под 100 коня така или иначе с намаление или без е все тая, на 190тката ми която официално е 2.0 дизел 72 коня данъка е нещо от рода на 20лв, няма катализатор, иначе щеше да е 10лв предполагам Е, не знам чисто нова кола под 100 коня какъв ще е данъка, но предполагам няма да е брутален. Другата ми 190тка 2.6 е 160 коня и данъка и тази година беше 180лв, миналата над 200, същата година производство като другата, само че за нея и да искам не мога да ползвам данъчно облекчение защото е над 100 коня
И после искам някой природозащитник да ми обяснява как трябвало да има катализатори и EGR-и, и DPF, и други лайна.. Ще си затапвам двигателя аз и ще го пълня със изгорели газове и други гадости, да се троши и да не върви, а няма да имам отстъпка за данъците.. Как пък не Не че съм най съвестния и коректен данъкоплатец, но няма и да съм докато законите са такива Между другото като зачекнахме темата, може да потърсите снимки да видите как изглеждат всмукателните колектори на кола с EGR и директно впръскване на горивото, на 200-300 хиляди километра